SARAJEVSKA POLICIJA
- chuchumbamayumbe
Treba nama jedan dobar posten ROBOCOP!
-
urbanagerila
Upravo tako ! I jos kad se tome doda da dosta nas zna kako ulazi taj heroin preko granica i ciji je ko ga radi... ko ih stiti i zbog cega ....Jaguar84 wrote:Hvala ti na ovome postu.A i nije bas dijete ima oko 25-27 godina i zgleda jadno od heroina(a ko bi mogao to da uvozi u Sarajevo)Mozda bi mogli biti ovi sto vozaju ferarije?A zive jako blizu mene....tempora wrote:Mene brinu ovakve pojave, isto onoliko koliko me brine i kriminal! Jer apsolutno poznajem ljudsko djelovanje ponukano frustracijom ili osjecajem nadmoci. Ta silina se nikada, niti u jednom trenutku ne smije zanemariti!!!!
A sa istim sam se susrela veoma cesto, da bih mogla biti ravnodusna ili pozitivna na ovaj specifican slucaj.
Apsolutno se slazem, da nepostojanje drzavnog aparata jos vise podrazuje ovakve pojave. Ali molim vas, koja je to policija u svijetu dobro placena i ima ovakve "ovlasti"?
I opravdavati sve ovo situacijama nemogucnosti suzbijanja "visokog kriminala" ili oduzimanjem ovlasti ili zato sto je rijec o kriminalcu-nistici, za mene je cisti apsurd i dokaz strahote u kojoj zivimo.
Udario ga nogom, pa jos jednom nogom, pa jos jednom, pa jos jednom, pa jos jednom. U svrhu cega, molit cu lijepo? Da ga prestrasi ili da mu pokaze sta ga to ceka, jer je ucinio prestup?
Sta ja imam od toga sto je policajac pretukao ovo dijete?
Hocu li mirno spavati? Dabome da necu. Hoce li ovo smanjiti postotak kriminala? Smijesno pitanje.
Hoce li se ovo dijete opametiti i prestati se drogirati?
Molim vas, logicno, dajte mi svrhu?
I ko mi ne garantuje, da mozda neki drugi policajac sutra, nece pribjeci nekim drugim metodama, ako ovo opravdamo? Hocemo li pravdati i one koji posegnu za pistoljem jer nisu mogli suspregnuti svoju frustraciju?
Ja se plasim, da ovo nema nikakve veze sa bezbjednoscu, niti pokusajem da se ukloni jedan kriminalac sa ulice. Ovo ima veze sa cistom momentalnom frustracijom -a ona kao takva ne smije biti zakonik u kojem cemo mi bezbjednije zivjeti!!!!
Mozda ja ovdje nista ne razumijem, ali sam ovaj cin, u meni ubija ljudsko dostojanstvo ( bez obzira sto je neko skrenuo sa "pravog" puta) i pokazuje mi koliko smo skloni potrazivanju nadmoci.
On je trebao da se privede, eventualno zatvori ako je zakon rijesen po tom pitanju. A posto nije, e onda gospodo, valjda nam zivjeti u bezvlascu i miriti se sa drzavnim aparatom ovakvim kakav jeste.
Jer sutra mozete i vi biti zrtva nasilja od strane policije, koja je bas u tom momentu lose rucala, imala svadju sa zenom ili je nanervirao sef. A vi napravili prestup, rekli pogresnu rijec, odbili suradnju![]()
Istina je, postoji Bog, pa batina, pa onda mi jadnici.
- taxi_driver
podrzavam policajce u primjeni sile pa i na ovom narkicu.ko zna mozda ga uhvatili u obijanju auta i jos se odupirao i onda je nastalo lemanje.
a ovi sto porede celu i slicne celi sa ovim sitnim lopovom,ja iskreno ne kontam.mene nece zaboliti glava od cele i slicnim njemu,ali hoce ako mi ovaj dilercic obije auto,stan,klepi staroj tel.....
z
a ovi sto porede celu i slicne celi sa ovim sitnim lopovom,ja iskreno ne kontam.mene nece zaboliti glava od cele i slicnim njemu,ali hoce ako mi ovaj dilercic obije auto,stan,klepi staroj tel.....
