Svjetsko prvenstvo u rukometu - Njemačka 2007

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
profa30

Post by profa30 »

Vasa Kisa wrote:profa brate, jesi to malo poglup ili je to furka neka? evo i čovjek ti reče, trener je u Atlanti bio Velimir Kljaić, a pored one dvojice što si nabrojao da ti dodam i rođenog Slovenca Iztoka Puca...kako ti nije jasno da u BiH ništa ne štima,a pa tako ni sportski savezi? dok god u svakoj instituciji imaš deset ljudi u kojoj svako vuče na svoju stranu, nema tu rahatluka. Sorry, ja ipak Džombu kao Riječanina ne vidim u dresu repke BiH, nikakvu osnovu osim toga što je musliman...po toj osnovi mogao bi i Mirsad Turkcan da igra za košarkašku reprezentaciju...spominješ Ljubu, ja se ne sjećam da je itko iz BiH kurcem mrdno za njega kada je kao talentirano dijete iz Banjaluke s obitelji pobjegao za Rijeku? Šta da je ostao u tolerantnoj Banjaluci? postao bi stočna hrana zajedno sa svojom obitelji ili bi bili prognani s dvije najlonske kese...BiH ne zna da se brine o svom sportu ni o svojim sportašima i još će puno vremena proći dok se ne nauči ta lekcija...opet ponavljam, kakva džava takav i sport....jebo bolan zemlju gdje su nekoliko godina zaredom najbolji sportaši strijelcac, džudista i boćar...tek ove godine Tahirović prekinu zlu seriju "sportova"...ovo "jebo" govorim u sportskom smislu.Ja sam Hrvat ali BiH je moja zemlja, volim je, ali vidim da ne ide ovako, da se skupa sve manje može dok zemljom plove raznorazni Dodici, Tihići i Silajdžići, Jovići i ostale pizdurine željne samopropagande i osobne koristi a lako je postižu na osnovu glupog i lakovjernog naroda...

...što se tiče mog Mostara, prijatelju moj, valjalo je biti ovdje i osjetiti krv koja se prosula, njen miris, okus...ovo je grad u kojem i sad tinja zlo i kojem je sport najlakši razlog da se ono rasplamsa...ja osobno navijam za BiH protiv koga god da igra, ali kao Hrvat nekako prirodno simpatiziram hrvatsku repku, ali normalno, bez da to radim na osnovu ponižavanja moje vlastite države. Jazavci jedva dočekaju da navijaju za Brazil, ovi ovdje oko mene forcaju za Grke na Bilinom Polju...ja bih volio to promijeniti, ali nažalost nisam Don Kihot, ne mogu sam na vjetrenjače...
Niti sam poglup niti je to neka furka vec je to tako kako sam napisao. Ljubicica nisam spomenuo u svom tekstu a zna se ko je njega protjerao, isti oni cetnici sto su i mnoge druge protjerali i sto su na marakani pokazali svoje lice i srce. Ti vjerovatno simpatiziras i Zrinjski, klub koji se odjednom sad pojavio poslije rata kao i mnogi ratni profiteri u tvojoj okolini i koji su Velezu uzeli stadion i srusili pola Mostara.
Pa naravno da puno toga u ovoj zemlji ne funkcionira i to ce tako i biti dok god dva naroda ovdje vise brinu kakvo ce vrijeme biti u Zagrebu i Beogradu i ko ce tamo pobijediti na izborima. Ali vama vjerovatno i odgovara da sto vise toga ne stima ovdje da ovu zemlju sto prije razjebete.
Spominjes politicare, ja ih nisam spominjao ali slazem se s tobom da je vecina tu samo zbog sebe, cast izuzecima kao sto je Zeljko Komsic ali eto opet ne znam da li on tebi bas odgovara jer ga niste vi izabrali.
Vasa Kisa

Post by Vasa Kisa »

Ovo je tema isključivo o rukometu i ja ću se držati isključivo njega. neću se spuštati na tvoju razinu primitivizma i generaliziranja ljudi na osnovu pojedinaca i zločinačkih grupica...sada bih se ja trebao primit ko saučešće na ove tvoje glupe provokacije...drži se rukometa ugroženi liku, ako nećeš imaš gore politiku pa plači...
LFC

Post by LFC »

Ljudi tema je SP u rukometu...
Ostavite sada i balije, ustase, cetnike...
Silajdzica, Komsica, Dodika.

