Sex, duhovni lijek...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

debela

Post by debela »

naopak vakat dosao. mora se javno reci da se imalo sex..teska situacija :oops:
shin

Post by shin »

Zato je sve uvrnuto, niko nista ne guzi.
car-x

Post by car-x »

debela wrote:naopak vakat dosao. mora se javno reci da se imalo sex..teska situacija :oops:
opet ce u upotrebu moja majica na kojoj pise "jebes ti sta?".. haman je kriznije nego ikad..
rikardoreis

Post by rikardoreis »

anais_nin wrote:
rikardoreis wrote:
wow Anais...pa to je vec 9 (devet)...mislim muskaraca :)
pa nije matematika: po jedna kategorija na skali po jednom muskarcu...moze biti bilo koja od gore navedenih sa istim tipom :D zavisi od mnogo stvari :D
znaci sve kategorije mogu biti samo s jednim tipom... koji je na skolovanju :)
izblajhana

#30 Re: Sex, duhovni lijek...

Post by izblajhana »

StLouis wrote:Koliko vam je u zivotu bitan sex? Kada govorim o seksu, ne mislim samo na sex, nego na siri pojam.

:)

nije vezano za temu, nego da te priupitam sta bi sa onom tvojom temom "U nama zivi vuk"? :? neki dan sam je slucajno izgooglala i fakat je bila dobra za procitati, sad je ne mogu naci...de ponovi, ziv bio :) :)
StLouis

#31 Re: Sex, duhovni lijek...

Post by StLouis »

izblajhana wrote:
StLouis wrote:Koliko vam je u zivotu bitan sex? Kada govorim o seksu, ne mislim samo na sex, nego na siri pojam.

nije vezano za temu, nego da te priupitam sta bi sa onom tvojom temom "U nama zivi vuk"? :? neki dan sam je slucajno izgooglala i fakat je bila dobra za procitati, sad je ne mogu naci...de ponovi, ziv bio :) :)
Aa. nasla si Vuka:) Vucica je u doradi...poslat cu ti link...nego da se pohvalim, nije vezano za temu, kompletirao sam svoju prvu predstavu koju cemo ja i moj tim uskoro(do kraja godine) prikazati u stl :)
izblajhana

#32 Re: Sex, duhovni lijek...

Post by izblajhana »

StLouis wrote:
izblajhana wrote:

Aa. nasla si Vuka:) Vucica je u doradi...poslat cu ti link...nego da se pohvalim, nije vezano za temu, kompletirao sam svoju prvu predstavu koju cemo ja i moj tim uskoro(do kraja godine) prikazati u stl :)

ima li kakva audicija za neku ulogu...da se prijavim :D :D
StLouis

#33 Re: Sex, duhovni lijek...

Post by StLouis »

izblajhana wrote:
StLouis wrote:
izblajhana wrote:

uh, tebe treba avionom dovuc u ovu gradinu :D naravno, bit ce audicija, pa ipak smo mi dijaspora, znas nas :lol: od sedam uloga, cetiri su popunjene...

evo vuka http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=26340
izblajhana

#34 Re: Sex, duhovni lijek...

Post by izblajhana »

StLouis wrote:
izblajhana wrote:
StLouis wrote: Aa. nasla si Vuka:) Vucica je u doradi...poslat cu ti link...nego da se pohvalim, nije vezano za temu, kompletirao sam svoju prvu predstavu koju cemo ja i moj tim uskoro(do kraja godine) prikazati u stl :)

uh, tebe treba avionom dovuc u ovu gradinu :D naravno, bit ce audicija, pa ipak smo mi dijaspora, znas nas :lol: od sedam uloga, cetiri su popunjene...

ih kad bi me dovukli ne bi se pokajali :D :D :D nego hvala na vuku...vuk mi se bas urezao u sjecanje :) ima li kakvih nastavaka?
StLouis

#35 Re: Sex, duhovni lijek...

