tablete za koncentraciju

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

DobroJutroKolumbo

#26 Re: tablete za koncentraciju

Post by DobroJutroKolumbo »

mima wrote:
three sisters wrote:Zanima me da li je netko od vas koristio tablete za koncentraciju? Na njemačkoj televiziji sam vidjela reklamu za dextro energy tablete, koje kod nas nemaju. Koje bi bile najbolje koje se mogu kod nas nabaviti? Da li mi ih preporučujete uopće, u smislu ima li kakvih neželjenih efekata?
Valjda treba da odes kod ginekologa po savjet, jer kontracepcija se ne uzima na svoju ruku. I svako razlicita iskustva sa kontracepcijom.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :-) :D :lol: :D :-) :D :lol: :D :-) :D :lol: :D :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
StLouis

Post by StLouis »

three sisters wrote:
StLouis wrote:evo jednog recepta kojeg vec prakticiram nekih desetak godina, dobar je, bezopasan, jednostavan, ali trazi puno samodscipline kitchme:)

ja uvijek moram odspavati svojih sedam do osam sati. u krevet idem rano, ustajem rano. iako sam zadnjih dvadeset godina proveo po velikim bucnim gradovima, ja ustanem ranije, i ukradem mu dva sata mira. nista ljepse nema nego ustati u cik jutra, popiti kafu na balkonu... mene to relaksira, bas kao neka vrsta joge :D

prvo pojedem zlicu meda, popijem sok od narandze, u u zadnje vrijeme i noni :D noni je zaista dobar stimulant, kao sto je i sok od nara

popijem salicu kafe, tusiranje s vrucom vodom, zatim hladan mlaz(ono sto te ne ubije to te ohrabri) :D onda dolazi dorucak, obavezno jedem zobene pahuljice, kukuruzne pahuljice, susene bademe, orahe, marelice, borovnice, jagode...dorucak nikad nemojte skipati, ja cu radije zakasniti na posao, nego propustiti dorucak. popijem tablete od zelenog caja, kamilice, ginsenga, multivitamin, i aspirin 80mg.

eh kada ovo uradis, picis i nema stajanja :D

na poslu ili u skoli se sto vise krecite, jedite male, ceste obroke, s puno, puno povrca, voca, ribe. ja dnevno konzumiram 7 vrsta povrca, sedam vrsta voca, i malu porciju ribe. trcite cetiri puta sedmicno, smijte se, druzite se, dnevno popijte casu vina, citajte, pijte dovoljno vode, koristite maslinovo ulje i u nicemu pretjerivati. dva puta mjesecno nagradite se s kako to ja nazivam; 'lazy day" dakle, dva dana u sedmici zaboravite na sve rutine, spavajte kojiko zelite ili ne zelite, jedite sta hocete, odkacite se...

poslije ove zivotne kure, koncentracija je na nivou. :)
super zvuči :D ja koristim neke od tih proizvoda jutarnjih, dok si govorio o jutru dobro je bilo, ali gdje ću ja naći povrće na fakultetu? pojedeš ono što ti se nudi. da li u tih sedam vrsta povrća ubrajaš luk, mrkvu i to "sitno" povrće?
ups, studentima ne preporucujem da praktikuju moja uputstva :lol: luk, mrkva, sve je to povrce...dakle, minimim 7 razlicitih vrsta
medicinar

Post by medicinar »

ne znam da li te jos uvijek zanima sve to oko preparata za jacanje koncentracije, ali ja sam imao super iskustvo sa preparatom koji se zove LECITON za mlade (na biljnoj je bazi).....nije bas jeftin, ali meni je super pomogao da me odrzi budnim i koncentrisanim dok sam spremao ispite, a preporucila mi ga je jedna doktorica obzirom da sam bio izmoren od silnih ispita na faxu....
GODZZILA

Post by GODZZILA »

aNTropocentrio wrote:Natural Wealth - tablete sa ginkom. Moguća nuspojava je povećan libido.
Ja ih koristim i extra su.No problem..
RIZVA

Post by RIZVA »

ma koristis ti hashima mog
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Strattera...daje se kao lijek za ADD ili ADHD, i to samo na lijecnicki recept...a propisuje se i kao antidepresiv...

