Europska Unija: Zabrana pušenja i na otvorenome

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:I ti tu moras zapaliti cigaru tako da bi ubila taj smrad :D

Nego, da ne zachatavamo...
Hvala sto si se predao.
PS Sto se zabrana tice, odose u extrem. Ako ce mi neko braniti da zapalim na otvorenom, zabranicu i ja njima da jedu, pricaju na mob, i sta sve ne. A o autima da ne pricam. Treba zabraniti kretanje auta bez najmanje 4 osobe unutra.
PRC
odo Zapaliti :D
pekarce

Post by pekarce »

_BosanaC wrote:
pekarce wrote:Ja sam totalni antiopušač! 0-tolerance!

Ma treba pušenje skroz u ilegalu, pa nela popuse u podzemlju :D ! Zaboli me za pušače, neka se truju do bola, ali što se ja naduvah, ni kriv ni dužan! I još me pitaju smetali ako zapalim, ili, drugim riječima, smeta li ako te malo otrujem!
Ja na to pitanje svrsavam :D Vise licemjerstva u manje rijeci je tesko naci.

Probaj, recimo, nekada reci da ti smeta, pa posmatraj reakciju.
Probao sam! I ne popušiše više u mom prisustvu! Vidim da povlačiš naku traumatsko iskustvo. :D
kekec

Post by kekec »

Diskriminacija nepusaca. :-)
Krsenje njihovih ljudskih prava. :D
A sad´odoh i ja zapaliti (na otvoreno,
unutra ne daju). :-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

kekec wrote:Diskriminacija nepusaca. :-)
Krsenje njihovih ljudskih prava. :D
A sad´odoh i ja zapaliti (na otvoreno,
unutra ne daju). :-D

moj drug :D

mi jos uvijek pushimo unutra, imamo jedan sobichak odredjen za to, i najvise me iritira kad mi dodje neki nepusac, sjedne u prostoriju koja je JEDINA odredjena za pushenje i onda sere o pushenju ili "please dont blow the smoke in my direction"....hello, FUCK OFF sa tom torturom...
Pusaci su u EU ugrozeni.
Tacka.
kekec

Post by kekec »

Vezemo oko pasa par "fol" bombi,
setamo i pusimo gdje nam se cefne. :)

Protest.
Dole nepusaci. Ziviti cete 5 godina
duze, ali zadnjih 5 godina,
kada ni klincu necete valjati. :P

Umri mlad, umri bar lijep. :-D
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

"On meni nema pusenja!!! On meni , on meni nema pusenja, ama ima pusenja i mojih pluca u tom pusenju!!!"

Jeste culi?E neka ste culi!!!

:lol: :lol: :lol: :D :D :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

kekec wrote:Vezemo oko pasa par "fol" bombi,
setamo i pusimo gdje nam se cefne. :)

Protest.
Dole nepusaci. Ziviti cete 5 godina
duze, ali zadnjih 5 godina,
kada ni klincu necete valjati. :P

Umri mlad, umri bar lijep. :-D
makar nas samo dvoje bilo, pristajem!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Tjesite se :D
DobroJutroKolumbo

_BosanaC wrote:Tjesite se :D
Gdje ces Bosancu a Boga mi i Hercegovcu zabraniti kafu , kahvu , kavu i cigaru , cibuk , lulu , panj , cik , garku , drinston , daj code, daj ti kurac , auroru , pusis tigru itd... :lol: :lol: :lol: :lol: :D Jes' lud bolan??? :lol: :lol: :lol: :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

DobroJutroKolumbo wrote:
Gdje ces Bosancu a Boga mi i Hercegovcu zabraniti kafu , kahvu , kavu i cigaru , cibuk , lulu , panj , cik , garku , drinston , daj code, daj ti kurac , auroru , pusis tigru itd... :lol: :lol: :lol: :lol: :D Jes' lud bolan??? :lol: :lol: :lol: :D
Eto ga tebi, hvala na pitanju :D

Ali na za to predvidjenim mjestima :D

Ili sto bi Corba rekao: Sebe trujes mene gusis - nemoj ovdje da mi pusis :oops: :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

pekarce wrote:
_BosanaC wrote:
pekarce wrote:Ja sam totalni antiopu¹aè! 0-tolerance!