z
- chuchumbamayumbe
Šefe, zna se ko su šefovi kriminala u Sarajevu, je li tako? Zna se kako su podijeljene zone interesa. Svako ima svoj dio, svako ima svoje dilere, lopove, a svi su oni pon kontrolom glavnih. Ovi sitni rade za ove krupne. Pa ne ide valjda Ćelo lično da uzima reket, je li tako? Ne dila Gaši svoju robu lično, je li tako? Razmisli malo o tome...taxi_driver wrote:podrzavam policajce u primjeni sile pa i na ovom narkicu.ko zna mozda ga uhvatili u obijanju auta i jos se odupirao i onda je nastalo lemanje.
z
Više me plaše ovi krupni koji me ne diraju, jer ovom sitnom ako mi šta pokuša mogu slomiti obje noge i ruke, a onim krupnim, sa njima ne bih volio imati posla.
-
tempora
Eto vidis i tvoja misao dokazuje, recept: dok ja nemam nikakve stete, ne smeta mi. Naravno da te ne boli glava od onoga sto ne vidis, ali zakonik Celonizam obiljezava tvoje postojanje i postojanje tvojih potomaka. Sto ce reci, da je kriminal presao u legalizaciju i da je institucionaliziran i sada ti lijepo trebas da zivis po toj normi!taxi_driver wrote:podrzavam policajce u primjeni sile pa i na ovom narkicu.ko zna mozda ga uhvatili u obijanju auta i jos se odupirao i onda je nastalo lemanje.
z
Nesto mi "upada u oci" da uglavnom muskarci pozdravljaju nasilje i opravdavaju ga. Mozda nije ni cudo, sobzirom da zene imaju 4 puta vecu mogucnost da se nad njima izvrsi nasilje.
Za ovaj cin, nema opradvanja, a ako ga nalazite, zamislite se sta vas moze cekati sutra. Da je metod batinanja efikasan, kao sto vi to smatrate, onda bi postotak kriminala u zemljama svijeta koje pripjegavaju ekstremnim metodama bio nikakav ili neznatan.
Biti policajac itekako je teska i opasna duznost. Pogotovo sa ovakvim gradjanstvom i ovakvim drzavnim uredjenjem. Ali nesto se ne mogu otrgnuti utisku, da neki jedva cekaju da pocne marisana. Mi smo nadasve agresivna nacija.
-
silence_is_sexy
na stranu sto je brutalnost ovog snimka pre-strasna i sto ne postoji opravdanje za ovakvo brutalno kaznjavanje jednog ljudskog bica (bez obzira sta je uradio) - mene uzasava cinjenica da je jedan od policajaca cijeli "postupak" snimao...
zbog cega? mozda ga to seksualno uzbudjuje? mozda je debil impotentan pa ovako nadoknadjuje vlastitu spolnu nemoc? jos da su ga prikacili na akumulator i stavili mu crnu vrecu na glavu i imali bi bosansku repliku abu graib-a... kolika je ljudska glupost? na koji su nacin ovi snimci dospjeli na net i kostali ovog debila posla, a sarajevsku policiju jos jedne bruke? ona prica o glupim drotovima se jos jednom pokazala kao beskrajno tacna. u isto vrijeme, cele i celini, nisko i niskini se sepure u svojim skupocjenim automobilima i parkiraju u strosmajerovoj dok svi znaju na kakvim unosnim biznisima grade svoja "poslovna" carstva.
no way out...
zbog cega? mozda ga to seksualno uzbudjuje? mozda je debil impotentan pa ovako nadoknadjuje vlastitu spolnu nemoc? jos da su ga prikacili na akumulator i stavili mu crnu vrecu na glavu i imali bi bosansku repliku abu graib-a... kolika je ljudska glupost? na koji su nacin ovi snimci dospjeli na net i kostali ovog debila posla, a sarajevsku policiju jos jedne bruke? ona prica o glupim drotovima se jos jednom pokazala kao beskrajno tacna. u isto vrijeme, cele i celini, nisko i niskini se sepure u svojim skupocjenim automobilima i parkiraju u strosmajerovoj dok svi znaju na kakvim unosnim biznisima grade svoja "poslovna" carstva.
no way out...