Uzivajte u odlicnoj utakmici...
Cesi se fino drze...
profa30

Post by profa30 »

Vasa Kisa wrote:Ovo je tema isključivo o rukometu i ja ću se držati isključivo njega. neću se spuštati na tvoju razinu primitivizma i generaliziranja ljudi na osnovu pojedinaca i zločinačkih grupica...sada bih se ja trebao primit ko saučešće na ove tvoje glupe provokacije...drži se rukometa ugroženi liku, ako nećeš imaš gore politiku pa plači...
Majmune jedan pa ti si prvi poceo pricati o politici i politiziranju o Mostaru i navijanju tako da si ti jedan od onih koji su me ponukali da pocnem diskutovati.
Vasa Kisa

Post by Vasa Kisa »

još jedna ležerna pobjeda, ne toliko uvjerljiva kao ostale, ali to su ipak Česi, da je hokej možda bi se i naložili na njih... :D ...sutra payback Španjolcima za sve i napad na svjetsku titulu...

što se tiče primitivaca i nacionalista :kiss: :kiss:

uz univerzalni mostarski pozdrav...UJA ZAZAVAC!
vatana

Post by vatana »

Jebem vam mater ustasku u usta svima :x

Imate svoje forume, pa izvolite tamo kakit.

Jos jednom, majku vam vasu :D
LFC

Post by LFC »

Ovo treba pod lock...
Nema smisla vise...
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Marco-x wrote:
vatana wrote:Jebem vam mater ustasku u usta svima :x

Imate svoje forume, pa izvolite tamo kakit.

Jos jednom, majku vam vasu :D
Izađite na terasu, pozdravite hrvatsku rasu,
Izađite na balkone, pozdravite šampione :D :D

Hallo, ima li normalnih ovdje? :x :x :x :x
Better Man

Post by Better Man »

Hravatska je pokazala najviše do sada na prvenstvu i ljudi igraju najbolji i najljepši rukomet i zasluženo su favoriti broj 1! Danas je Balić najbolji na terenu, sutra je to neko drugi i to je njihova prednost, jer ako neide jednog uvijek imaju drugog igraća koji će taj dan briljirati!
bandidos

Post by bandidos »

ne slažem se da treba ključati ovu temu. iz razloga što ovdje ima i normalnih ljudi koji bi rado raspravljali o rukometu. puno puno bolje i učinkovitije rješenje bilo bi ban-ovanje korisnika poput vatane koji jedva čekaju da nekome je... majku.
dalmatinka

Post by dalmatinka »

bandidos wrote:ne slažem se da treba ključati ovu temu. iz razloga što ovdje ima i normalnih ljudi koji bi rado raspravljali o rukometu. puno puno bolje i učinkovitije rješenje bilo bi ban-ovanje korisnika poput vatane koji jedva čekaju da nekome je... majku.

Da ali uvijek netko mora dobro uprskati, ali trenutno je na SP-u 12 reprezentacija (barem do sutra), valjda se i o njima ima što reći.
mojsije

Post by mojsije »

bandidos wrote:
profa30 wrote:Evo da se i ja malo ukljucim u ovu temu koja je otisla u dva pravca.
U Atlanti kada su im najbolji igraci bili Zlatan Saracevic i Irfan Smajlagic a trener Abas Arslanagic.
koliko se ja sjećam, naš trener u to vrijeme bio je velimir kljajić.
a najbolji igrač patrik Čavar
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

ja sam srbin...i kad nazalost nema srbije...navijam za hrvate...zasto? zato sto igraju VRHUNSKI rukomet...jednostavno... :)
van Basten

Post by van Basten »

