Hare spiking

Post Reply
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Vodenjak, imas pravo, Zlaja je pazljivo slusao Hareta, zaboravila sam to napomenuti. Djelovao mi je da je puno vise govorio on nego Hare, a to je valjda zbog toga sto je Hare tako malo rekao i po mom misljenju, ispod glasa, bojazljivo. Bojim se da se Hare ne povuce i nadje neki izgovor da prolongira pravljenje i donosenje novog USTAVA, koji nam je strasno potreban.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

krkanko wrote:
kub lajkan wrote:
krkanko wrote:Silajdzic nikad nije govorio da ce on sam donositi ustav, nije ni govorio da ce ustav novi biti odmah na gradjanskom principu, nego da su ona ustavna rjesenja koja su se trebala usvojiti na stetu drzave i da ih nikad nece prihvatiti.
Niko nije ni tvrdio da ce on sam donositi ustav.

Ali ako kazes da nesto ne valja, pa valjda je red da kazes sta onda valja, te kako i kad do toga doci.
Pa rekao je sta ne valja, tzv. entitetsko glasanje, koji god nacrt ustava bude sadrzavao entitetsko glasanje nece ga podrzati, kao sto ga ne bi trebale podrzati nijedna bh stranka. Dakle o svemu drugome se moze pregovarati i na kraju krajeva MORA se pregovarati, ali bez ovoga dijela, jer bi to znacilo legalizaciju 'rs' kroz institucije BiH, a time i mogucnost otcijepljenja za par godina na legalnom referendumu.
Dakle, ostaje jos KAKO i KAD?

Zar je to tesko reci?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

mrki medvjed wrote:a Haretovu verziju ustava bojim se da nećemo doživjeti u ovom mandatu :D
Mislis u ovom mandatu zivota? :D
mrki medvjed

Post by mrki medvjed »

kub lajkan wrote:
mrki medvjed wrote:a Haretovu verziju ustava bojim se da nećemo doživjeti u ovom mandatu :D
Mislis u ovom mandatu zivota? :D
hvala na ispravci netačnog navoda :D
nosara

Post by nosara »

Ljudi, cim prodje rasprodaja federalnih dobara, hare-magare ce odma' iz sigurnosti turskih ljetovalista poslat nacrt.

'oce, procenta mu na pljacku!
edinbug

Post by edinbug »

Nisu problem Haris i Zlatko, problem su biraci. Nakon onakvog nastupa, najbolnija je cinjenica da je za Harisa glasalo oko 3200, a za Zlatka 2400 "glasaca".
Cinjenica je da je Zlatko bio puno konkretniji (kao i uvijek), realniji, za razliku od Osnivaca koji prosipa demagogiju kao i uvijek.
Uostalom, birali ste - gladujte
krkanko

Post by krkanko »

_BosanaC wrote:Vidis li ti razliku izmedju necega sto bi se trebalo raditi (znaci neko buduce vrijeme) i onoga sto se konkretno radi trenutno, te od onoga sto se nikako ne radi?

I, iskreno, jesi li ti zadovoljan trenutnom situacijom u BiH, zatim u FBIH, te naposljetku u Kantonu i gradu u kojem zivis?
Kao prvo Silajdzic NIGDJE nije rekao da ce on donijeti novi ustav. Nigdje nije spomenuo da ce on sam poceti raditi na novom ustavu, sto je i nemoguce. Rekao je da onakve amandmane nece prihvatiti nikad i to je sve. To sto neko sjedi na usima i misli da ce Silajdzic cim dodje sam donijeti novi ustav, e taj izgleda da je sa Marsa pao.
A drugo kako ce poceti raditi na necemu, kada ni vlast nije formirana, odnosno eto jeste prije neki dan. Ne znam sta vi ocekujete za pola godine da Bosna procvjeta, novi ustav, radna mjesta, prijem u EU, itd. De ba spustite se na zemlju. Naravno da nisam zadovoljan situacijom, ali za to ne krivim samo jednog covjeka niti jednu stranku, nego SVE.