Post by StLouis »

izblajhana wrote:
StLouis wrote:
izblajhana wrote:

ih kad bi me dovukli ne bi se pokajali :D :D :D nego hvala na vuku...vuk mi se bas urezao u sjecanje :) ima li kakvih nastavaka?
uloga jos ima, izvoli :)

eto, da sam osvojio onih 254 miliona dolara na lutriji, koje je btw. prosle subote osvojio jedan barba 84 godine star, sve bih vas pozvao ovdje na izlet :-)

BINGO!! bilo bi super kad bi sax forumasi mogli zajedno doc ovamo na neku vrstu susreta...pa onda mi kod vas :D :)
izblajhana

Post by izblajhana »

kako napreduju probe :) :)
StLouis

Post by StLouis »

izblajhana wrote:kako napreduju probe :) :)
nismo poceli probe jos...nemamo dovoljno glumaca :( nista, nego ces morati doci :)
izblajhana

Post by izblajhana »

StLouis wrote:
nismo poceli probe jos...nemamo dovoljno glumaca :( nista, nego ces morati doci :)
sto se mora, nije tesko :D mislim, kad vec moram :D
pa kako nema glumaca :( jeste li raspisali kakvu audiciju?
StLouis

Post by StLouis »

izblajhana wrote:
StLouis wrote:
jesmo, bio je oglas u novinama, web stranicama, radiuu...popunio sam cetiri uloge, ali preostaju jos cetiri, plus back up za njih...nasao sam nekog ko ce raditi sminku, kostime, muziku i ton, jos nam treba neko ko se razumije u rasvjetu, i naravno glumci....imamo dvije velike prostorije za probe, ali ne i glumce :( ma javit ce se oni vec :)
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

anais_nin wrote:
Svemirski_Jebach wrote:samo no sex = los sex, sve ostalo je sex=dobar sex.

nema loseg seksa, postoje samo losi jebachi :D :D
mozda je muskima bilo kakav sex = ok sex, ali Boga mi na zenskoj skali varijacije su i te kako bitne.... od groznog, losheg, prolaznog, ok, dobrog, odlicnog, fenomenalnog, WOW i nezaboravnog :D
Zaboravila si: make-up sex (uvijek dobar), sex kad hoces da kupis skupu Pradinu tasnu koju ne mozes da priustis :lol:, goodby sex, hello sex :lol:, jel se mi to poznajemo-sex :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

vala ne znam da iko ima samo tu jednu vrstu (ok) sex. :?
izblajhana

Post by izblajhana »

StLouis wrote:
izblajhana wrote:
StLouis wrote: nismo poceli probe jos...nemamo dovoljno glumaca :( nista, nego ces morati doci :)
jesmo, bio je oglas u novinama, web stranicama, radiuu...popunio sam cetiri uloge, ali preostaju jos cetiri, plus back up za njih...nasao sam nekog ko ce raditi sminku, kostime, muziku i ton, jos nam treba neko ko se razumije u rasvjetu, i naravno glumci....imamo dvije velike prostorije za probe, ali ne i glumce :( ma javit ce se oni vec :)
opet ponovi te oglase...bice to sve ok ;-) sretno :)
StLouis

Post by StLouis »

Seksom do zdravlja
Iako nauka nema baš čvrsta stajališta kada je povezanost seksa i zdravlja u pitanju, ipak neki dokazi ukazuju na važnu činjenicu: što se više seksate, to se bolje osjećate.

Dok naučnici pokušavaju da odrede egzaktan utjecaj seksa na zdravlje uopšte, evo nekih specifičnih činjenica koja su objavljena na Institutu Kinsey.

Seks umanjuje stres i osjećaj depresije
Sam orgazam djeluju smirujuće. Pomaže da lakše zaspete. I nije bitno da li se radi o "sam svoj majstor" orgazmu ili orgazmu tokom odnosa sa partnerom.

