Roditeljski sastanci!

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
melb26sa

Post by melb26sa »

Saian wrote:
harisl wrote:. Otac nije znao na kojoj strani svijeta mi je skola...
nit koji sam razred :D :D :D
Kod nas (mene i moje blizanke) samo mama isla na sastanke. Tata nije znao ni koji smo razred (u kojoj sam osnovnoj skoli to jeste znao :D ) za srednju - bi pitao "koja ste vi ono skola" a fakultet je onako pogadjao :D Tek nekad na 4toj godini studija je skontao ko je gdje - sestra blizanka na jednom odsjeku, ja na drugom.
:D

Inace, nije bilo nekih posebnih problema na roditeljskim - mi smo bile fina djeca :lol:
mala-i

Post by mala-i »

Shoshana wrote:
mala-i wrote:uvijek sam bila najbolji đak u razredu, mamu bi ponekad iznenadila kamara neopravdanih (nekad i po čitav dan, već opravdan :D ),ali bivalo bi mi oprošteno zbog vrhunskih akademskih rezultata :D
:D Ovo, kao da sam ja napisala :D

Samo je kod mene zaista bila kamara neopravdanih :oops:
ma i kod mene kamaretina...
to su bila zlatna vremena.znala sam popit 7 crnih kafa za jedan dan odsustva iz škole i prisustva u lokalnom domu vozača :D
harisl

Post by harisl »

Saian wrote:
harisl wrote:. Otac nije znao na kojoj strani svijeta mi je skola...
nit koji sam razred :D :D :D
Tako nekako... Vazda je bilo nesto u folu "Sta cu u skoli kad nema problema. Jel' tako?". A mater bi rekla "Nema problema, ima jedno 4+ i sve ostalo 5-ice". "Eto vidis..."
Ja sam za mog oca vazda bio najbolji ucenik u skoli... A ako ne u skoli, onda makar u zgradi... Mada nikada nije znao ni jednu jedinu ocjenu.
Neelix

Post by Neelix »

:D ja u osnovnoj nisam imao tih problema, (shtreber 8) ) al u srednjoj.... jadna majko :D za tatu nije nikad bilo roditeljskih :D mama je tu i tamo otisla kad me razrednica (tetka ziska, 2gimn :D ) napadne sto niko ne dolazi :D
zmijaIzmaj

#30 Re: Roditeljski sastanci!

Post by zmijaIzmaj »

Sogan wrote:Hocu da budem prvi :D koji je otvorio temu o edukaciji :D :D

Pamtite li roditeljske i budite li se jos uvijek znojni i lupajuceg srca kad ih se sjetite?

:D :D prema naslovu teme, kontala neki mladi roditelj konta kako ce otici na roditeljski :D
Sogan

#31 Re: Roditeljski sastanci!

Post by Sogan »

zmijaIzmaj wrote:
Sogan wrote:Hocu da budem prvi :D koji je otvorio temu o edukaciji :D :D

Pamtite li roditeljske i budite li se jos uvijek znojni i lupajuceg srca kad ih se sjetite?

:D :D prema naslovu teme, kontala neki mladi roditelj konta kako ce otici na roditeljski :D
Eh kamo srece...ovdje se radi o traumama :D :D recimo, vidjeti razrednicu kako ulazi u zgradu gdje roditelj radi, i to dan nakon roditeljskog za kojeg roditelj nikad nije saznao, kao ni za 22 neopravdana izostanka u prvom tromjesecju dok sa 25 izbacuju iz skole :D
Saraswati

Post by Saraswati »

Hval'te me usta moja :D :D
Sogan

Post by Sogan »

Saraswati wrote:Hval'te me usta moja :D :D
Kako si pogodila da sam naveo najblazi primjer? :D :D
Saraswati

Post by Saraswati »

Sogan wrote:
Kako si pogodila da sam naveo najblazi primjer? :D :D
Usus est optimus magister 8-)

Da ne kazem da se tema tek zaholcala.. :D :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