A to sto se ovaj forum pretvorio u otvaranje tema izmedju Haretovih i Zlatkovih pripadnika i sta je koji rekao, ko je vise slagao, to je druga stvar, a mene ne uplici u to.
mostarac

Post by mostarac »

krkanko wrote:
_BosanaC wrote:Vidis li ti razliku izmedju necega sto bi se trebalo raditi (znaci neko buduce vrijeme) i onoga sto se konkretno radi trenutno, te od onoga sto se nikako ne radi?

I, iskreno, jesi li ti zadovoljan trenutnom situacijom u BiH, zatim u FBIH, te naposljetku u Kantonu i gradu u kojem zivis?
Kao prvo Silajdzic NIGDJE nije rekao da ce on donijeti novi ustav. Nigdje nije spomenuo da ce on sam poceti raditi na novom ustavu, sto je i nemoguce. Rekao je da onakve amandmane nece prihvatiti nikad i to je sve. To sto neko sjedi na usima i misli da ce Silajdzic cim dodje sam donijeti novi ustav, e taj izgleda da je sa Marsa pao.
A drugo kako ce poceti raditi na necemu, kada ni vlast nije formirana, odnosno eto jeste prije neki dan. Ne znam sta vi ocekujete za pola godine da Bosna procvjeta, novi ustav, radna mjesta, prijem u EU, itd. De ba spustite se na zemlju. Naravno da nisam zadovoljan situacijom, ali za to ne krivim samo jednog covjeka niti jednu stranku, nego SVE.
izvini ali hare je dobio izbore na tom NOVOM USTAVU, a on ce sad kao raditi na njemu, a usvojicemo ga 2050. godine jer ce hare raditi na njemu. Tad nam ustav nece biti ni potreban jer cemo pokrepat. Hare je sjebao priliku koju je ova zemlja imala i za to ga je zahvalna marva nagradila sa 300.000 glasova. Izgleda i opet ce, uz neizostavno kukanje kako je tesko i bla bla. krepaj stoko kad si glupa :x
zlatiborka

Post by zlatiborka »

. BOŠNJACI GUBE POVJERENJE U SILAJDŽIĆA !

Piše: Amar Delić, Sarajevo

SARAJEVO, 13.01.2007. U Centralnom dnevniku NTV Hayat gosti jednosatnog 'Face to Face', bili su Lagumdžija Zlatko i Silajdžić Haris, dok je Tihić Sulejman odbio poziv. U uvodu je Lagumdžija saopštio razloge zašto je uz BPS i SDP glasala protiv izbora Špirića riječima: “Osim što je slagao da u ratu nije bio visoki funkcioner Srpske radikalne stranke, on je još i podnio dva različita imovinska kartona s razlikom od čak 400.000 Eura!”

Silajdžić nije mogao objasniti zašto je SBiH pod njegovim instrukcijama iskazivala oduševljenje u Parlamentu ekspozeom Špirića iako je ovaj već u ekspozeu poništio reformu policije i zatražio od OHR-a da u proljeće BEZUSLOVNO ode, čemu se Silajdžić javno protivio. Tako je Lagumdžija (iz svojih razloga) demaskirao Silajdžića kao nekog kome se strahovito žurilo da se Špirić BEZUSLOVNO izabere, jer se Silajdžić samo DEKLARATIVNO zalaže “ZA BiH”, ali u praksi radi sve protiv Bosne i Hercegovine.

