Bosna
-
senada
jula '92. sablasnu tisinu podnevnog primirja prekide jececi djeciji glas... svratih da pogledam... u biskupijskom dvoristu parkiran uenov transporeter s' meckom na krovu... unutra sjedi muskarac k'o kip, u maskirnoj uniformi, s' plavim sljemom... ispred transportera otprilike petogodisnji djecak, ocajnickim glasom ne prestaje vikati - hangriiiiiiiiiiiiii...!!... u hipu se vojnik stvori van, zaskoci se nad djecakom, zaurla nesto na francuskom, a onda vise puta na engleskom - fak ju! gou! ju muslim!... djecak se u mjestu ukoci, osta bez glasa i kapi krvi u licu, blijed k'o avet, pogleda uprtog u prazno...tresak vrata transportera ga trznu, pogleda u nesto sto ga natjera u panican bijeg... pogled na transporter paralisao je sva moja cula... vojnik je djecaka drzao nisanu svoje mecke...
-
encian
ovo nije bosna. ovo su uvozni nepozvani kreteni.senada wrote:jula '92. sablasnu tisinu podnevnog primirja prekide jececi djeciji glas... svratih da pogledam... u biskupijskom dvoristu parkiran uenov transporeter s' meckom na krovu... unutra sjedi muskarac k'o kip, u maskirnoj uniformi, s' plavim sljemom... ispred transportera otprilike petogodisnji djecak, ocajnickim glasom ne prestaje vikati - hangriiiiiiiiiiiiii...!!... u hipu se vojnik stvori van, zaskoci se nad djecakom, zaurla nesto na francuskom, a onda vise puta na engleskom - fak ju! gou! ju muslim!... djecak se u mjestu ukoci, osta bez glasa i kapi krvi u licu, blijed k'o avet, pogleda uprtog u prazno...tresak vrata transportera ga trznu, pogleda u nesto sto ga natjera u panican bijeg... pogled na transporter paralisao je sva moja cula... vojnik je djecaka drzao nisanu svoje mecke...
-
encian
"always look at the bright side of life"InfraRedRidinghood wrote:Hoće neko biti ljubazan da mi objasni kako vam uspijeva da - u ovakvom uraganu sraćke koji nam se dešava u zemlji - vi vidite samo hurmašice i kahvendisanje?!?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bujrum na hurmasice? je l ih ko probao peci u mikrovalnoj?
-
amrino
encian wrote:"always look at the bright side of life"InfraRedRidinghood wrote:Hoće neko biti ljubazan da mi objasni kako vam uspijeva da - u ovakvom uraganu sraćke koji nam se dešava u zemlji - vi vidite samo hurmašice i kahvendisanje?!?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mikrovalna? to je neka modernizacija hurmasica- javi kakve su!
-
amrino
Ti si izgleda jedna jako nesretna osoba...sreca nije oko tebe nego u tebi- sto prije to naucis zivot ce to postati bolji! Sretno na tom putu!InfraRedRidinghood wrote:encian wrote:"always look at the bright side of life"InfraRedRidinghood wrote:Hoće neko biti ljubazan da mi objasni kako vam uspijeva da - u ovakvom uraganu sraćke koji nam se dešava u zemlji - vi vidite samo hurmašice i kahvendisanje?!?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Samo još da mi je prokljuviti koja je to svijetla strana![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
encian
e _ebi ga, nemaju japancu drugu rernu, pa daj sta das. ma dobro ispadnu, s tim da su okrugli i svaki je razlicit zbog moje nestrucnostiInfraRedRidinghood wrote:encian wrote:"always look at the bright side of life"InfraRedRidinghood wrote:Hoće neko biti ljubazan da mi objasni kako vam uspijeva da - u ovakvom uraganu sraćke koji nam se dešava u zemlji - vi vidite samo hurmašice i kahvendisanje?!?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
encian
idi na prvu stranu i pogledaj sta su napisali amrino i bihbosnjak. ako to nije svjetla strana, probaj sa neonkom.InfraRedRidinghood wrote:encian wrote:"always look at the bright side of life"InfraRedRidinghood wrote:Hoće neko biti ljubazan da mi objasni kako vam uspijeva da - u ovakvom uraganu sraćke koji nam se dešava u zemlji - vi vidite samo hurmašice i kahvendisanje?!?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- mrs. zurbrigen

austrijski specijalitet: bosna (dugo o: boooosna ili ponekad booooozna)
-
BIHBOSNJAK
Hurmasice
Potrebno: 50 dkg brasna, 50 dkg maslaca,2 dl kiselog mlijeka, 2 jajeta, 60 dkg secera, 2 limuna, 10 dkg oraha.
Priprema: Umjesajte u posudi maslac, dodajte kiselo mlijeko i dva zumanjka. Sve dobro umutite. Dodajte u masu brasno.