Ma treba pu¹enje skroz u ilegalu, pa nela popuse u podzemlju :D ! Zaboli me za pu¹aèe, neka se truju do bola, ali ¹to se ja naduvah, ni kriv ni du¾an! I jo¹ me pitaju smetali ako zapalim, ili, drugim rijeèima, smeta li ako te malo otrujem!
Ja na to pitanje svrsavam :D Vise licemjerstva u manje rijeci je tesko naci.

Probaj, recimo, nekada reci da ti smeta, pa posmatraj reakciju.
Probao sam! I ne popu¹i¹e vi¹e u mom prisustvu! Vidim da povlaèi¹ naku traumatsko iskustvo. :D

kako bih te slatko poslo negdje gdje se ne pusi :D
i prokleo da ga (pusenja) vise nikad i ne vidis :P

jebo drzavu gdje je normalnije biti peder nego pusac :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

_BosanaC wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:

Ili sto bi Corba rekao: Sebe trujes mene gusis - nemoj ovdje da mi pusis :oops: :D
djesi ekolog :)
kako sa izduvnim gasovima ;) deverate? :)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Sarafcina wrote:
_BosanaC wrote:
DobroJutroKolumbo wrote: Gdje ces Bosancu a Boga mi i Hercegovcu zabraniti kafu , kahvu , kavu i cigaru , cibuk , lulu , panj , cik , garku , drinston , daj code, daj ti kurac , auroru , pusis tigru itd... :lol: :lol: :lol: :lol: :D Jes' lud bolan??? :lol: :lol: :lol: :D

K'o i s pusacima :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

_BosanaC wrote:
Sarafcina wrote:
_BosanaC wrote: Eto ga tebi, hvala na pitanju :D

K'o i s pusacima :D
demagogija znaci :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Sarafcina wrote: demagogija znaci :D
Ma interesantna tema, ruku na srce :D Pogotovo zato sto raspravljamo o zakonu u EU kao da ce se odnositi na nas jos sutra, a znamo da u EU necemo do nove 2008. hidzretske...

A sto se ekologije tice davno je odmakelo od demagogije :D

Cuce se uskoro, nije jos za ovako javne price :)
zena21

Post by zena21 »

Ma daj vise... Vazda nepusaci ugrozeni, pa prava nepusaca... :zzzz: :zzzz:

A sta je s pravima pusaca :roll: I mi se osjecamo ugrozeni od strane vas :D
DobroJutroKolumbo

A jebo sam im na Termama sve na kamaru , sprckali nas 100 pusaca iza onog stakla , a vamo dvoje sjedi u restoranu koji je Btw 5 puta veci od onog prkna za pusace...U onolikom prostoru on je trebao dio za pusace , ispod one onolike ogromne kupole...Ko da ce dim stajati na tom jednom jebenom mjestu i cekati nekog nepusaca da ga "ugrize"!!! Onda sam gledao ljude koji imaju djecu a puse , moraju povest sa sobom u to prkno od dimionice jer naravno nemogu djecu ostaviti samu, zar to nije gore!!! Nemoj sad neko da mi kaze nek ne truju djecu nek prestanu pusiti...DEMAGOGIJA NEPUSACKA!!! I ti sto ne pusis trujes moju planetu Zemlju svojim starim autom pa cemo svi zbog toga umrijeti!? STa cemo sad??STO MI BOLAN/BONA TRUJES PLANETU ZEMLJU SVOJIM POKVARENIM AUTOM ???? STO ME BOLAN/BONA TRUJES MASNOCAMA U FAST FOOD-u , STO MI BOLAN BACI OSIROMASENI URAN NA BOSNU KAD SI NAS OSLOBADJAO??? STO MI BOLAN/BONA NE UKINU TU CIGARU U RATU KAD SE ZA NJU KUPOVALO DA SE JEDE , SLUZILA KAO PLATEZNO SREDSTVO , JEDINI SMIRAJ I UTJEHU VOJNIKU NA LINIJI, STO JE TAD NE UKINU!!??? NABIJEM EVROPSKU UNIJU I AMERIKU I IRAN I IRAK NA KURAC A I KOSOVO A I SLOVENIJU KAD MI NAPRAVI BAZEN U MOM GRADU!!!!