Senad Hadžifejzović je više puta poticao Silajdžića, primjećujući da se ni ne trudi protivrječiti, nego pušta Lagumdžiju da govori bez ikakvog uzbudjivanja, pa izgleda kao da Silajdžić prije i poslije izbora – nije ista osoba. Odgovarajući otkud takva promjena u njegovom ponašanju nakon izbora, Silajdžić je otkrio da mu se čitava strategija sada zasniva na čekanju da se "OHR UMIJEŠA POŠTO IMA NE SAMO OVLAŠTENJA NEGO I ODGOVORNOSTI".
Kada je pročitana poruka podrške BiH od profesora Boylea, koji je od strane gledalaca proglašen ličnošću godine, voditelj je zatražio komentar, uz opasku da je iz krugova bliskih Silajdžiću saznao da u SBiH ima neslaganja radi pravca u kojem ide stranka nakon izbora. Ovo je Silajdžića veoma pogodilo. Umjesto komentara, vratio se na prethodno pitanje na koje kao "nije bio dovoljno odgovorio". Kada ga je voditelj nakon 10 minuta ipak podsjetio na izjavu Boylea, pritisnuti Silajdžić je na brzinu i jedva progovorio da je po pitanju amandmana na istim stanovištima kao i prije, dodavši da "moramo iskoristiti Anekse 5-7 daytonskog sporazuma koji i bez saglasnosti entiteta daju mogućnost da se na državu prenesu nadležnosti neophodne za internacionalni subjektivitet BiH". To po njemu može uraditi samo OHR, ali oni to – ne žele uraditi. Tako je Silajdžić izgledao kao neko ko se pretvara da nema pojma šta će sada kada je osvojio vlast, već čeka na OHR.

A da se radi o PRETVARANJU i da on jako dobro zna šta radi, razotkrio je Lagumdžija - upitavši ga da pojasni svoju namjeru da Dodikov uticaj uvede u Federalnu vladu pa da i tamo Dodik "drži kočnicu". Silajdžić je na to, očito bez argumenata, odgovorio sa "NE MORA SVAKO RAZUMJETI!" Tada je Hadžifejzović potvrdio da je lično vidio sporazum Tihić-Dodik u kom se SNSD-u za ukrasno mjesto potpredsjednika Skupštine RS daju čak 2 ministarstva u vladi FBiH. Hadžifejzović je potom pročitao zaključke pregovora o sastavu vlade Federacije po kom će 8 mjesta imati Bošnjaci, 5 Hrvati i čak 3 Srbi, čime je dvojac Silajdžić-Tihić ukinuo Bošnjačku većinu i u Vladi Federacije.

Rezultati ankete pod naslovom: "Izbori su prošli – koga sada podržavate: Silajdžića, Tihića, Lagumdžiju, ili nikoga?" bili su: Silajdžića 3241, Lagumdžiju 2473, Tihića 1126, nikoga 570. Podrška Bošnjaka (koji uglavnom čine gledaoce NTV Hayat) Silajdžiću za vrijeme izbora iznosila je mnogo -- preko 2:1 u odnosu na sve druge skupa -- a sada se obrnula pa je 4:3 protiv Silajdžića.

Najnovija vijest: Evo upravo je u drugom dnevniku FTV prikazan sastanak Silajdžića, Tihića i Čovića, bez Ljubića. Nakon sastanka izjavu je u kameru dao Tihić, koji je jasno i glasno rekao da je dogovoreno da će HDZ BiH dati sva hrvatska mjesta u Federalnoj vladi, znači HDZ1990 je ISTJERAN iz vlasti.

Sjetimo, prvo su se Safet Halilović i Beriz Belkić ispred SBiH dogovorili da i na državnom i na federalnom nivou u vlasti bude onaj HDZ koji bude imao kontrolu Hrvatskog glasa u Vijeću naroda. Kada se saznalo da je to HDZ 1990, Silajdžić ide na sastanak sa Tihićem i mijenja dogovor, tako da na državnom nivou bude Čovićev HDZ, a na Federalnom, HDZ 1990. Na kraju je evo i na Federalnom nivou isključivo ostao Čovićev, (amandmanski) HDZ. Dakle, korak po korak Silajdžić je potpuno preokrenuo prvobitni dogovor, kojega su postigli potpredsjednici SBiH.