-
bc_chupo
meni se desio slican slucaj u tuzli....igrali smo lopte ispred gimnazije i domar nas poceo tjerat.....i ptvo nismo izasli , ali smo se onda odaljili i otisllij, al da vidis kako se policija policajku ispred nas svi se rzbjezali a ja osto i mene izlemali pendrecima.....Shamrock wrote:da tebe bogdo ovako uhvate pa iscipelare...Chischo wrote:da je bogdo ovako sva nasa policija,
bog te pito sta je ovaj narkoman uradio...
tuzio sam ali nije nista bilo od toga stvarno tuzno
-
bc_chupo
ja nisam bas cvjecka i nije mi to bio prvi sustet sa policijom bio sam kao djete par puta u stanici radi razbijanja i slicnog ali to je nepodnosljivo.....
kad god su me vodili u stanicu bilo je neko manje maltretiranje ali dovoljno za djete........... A.C.A.B.
evo sta se desilo u Beogradu
http://youtube.com/watch?v=es42l73eacs
obavezno odgledat....
kad god su me vodili u stanicu bilo je neko manje maltretiranje ali dovoljno za djete........... A.C.A.B.
evo sta se desilo u Beogradu
http://youtube.com/watch?v=es42l73eacs
obavezno odgledat....
- taxi_driver
ma vama se ne moze ugoditi.na jednoj temi trazite da policija dobije vece ovlasti a na drugoj se ljutite zbog upotrebe sile.
da je moje auto obijao jos bih se pridruzio policiji u lemanju.
a samo se vadite na celu.celo i slicni su pod zastitom politicara,i policija tu ne moze nista.
sifra zujevina
da je moje auto obijao jos bih se pridruzio policiji u lemanju.
a samo se vadite na celu.celo i slicni su pod zastitom politicara,i policija tu ne moze nista.
sifra zujevina
Last edited by taxi_driver on 03/02/2007 14:57, edited 1 time in total.
- tetakk
Policajca koji je sprijecavao parkiranje u Stormajerovoj je Celo Delalic prijavio za uznemiravanje.
Prvo su pokusavali na sili da mu kazu da odhebe, ali bez uspijeha, pa su onda na finu i opet bez uspijeha.Onda su poceli da kopaju o njemu i nasli su samo...poso, kuca, dzamija
E onda ga je Celo prijavio za uznemiravanje i policajac je dobio prvo bolovanje pa onda drugi rejon.
A da prijavio je i on Celu, da bi ga policija privele
Momak je kasnije poslan na bolovanje, te dobio drugi rejon
Inace je nedavno zavrsio na sudu zato sto je prebio nekon naslinika, koji je bio u drustu sa jos trojcom istih u autu, na sred raskrsnice dok je regulisao saobracaj.Nasilnik htio da prodje na silu, uz put opsovao mater i dobio odgovor silom.
Jos ga na sudi sudija pitao sto je potegao pistolj, mimo dopustenja kada su i ostali pokusali izaci iz auta.
Odgovori mu je: " Jesam to trebao dopustiti da me njih cetvorica prebiju na mrtvo ima, uz dopustenje?!"
A da omoguceno je da ti isti nasilnici svjedoce svom prijatelji iako svaki ima vise prekrsajnih ili krivicnih prijava.
Problem je sistem koji ne stoji iza svojih djelatnika.Ne opravdavam onakav vid nasilnistva policije, ali kad se slicni onom momku nadju u grupi spremni su 100X gore stvari uciniti bilo kome ko im se nadje na putu ili im samo zasmeta svojim prisustvom.
Prvo su pokusavali na sili da mu kazu da odhebe, ali bez uspijeha, pa su onda na finu i opet bez uspijeha.Onda su poceli da kopaju o njemu i nasli su samo...poso, kuca, dzamija
E onda ga je Celo prijavio za uznemiravanje i policajac je dobio prvo bolovanje pa onda drugi rejon.
Inace je nedavno zavrsio na sudu zato sto je prebio nekon naslinika, koji je bio u drustu sa jos trojcom istih u autu, na sred raskrsnice dok je regulisao saobracaj.Nasilnik htio da prodje na silu, uz put opsovao mater i dobio odgovor silom.
