IZRAEL

Post Reply
karanana

Post by karanana »

isfahan wrote:Fateful Triangle...
E cim je Noam Chomsky, bojkotujem. Komunjara, veliki Milosevicev prijatelj.
isfahan

Post by isfahan »

Mozda da prvo barem prelistas knjigu, pa onda zakljucis :)
Hendrix

Post by Hendrix »

amrino wrote:
Hendrix wrote:Ma ljudi niko tamo nije nevin.Jedino su meni djeca nevina.To područje hiljadama godina služi za sukobe, jedni istjeraju ove onda oni njih i tako ukrug.
Palestinci sami se između sebe tuku , Izraelci njih malo,pa onda eto i Libana to vam je nešto kao Bosna,svak protiv svakoga.Dok im lole zid prave oni puškama u zrak pucaju i nešto se deru po ulicama :?
Ma ja! Mi malo cetnike pa onda oni malo nas...to je najveca glupost koju sam u zadnje vrijeme procitala!!! :oops:
Vidis na ovoj karti ovo malo plavo?! e oni su ustvari krivi za sve oni ba ratuju godinama i bore se za to da imaju sto manje teritorije!!! :shock:
Mislio sam na stanje zaraćenih strana, ne ko je veći zločinac. Kod nas su svi protiv svakoga trenutačno zar ne?Pa tako je i tamo.
Palestinci jesu nešto kao Bošnjaci ovde, ostali su praktično sami bez pomoći ali ovo međusobno ratovanje će ih samo unazaditi.
Opet kad skontaš da su Izraelce protjerali odatle prije hiljadu godina pa su oni onda nekog , pa ih nacisti poklopiše a evo sad oni i gori , to je čvor koji se nikada neće odmotati.
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Kalinic je malo polupao loncice ovdje pricajuci o nekakvom priznanju Izraela, kada je je palestinski premijer iz redova Hammasa jasno dao do znanja da od priznanja Izraela nema nista, i da Hammas nikad nece priznati Izrael.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Bez priznanja Izraela nema nikakve sanse za mir, a mir je jedina digotrajna opcija svima. Alternative nema - odnosno alternativa je permanentno stanje rata, koje ne odgovara nikome.

Nazalost, desilo se sto se desilo, mislim da bi palestinci trebali priznati izrael kako bi dosli do svoje drzave. Mislim da nisu u poziciji da dobiju bolje...jer je Izrael realnost, svidjalo se to nama ili ne.

Kako god, najveca zrtva jesu palestinci, zrtve velikih sila ali i svojih susjeda, arapa koji preko njih prebijaju racune sa drugima, prije svega izraelom.

Nesto slicno se desilo u biH, RS je priznata (makar kao entitet) ali se rat zaustavio - jednostavno BiH nije imala boljeg izbora u to vrijeme - a Izrael je nadmocniji od ostalih puno vise nego je Srbija bila.

Usput, jeste li znali da Hamas proganja palestince krscane? I muslimane koji im se suprotstavljaju?
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Usput, jeste li znali da Hamas proganja palestince krscane? I muslimane koji im se suprotstavljaju?
Ne, nemamo FOX News ovdje, hvala Bogu !
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Rade sta god hoce jer imaju Amere iza ledja :roll:
Palestinci zive ko u logoru, oni (Izraelci) se toliko zalazu za ljepotu okoline ponosnim zidom i rekonstrukcijom ulica koje postoje od pamtivijeka da bi samo svoje drugima naturili :shock:
Al' opet oni nista nisu krivi, vec su ugrozeni, tu sam pricu negdje vec cuo i slusam iz dana u dan :?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Danko_Bananko wrote:
_BosanaC (citat):
Sinoc gledah prilog na FTV, dvojica brace, jednom 22 jednom 19, jedan u Hamasu jedan u Fatahu, ucestvovali u medjusobnim borbama i sukobima i jedan ranjen u stomak a drugi, mladji, ostao bez oka...
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

