Marihuana...
- chinese_water
eee romeo ...
ti nisi trave ocima vidio, znas ono o cemu pricaju neki ljudi, nazovimo ih naucnici...trava se u kanadi i dan danas koristi kao medicinsko sredstvo
just try it !
-
Wednesday
e, nemam nista protiv ljudi koji imaju misljenje suprotno mom ako ga znaju fino obrazlozit i poduprijeti cinjenicama svoje tvrdnje.Romeo 80 wrote:Naravno da sam protiv legalizacije! Alkohol, cigare i trava nisu iste stvari, prema tome nemojte miješati kruške i jabuke. Glavni razlog je taj što marihuana ima daleko pogubnije djelovanje po zdravlje organizma, pogotovo na duži rok i zaista ne vidim zašto bi onda tako nešto trebalo legalizovati!?
ti mijesas puno stvari. marihuana nema pogubnije djelovanje po zdravlje organizma od cigara i alkohola. to dvoje, dokazano i 100%, unistavaju zdravlje, unutrasnje organe, i sve redom... za marihuanu, s druge strane, nije dokazano skoro ni jedno stetno dejstvo koje nam nase mame i uciteljice poturaju od pete godine ko bog zna kakvu istinu. to su price za malu djecu.
proguglaj....
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Jedino se mogu složiti s tobom da cigare i alkohol zaista imaju itekako štetno djelovanje! S druge strane, za marihuanu je itekako dokazano da ima štetno djelovanje, ako ne vjeruješ, pitaj ljude koji su zaglavili na heroinu zbog "trave"! Sve što sam ranije napisao je istina koja se možda nekome ne sviđa, ali možeš uzeti bilo koju knjigu u kojoj se analizira problematika ovisnosti i štetnih uticaja nakotika svih vrsta na zdravlje da bi se uvjerio u suprotno. Ne moraš čak ni guglati, knjige su puno vjerodostojniji izvori znanja od interneta na kojem je 90% sadržaja smeće, a 10% istina.Wednesday wrote:e, nemam nista protiv ljudi koji imaju misljenje suprotno mom ako ga znaju fino obrazlozit i poduprijeti cinjenicama svoje tvrdnje.Romeo 80 wrote:Naravno da sam protiv legalizacije! Alkohol, cigare i trava nisu iste stvari, prema tome nemojte miješati kruške i jabuke. Glavni razlog je taj što marihuana ima daleko pogubnije djelovanje po zdravlje organizma, pogotovo na duži rok i zaista ne vidim zašto bi onda tako nešto trebalo legalizovati!?
ti mijesas puno stvari. marihuana nema pogubnije djelovanje po zdravlje organizma od cigara i alkohola. to dvoje, dokazano i 100%, unistavaju zdravlje, unutrasnje organe, i sve redom... za marihuanu, s druge strane, nije dokazano skoro ni jedno stetno dejstvo koje nam nase mame i uciteljice poturaju od pete godine ko bog zna kakvu istinu. to su price za malu djecu.![]()
proguglaj....![]()
Možeš posjetiti i predavanja na tu temu naših uvaženih profesora kao što je npr. prof. dr. Slobodan Loga i sl. Ja to radim svake sedmice u okviru studija i zato mi vjeruj da znam o čemu govorim! Ja ti možda ne mogu promijeniti mišljenje, ali možda to uspije ljudima čija je čitava karijera posvećena dotičnoj problematici i koji to vrlo dobro znaju jer gledaju svaki dan "travare" u komatoznim stanjima!