No to nije sve. Jedna studija je utvrdila da sjeme djeluje kao antidepresiv. Žene koje su imale seksualne odnose bez kondoma, pokazivale su manje znakova depresije od onih koje su koristile zaštitu.

Naravno ne vjerujte uvijek studijama i prakticirajte siguran seks. Guma glavu čuva.

Seks ublažava bolove
Orgazam je moćan analgetik. Oxytocin, prirodna hemikalija organizma otpušta se prije i tokom vrhunca te pomjera prag osjećaja boli.

Osnažuje kardiovaskularni sistem
Ovo kao da je muškarac istraživao. Naime jedna studija je pokazala kako muško sjeme pomaže pri snižavanju krvnog pritiska. Naime djevojke koje su gutale ejakulat tokom oralnog seksa imale su niži krvni pritisak od onih koje nisu.
Bez obzira šta studije govorile, visok pritisak možete spriječiti vježbanjem i liječiti lijekovima, što se za AIDS ne može reći.

Seks umanjuje opasnost od raka prostate.
U posljednjih par godina, nekoliko medicinskih časopisa objavilo je studije koje tvrde, što više ejakulacija to manje rizika od raka prostate. Pomaže i "sam svoj majstor" tehnika.

Saks pomaže pri zarastanju rana
Postoje dokazi koji ukazuju da seks pomaže pri zarastanju rana. Nekoliko eksperimenata da oxytocin može pomoći regeneraciji ćelija i zarastanju rana nastalih zbog dijabetesa.

Seksom protiv starosti
Seks je vrsta vježbanja. Sagorijeva kalorije, povoljno djeluje na srčani mišić. Mladi smo dok se osjećamo tako. Manje stresa, manje depresije, manje bolova i moramo se osjećati mlađima.

I sa Kinsey instituta kažu da ovo ne mora biti 100% tačno. Pazite na svoje reproduktivno zdravlje i koristite zaštitu. No pouzdano se može reći da nema dokaza koji bi pokazali da je seks loš po zdravlje. Zato seksajte se što više, nemate šta izgubiti. /B.L.

(Sarajevo-x.com)

eto, znate sto vam je raditi :) odoh ja da se protegnem :D
pesak

Post by pesak »

najuzasniji su gradski otudjeni tipovi koji su emancipovani. :roll:
pesak

Post by pesak »

s njima nema ni sexa ni duhovnosti, samo perverzija .
FFK as Lucy01

#46 Re: Sex, duhovni lijek...

Post by FFK as Lucy01 »

Mislis, sexualnost :D , ma u redu je, razumijemo se :D .

Bitna mi je, ali nevezano za nekoga drugoga. Ako se ja ne osjecam lijepo i dobro u svojoj kozi, nije bitno s kim sam.....jer sexualnost kao i mnogo drugih stvari dolazi iz vlastite glave.

Osoba s kojem ste ili partner, moze samo da vam pomogne da prebrodite neke nesigurnosti (ako ih imate).
Do unazad 30-40 godina (otprilike, kada je pocela sexualna revolucija, dakle sezdesete), na sexualnost se gledalo kao na tabu, nesto o cemu se ne prica....da bi danas bile napisene tone knjiga i uradjeno stotine studija. Sexualno nezadovoljni i isfrustrirani ljudi su u stanju svasta uraditi (procitati po forumu :D )....
_Sanjalica_

Post by _Sanjalica_ »

invizigot323 wrote:sex je bitan ali je vaznije skim se sexas...
direktan pogodak :faraon1:
pesak

Post by pesak »

kakvih sve ima tipova na netu... :shock:
hoce virtuelni seks. e, svasta.
Salko sto je u vodu skako

#49 Re: Sex, duhovni lijek...

Post by Salko sto je u vodu skako »

mnogo mi je vrlo mnogo bitno s obzirom da sex nikad nije los :P :dance:
sposa0408

Post by sposa0408 »

naravno da je bitan i te kako...
Navecer u krevetu recimo, prolaze sve nesuglasice
Post Reply