_BosanaC wrote:
Danko_Bananko wrote:
_BosanaC (citat):
Sinoc gledah prilog na FTV, dvojica brace, jednom 22 jednom 19, jedan u Hamasu jedan u Fatahu, ucestvovali u medjusobnim borbama i sukobima i jedan ranjen u stomak a drugi, mladji, ostao bez oka...
I sta si dokazao sa ovim ?
Da Hammas proganja Fatah u medjusobnim borbama ?
Mozes ti bolje kad se potrudis, ubijedjen sam u to ;)
Last edited by Danko_Bananko on 12/02/2007 16:52, edited 2 times in total.
Svemirski_Jebach

Danko_Bananko wrote:

Na tvoju veliku zalost, znam licno ljude koji su arapi, palestinci i krscani, imaju ista imena kao i muslimani...ali koji vrlo dobro znaju sta im se desilo, ili i kod tebe vlada ona "nasi ne cine zlocine" :roll: :roll: :roll:

zalosno je da ne mozes prihvatiti istinu i kada ti ne ide u prilog...ili mislis da sve znas o tome?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Danko_Bananko wrote:
_BosanaC wrote:
Danko_Bananko wrote: Ne, nemamo FOX News ovdje, hvala Bogu !
_BosanaC (citat):
Da vise vjerujem svojim ocima nego tebi, ocito.
Svemirski_Jebach

Danko_Bananko wrote:
_BosanaC wrote:
Danko_Bananko wrote: Ne, nemamo FOX News ovdje, hvala Bogu !
_BosanaC (citat):
Da Hamas ne stedi nikoga ko im se politicki suprotstavlja! Jel sad jasno? Hoces da crtamo?

Evo: Svako, posebno krscani palestinci koji prozivljavaju sve isto kao i muslimani, proganjanja od strane izraela i slicno, ko ne prihvata Hamas je izlozen pritiscima, napadima i progonima.

Posljednji sukob svjedoci o tome.
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

_BosanaC wrote:
Danko_Bananko wrote:
_BosanaC wrote:
ucestvovali u medjusobnim borbama i sukobima

Evo vjeruj svojim ocima
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Danko_Bananko wrote:
_BosanaC wrote:
Danko_Bananko wrote: I sta si dokazao sa ovim ?

Evo vjeruj svojim ocima
I sta hoces da kazes? Snimci lazu? Cionisticka medijska kampanja i prevara uperena protiv Palestinaca s ociglednim motivom islamofobijom? :roll:
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Svemirski_Jebach wrote:
Danko_Bananko wrote:
_BosanaC wrote:
Da Hamas ne stedi nikoga ko im se politicki suprotstavlja! Jel sad jasno? Hoces da crtamo?

Evo: Svako, posebno krscani palestinci koji prozivljavaju sve isto kao i muslimani, proganjanja od strane izraela i slicno, ko ne prihvata Hamas je izlozen pritiscima, napadima i progonima.

Mislis Hammas koji je na vlasti i koji je dobio 60+ % glasova Palestinaca, i na cijeg je premijera bar jednom pokusan atentat, cija je zgrada vlade bar jednom opustosena od anarhista ......

Ne treba crtat, odavno upoznat sa pravom situacijom ;)

I mo's mislit, nije mi trebo ni Fox news nit jerusalem Post za to.
umorni

#41 we

Post by umorni »

Moze li se neko raspitati kod ovih sto bolje poznaju Ku'ran jer je tu zapisano da ce doci do velikog rata izmedju jevreja i muslimana a ta granica spoticanja ce biti neka rijeka nesto sa N... tako nesto...kao muslimani ce izgubiti bitke 3 puta a onda 4-ti put pobjediti i poraziti jevreje..
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

_BosanaC wrote:
Danko_Bananko wrote:
_BosanaC wrote: Da vise vjerujem svojim ocima nego tebi, ocito.

Evo vjeruj svojim ocima
I sta hoces da kazes? Snimci lazu? Cionisticka medijska kampanja i prevara uperena protiv Palestinaca s ociglednim motivom islamofobijom? :roll:
Hal ba, o cemu ti pricas ?

Covjek izvali recenicu da Hammas PROGANJA MUSLIMANE KOJI NE MISLE KAO ON, ti to " potvrdis " dokazom o medjusobnim borbama, i onda mi spominjes neke snimke ?

