Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Stari_dub wrote:Zemlja Bosna x stoljece Konstantin porfirogenet, samo je to ime bilo u nazivu zemlje zvanicno i sve di austrije.... a to sto je Herceg Stjepan sebi nadio titulu Germansku pa jel to razlog...zvala se od iskona Bosna ... pa zar treba vise argumenata?
Stari_dub, ako je ovo pitanje postavljeno meni, mislim da nisi procito moj post. Ja se slazem sa nazivom Bosna.
ja prvo kao prvo i kao trece neznam sta je hercegovina, kad sam ja bio ovoga nije bilo. kad je od kulina bana i dobrih dana onda je od hercegovine i loshih dana
Sayede nije pitanje postavljeno samo tebi;). Neko rece da mu se bas svidja naziv Bosna i Hercegovina, nemoj te procjenjivati i donositi sudove na osnovu zvucnosti naziva, to da li nekom ljepše zvuci Bosna ili Bosna i Hercegovina, to nije argument, ako se uvjek zvala Bosna pa zašto onda i Hercegovina, tom logikom moglo bi nazivu prišlepati i Krajinu, Posavinu pa bi to izgledalo ovako Bosna i Hercegovina i Krajina i Posavina )))
Ma nek se zove i srpsko-hrvatska provincija ali pod uslovom da je jedinstvena,nepodjeljena kao sada,da ne bude vjecna meta srpskih i hrvatskih pretenzija.
A cinjenica je da su joj,Bosni, prisili naziv i Hercegovina tamo gbog nekog Herceg Stjepana.