:D :D
pirmin

Post by pirmin »

Koji li ce biti novi mimin nick :D ..pod ovim se vise sigurno nece pojaviti :D :D
GODZZILA

Post by GODZZILA »

RIZVA wrote:ma koristis ti hashima mog

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zena21

#34 Re: tablete za koncentraciju

Post by zena21 »

mima wrote:
three sisters wrote:Zanima me da li je netko od vas koristio tablete za koncentraciju? Na njemačkoj televiziji sam vidjela reklamu za dextro energy tablete, koje kod nas nemaju. Koje bi bile najbolje koje se mogu kod nas nabaviti? Da li mi ih preporučujete uopće, u smislu ima li kakvih neželjenih efekata?
Valjda treba da odes kod ginekologa po savjet, jer kontracepcija se ne uzima na svoju ruku. I svako razlicita iskustva sa kontracepcijom.
Joj, ja ovo tek sad vidjeh :shock:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
van Basten

Post by van Basten »

Kasniš ženo... :D
a ja mislio sad ćemo pročitati neki savjet koje su tabele najbolje za kontracepciju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
becu

Post by becu »

Ginkocell, b complex i redergin. Redergin je hardcore nootropik za sve ovo.
StLouis

#37 Re: tablete za koncentraciju

Post by StLouis »

zena21 wrote:
mima wrote:

i ja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D ko o cemu mima o njima :D
StLouis

Post by StLouis »

GODZZILA wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ajmeeee :D
modesti

Post by modesti »

Jaka motivacija za štrebanje i vidjećeš kako ćeš se skoncentrisati :D
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

Ja recimo, volim da odem na klepe prije ispita, taman mi bude, mogu prepisivat, profesor nece od bijelog luka da pridje bas ono super :D :lol:
obuca

#41 Re: tablete za koncentraciju

Post by obuca »

zena21 wrote:
mima wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mimice draga ne smija me dugo niko ovako ko ti. je li ovo zeza
koncentracija, kontracepcija :lol: :lol:
dextro energy tablete su obične bonbone, secer, ja ih jela tonama, bezveze,
nuspojava, kako kod koga, debljanje :lol:

zar redergin nije za cirkulaciju :?
Lace

Post by Lace »

:lol: :lol: :lol: procitah naslov tablete za konTRACEPCIJU

a pisete o ginku pa se sjebah :-? :D
*mima*

Post by *mima* »

pirmin wrote:Koji li ce biti novi mimin nick :D ..pod ovim se vise sigurno nece pojaviti :D :D
Nije mima promijenila nick i nemam namjeru. Ja sam taj dan citala nesta vezano za kontracepciju i zato sam napisala tu glupost na toj temi jer nisam dobro procitala.
Lace

Post by Lace »

mima wrote:
pirmin wrote:Koji li ce biti novi mimin nick :D ..pod ovim se vise sigurno nece pojaviti :D :D
Nije mima promijenila nick i nemam namjeru. Ja sam taj dan citala nesta vezano za kontracepciju i zato sam napisala tu glupost na toj temi jer nisam dobro procitala.
dobro je onda...nisam jedina :D
*mima*

Post by *mima* »

Lace wrote:
mima wrote:
dobro je onda...nisam jedina :D
Ma nije to nista kakve ja lapsuse imam............Koliko sam puta htjela u zemlju propast radi moje brzopletosti......... :)
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

pa i ja vec danima citam o tabletama za KONTRACEPCIJU :lol:
galaxtics

#47 Re: tablete za koncentraciju

Post by galaxtics »

KO ti je kriv sto razmisljas o glupostima :-)
_Jenny_

Post by _Jenny_ »

Ma ne uzimaj nis od lijekova...
Imam ja frendicu koja je bila "luda" jer se nije mogla skoncentrirat na ucenje i osla u ljekarnu i uzela tada najpopularnije tablete za "bolju" koncentraciju.I koma...-vise joj se spavalo jer valjda imaju i neko sedativno djelovanje (buduci da i smanjuju strah-navodno),a o tome da su bolje za koncentraciju govori to da je na kraju ipak pala razred...A udebljala se 7 kg i postala ovisna o njima jer joj je nesto nedostajalo kada ih nije uzimala.
Tako da po meni radje prehranom to probaj regulirat-npr. jaja i banane su ti odlicni za koncentraciju samo nemoj pretjerat sa bananama jer se poslije vece kolicine jako spava.
Ak nis ne pomogne...dodi u Zagreb u botanicki vrt i udri po listu ginkga :D
Salim se :)))))
Sretno!
becu

Post by becu »

Ta cura je mozda uzimala neki benzodiazepin tipa Xanax i slicno. To je daleko od nootropika.
Hydergine, Gerimal, Niloric, Redizork, Alkergot, Cicanol, Redergin sve je isti naziv za ergoloid mesilat, a to je derivat ergot alkaloida. Daje se prije svega kao lijek za senilne ljude, za cirkulaciju, i ostalo. Mehanizam djelovanja nije poznat, nema nuspojava kao sto imaju neki nootropici, ali se ne preporucuje psihoticnim ljudima.
p.s Imamo ginko i u Sarajevu i to u sred parkuše ;)
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

:lol: :lol: :lol: :lol: oplaka
Post Reply