VALENTINOVO
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- chinese_water
potpisivamZhaba wrote:jesam li ja vec rekla da mrzim Valentinov?![]()
-
bootylicious
Hmm, godinama nisam bila bez momka na Valentinovo...a ove godine ne znam, nadam se da ce se moja "Shema" udostojit da mi bar cestita taj praznik....jerbo to odmah znaci da smo u vezi ili sta, a od toga trenutno bjezim(o) u sirokom luku...
Javim vam kako bude
Javim vam kako bude
- van Basten
praznik koji služi kao mamipara za sve zaljubljenje i slične kako bi baš taj dan dokazali svoju ljubav skupocjenim darovima, večerama i sl...
ja ga lično bojkotujem. Zbog mog stava da ljubav ne bi trebala biti rob vremena, namjerno neću obilježavati 14.02. (iako sam upoznat sa simbolikom datuma i pričom o sv. Valentinu, bar u osnovnim crtama), nego planiram svoju djevojku iznenaditi 13.02. prigodnim poklonom, kao što sam je iznenadio npr. 27.12 ili 18.01 ili...
A ionako radim 14.02
ja ga lično bojkotujem. Zbog mog stava da ljubav ne bi trebala biti rob vremena, namjerno neću obilježavati 14.02. (iako sam upoznat sa simbolikom datuma i pričom o sv. Valentinu, bar u osnovnim crtama), nego planiram svoju djevojku iznenaditi 13.02. prigodnim poklonom, kao što sam je iznenadio npr. 27.12 ili 18.01 ili...
A ionako radim 14.02
- nebojeplavo
Ja mrzim Valentinovo 
-
ibrik
Svaka cast tom prazniku i postujem svakog krscanina koji ga slavi, ali mi nije jasno po kojem osnovu bosnjaci obiljezavaju ovaj praznik...znam da ce neki reci da je to praznik ljubavi i da u to ne treba mijesati vjeru, ali onda bi trebali slaviti i dan Svih svetih, i Bozic, i svasta nesto...postujem taj praznik, ali ga apsolutno ne slavim...a uostalom svaki dan je praznik kad volis...
-
Pearl
ovo je davno prestao biti vjerski a postao komercijalni praznik.. kao sto je i 8.mart sve osim praznika zena.. samo sorry excuse da izvuku pare ljudima koji se osjecaju primorani da kupe nesto jer ce mu draga reci kako je ona tamo i ova 'vamo dobila to i to od svog momka/muza..ibrik wrote:Svaka cast tom prazniku i postujem svakog krscanina koji ga slavi, ali mi nije jasno po kojem osnovu bosnjaci obiljezavaju ovaj praznik...znam da ce neki reci da je to praznik ljubavi i da u to ne treba mijesati vjeru, ali onda bi trebali slaviti i dan Svih svetih, i Bozic, i svasta nesto...postujem taj praznik, ali ga apsolutno ne slavim...a uostalom svaki dan je praznik kad volis...
meni je mnogo draze dobiti poklon "onako", kad nema pritiska i povoda... bar znam da je od srca
-
Hierarchia
Samo je bilo pitanje trena kad ce se neko dohvatiti ideoloskog backgrounda Valentinova.ibrik wrote:Svaka cast tom prazniku i postujem svakog krscanina koji ga slavi, ali mi nije jasno po kojem osnovu bosnjaci obiljezavaju ovaj praznik...znam da ce neki reci da je to praznik ljubavi i da u to ne treba mijesati vjeru, ali onda bi trebali slaviti i dan Svih svetih, i Bozic, i svasta nesto...postujem taj praznik, ali ga apsolutno ne slavim...a uostalom svaki dan je praznik kad volis...
-
Pearl
kao da neko bilo koga tjera da slavi bilo sta... koliko ja znam, sad smo demokratsko drustvo, nismo vise u mraku totalitarnog, groznog komunizma.. zar nam se i sad nesto nameceHierarchia wrote:Samo je bilo pitanje trena kad ce se neko dohvatiti ideoloskog backgrounda Valentinova.ibrik wrote:Svaka cast tom prazniku i postujem svakog krscanina koji ga slavi, ali mi nije jasno po kojem osnovu bosnjaci obiljezavaju ovaj praznik...znam da ce neki reci da je to praznik ljubavi i da u to ne treba mijesati vjeru, ali onda bi trebali slaviti i dan Svih svetih, i Bozic, i svasta nesto...postujem taj praznik, ali ga apsolutno ne slavim...a uostalom svaki dan je praznik kad volis...![]()
![]()
D Sad kad se navije ona bosnjacka svita sa teme o drkanju.
ma sta se sekiras.. svako valentinovo, iste price, samo novi datumi
nek slavi svako sta zeli, pustite ljude....
-
r_jasmina
#36 VALENTINOVO
Ne bih rekla da slavim,ali moze se reci da obiljezim....
smatram da bi zaljubljeni i pazljivi trebali biti svih dana u godini....
smatram da bi zaljubljeni i pazljivi trebali biti svih dana u godini....
- new_jazzWa
-
LeKo
Maccarona, nije to bas tako crno kao sto izgledamaccarona wrote:ona jednom godisnje ne kuhai jednom godisnje si ti aktivniji
![]()
![]()
![]()
![]()
to se zove ljubaF![]()
a ljubaF je ba fraza koju je izmislila sirotinja da se džaba može .ebat po klupama i haustorima, nema toga - interesi vladaju
- Murat Sabanovic
pa ,eto ,za valentinovo cu trebi pokloniti kitu cvijeca