Jos ga na sudi sudija pitao sto je potegao pistolj, mimo dopustenja kada su i ostali pokusali izaci iz auta.
Odgovori mu je: " Jesam to trebao dopustiti da me njih cetvorica prebiju na mrtvo ima, uz dopustenje?!"
A da omoguceno je da ti isti nasilnici svjedoce svom prijatelji iako svaki ima vise prekrsajnih ili krivicnih prijava.
Problem je sistem koji ne stoji iza svojih djelatnika.Ne opravdavam onakav vid nasilnistva policije, ali kad se slicni onom momku nadju u grupi spremni su 100X gore stvari uciniti bilo kome ko im se nadje na putu ili im samo zasmeta svojim prisustvom.
-
bc_chupo
taxi_driver wrote:podrzavam policajce u primjeni sile pa i na ovom narkicu.ko zna mozda ga uhvatili u obijanju auta i jos se odupirao i onda je nastalo lemanje.
z
P0GLEDAJ GLUPI KLIP DA VIDIS JEL SE ODUPIRANO NOOBU JEDAN
srami se
-
bc_chupo
tetakk wrote:Policajca koji je sprijecavao parkiranje u Stormajerovoj je Celo Delalic prijavio za uznemiravanje.
sta god da policajcu kazes dok je na duznosti on ne smije zloupotrjebit poozaj i zbog toga da namlatit nemoj pametovat procitaj pravilnik policije
- Abu FEED el-Castro
Ja samo od srca zelim ovim svim sto brane ovog "jadnička" dabogda imali posla oni i njihova djeca sa ovakvim jadničcima a branila ih demokratija i zastita ljudskih prava i sloboda, toliko od mene, od komentara cu se suzdrzat

-
tempora
Bolje bi ti bilo da si se skroz suzdrzao!Abu FEED el-Castro wrote:Ja samo od srca zelim ovim svim sto brane ovog "jadnička" dabogda imali posla oni i njihova djeca sa ovakvim jadničcima a branila ih demokratija i zastita ljudskih prava i sloboda, toliko od mene, od komentara cu se suzdrzat![]()
![]()
- Abu FEED el-Castro
Yebem ti drzavu!!! kriminal cvjeta, djeca sva pod direktnom prijetnjom od narkomana i narkomanije, auta pokradena četvrtini stanovnistva, mafija, banditi vladaju i opsti je haos, ali su mi jedino od toga svega gori ovi nenormalni zastitnici ljudskih prava
Tito dragi lijepo te pozelim i tebe i tvog sistema
Tito dragi lijepo te pozelim i tebe i tvog sistema
- taxi_driver
bc_chupo wrote:taxi_driver wrote:podrzavam policajce u primjeni sile pa i na ovom narkicu.ko zna mozda ga uhvatili u obijanju auta i jos se odupirao i onda je nastalo lemanje.
z
P0GLEDAJ GLUPI KLIP DA VIDIS JEL SE ODUPIRANO NOOBU JEDAN
srami se
ti si onaj s piramide?idi kopaj,a nas ostavi da raspravljamo.nije ovo tema za tebe.
nego dokle smo stali.
a da sad bih ja ko trebao biti tuzan zbog batina koje je dobio neki narkic i sitni lopov.sreca njegova pa ga nije uhvatio gazda auta,jos bi gore prosao
- taxi_driver
ma ebo ljudska prava.zbog ljudskih prava imamo 6 stranica crne hronike.
- buzzer
"mene nervira sto su policiji oduzete sve ovlasti, i frustracija svakodnevnom situacijom da po pet puta hvatas istog debila kojeg tuzilac pusta i koji prolazi bez adekvatne kazne zasigurno izaziva frustraciju kod policajaca. ovaj postupak nije human i ovako se ne treba postupati i ove 'policajce' treba kazniti, ali, mislim da bi generalno i policija trebala biti strozha a tuzilastvo i sudovi efikasniji da se debili sklone s ulice!"
@stochar
koje policijske ovlasti konkretno smatras da su oduzete policiji?