-
Wednesday
e, vidis s ovim se ne slazem. to je ona klasicna glupost: ako pusis travu neces se moc kontrolisat, i precices na sve teze i teze droge, i na kraju ces zavrsit na heroinu.Romeo 80 wrote: S druge strane, za marihuanu je itekako dokazano da ima štetno djelovanje, ako ne vjeruješ, pitaj ljude koji su zaglavili na heroinu zbog "trave"!
znam ljudi koji zivot provedu puseci travu, a nikad nisu ni probali heroin ili nesto slicno.
rekla sam skoro ni jedno stetno dejstvo, misleci da, naravno, stetnih posljedica ima i kompot iz konzerve, i cips, i sve redom, svemu mozes naci loshu stranu. ali mislim da se u silnoj zelji da se djeca zastite od tog "zla" izmisljaju i preuvelicavaju sve stvari vezane za marihuanu.
mene najvise nervira licemjerje: ako vec necete da legalizirate stvari koji su stetne, i tu ubrajate i marihuanu, onda, brate, nemojte legalizirat ni cigare ni alkohol..
-
bih_finest
Što se tiče prelaska sa trave na heroin, u smislu da te trava ne moze zadovoljiti pa moraš preći na neš jače, to je obična glupost i to pričaju ljudi koji u životu vidjeli jointa
. Na to najviše utiče društvo u kojem se krećeš i naravno kakav si karakter, ne možeš biti anđeo u paklu. A ta predavanja smo svi slušali i gledali slike koje nemaju veze sa stvarnošću, stoga to možeš okačiti mačku o rep. 
-
excactus
Istina je da se THC u nekim slučajevima i nekim državama koristi u medicinske svrhe. Zanima me od koje bolesti boluju oni koji duvaju ovdje na forumu?
Što se tiče depenalizacije, odnosno mogućnosti legalne nabavke i konzumiranja kanabisa, predlažem svim onim koji to podržavaju da skupe svoju djecu i pošalju ih negdje autobusom na izlet a da vozač prije nego što krenu umjesto škodljive sarajevske Drine smota dobru sensi milju.
Također predlažem da oni koji nemaju djece iznajme avion čiji je pilot pojeo par staf kolačića (pošto pravi piloti ne puše), te svi zajedno polete nebu pod oblake.
Što se tiče depenalizacije, odnosno mogućnosti legalne nabavke i konzumiranja kanabisa, predlažem svim onim koji to podržavaju da skupe svoju djecu i pošalju ih negdje autobusom na izlet a da vozač prije nego što krenu umjesto škodljive sarajevske Drine smota dobru sensi milju.
Također predlažem da oni koji nemaju djece iznajme avion čiji je pilot pojeo par staf kolačića (pošto pravi piloti ne puše), te svi zajedno polete nebu pod oblake.
-
bih_finest
Vidiš dobro uočeni nedostatci, naravno vozač autobusa neće popiti koju čašicu ljute, nema šanse, gdje ste vidjeli da vozači piju alkohol:shock: . Daj ba argumenti su ti smiješniexcactus wrote:Istina je da se THC u nekim slučajevima i nekim državama koristi u medicinske svrhe. Zanima me od koje bolesti boluju oni koji duvaju ovdje na forumu?
-
digger
Prije nekoliko godina dadose mi jedan blazi joint da pJobam. Meni odmah nekako fino. Nije se bome ni pilo—bar ja nisam—te nakon pola sata ja u auto pa cu kuci... nekih 40 km dalje.
Sve ide prelijepo a onda odjednom primjetim da ne znam gdje sam! Gledam i vozim, kuce nepoznate (a tom rutom sam se inace godinama vozio)... nakon valjda minute ili dvije, sve opet jasno i cisto. I tako se to ponovilo 4-5 puta dok nisam stigao kuci.
Da li je to bilo opasno, ne znam. Nije mi izgledalo ali opet, nije dobro da ne znam na momente gdje sam... nije bas najprijatniji osjecaj.
Neko ovdje spomenu da bi cijene otisle duplo nakon legalizacije. Malo primjera Holandije ali i Sarajeva: karton domacih cigareta 15 KM. Isto i Marlboro na buvljoj.
Za ili protiv legalizacije? Sve ima svoje dobre i lose strane. Ipak, nisam siguran da bi legalizacija smanjila potrosnju ili djelovala preventivno na djecu. Zato vjerovatno ne.