STO NE KAZETE STOP PRODAJI AMERICKIH I EVROPSKIH ORUZJA I BOMBI??? STO NE KAZETE JEBES NAFTU DAJ NAM SOLARNU ENERGIJU U NASA AUTA I DOMOVE??? NAPUSITE SE!!!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zena21 wrote:Ma daj vise... Vazda nepusaci ugrozeni, pa prava nepusaca... :zzzz: :zzzz:

A sta je s pravima pusaca :roll: I mi se osjecamo ugrozeni od strane vas :D
Sad bih ti nesto rekao... :oops: Al' necu :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
Jesi NJAKAV...bacis kost i usutaris se...

i hajd nemoj otic zapalit...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

DobroJutroKolumbo wrote:A jebo sam im na Termama sve na kamaru , sprckali nas 100 pusaca iza onog stakla , a vamo dvoje sjedi u restoranu koji je Btw 5 puta veci od onog prkna za pusace...U onolikom prostoru on je trebao dio za pusace , ispod one onolike ogromne kupole...Ko da ce dim stajati na tom jednom jebenom mjestu i cekati nekog nepusaca da ga "ugrize"!!! Onda sam gledao ljude koji imaju djecu a puse , moraju povest sa sobom u to prkno od dimionice jer naravno nemogu djecu ostaviti samu, zar to nije gore!!! Nemoj sad neko da mi kaze nek ne truju djecu nek prestanu pusiti...DEMAGOGIJA NEPUSACKA!!! I ti sto ne pusis trujes moju planetu Zemlju svojim starim autom pa cemo svi zbog toga umrijeti!? STa cemo sad??STO MI BOLAN/BONA TRUJES PLANETU ZEMLJU SVOJIM POKVARENIM AUTOM ???? STO ME BOLAN/BONA TRUJES MASNOCAMA U FAST FOOD-u , STO MI BOLAN BACI OSIROMASENI URAN NA BOSNU KAD SI NAS OSLOBADJAO??? STO MI BOLAN/BONA NE UKINU TU CIGARU U RATU KAD SE ZA NJU KUPOVALO DA SE JEDE , SLUZILA KAO PLATEZNO SREDSTVO , JEDINI SMIRAJ I UTJEHU VOJNIKU NA LINIJI, STO JE TAD NE UKINU!!??? NABIJEM EVROPSKU UNIJU I AMERIKU I IRAN I IRAK NA KURAC A I KOSOVO A I SLOVENIJU KAD MI NAPRAVI BAZEN U MOM GRADU!!!!

STO NE KAZETE STOP PRODAJI AMERICKIH I EVROPSKIH ORUZJA I BOMBI??? STO NE KAZETE JEBES NAFTU DAJ NAM SOLARNU ENERGIJU U NASA AUTA I DOMOVE??? NAPUSITE SE!!!
Ma pricaju to mnogi, ali se ne cuje :roll: Od raznih prica o pravima...

A odustao sam od price na ovu temu kad se popeh s jaranom na Vito, sjedoh da odmorim dushu i osjetih dim cigare... Kaze da odmorim pluca :roll:
DobroJutroKolumbo