Izradite tijesto. Na krupniju stranu ribeza nanesite tjesto i oblikujte hurmasice. U sredinu stavljajte orah. Prije nego sto ih stavite u tepsiju, pospite ih brasnom. Pecite na jakoj vatri 30 minuta.
Pecene zalite secernim sirupom (gustim serbetom)i ohladite.

Potrebno: 50 dkg brasna, 50 dkg maslaca,2 dl kiselog mlijeka, 2 jajeta, 60 dkg secera, 2 limuna, 10 dkg oraha.
Priprema: Umjesajte u posudi maslac, dodajte kiselo mlijeko i dva zumanjka. Sve dobro umutite. Dodajte u masu brasno.
Izradite tijesto. Na krupniju stranu ribeza nanesite tjesto i oblikujte hurmasice. U sredinu stavljajte orah. Prije nego sto ih stavite u tepsiju, pospite ih brasnom. Pecite na jakoj vatri 30 minuta.
Pecene zalite secernim sirupom (gustim serbetom)i ohladite.
-
PITARKA_SA
prvo sta pomislim je primitivizam,u svim sferama zivota
-
BIHBOSNJAK
Kadaif
Potrebno: 50 dkg mekog brasna, 25 dkg ostrog brasna, 3 jajeta, 30 dkg mljevenih oraha ili badema, 50 dkg secera, 15 dkg maslaca, 1 limun 1 stapic vanilie, so.
Priprema: Stavite u brasno zumanjke i malo soli te zamjesite tjesto. Ostavite da se malo odmori. Od tjesta napravite tanke kore koje se moraju prosusiti. Savite ih i izrezite tanke rezance. Obarite ih u posoljenoj vodi.
Kadaif ocjedite i razastrite po stolnjaku da se osusi. Od oraha, malo secera i pola kolicine maslaca napravite masu koju cete posipati po kadajifu. U pomascenu tepsiju stavite sloj kadaifa pa sloj nadljeva sve dok utrosite materijal.
Na vrhu mora biti kadaif koji premazete maslacem. Stavite da se pece, za to vrijeme napravite zaljev (ni rijedak ni pregust). Zalite peceni kadajif i ponovo vratite u pecnicu da se zapece. Najbolje ga ostaviti peko noci pa sluziti sutradan. Kadaif spremajte u dubokoj tepsiji nemojte ga pritiskati.
AMRINO ako hoces da postavis sliku koju imas u my pictures,moras prvo otic na http://www.slibe.com,zatim browse,zatim u svojim slikama pronadjes zeljenu sliku i kliknes na nju,kopiras,znaci da poplavi predzadnji red,od ponudjenih,zatim desnim klikom na copy,zatim kliknes za novi post i ponovo desn.klikom na ovdje postavis
sad sam zbunjen 
Potrebno: 50 dkg mekog brasna, 25 dkg ostrog brasna, 3 jajeta, 30 dkg mljevenih oraha ili badema, 50 dkg secera, 15 dkg maslaca, 1 limun 1 stapic vanilie, so.
Priprema: Stavite u brasno zumanjke i malo soli te zamjesite tjesto. Ostavite da se malo odmori. Od tjesta napravite tanke kore koje se moraju prosusiti. Savite ih i izrezite tanke rezance. Obarite ih u posoljenoj vodi.
Kadaif ocjedite i razastrite po stolnjaku da se osusi. Od oraha, malo secera i pola kolicine maslaca napravite masu koju cete posipati po kadajifu. U pomascenu tepsiju stavite sloj kadaifa pa sloj nadljeva sve dok utrosite materijal.
Na vrhu mora biti kadaif koji premazete maslacem. Stavite da se pece, za to vrijeme napravite zaljev (ni rijedak ni pregust). Zalite peceni kadajif i ponovo vratite u pecnicu da se zapece. Najbolje ga ostaviti peko noci pa sluziti sutradan. Kadaif spremajte u dubokoj tepsiji nemojte ga pritiskati.
-
amrino
Kako sam tek ja zbunjena...BIHBOSNJAK wrote: AMRINO ako hoces da postavis sliku koju imas u my pictures,moras prvo otic na http://www.slibe.com,zatim browse,zatim u svojim slikama pronadjes zeljenu sliku i kliknes na nju,kopiras,znaci da poplavi predzadnji red,od ponudjenih,zatim desnim klikom na copy,zatim kliknes za novi post i ponovo desn.klikom na ovdje postavis sad sam zbunjen
@ encian haj ti ovo desifruj i prouci pa nam postavi te mikrovalne hurmasice!!!
- DobroJutroKolumbo
...na Azurnu Obalu...u smislu kako bi lijepo bilo otici odavde...
-
funaki
encian wrote:"always look at the bright side of life"InfraRedRidinghood wrote:Hoće neko biti ljubazan da mi objasni kako vam uspijeva da - u ovakvom uraganu sraćke koji nam se dešava u zemlji - vi vidite samo hurmašice i kahvendisanje?!?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Eh, ovo je BOSNA! Zivjela nam vjecno!