Da malo vidimo i prodiskutujemo i ova misljenja. Sta kazete?
Last edited by zlatiborka on 16/01/2007 14:14, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

krkanko wrote: Kao prvo Silajdzic NIGDJE nije rekao da ce on donijeti novi ustav. Nigdje nije spomenuo da ce on sam poceti raditi na novom ustavu, sto je i nemoguce.
Gdje li si ti bio prije 02.10....
Rekao je da onakve amandmane nece prihvatiti nikad i to je sve. To sto neko sjedi na usima i misli da ce Silajdzic cim dodje sam donijeti novi ustav, e taj izgleda da je sa Marsa pao.
Ovo me podsjeca na ono "Draga, jel' ti vise vjerujes svojim ocima ili meni?" a djuvegija s komsinicom u krevetu...

A drugo kako ce poceti raditi na necemu, kada ni vlast nije formirana, odnosno eto jeste prije neki dan.
Ta stranka sjedi na vlasti vec petnaest godina. Ali mozda ti nisi bio ovdje pa nisi u toku, drugacije objasnjenje ne vidim na toliku sljepocu pored (nadam se) zdravih ociju.
Ne znam sta vi ocekujete za pola godine da Bosna procvjeta, novi ustav, radna mjesta, prijem u EU, itd. De ba spustite se na zemlju. Naravno da nisam zadovoljan situacijom, ali za to ne krivim samo jednog covjeka niti jednu stranku, nego SVE.
Cista demagogija. Uostalom, ucis od najboljih :oops:
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

"obecavamo da nista ne obecavamo"
lepi hare

:D
edinbug

Post by edinbug »

mostarac wrote:
krkanko wrote:

izvini ali hare je dobio izbore na tom NOVOM USTAVU, a on ce sad kao raditi na njemu, a usvojicemo ga 2050. godine jer ce hare raditi na njemu. Tad nam ustav nece biti ni potreban jer cemo pokrepat. Hare je sjebao priliku koju je ova zemlja imala i za to ga je zahvalna marva nagradila sa 300.000 glasova. Izgleda i opet ce, uz neizostavno kukanje kako je tesko i bla bla. krepaj stoko kad si glupa :x
KRKANKO, ko laze ?
krkanko

Post by krkanko »

@mostarac kako Velez? :D
Nije na NOVOM USTAVU, nego na odbijanju amandmana za prethodni.

@BosanaC nadji mi izjavu gdje je rekao da ce sam donijeti novi ustav. Ako to nadjes imas moje javno izvinjenje na forumu i vise nikad se necu javiti na isti.
Koliko znam njegova izjava je ukinite tzv. entitesko glasanje, i ja se necu ni kandidovati. Dakle SDA je postavila Silajdzica na vlast, odbijajuci to.

Ta stranka sjedi na vlasti 15godina i nije uradila skoro nista, kao nijedna stranka u Bosni i Hercegovini u tome je razlika mog i tvog misljenja. Za mene su svi krivi, za tebe samo Silajdzic.

Ovo zadnje nije demagogija, nego cinjenica.

ps: da li si ti bio za onaj ustav? Ako jesi zasto mislis da je dobar, ako nisi isto zasto ne.
emina_22

Post by emina_22 »

.
Last edited by emina_22 on 28/11/2008 10:34, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

krkanko wrote:@mostarac kako Velez? :D
nije sija nego vrat. Kad odbijes amandamane na prethodni ustav logican slijed dogadjaja je da ponudis nesto novo a ne da zadrzis isto stanje.

Dakle Hare je dobio izbore na ocuvanju daytonskog ustava. to je jos genijalnije, samo nismo to do sad znali :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

@BosanaC nadji mi izjavu gdje je rekao da ce sam donijeti novi ustav. Ako to nadjes imas moje javno izvinjenje na forumu i vise nikad se necu javiti na isti.
Koliko znam njegova izjava je ukinite tzv. entitesko glasanje, i ja se necu ni kandidovati. Dakle SDA je postavila Silajdzica na vlast, odbijajuci to.

Ta stranka sjedi na vlasti 15godina i nije uradila skoro nista, kao nijedna stranka u Bosni i Hercegovini u tome je razlika mog i tvog misljenja. Za mene su svi krivi, za tebe samo Silajdzic.

