Iz Sarajeva.taxi_driver wrote:mene zanima odakle je ona?
mislim to sto je radila i bila u sds-u,ni rahmetli alija joj ne bi zamjerio.cak sta vise.![]()
i pisac ,gunter grass se dobrovoljno prijavio u ss trupe,pa poslije rata dosao tobe.
Na BHT1 Causevic i Cenic
Moderator: anex
-
senada
Trebala je ostati u Sa? Mi bi je ovdje mazili, pazili, hranili, oblacili...?prleitihi wrote:Em u Karadžićevom čedu!![]()
![]()
![]()
Šta će, jadna, sama..morala kod Raše
![]()
![]()
![]()
Rekoh ti em je sama, em zensko a nije osoba koja bi znala zivjeti na tudjoj grbaci. Raila je svoj posao, nije ratovala.
-
senada
Svaka cast svima koji nisu pravili zlocine bez obzira jesu li ostali ili otisli, nevezano za vjeru i naciju.prleitihi wrote:I ja sam ostao u Sarajevu pa me niko nije ni mazio ni pazio..naprotiv..ubijali su me oni kod kojih je Cenićka otišla (mislim na SDS)..no neki su Srbi ipak ostali u gradu..svaka im čast..pored usijanih glava to nije bilo lako!
S.Cenic se ni po kom osnovu ne moze uvrstiti u kategoriju ni blijede kopije B.Plavsic, pa cak ni (patriotama i sarajevskoj raji omiljene) Cece. Nemam namjeru niti pravo izigravati advokata ni sudiju ni Cenicki niti bilo kome drugom, tim prije sto se moze desiti da ucinim medjvedju uslugu osobama koje cijenim, u ovom slucaju S. Cenic.
Na kraju, ocekivala sam da ce diskusija ici u sasvim drugom pravcu, s' komentarima vezanim za utjecaj Cenickine i Causeviceve profesionalne odgovornosti na ekonomska kretanja u nasoj zemlji, bez prozivki po nacionalno&patriotskoj osnovi.
-
Liska
Davis, kad je Duska rekla zakon je samo papir ja sam to shvatio na nacin da u zakon mozes staviti bilo sta ali ga treba i sprovoditi pa se moze i mijenjati ako nesto u njemu ne valja. On je u Dusku blenuo jer nije skontao sta mu je rekla. Causevic se u tom dijelu zali na zakon koji je donesen a sam je odgovoran za njegovo donosenje i za njegov sadrzaj. A posao novinara i jeste da postavlja nezgodna pitanja i da nam pokaze kakve neznalice sjede na visokim pozicijama.
-
Sarafcina
Vingo wrote:Svetlana je sjajan lik. Obrazovana, postena, zna o cemu prica, nije licemjerna......Jos jedan dokaz tezi da su zene manje sklone mutnim radnjama i korupciji, te da ih u politici treba biti vise.
O Causevicu....sta reci....taj lik je o sebi u nekoliko navrata sam rekao sve. Svi su bezobrazni, lazu, djubrad itd...kad god o njemu govore. Ubjedljivo najodvratniji lik javne BH scene. Bez konkurencije.
imam i ja par ideja
-
davis.ba
On ne donosi zakone, već zakonodavna vlast.Liska wrote:Davis, kad je Duska rekla zakon je samo papir ja sam to shvatio na nacin da u zakon mozes staviti bilo sta ali ga treba i sprovoditi pa se moze i mijenjati ako nesto u njemu ne valja. On je u Dusku blenuo jer nije skontao sta mu je rekla. Causevic se u tom dijelu zali na zakon koji je donesen a sam je odgovoran za njegovo donosenje i za njegov sadrzaj.
Pa upravo to. To se traži. Ali zašto ima potrebu da se svađa ko malo dijete sa svakim gostom i onda time cijelu emisiju uništi? Jedno je postavljati nezgodna pitanja (kao što čovjek fino radi na HRT-u nedjeljom u dva) a drugo svađati se i davati mahalske komentare svako malo.Liska wrote: A posao novinara i jeste da postavlja nezgodna pitanja i da nam pokaze kakve neznalice sjede na visokim pozicijama.
-
Liska
Davise, taj zakon su pisali njegovi ljudi i on sam. Prema tome imao je dovoljno vremena da tada ukaze na nelogicne stvari. Medjutim, nije a sada se vadi na nesavrsenosti zakona na kojem je i sam radio. Zakone donosi zakonodavna vlast ali ih pisu strucnjaci iz nadleznog ministarstva ili institucije. Duska je koristila sva legalna novinarska sredstva da bi diskreditirala Causevica i u tome je uspjela. Pa nije ona kriva zbog onolikih tuzbi za raznorazna sranja? Nije vrag da su bas svi koji ga tuze lopovi i kriminalci kojima je on stao na rep. Opet te podsjecam na snimak iz 60 minuta kad je lijepo rekao kako se bodovi na komisiji mogu uzeti ili dodati, zavisno od potrebe. Samo to bi, u pravnoj drzavi sto ova nije, bilo dovoljno da zavrsi iza resetaka.