ja vidio temu i ponadao se kvalitetnoj rukometnoj diskusiji... politički podforum nam je ionako pretrpan...
Što se tiče rukometa, igra se strašno kvalitetno na svjetskom, rukomet je definitivno doooosta napredovao zadnjih godina, ubrzao se prije svega... Ja kao istinski ljubitelj ovog sporta najviše uživam gledati Hrvatsku i Dansku... moje mišljenje je da te dvije ekipe igraju najljepši rukomet.
Hrvatska jeste favorit br. 1... jaka odbrana, inventivan napad na čelu sa Balićem, uvijek imaju neka rješenja... sreća je pa nemaju golmana kalibra jednog Hvidta npr jer bi prvenstvo bilo dosadno, iako se i Jerković pokazao u zadnje dvije tekme solidno.
Francuska je (bila) drugi favorit... oni opet igraju poružno za moj ukus... pobijediće svaku tekmu gdje uspiju protivnika samljeti odbranom i limitirati ga na 20ak golova... ako im obdrana probije sigurno gube ( na ovom svjetskom to su im počinili Island i Njemačka)
Španija - mene do sada nisu nešto impresionirali izvedbama, al guraju... branioci titule ipak, treba ih se čuvati, iako ja npr na njih ne bih stavljao pare
Danska - još jedan užitak za gledanje... kad im se uđe u mašinu melju... lete po terenu, dok izgovoriš kontra oni je već završili, napad leteći, odbrana jaka... njihov problem je glava čini mi se, tj sami sebi često uđu u taj mlin, pa im se dešavaju nekakve kreativne pauze po 15ak minuta, poslije nema povratka (to im se baš desilo kad su kiksali protiv Mađarske)... kad dođu na nivo da melju 60 minuta biće na vrhu. Ove godine? Možda... prvenstvo je dugo, obično svi jednom kiksaju, oni su svoj kiks ispucali... možda i drugi favoriti sada po mom mišljenju
Njemačka - podmlađeni, bez pola ekipe, siluju rukomet, sve se radi na mišiće i domaćinski autoritet, nešto ala Slovenija prije tri godine... baš zbog toga što su domaćini treba ih se čuvati, iako mislim da poslije 1/4 finala ostaju bez posebnog tretmana a time i šansi za vrh
Island - slično kao Danska, brzo, lepršavo... samo im je odbrana tanja a i glava labilnija od Danske
Poljska i Mađarska - Ugodna iznenađenja ovog prvenstva... sigurno neće biti prvaci, al mogu pomrsiti mnoge račune
Tunis i Slovenija - Razočarenja... ipak su previše desetkovani, a rezervi nigdje
još tri napomene za kraj:
1. statistika sve govori a ništa ne kaže... eto primjer tog norveškog golmana...50i kusur % odbrana a oni odavno igraju protiv nekakvih Australija, Grenlanda i sličnih rukometnih velesila... rezultatski su mnogo vrijednija i 33% al protiv vrhunskih ekipa
2. prava prognoza će se moći reći sutra, kad se napravi kostur knock-out faze i vidi ko se s kim križa prije finala
3. AKo Hrvatska bude prva u grupi 90% je da bi išla na Francusku odmah u 1/4 finala... hoće li sutra ići na pobjedu bez obzira na to ili će taktički pustiti tekmu?
LFC

Post by LFC »

Danas ocekujem sjajnu utakmicu, mozda i najbolju do sada na prvenstvu.
Povratak Dominikovica, mogao bi odigrati kljucnu ulogu u ovoj utakmici.
Najveca opasnost prijeti od Juana Garcie i uvijek sjajnog Ikera Romera.
Nece biti lahko ukoliko Hombrados bude imao svoj dan, trenutno je na 39% odbrana. Mislim da ce u ovoj utakmici kljucnu ulogu odigrati upravo golmani, uz naravno velicanstvenog Balica. Trenutno je prema statistici bolji Jerkovic, ali tek za 1%. U slucaju povratka Dominikovica Hrvatska bi mogla promjeniti svoju odbranu u 5-1 ili 6-0, ali ipak mislim da ce se drzati odbrane 3-2-1, koja se pokazala veoma ucinkovitom.
Druga utakmica koja bi mogla biti izuzetno zanimljiva je ona izmedju Rusije i Madjarske, koja direktno odlucuje o 4. mjestu grupe M II . Njemacka, Island i Poljska odlucuju o pobjedniku grupe M I . Sve tri reprezentacije imaju po 6 bodova. Najvjerovatnije ce to biti pobjednik duela
Njemacka - Island, obzirom da Poljska ima dosta losiju gol razliku. Poljaci igraju sa Slovencima. Ostali mecevi su:

Danska - Ceska - sve osim pobjede Danske bi bilo prvorazredno iznenadjenje.
Francuska - Tunis - Francuzi ce imati lagan posao i loviti 3 mjesto i pokusati izbjeci Hrvatsku.