Ovo zadnje nije demagogija, nego cinjenica.

ps: da li si ti bio za onaj ustav? Ako jesi zasto mislis da je dobar, ako nisi isto zasto ne.
Na adresi http://www.zabih.ba/docs/111_4.pdf imas prijedlog Ustava BiH koji je, kao sto i po linku vidis, sacinila Harisova stranka, i koji je cak eksploatisala tokom predizborne kampanje. Isti je nastao kao odgovor na ustavne amandmane koji nisu usvojeni. Ja ga nisam pisao. Nisi ni ti. A ne treba biti puno pametan...
krkanko

Post by krkanko »

mostarac wrote:
nije sija nego vrat. Kad odbijes amandamane na prethodni ustav logican slijed dogadjaja je da ponudis nesto novo a ne da zadrzis isto stanje.

Dakle Hare je dobio izbore na ocuvanju daytonskog ustava. to je jos genijalnije, samo nismo to do sad znali :D
Hehe, upravo je rekao na CD-u ''sve nek ostane isto, samo izbacite entitetsko glasanje i mi smo ZA, a ja se necu kandidovati''. Samo sto raja ne slusa, odnosno ako pripadaju jednoj politickoj partiji uvijek su protiv druge, ma sta on govorio i nudio, a to mozemo vidjeti na ovom forumu i svadje Zlatkovih i Haretovih pulena.
ps: BosanaC moze i ovaj post kao odgovor na to, to nije njegova izjava, nego akt u ustavu stranke kao sto svaka ima i cime teze, a nikad nije rekao da ce TO BITI NOVI USTAV.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Evo jos malo za @krkanka, nije mi se dalo dalje roviti:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... sc&start=0
Novi_Nick wrote:

Stranka za BiH prezentirala svoj Nacrt ustava!

Rješenja koja su prihvaćena dovest će do raspada BiH!

Građanima se mora reći šta je stvarno na stolu * Kada sam javno progovorio, optuživali su me da lažem, kaže Halilović * Izvorni suverenitet mora pripadati državi!

Jučerašnjim prezentiranjem Nacrta ustava BiH, Stranka za BiH počela je javnu raspravu o ustavnim promjenama, nastojeći tako da dosadašnje nedovoljno otvorene pregovore učini potpuno transparentnim i otvorenim za sve bh. građane. Ovim ustavom predviđa se ukidanje entiteta, imenovanje jednog predsjednika, regionalna i općinska organizacija BiH, parlament sa predstavničkim domom, koji bi predstavljao građane, i domom regija, a pojam nacije ili naroda bio bi rezerviran isključivo za jedinstvo građana i države.

Teorija i praksa

- U sadašnjem Dejtonskom ustavu, suverenitet BiH kao države prenesen je na etničke grupe i iz njih izvedene entitete što je uz pojam konstitutivnost također nepoznato u međunarodnoj ustavnopravnoj teoriji i praksi. Usvajanje novog ustava BiH, koji ne bi sadržavao garancije da izvorni suverenitet pripada državi, ne bi bio ni dijelom međunarodnog sporazuma sa državama potpisnicama koje su garanti državnog suvereniteta BiH - rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Safet Halilović, predsjednik Predsjedništva SBiH. On je kazao da bi novi ustav, u kojem nema garancija da izvorni suverentitet pripada državi, nužno vodio ka disoluciji i nestanku države BiH kao suverene jedinice unutar međunarodnog poretka.

- Građanima se mora reći šta je stvarno na stolu, a šta nije i to je demokratski pristup, a nije demokratski manipulirati činjenicama. Nacrt ustava koji smo usvojili kao vlastitu ustavnu platformu i kao svoj protuprijedlog u odnosu na nacrt koji služi kao osnova za pregovore koji se vode s međunarodnim medijatorima, djelo je prof. dr. Ćazima Sadikovića, prof. dr. Omera Ibrahimagića i magistra Zlatka Hadžidedića - kazao je Halilović. Ustavne promjene koje su dogovorili stranački lideri, prema Halilovićevoj ocjeni, predstavljaju etnonacionalni model koji će prije ili kasnije dovesti do raspada BiH.