PS: Mislim da kod nas u Kanadi posjedovanje "gindze" do 1 unce (oko 3 grama) nije kriminalni prekrsaj.
Sve ide prelijepo a onda odjednom primjetim da ne znam gdje sam! Gledam i vozim, kuce nepoznate (a tom rutom sam se inace godinama vozio)... nakon valjda minute ili dvije, sve opet jasno i cisto. I tako se to ponovilo 4-5 puta dok nisam stigao kuci.
Da li je to bilo opasno, ne znam. Nije mi izgledalo ali opet, nije dobro da ne znam na momente gdje sam... nije bas najprijatniji osjecaj.
Neko ovdje spomenu da bi cijene otisle duplo nakon legalizacije. Malo primjera Holandije ali i Sarajeva: karton domacih cigareta 15 KM. Isto i Marlboro na buvljoj.
Za ili protiv legalizacije? Sve ima svoje dobre i lose strane. Ipak, nisam siguran da bi legalizacija smanjila potrosnju ili djelovala preventivno na djecu. Zato vjerovatno ne.
PS: Mislim da kod nas u Kanadi posjedovanje "gindze" do 1 unce (oko 3 grama) nije kriminalni prekrsaj.
Last edited by digger on 15/01/2007 22:46, edited 1 time in total.
- chinese_water
Hvala na savjetima, za nas sasvim nove informacije u zivotu proisticu bas iz vase tastature...dakle,da bi se duvala vutra, mora se biti bolestan(ja bih prije rekao da se mora pobjeci iz jagomira da bi se izjavilo nesto ovakvo)... marihuana ne utice isto na sviju (bas kao i alkohol...) , jednostavno nekome se prividaju kokoske u sobi, a neko se ponasa sasvim normalno...stvar covjeka, ja cu kada budem imao dijete...sasvim slobodno da sjednem u svoje auto sa njim i da budem napusen... znam sta mogu a sta ne mogu u zivotu...ne mogu ja znati kako ta trava utice na tog vozaca da bih prepustio svoje dijete znajuci da pusi travu ili pije alkohol, niti kako kolacici djeluju na pilota...simple as that... welcome back from jagomirexcactus wrote:Istina je da se THC u nekim slučajevima i nekim državama koristi u medicinske svrhe. Zanima me od koje bolesti boluju oni koji duvaju ovdje na forumu?
-
Wednesday
bih_finest wrote:Što se tiče prelaska sa trave na heroin, u smislu da te trava ne moze zadovoljiti pa moraš preći na neš jače, to je obična glupost i to pričaju ljudi koji u životu vidjeli jointa. Na to najviše utiče društvo u kojem se krećeš i naravno kakav si karakter, ne možeš biti anđeo u paklu. A ta predavanja smo svi slušali i gledali slike koje nemaju veze sa stvarnošću, stoga to možeš okačiti mačku o rep.
najsmjesniji su mi oni sto su ostali pod velikim uticajem one slike unistenih pluca sto nam pokazuju u 4. osnovne, uz koju pise nesto tipa: ako budete pusili travu, postat cete ovisnik, preci cete na heroin, i umrjet cete.
ljudi, ona pluca su onakva od heroina, a ne od trave..
-
encian
de ba ljudi, da se kojim slucajem tek sad pojave alkohol ili duhan, nikad ne bi bili legalizovani.
marihuana se koristi u medicinske svrhe, to je tacno. koristi se i npr. zalfija. i zalfija moze izazvati halucinacije ako je uzmete dovoljno, cak i komu. prema tome onda koristite i travu samo kad ste bolesni a ne kad vam je pozadini cejf. a to sto pricate u americi sto su dobili x dzointa legalno kao lijek je poluistina. nije legalno, nego to daje neka neprofitna organizacija ljudima kojima su dani odbrojani. ljudima previse smeta morfij, pa traze alternativu. kad ih uhvate, regularno odgovaraju ko i ostali.