@stochar
koje policijske ovlasti konkretno smatras da su oduzete policiji?
- buzzer
Niti cvijet, niti bombonjeru, niti batine, niti ponizenja, nego lisice i prijavu nadleznim sudskim organima ukoliko je osoba pocinila krivicno djelo.branimir_s wrote:trebali su mu dati cvijet i bombonjeru. De majke vam. JEste grubo ali sa narko-dilerima i razbojnicima tako treba. Meni je samo krivo sto policija zatvara oci kada su u pitanju visokorangirani kriminalci poput Covica, Alispahica, Gashija i ostalih. E to je za prijaviti...
Policajac koji ima obraza i samopostovanja, a bogme i muda da se uhvati u kostac sa profesionalnim izazovima koje bavljenje tzv. krupnim ribama predstavlja, takav policajac, zasigurno, ne dozvoljava sebi da padne na ovako niske grane.
-
Marko99
Gledo sam kad ovi "specijalci" cipelare cigana kod kontejnera. Gledo sam kad izbacuju zenu iz trolejbusa naglavacke na drveniji dosta se raje skupilo pa je mozda i neko od vas vidio. Ali u ovo ne mogu da vjerujem. Kakve su ovo metode i najtuznije nad kime se provode. Nad narkomanima i jadovima koji su ionako popusili u zivotu. Treba ih zatvoriti i staviti ih u celiju sa najgorim kriminalcima pa da vide kako je to kad si bezpomcan.
-
freak_with_a_laptop
bc_chupo wrote:ja nisam bas cvjecka i nije mi to bio prvi sustet sa policijom bio sam kao djete par puta u stanici radi razbijanja i slicnog ali to je nepodnosljivo.....
Policija te ne smije mlatit, a ti ko fol smijes razbijat. Mojne tisrabc_chupo wrote: sta god da policajcu kazes dok je na duznosti on ne smije zloupotrjebit poozaj i zbog toga da namlatit nemoj pametovat procitaj pravilnik policije
Imao si srecu, jer da si ovom ostecenom u sake pao, onda bi vidio kako Musa dere jarca.
- buzzer
Mislim bas je fino da ti nemas problema sa murijom, al' mozes li zamisliti sljedeci scenario:chuchumbamayumbe wrote:Svi vi iz Sarajeva vrlo dobro znate da pola Interventne radi jedan posao u policiji, a drugi za lokalne kriminalce. Rade kao obezbjeđenje Ćeli i ostalima i sređuju im poslove i rekete, a ovamo se izdrkavaju na bijedi u Jugama i Kadetima.
Ja se nadam i ocekujem da ce u dogledno vrijeme nesto da se desi tipa Sablje, i da de se stati u kraj ovome sto se kod nas desava.
Ovo sto mlate ovog 60-to kilasa, ne odobravam, ali i ne osporavam. Ja nemam problema sa policijom zato sto nisam krimogeni tip i ne bavim se tim poslovima, mene nikada nisu lemali niti privodili. A koliko vam je puta doslo da imate utoku i da vi uvedete reda i pobijete govna? Svaki dan smo svjedoci bahatosti, drskosti i ponasanja kriminalaca i njihovih priljepaka, vrzmaju se dileri oko skole, navlace djecu u osnovnoj na drogu, obijaju auta, ubijaju ljude zbog 10 maraka.
I sta, treba ga miluju po kosi i da mu tepaju, a taj isti ce sutra zasresti moje dijete, oteti mu mobitel ili 10 maraka, navuci ga na heroin.
Treba ih lemati sve po glavi, ali treba lemati i velike ribe!
"Kriminalac koji je proteklih dana napravio niz krivicnih djela veoma ti je fizicki slican. Tri hrabra drota trazeci ga nadju tebe i na tebi primjene svoje metode isljedjivanja osumnjicenog" Bil' to bilo OK?
- Salko sto je u vodu skako
#50 Re: SARAJEVSKA POLICIJA
policija je konacno pocela raditi svoj poso....ZlaYa wrote:A.C.A.B
http://www.youtube.com/watch?v=UQS5uZ1QNy4
http://www.rogepost.com/n/6889279663
[/url]