Prenosi:
FTV 16:05 Hrvatska - Spanjolska
DSF 16:00 Kombinovani prenos
51days

Post by 51days »

Budući da sam pokrenuo ovu temu molim Vas da prestanete(oni koji to čine) da ovo "spuštate" na nacionalnu razinu, znam da je jako teško boriti se protiv demona prošlosti i da svi od nas imamo što za reći o proteklom ratu, kud sreće da smo mogli kao Česi i Slovaci reći si zbogom i svatko na svoju stranu....

Sir Charles oprosti ako sam zvučio grubo nije mi bila namjera..sorry..

Eto sada smo pobijedili Španjolce i ponovno dokazali da trenutno nitko nema odgovora na nas, sada je bio jedan jako zanimljiv intervju sa Linom Červarom u kojem je rečeno da Ivano Balić ne "pokazuje" niti 50% koliko kada igra u repki, još jedan dokaz da je važan team a ne pojedinac..
Iskreno drago mi je da su Slovenci ispali ne radi nacionalizma nego MRZIM kada netko prednjači u isključenjima, iskreno Vam velim da Hrvatska igra prljavo volio bih da ODMAH ispadnemo, je... takav rezultat ako se služiš silom a ne znanjem tako da mi je ponovno posebno drago što je Hrvatska osim u rezultatima i među top3 u fair play igri..e pa to su onda IGRAČI .
Danas je igra bila iako teška bez isključenja(bila su ali to je zanemarivo) te se pokazalo da se može IGRATI a ne tući .
Moram priznati da me je Island lijepo "iznenadio" te se nadam a osobno više volim kada "male" zemlje pokažu "velikim" da su bolje, pa mislim ako 4,5milijuna ljudi pokažu zemlji od 40,50 milijuna da je bolja e pa to onda nema cijene ...

Iako smo jedini trenutno koji nemamo niti jedan poraz i iskreno igramo najljepši rukomet a i znamo što je fair play to nam sada više ništa ne znači jer se igra knock-out sistem te se iskreno nadam da idemo do finala .
Njemačka je na krilima domaćeg terena te se bojim da ako uđu u finale neće biti čudnih sudačkih odluka..moje želje su Francuska,Island ili Španjolska u finalu čisto radi sudaca odnosno "neka pobijedi bolji" ...

Molim da ostanemo na sportu a ne "tko je od kuda" itd.
Da Balić sutra odluči da igra za Švedsku bolilo bi me ali on igra a ne ja i zato on ima pravo kreirati svoj život kako on želi...to je njegov život i njegovo pravo ...bilo bi lijepo vidjeti neke od Vas(oni koji cijelo vrijeme pričaju o tome tko gdje igra), vidjeti Vas kako bi se Vi ponijeli..kako je netko pametan rekao "lako je biti general poslije bitke" stoga ajmo o sportu a ne o tužnim temama koje će nas još toliko dugo boliti i pratiti u svakodnevnom životu...
in33sa

Post by in33sa »

Alilovic 19 obrana.

Majstor je majstor.

A tek 21. godinu ima.

Lavrov ga je gledao otvorenih usta i na kraju zakljucio "ovaj mali ce biti svjetska klasa"
dalmatinka

Post by dalmatinka »

in33sa
Alilovic 19 obrana.

Majstor je majstor.

A tek 21. godinu ima.

Lavrov ga je gledao otvorenih usta i na kraju zakljucio "ovaj mali ce biti svjetska klasa
A zašto bih ja volila da smo ipak izgubili? :roll:
LFC

Post by LFC »

Parovi cetvrtfinala:

17:30 Spanija - Njemacka
20:00 Hrvatska - Francuska
17:30 Poljska - Rusija
20:00 Island - Danska

Sve se utakmice igraju 30. 1.
E sada pobjednik utakmice Spanija - Njemacka ide na boljeg iz duela Hrvatska - Franuska. Izgleda da se Dancima smjesi finale, ali polahko...
Bice ovo uzitak gledati...
bandidos

Post by bandidos »

šteta, 4 najbolje ekipe u istom dijelu ždrijeba.... zajeb. al zato bit će krvavo.....
rikardoreis

Post by rikardoreis »

fakat zanimljivije nego ljetosnji mundijal u fudbalu. rukomet je u usponu u svakom smislu, hrvatska je rukometni nba, a francuska svojom cvrstom i grubom igrom jedina ima neke sanse da ih pobijedi.
slijedi zanimljiva sedmica...ne micem iz kuce u dane utakmica.
niskoprofilni