_BosanaC wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:A jebo sam im na Termama sve na kamaru , sprckali nas 100 pusaca iza onog stakla , a vamo dvoje sjedi u restoranu koji je Btw 5 puta veci od onog prkna za pusace...U onolikom prostoru on je trebao dio za pusace , ispod one onolike ogromne kupole...Ko da ce dim stajati na tom jednom jebenom mjestu i cekati nekog nepusaca da ga "ugrize"!!! Onda sam gledao ljude koji imaju djecu a puse , moraju povest sa sobom u to prkno od dimionice jer naravno nemogu djecu ostaviti samu, zar to nije gore!!! Nemoj sad neko da mi kaze nek ne truju djecu nek prestanu pusiti...DEMAGOGIJA NEPUSACKA!!! I ti sto ne pusis trujes moju planetu Zemlju svojim starim autom pa cemo svi zbog toga umrijeti!? STa cemo sad??STO MI BOLAN/BONA TRUJES PLANETU ZEMLJU SVOJIM POKVARENIM AUTOM ???? STO ME BOLAN/BONA TRUJES MASNOCAMA U FAST FOOD-u , STO MI BOLAN BACI OSIROMASENI URAN NA BOSNU KAD SI NAS OSLOBADJAO??? STO MI BOLAN/BONA NE UKINU TU CIGARU U RATU KAD SE ZA NJU KUPOVALO DA SE JEDE , SLUZILA KAO PLATEZNO SREDSTVO , JEDINI SMIRAJ I UTJEHU VOJNIKU NA LINIJI, STO JE TAD NE UKINU!!??? NABIJEM EVROPSKU UNIJU I AMERIKU I IRAN I IRAK NA KURAC A I KOSOVO A I SLOVENIJU KAD MI NAPRAVI BAZEN U MOM GRADU!!!!

Ma pricaju to mnogi, ali se ne cuje :roll: Od raznih prica o pravima...

A odustao sam od price na ovu temu kad se popeh s jaranom na Vito, sjedoh da odmorim dushu i osjetih dim cigare... Kaze da odmorim pluca :roll:
A i ja sam mogao zaplakati kad me zatvorio u ono prkno na Termama odakle nisam ni vidio bazen , ni dobre trebe, ni nista..."JEBO LI VAS ONAJ SUPAK EMINEM , DA VAS JEBO!" Napravicu ja sebi bazen na vikendici , nabijem ih termalno posred Slovenije!!!
Sarafcina

Post by Sarafcina »

_BosanaC wrote:
Sarafcina wrote: demagogija znaci :D
Ma interesantna tema, ruku na srce :D Pogotovo zato sto raspravljamo o zakonu u EU kao da ce se odnositi na nas jos sutra, a znamo da u EU necemo do nove 2008. hidzretske...

A sto se ekologije tice davno je odmakelo od demagogije :D

ma ... meni je to sve sega .. jer se prica o pravima nepusaca i to se stavlja na pijedestal, dok ovamo svi kuburimo s vodom, svi kuburimo sa smogom (vidjel ti one magle po Sa ;) ) i ... niko nista

sva ova prica o pusenju .. meni vise izgleda kao sadizam (ono..prodali smo pricu raji i sad cemo vas gaziti kako nam je ceif)
iako se mogu skoro pa zakleti, da je to sve samo nacin da neki ljudi pritiscu duhansku industriju i ubiru im reket... dok masa (kojoj se u principu jebe, ali pod stalnim pritiskom kojekakvih kampanja...usvajaju hajvansku racionalizaciju)... aminuje li aminuje ...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Predlazem da sad svi kolektivno zapalimo!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Pa bas zato sto sam svjestan sta i kako se dogadja, pogotovo u nasoj drzavi, kada je ekologija u pitanju, i kazem kako je ovo pravo minoran i mizeran problem. Pogotovo sto takav jedan zakon nikada nece piti vode ovdje bas zbog mentaliteta koji je Kolumbo naveo, a s druge strane necemo u EU jos praaaaaaaavo dugo uci.

Medjutim, jos niko nije dobio po dzepu zbog bilo kakvog zagadjivanja... Prominvest bez dozvole vec deset godina vadi kamen u Divi grabovici i niko nista. I da ne navodim primjere, pun ih je podforum...
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Ono jest da se ovaj zakon odnosi na EU, ali s obzirom da cemo mi u narednom periodu vjerovatno morati uskladiti svoje zakonodavstvo sa onim u EU, mislim da ce i kod nas veoma brzo ovo biti na snazi (naravno ako nas od toga ne spase francuski pusaci iz caffe Alo Alo koji se vjerovatno nece predati bez otpora, pa cak i po cijenu da napuste EU zbog cigara :-)
Post Reply