:D :D mogu samo reci da nije bilo problema ni strahova, tek kad sam u 4. srednje skontala da mogu raditi sta hocu, bez ozbiljnih posljedica :D bilo je kasno :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

Beatrix wrote:
zmijaIzmaj wrote: :D :D mogu samo reci da nije bilo problema ni strahova, tek kad sam u 4. srednje skontala da mogu raditi sta hocu, bez ozbiljnih posljedica :D bilo je kasno :D
ja skontala da bas i nemam tako mnogo toga ni raditi :D :lol:
ma ako nista prespavati prva dva casa :D
Lace

Post by Lace »

pa kada je postojala potreba da se neke stvari ne saznaju...redovno sam u dogovoru sa drugaricom iz razreda dogovarala "ako te moji nazovu, kazi da nema roditeljskog"...mada je ta inicijativa cesce isla od nje (odlikasica je u pitanju)....kao i kada ne smije odnijet ocjenu na potpis..."potpisi se za mog tatu"...priznajem da sam pocela plagirati potpise jos u III osnovne :-? :D

a kada sam ja bila u pitanju...manje vise je bilo ok...(slagala da nema par sastanaka, plagirala par potpisa)...al se sjecam jednog...prvih par mjeseci 7 razreda...ja vrlodobra ucenica...naredala 6 dvica...samo dvice...ni jedna druga ocjena...a sto me tada bilo sramota :oops: ...tata mi zabranio izlaske dok to ne ispravim a mama ...dusa draga sklopila pakt sa mno. "kad dodjes iz skole, uradi zadacu i kazi mu da ides kod mene na posao" (radila je u trgovini blizu mjesta gdje sam se nalazila s drustvom... "...idi s rajom a u 8 me cekaj na izlazu da idemo zajedno kuci...i ima sve da ispravis do slijedecg roditeljskog" :) ni dana nisam bila "u kazni", ispravila ocjene :)

to se desilo samo jednom...do kraja skolovanja sam zadrzala vrlodobar uspijeh :)
Saraswati

Post by Saraswati »

Beatrix wrote:eeeh, kasno :D
Skontala je :D :D
tempora

Post by tempora »

Mislim da sam bila jedan od rijetkih ucenika, kojima su roditelji dolazili na roditeljske sastanke. Pogotovo, kada se uzme u obzir da se srednja skola zvala ZIS! :D
No, problem nisu nikada bile ocjene, vec pozadina! :shock: tipa: friza "crna guja" domace radinosti, pa onda izbrijavanje glave i nafuravanje na pank, sto je bilo jel nedopustivo, pogotovo ako se jos uzme u obzir da sam zensko! Pa onda padanje u nesvjest barem jednom sedmicno, na nagovor prijateljica koje ce me kao voditi kuci, jer u mene kao u dobrog ucenika nije se sumnjalo da je rijec o simulaciji. Sto je rezultiralo time,da je mama odlucila da u kuhinju uvede vise prase ( koju sam tada mrzila) te povrca i voca kako bi mi pojacala imunitet :oops:

A jednom u osnovnoj skoli, mislim da smo bili 4 razred, skupili smo novac za 8 mart, da kupimo uciteljici poklon. Nas 10 je otislo u grad i zavrsilo na cevapima i kolacima. Da bi nakon dva dana bili poredani ispred table kao stub srama, a nasi roditelji bili pozvani na odgovornost! Od tada nisam ljubitelj cevapa-trauma iz djetinjstva. Samo pljeska kod Ferhatovica! :oops:
chinese_water

Post by chinese_water »

Iako sam bio kriticno los ucenik nisam imao problema s roditeljskim... nekako mi bilo svejedno ... a starci nikad nisu bili iznenadeni, nisam im nista petljao niti sam imao tu potrebu :D Kad bi poceli puno da kakuckaju...ja fino preko vrata i nema me par dana...kako sam skolu zavrsio...to ni sam ne znam :D
izblajhana