Post by niskoprofilni »

Dosad su jedini danci imali recept za hrvate, i umalo da ih iznenade. Danci su veoma opasni ovo prvenstvo. Stryger i Boolen na krilu i beku i golman Hvidt jednostavno razvaljuju ovo prvenstvo. Spaniju su razvalili u odbrani i zasluzen pobijedili. Rusi su medjutim veoma zakinuti od sudaca protiv danaca, ali i danak su platili svom nesnalazenju u izglednim prilikama. Hrvatska za sada odlicna, ali pribojavam se reprize iz Tunisa, kada jednostvano padnu nakon nekoliko fenomenalnih predstava, kao sto ime se desilo u finalu proslog SP-a u Tunisu. Moji favoriti za osvajanje prvenstva su: Hrvatska, Njemacka, Danska.
51days

Post by 51days »

Ah krasno da smo počeli samo o rukometu, ovako mislim da je bez obzira što je Hrvatska jedina neporažena momčad jadno da se igra knock-out sistem te tako momčad koja teoretski ima 3 poraza na kraju postane pobjednik...onda bi svi mogli lijepo kalkulirati pa umjesto gotovo svake lijepe utakmice možemo gledati samo njih par..
Mislim da smo jučer još jednom pokazali koliko smo velika momčad te nismo kalkulirali(mislim da je Balić zaslužio odmor)te to ne smatram kao kalkulaciju jer je primjerice Metličić igrao cijelu a svi znamo koliko odmoran Balić znači ne samo za Hrvatsku nego za svijet rukometa..
Oduševo me Alilović koji je pokazao da ima srca i svaka mu čast na tome(MOLIM VAS BEZ KOMENTARA)..
Gledajući situaciju iz kuta da je Hrvatska dobila PREMALE KREVETE !!! a to je kao slučajno !!!! majko moja kakva je to muljaža odnosno da citiram Balića
"Jedino mi smetaju loši kreveti, otkad smo došli na drugi krug ne spavam dobro. A ove druge stvari mogle su se očekivati. Porečke su pripreme ovaj put bile iznimno teške, ali vraća nam se taj rad. Mislim da nakon dosadašnjih utakmica mi izgledamo najsvježije. Recimo, u susretu protiv Mađara osjećali smo da imamo više snage od njih i bilo je pitanje vremena kad će pasti. "
Ma sad sam se izgubio, ok da skratim Danci su za sada pokazali čvrstinu i "moguće" riješenje enigme Hrvatska ili je to isto momčad malog puka a velikog srca..nebitno..
Imate super intervju sa Balićem [http://www.vecernji-list.hr/newsroom/sp ... 5/index.do][/url]

ok nejdu mi urlovi :D
in33sa

Post by in33sa »

Sada slijedi finale prije finala, mada nikada se ne zna, papirnati favoriti su ipak samo od papira.

Poljaci su dobri, Danci isto tako, Nijemci malo uz pomoc sudaca, malo pomoc sa tribina, a i Nijemci su to, nikada se ne predaju.

Francuzi zapravo do sada nisu ni pokazali koliko mogu, ili ih ne ide ili se cuvaju. Vidjet cemo.
Timotije

Post by Timotije »

Promjena sistema takmicenja (cetrvtfinale) je po meni promasaj. Natjecanje predugo, previse utakmica za vrlo kratko vrijeme, i najgora stvar mogucnost kalkulacija. Jednostavno ili ici postarom tj. samo 1. i 2. izgrupe ide u polufinale ili uvesti nokaut sistem ranije (odmah poslije grupne faze, pa kome opanci kome obojci, sto bi rekli preko Drine).
Ovako mislim da ce npr. Hrvati, koji su do sada pokazali najvise, tesko moci izdrzati bez kiksa a popravnog vise nema. Francuzi su uzasno jaki, a igraju vrlo promjenjivo do sada, kad tad moraju proraditi, vrlo vjerovatno bas protiv Hrvata. Ruse gaze sudije, ono je bilo bas pljacka protiv Danaca, kad su i danski spikeri priznali u toku utakmice da su im Slovenci puno pomogli. Cak i protiv Madjara su morali igrati i protiv sudija, iako Ruse nikad nesto ne gotivim, lopovluk me uvijek zaboli.
Mislim da ce dalje ici Francuzi, Spanci, Danci i Rusi, mozda bi se moglo sta i odigrati?
Locked