Naravno da jesam:) Ja sam njihov glasnogovornik za ovaj dio evrope hehehe. Nemoj se naci uvrijedjen, ne promovisem ja nikoga vec mislim da u svakom slucaju vrijedi otici pogledati al ko moze i ima vremena i nesto viska novaca. Uzdravlje...doktor78 wrote:Znam, Drumeru, citao sam i ja te hvalospjeve novom albumu i zeljno cekao trenutak kad ce se kod nas pojaviti "AMOLAD". I prvo slusanje sam stoicki otrpio (ne ulaze uvijek najbolje stvari na prvo slusanje), ali i na drugo,trece, n-to... utisak je bio nikakav. Naravno, svako ima svoj ukus, ali ovo nije Maiden koji ja volim.
Kazes, bio si na njihovim koncertima, cestitam, i logicno je da se promovise novi album, ali evo liste pjesama sa njihovih koncerata po Evropi od prije mjesec dana:
01. Intro
02. Different World
03. These Colours Don't Run
04. Brighter Than a Thousand Suns
05. The Pilgrim
06. The Longest Day
07. Out Of The Shadows
09. The Reincarnation of Benjamin Breeg
10. For The Greater Good of God
11. Lord of Light
12. The Legacy
Znaci,CIJELI NOVI ALBUM, plus:
01. Fear of the Dark
02. Iron Maiden
04. 2 Minutes To Midnight
05. The Evil That Men Do
06. Hallowed Be Thy Name
Hajde, sve mogu i da razumijem, al sto me,svega ti, saljes na raznorazne Selme...? Jesi l to dobio od Stevea Harisa nalog da svakog ko ne obozava novi album ocrnis?
Iron Maiden - March 14th 2007 Belgrade
Moderator: _BataZiv_0809
-
Drumer
-
Drumer
Neznam da li ima ista organizovano, ali znam da je za koncert Whitesnake-a bilo organizovano. Vjerovatno ce biti nesto. Ako cujem sta vezano za Tuzlu javim cim prije...Maiden RulezzzzzzzAlmironi wrote:Ima li sta organizovano iz Sarajeva ili barem iz Tuzle za odlazak na koncert?
-
dinash
iskreno ovaj novi album je prvi maiden album koji sam poslusao jos od fear of the dark ... i ok je. ne lozim se vise na solaze, zajebane bubnjarske prelaze, konane i slicno, takodjer nisam nikad bio obozavalac progresive rocka (na koji ovaj album tukne naveliko) ali album przi zestoko.
nisu maideni omeksali nego smo mi odrasli.
a na koncert bih isao sigurno.
(btw, velike grupe zaobilaze sarajevo iz dva bitna razloga:
1. u sarajevu nema dovoljno ljudi koji bi dali 100KM za koncert
2. transportne veze sa ostatkom regije su katastrofalne (u odnosu na beograd, zagreb i ljubljanu)
2. transportne veze sa ostatkom regije su katastrofalne (u odnosu na beograd, zagreb i ljubljanu)
- metal_rules_cura
Za prvi dio mogu reci obrnuto. Bar za mene. Oduvijek sam obozavala progressivu i tu sam istrazila sve sto se moglo istraziti. Dobro, dodje s vremenom koji novi album. Ovo drugo...razlozi nedolazaka bendova jesu nespremnost i nesposobnost ogranizatora da naprave tako veliki koncert i cemu ulaziti u rizik kad tu nece doci dovoljan broj ljudi? Ovi iz susjedstva su se toga ionako vec nagledali. Svi veliki bendovi koji su dosli ovdje nisu privukli vise od 500 ljudi, a svi su veliki darkeri, kad ih vidis u prolazu rekao bi covjek demon im nije u rangu, a metal pod kozom! Jes klinac!dinash wrote:iskreno ovaj novi album je prvi maiden album koji sam poslusao jos od fear of the dark ... i ok je. ne lozim se vise na solaze, zajebane bubnjarske prelaze, konane i slicno, takodjer nisam nikad bio obozavalac progresive rocka (na koji ovaj album tukne naveliko) ali album przi zestoko.
-
goran_srf
Agencija SARAJEVO ROCK FOREVER , Dom Mladih - Skenderija
Organizuje prevoz na ovaj dogadjaj.Paket ukljucuje ulaznicu za koncert i prevoz autobusom na relaciji Sarajevo-Beograd-Sarajevo
Autobusi su visoke turisticke klase ,sa klima uredjajima,audio i video opremom , mini kafe kuhinjom i WC-om sa urednom sanitarijom
Za rezervaciju paketa ( karta + prevoz = 120 KM ) i sve dodatne informacije javite se na:
mail: [email protected]
telefon: 033/ 551 - 890 ; 033/ 551 - 891 (svakim danom od 10 do 14h)
Organizuje prevoz na ovaj dogadjaj.Paket ukljucuje ulaznicu za koncert i prevoz autobusom na relaciji Sarajevo-Beograd-Sarajevo
Autobusi su visoke turisticke klase ,sa klima uredjajima,audio i video opremom , mini kafe kuhinjom i WC-om sa urednom sanitarijom
Za rezervaciju paketa ( karta + prevoz = 120 KM ) i sve dodatne informacije javite se na:
mail: [email protected]
telefon: 033/ 551 - 890 ; 033/ 551 - 891 (svakim danom od 10 do 14h)
- black
Iron Maiden Different World (New Single) [2007]
01 Different World
02 The Reincarnation of Benjamin Breeg (Live 2006)
03 Hocus Pocus
http://lix.in/990685
- Guento
Po Bruceovim podacima bilo je 18,000 dusa (lik iza mene iznerviran guzvom psuje: yebote, nikad na hm koncertima ne bude ni sto ljudi, a sad svi dosli, yeboo...doktor78 wrote:I, je li neko isao na koncert? Kakva je bila atmosfera?
- metal_rules_cura
Bila na koncertu... svirkom samom odusevljena, ostala sam bez daha... Heh, sto od Maidena, sto od guzve i situacije koje me bacala u ocaj. Prostor potpuno neadekvatan za svirku tog tipa. Kao sto se da primijetiti zajebali ste se pravo oko nagadjanja liste pjesama
Sve u svemu, fenomenalan koncert (ako izuzmemo organizaciju i prostor).
Sve u svemu, fenomenalan koncert (ako izuzmemo organizaciju i prostor).
-
luxferre
#36 Re: Iron Maiden - March 14th 2007 Belgrade
Jel ima kakav prevoz iz Tuzle za koncert Maidena u zg sada?
-
silverdoom
#37 Re: Iron Maiden - March 14th 2007 Belgrade
Biće valjda nešto iz Sarajeva. I ja isto kontam ić u Zagreb sad na ljeto. Nadam se da će bit neki prevoz do tamo i nazad.
-
doktor78
#38 Re: Iron Maiden - March 14th 2007 Belgrade
Mrka kapa, bilo je nekih najava iz Tuzlalive-a, ali zasad nista...Sodalive wrote:Jel ima kakav prevoz iz Tuzle za koncert Maidena u zg sada?