Post by izblajhana »

aaaaaaaj kad se samo sjetim :D :D
...o osnovnoj je bolje da ne pricam, a u srednjoj skoli sam imala obicaj da idem u skolu samo kad sam spremna, mama sam ubjedila da je bolje da ne idem u skolu onda kada bih mogla dobiti losu ocjenu tako da je sve to redovno pravdala...imala sam najvise izostanaka tako da je razdrednica u IV razredu zaprijetila da ne smijem izostati nijednom inace letim iz skole :D a imala sam i neopravdanih casova zbog redovnog kasnjenja...
kad se samo sjetim " gospodjo ali ona stanuje 5 min. od skole i opet kasni" :D :D :D ...ah bili su to dani :D
Bumbar

Post by Bumbar »

heh...u osnovnoj moji nisu isli na roditeljski...a u srednjoj...prve dvije godine mama mi je bila razredna :roll: ...zamislite divotu...a na visim godinama...kad mama nije vise radila u mojoj skoli, znala bi koju sam ocjenu dobila i prije nego dodjem kuci...

hehe....ali i pored svega...na trecoj godini je vladanje bilo 3...hmm...jedva mi razredna ispravila vladanje...
pitt

Post by pitt »

Bumbar wrote:heh...u osnovnoj moji nisu isli na roditeljski...a u srednjoj...prve dvije godine mama mi je bila razredna :roll: ...zamislite divotu...a na visim godinama...kad mama nije vise radila u mojoj skoli, znala bi koju sam ocjenu dobila i prije nego dodjem kuci...

hehe....ali i pored svega...na trecoj godini je vladanje bilo 3...hmm...jedva mi razredna ispravila vladanje...
krala uzine ko da gledam......poguzijo :D:D:D
Bumbar

Post by Bumbar »

pitt wrote:[

krala uzine ko da gledam......poguzijo :D:D:D
:P hahahah...mi smo dijelili sendvice u razredu kao prava raja...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

...ma ja sam bio mamino zlato do 6.razreda, al onda, sto sam se bio pohasio, dolazi mati sa roditeljskog i veli, sace ti jaran zizi izgorjet, a ni ti bolje neces proc! :D
a ostali roditeljski, hm ma ne sjecam se da su bas redovno isli na svaki! :roll:
sojka

Post by sojka »

nikad me nesto nije bila frka od roditeljskog. :) :-)
pijem_i_derem

Post by pijem_i_derem »

evo upravo u petak mama i tata mi idu na roditeljski, sav sam sjebo nesto 8-)
sure_alma

Post by sure_alma »

u trecem osnovne dobila knjizicu na polugodistu i prosla tricom...a mama mi fino rekla da nista ispod vrlodobrog ne dolazi u obzir..sakrijem se kod pekare i laganini pocnem ispravljati ocjene...ispravim nekako preko onih trica na cetvorke...dosla kuci i staroj knjizicu..ona je pregleda, zagleda i kaze "svaka cast"...ja sva sretna sto me stara nije provalila i sa ubjedjenjem da me niko nece provaliti uzmem knjizicu i kod strine vezire da i njoj pokazem svoje cetvorke...ponosno otvorim knjizicu i kazem "gledaj strina sto sam posutala i razvalila, bilesi cetvrkom sam prosla"...kaze strina nakon 2 sekunde "ovo je ispravljeno i ne lazi deriste jedno"...odma je staru nazvala i pitala je li stara vidjela knjizicu, a mama ko mama kaze "ma nije mi ni naum palo da tako nesto moze alma uraditi"... :D
helem, to je nezaboravno bilo...stari je morao da stane u odbranu...tad je stari reko sve dok prolazim niko me ne smije dirati... :-)

pozdrav...

P.S. osnovna mi je bila zlo, mrzila sam skroz te godine...srednja bila lagana, izvlacila se na treninge i utakmice...
fakultet napatila se do 3 godine dok nisam dobila stipendiju u americi...dignem sidro i sad uspjesno zavrsavam post diplomski... :D
pitt

Post by pitt »

ko ti u americi na roditeljske dolazi? :D:D:D
sure_alma

Post by sure_alma »

pitt wrote:ko ti u americi na roditeljske dolazi? :D:D:D
heheh...nadje se pacijent/talenat i ovdje... :D
Post Reply