Ubjeđivali članstvo

- Rješenja koja su finalizirana prošle nedjelje bila su već ranije dogovorena i na njih su stranke iz Federacije pristale još u rundi razgovora koja je vođena u Centralnoj banci. Međutim, sve vrijeme su šutjeli i kada sam ja izašao i progovorio o tome, počeli su me optuživati da lažem. Ustvari, trebalo im je vrijeme da svoje članstvo ubijede da se ne radi o rješenjima koja jačaju etnonacionalnu podjelu - istakao je Halilović. Jučer prezentirani Nacrt ustava BiH SBiH je zvanično dostavila organizatoru pregovora, američkom ambasadoru Daglasu Meklheniju (Douglas McElhaney). Također, prijedlog će biti upućen i u parlamentarnu proceduru. Halilović očekuje da će ambasador Meklheni sa njihovim prijedlogom upoznati i državnog podsekretara Nikolasa Barnsa (Nicholas Burns).

E. SARAČ

Ajanović je dao pravu definiciju

Munib Jusufović, sekretar Stranke za BiH, kaže da nije čudno što se "lideri iz RS vesele dogovorenim rješenjima, ali je čudno što ih veličaju predsjednici SDA Sulejman Tihić iSDP-a Zlatko Lagumdžija". Jusufović je istakao da je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović dao pravu definiciju kada je rekao da su dogovorene ustavne promjene izdaja države BiH.

Ideološki policajaci

- Stranka za BiH je za suverenitet države i građana, a ne izmišljenih eufemizama. Tražili smo da se sve o čemu je razgovarano iza zatvorenih vrata objavi, da nas opet ovi ideološki policajci ne bi prozivali kako prodajemo državnu tajnu, kao što su nam prije nekoliko godina preko tajnih službi izmišljali. Nama je u interesu da građani znaju o čemu se razgovara - istakao je Halilović.
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Procitala sam i ja vec prije ovaj nacrt Ustava. Takodje sam procitala i neke druge nacrte tj. prijedloge Ustava drugih predlagaca. Eto, Haris ima od cega da podje, da se krene u javnu raspravu i ukljuce svi relevantni strucnjaci. Samo treba krenuti, ne cekati da nam neko drugi (MZ) nesto uradi. A to sto Haris tvrdi da ima vremena do 2010-te godine, to macku o rep neka okaci. Vrijeme nam istice svima, treba nesto korisno za BiH uraditi, cekamo nase izabrane predstavnike vlasti da pocnu raditi za sto su izabrani i debelo placeni!

VRIJEME JE DA SE KRENE!
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

krkanko wrote: To sto neko sjedi na usima i misli da ce Silajdzic cim dodje sam donijeti novi ustav, e taj izgleda da je sa Marsa pao.

Eto, onda imamo 299.999 marsovaca u BiH :-)
pored raznih alziraca, jordanaca, saudijaca, kineza, i ne cudi me :D
krkanko

Post by krkanko »

Stranka predlozila svoj nacrt Ustava, je nesto drugo nego usvojiti Ustav. Svaka stranka ima svoj prijedlog, svaka organizacija pravi svoj nacrt, prijedlog. Ovdje raja 'krivi' Silajdzica sto dosad(za ova 2 mjeseca) nije eto ON USVOJIO novi Ustav.Kad bi se tako Ustavi usvajali gdje bi nam bio kraj. Fino ti i pise da ce i taj nacrt biti proslijedjen u parlament, a kako ce biti proslijedjen kada parlamenta nije ni bilo do prije neki dan. Jel shvatas sta hocu da ti kazem, hocete nesto prije, a vlast nije ni konstituisana. I opet naravno da ni takav nacin nece proci, valjda se zna kako ce se ustav donositi uz pristustvo svih vaznijih politickih faktora ove zemlje, a nakon toga bi trebao proci i proceduru referenduma naroda za novi ustav(sto su htjeli izbjeci prosli put). Dakle ustav novi nece donijeti ni Silajdzic ni iko drugi sam, ali makar nece dopustiti (bar se nadam i jedino je to obecao i za to ga drzim, a nije obecavao da ce sam napraviti neki novi ustav) da u novom ustavu bude ugradjena stavka entitetskog glasanja.