Ako ko koga proganja, to su oni koji su pokusali atentat na premijera koji je izabran na legalnim, od Uncle Sama, toliko trazenim palestinskim izborima.
Last edited by Danko_Bananko on 12/02/2007 17:01, edited 1 time in total.
_BosanaC

#43 Re: we

Post by _BosanaC »

umorni wrote:Moze li se neko raspitati kod ovih sto bolje poznaju Ku'ran jer je tu zapisano da ce doci do velikog rata izmedju jevreja i muslimana a ta granica spoticanja ce biti neka rijeka nesto sa N... tako nesto...kao muslimani ce izgubiti bitke 3 puta a onda 4-ti put pobjediti i poraziti jevreje..
Ovo je podforum Politika.
Svemirski_Jebach

Danko_Bananko wrote:
Svemirski_Jebach wrote:
Danko_Bananko wrote: I sta si dokazao sa ovim ?

Mislis Hammas koji je na vlasti i koji je dobio 60+ % glasova Palestinaca, i na cijeg je premijera bar jednom pokusan atentat, cija je zgrada vlade bar jednom opustosena od anarhista ......

Ne treba crtat, odavno upoznat sa pravom situacijom ;)

I mo's mislit, nije mi trebo ni Fox news nit jerusalem Post za to.
nije ni meni trebao Saff da skontam da je hamas daleko od mirnog pokreta ljubitelja leptira i prirode? :roll:

cak i ako jeste dobio 60% glasova, znaci li to da moze proganjati ljude koji se sa njima ne slaze?

A zasto je onda izbio sukob muslimanskih frakcija? Ili zasto palestinci krscani, koje izrael isto proganja kao i muslimane, moraju osim od izraela strahovati i od svojih sunarodnjaka malo drugacije vjere? Ili oni mozda nisu pravi palestinci? Ako te zanima - i oni su u izbjeglistvu i niko ih ne zeli, a osim toga ih jos i ovi zajebavaju.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Danko_Bananko wrote: Hal ba, o cemu ti pricas ?

Covjek izvali recenicu da Hammas PROGANJA MUSLIMANE KOJI NE MISLE KAO ON, ti to " potvrdis " dokazom o medjusobnim borbama, i onda mi spominjes neke snimke ?

Ako ko koga proganja, to su oni koji su pokusali atentat na premijera koji je izabran na legalnim, od Uncle Sama, toliko trazenim palestinskim izborima.
A sta je Fatah?
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

_BosanaC wrote:

A sta je Fatah?
Opozicija,, minorna...

nesto poput SDP-a
bice_bice

Post by bice_bice »

opet ista tema a sve vec receno 8-)

ZNA SE ! :)
Svemirski_Jebach

Danko_Bananko wrote:
_BosanaC wrote:

A sta je Fatah?
Opozicija,, minorna...

nesto poput SDP-a
Ti si...ma nije vazno. Zivi u tom vjerovanju. A mozda bi mogao malo popricati sa ljudima...pa vidjeti kako se zapravo zivi tamo.

Ili hoces reci - da palestinci koji nisu Hamas nisu bitni?
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

A zasto je onda izbio sukob muslimanskih frakcija? Ili zasto palestinci krscani, koje izrael isto proganja kao i muslimane, moraju osim od izraela strahovati i od svojih sunarodnjaka malo drugacije vjere? Ili oni mozda nisu pravi palestinci? Ako te zanima - i oni su u izbjeglistvu i niko ih ne zeli, a osim toga ih jos i ovi zajebavaju.
Pa zato sto su mamlazi iz Fataha navikli 50 godina da pljackaju narod, pa im neobicno kad to vise nisu mogli.

Za ovo o proganjanju Palestinaca krscana ces mi morati donijeti dobar dokaz iz neovisnih izvora.
On Uncle Sam medija koji pisu o muslimanima, vjerujem samo u vremensku prognozu na Bliskom istoku.
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Svemirski_Jebach wrote:
Danko_Bananko wrote:
_BosanaC wrote: A sta je Fatah?
Opozicija,, minorna...

nesto poput SDP-a
Ti si...ma nije vazno. Zivi u tom vjerovanju. A mozda bi mogao malo popricati sa ljudima...pa vidjeti kako se zapravo zivi tamo.

Ili hoces reci - da palestinci koji nisu Hamas nisu bitni?
To su samo tvoje insinuacije !
Meni su za razliku od tebe, svi Palestinci bitni.
Tebi pak, su bitni samo oni koji nisu Hammas.
Post Reply