ne prodajem n'o se falim
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- dark side of the moon
Ma siguran sam da je auto ok ali kad je budes prodavo kajat ces se sto nisi uzeo audija ili pasatatbaharis wrote:kako god da je zvijer je, mogu samo zamislit kako idu ove sa 150 konja. tezina ovog auta je 1800 kila a ima ubrzanje ko da je teska 200 kila. prosto nisam mogao da vjerujem kad mi je covjek na tehnickom reko njenu tezinu.
-
tbaharis
pa znas sta, isto sam i ja razmisljao kad sam kupio Vectru. ali prije ovoga imao sam astru i za tri i po godine sam izgubio 3000 maraka. to je za mene prihvatljivo narocito zato sto sam preso negdje oko 100000 kilometara za te tri godine. osim toga uvijek radim zamjenu po principu staro za novo tako da me to ne brine previse. vjeruj mi da opel, bar ovi noviji modeli, manje gubi na cijeni od audija i mercedesa...
-
nineac
1800kg? Jaro to je maksimalna dopustena tezina!!!
Vectra C neprelaci preko 1.500kg ni u verziji 3.2 V6 sa najboljim paketom opreme zahvaljujuci novijim materijalima koji su koristeni.
Inace 1.800 kg je tezina Jabuara XJ te stare BMW 740 sa V8 motorom!
Vectra C neprelaci preko 1.500kg ni u verziji 3.2 V6 sa najboljim paketom opreme zahvaljujuci novijim materijalima koji su koristeni.
Inace 1.800 kg je tezina Jabuara XJ te stare BMW 740 sa V8 motorom!
-
tbaharis
@ nineac - jebiga ako onaj levat i njegova vaga u strojoradu laze onda i ja lazem? tako mi rece kad sam je vozio na tehnicki i zato su mi neki ekstra porez naplatili ja konto levate me al nije puno para pa se nisam bunio...
-
peanuth
#41 Re: ne prodajem n'o se falim
i ti se sa OPELOM hvalis?tbaharis wrote:Dugo sam se dvoumio izmedju A6 i pasata a onda se odlucim za radikalan potez. Kupio sam prije 6 mjeseci Vectru 2.2 CDTI GTS i za sad sam prezadovoljan. 2004 godiste, presla 75000 kilometara sa servisnom knjizicom i komplet opermom. Ja mislim da joj jedino nedostaju parking senzori sto i nije neki nedostatak za Sarajevo. Ide 200 km/sat bez problema vozio sam je na ono malo auto puta do Visokog (automatic/tiptronic). Vozio sam je kod Imsira na servis cim sam je kupio, 240 maraka sve promjenio i cak su mi i servisnu knjizicu ovjerili.
Interesuju me iskustva ako neko od vas posjeduje isti ili slican automobil.
Poz[/b]
idi beri baje...
-
peanuth
nemoj haturit.. ali ovdje bi te ljudi ismijali kad bi to rekao...tbaharis wrote:vidim ja gdje ovo idene moze se covjek vise ni pohvalit... evo sad cu provjeriti servisnu knjizicu...
od svih auta sto ovdje prave, opel je na najlosijem glasu..
Hajd da se i ja malo pohvalim
to je bio merak od auta...
sad vozam 3 BMW, stvarno lijepo auto..ali ni u kom slucaju se ne moze da poredi sa audi-em
-
tbaharis
ma kakav hatur, ja sam kupio ovo auto zato sto mi se svidjelo i zaista uzivam svaki trenutak kad ga vozim. ovaj topic sam uradio upravo zbog predrasuda koje ljudi imaju prema opelu. vjeruj mi da mi je zao sto GM ukida vectru ali mi je u neku ruku drago jer oni rade na tome da promjene imidz opela, i zato izbacuju model insignia. vectra je prerasla klasu sportskog vozila i postala je porodicno auto i to je ono sto oni hoce da promjene. ja insigniu vec vidim u svojoj garazi ma kolko kostala.
audi je audi i bmw je bmw i tu ko kod kaze bilo kakve rijeci kritike nije nikako dobar... jedini razlog zbog cega nisam kupio ni jedan od gore navadenih je zato sto sebi nemogu priostit model koji ja zelim a to je S8 kod audija i M5 kod bmwa... jebiga standard nam je dobar pravo:D
audi je audi i bmw je bmw i tu ko kod kaze bilo kakve rijeci kritike nije nikako dobar... jedini razlog zbog cega nisam kupio ni jedan od gore navadenih je zato sto sebi nemogu priostit model koji ja zelim a to je S8 kod audija i M5 kod bmwa... jebiga standard nam je dobar pravo:D
-
rim-la
#47 Re: ne prodajem n'o se falim
peanuth wrote:i ti se sa OPELOM hvalis?tbaharis wrote:Dugo sam se dvoumio izmedju A6 i pasata a onda se odlucim za radikalan potez. Kupio sam prije 6 mjeseci Vectru 2.2 CDTI GTS i za sad sam prezadovoljan. 2004 godiste, presla 75000 kilometara sa servisnom knjizicom i komplet opermom. Ja mislim da joj jedino nedostaju parking senzori sto i nije neki nedostatak za Sarajevo. Ide 200 km/sat bez problema vozio sam je na ono malo auto puta do Visokog (automatic/tiptronic). Vozio sam je kod Imsira na servis cim sam je kupio, 240 maraka sve promjenio i cak su mi i servisnu knjizicu ovjerili.
Interesuju me iskustva ako neko od vas posjeduje isti ili slican automobil.
Poz[/b]![]()
![]()
![]()
idi beri baje...
A ti f(hv)ala bogu prava bosanska seljačina mogu mislit voziš WV (golf) pa mislis i ti imaš čime hvalit ... Idi beri bonove pa za koji mjesec kad nakupiš bonova kupiš golfa i onda se ko fol kurčiš (izvinjavam se ali ne tebi nego ovim pametnim ljudima)
-
nineac
Sto se tice one gore A6-ice, zar nije logicnije porediti A6 i BMW 5?
Mislim da svoju tricu mozes u tom slucaju porediti sa A4!
Sto se tice opela, jos ce dosta bosne proteci prije nego sto nasi ljudi ostave predrasude iza sebe ne samo po pitanju opela, nego i drugih proizvodjaca.
Vazda nekom autu nesto fali, ali samo golfu nista. Zato na cesti imamo ovoliko smrtnih slucajeva jer nam se kotrljaju golfovi koji su stari vise od 20 godina, sa djelovima iz trafike!
Mislim da svoju tricu mozes u tom slucaju porediti sa A4!
Sto se tice opela, jos ce dosta bosne proteci prije nego sto nasi ljudi ostave predrasude iza sebe ne samo po pitanju opela, nego i drugih proizvodjaca.
Vazda nekom autu nesto fali, ali samo golfu nista. Zato na cesti imamo ovoliko smrtnih slucajeva jer nam se kotrljaju golfovi koji su stari vise od 20 godina, sa djelovima iz trafike!
-
rim-la
To je to !!! POZZZnineac wrote: Sto se tice opela, jos ce dosta bosne proteci prije nego sto nasi ljudi ostave predrasude iza sebe ne samo po pitanju opela, nego i drugih proizvodjaca.