Prpa.ba pa jebiga nisam vam ja kriv, sta ima na marsu
Da prekinemo vise ovu raspravu:
covjek je bio protiv ustava koji sadrzi entitetsko glasanje, bolje je da se i ovakva situacija dejtonskog zadrzi nego novi primjeni, a da ne objasnjavam sad sto, jer sve je vec receno.
A ovo ostalo je sve laprdanje u prazno. :P
mrki medvjed

Post by mrki medvjed »

krkanko wrote:Stranka predlozila svoj nacrt Ustava, je nesto drugo nego usvojiti Ustav. Svaka stranka ima svoj prijedlog, svaka organizacija pravi svoj nacrt, prijedlog. Ovdje raja 'krivi' Silajdzica sto dosad(za ova 2 mjeseca) nije eto ON USVOJIO novi Ustav.Kad bi se tako Ustavi usvajali gdje bi nam bio kraj. Fino ti i pise da ce i taj nacrt biti proslijedjen u parlament, a kako ce biti proslijedjen kada parlamenta nije ni bilo do prije neki dan. Jel shvatas sta hocu da ti kazem, hocete nesto prije, a vlast nije ni konstituisana. I opet naravno da ni takav nacin nece proci, valjda se zna kako ce se ustav donositi uz pristustvo svih vaznijih politickih faktora ove zemlje, a nakon toga bi trebao proci i proceduru referenduma naroda za novi ustav(sto su htjeli izbjeci prosli put). Dakle ustav novi nece donijeti ni Silajdzic ni iko drugi sam, ali makar nece dopustiti (bar se nadam i jedino je to obecao i za to ga drzim, a nije obecavao da ce sam napraviti neki novi ustav) da u novom ustavu bude ugradjena stavka entitetskog glasanja.

Prpa.ba pa jebiga nisam vam ja kriv, sta ima na marsu
Da prekinemo vise ovu raspravu:
covjek je bio protiv ustava koji sadrzi entitetsko glasanje, bolje je da se i ovakva situacija dejtonskog zadrzi nego novi primjeni, a da ne objasnjavam sad sto, jer sve je vec receno.
A ovo ostalo je sve laprdanje u prazno. :P
ma ne krivi ga niko sto nije usvojio ustav,to je u ovako kratko vremenu nemoguće, nego neka izađe sa prejdlogom i rokovima...6 mjeseci, godina, 100 godina same neka nam da neki orjentir...

i da ponovim, haris je dobio izbore na priči o ustavu i ukidanju entiteta
krkanko

Post by krkanko »

Pa bravo mrki medjved, krivim ga i ja, ali brate fino posteno. Vlast nam se nije uspostavila do neki dan, a narod bi odmah novi ustav. I da predlozi odbilo bi se to odmah, jer se ustav mora poceti od svih pol.partija zajedno i kompromisom.
Izbore je dobio na tome da nece prihvatiti entitesko glasanje u svakim novim pregovorima za ustav. Ukidanju entiteta?? Dodikove floskule da je 100%BiH ukidanje entiteta.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

A sta je onda 100% BiH?
krkanko

Post by krkanko »

100%BiH voljeti BiH vise od entiteta, kao sto volim BiH vise od federacije. Volim svaki dio BiH, a ne samo jedno 'bosnjacko' drvo i 'bosnjacku' zemlju. A entiteti se ne moraju ukidati(niti ce) zbog toga. Jacati drzavu BiH vise od entiteta.
Post Reply