ne krivim vas koji pusite, ali i ne odobravam da moje dijete sutra moze kupiti marihuanu na svakom cosku. vi TO macku o rep, a svome pravite caj za smirenje od te trave pri prvom placu.
marihuana se koristi u medicinske svrhe, to je tacno. koristi se i npr. zalfija. i zalfija moze izazvati halucinacije ako je uzmete dovoljno, cak i komu. prema tome onda koristite i travu samo kad ste bolesni a ne kad vam je pozadini cejf. a to sto pricate u americi sto su dobili x dzointa legalno kao lijek je poluistina. nije legalno, nego to daje neka neprofitna organizacija ljudima kojima su dani odbrojani. ljudima previse smeta morfij, pa traze alternativu. kad ih uhvate, regularno odgovaraju ko i ostali.
ne krivim vas koji pusite, ali i ne odobravam da moje dijete sutra moze kupiti marihuanu na svakom cosku. vi TO macku o rep, a svome pravite caj za smirenje od te trave pri prvom placu.
-
excactus
@chinese_water: Hvala na savjetima, za nas sasvim nove informacije u zivotu proisticu bas iz vase tastature...dakle,da bi se duvala vutra, mora se biti bolestan(ja bih prije rekao da se mora pobjeci iz jagomira da bi se izjavilo nesto ovakvo)... marihuana ne utice isto na sviju (bas kao i alkohol...) , jednostavno nekome se prividaju kokoske u sobi, a neko se ponasa sasvim normalno...stvar covjeka, ja cu kada budem imao dijete...sasvim slobodno da sjednem u svoje auto sa njim i da budem napusen... znam sta mogu a sta ne mogu u zivotu...ne mogu ja znati kako ta trava utice na tog vozaca da bih prepustio svoje dijete znajuci da pusi travu ili pije alkohol, niti kako kolacici djeluju na pilota...simple as that... welcome back from jagomir
[/quote]
Najgluplja stvar sto moze da se uzme kao argument za depenalizaciju trave je da se trava koristi za medicinske svrhe. Morfij se, na primjer, koristi u medicinske svrhe, pa nikom pametnom ne pada na pamet legaliziranje morfija.
A što se tiče Jagomira, pouzdano znam da su u njemu završili mnogi koji su su bili sigurni u sebe i nakon par čašica sjeli sa svojom djecom u auto i doživjeli nesreće.
Nisam nikad bio na Jagomiru, ali sam živio u Švicarskoj, koja nije članica UN i kao takva nije ni potpisala konvenciju UN o drogama. U CH je u nekim kantonima dozvoljeno uzgajanje indijske konoplje u medicinske, industrijske, dekorativne i ine svrhe, ali samo ne za zloupotrebu. Tu nedorečenost zakona sam koristio i uzgajao sam travu kod kuce i bio sam njen konzument na sve moguće načine. Bio sam pretplaćen i na High Times i čitao sam sve što mi je moglo pomoći da dobijem što kvalitetniji urod te mi je sva ova priča oko trave mi je jako bliska. Sa travom sam inače ukupno bio u kontaktu nekih petnaestak godina.
Ono što sa sigurnošću mogu tvrditi sad kad preko 8 godina ne pušim travu je da zbog nje još imam tikove i rupe u pamćenju i da nema šanse da bi se ikad više naduvao, niti uzeo bilo što drugo da mi promijeni stanje svijesti.[quote][/quote]
Najgluplja stvar sto moze da se uzme kao argument za depenalizaciju trave je da se trava koristi za medicinske svrhe. Morfij se, na primjer, koristi u medicinske svrhe, pa nikom pametnom ne pada na pamet legaliziranje morfija.
A što se tiče Jagomira, pouzdano znam da su u njemu završili mnogi koji su su bili sigurni u sebe i nakon par čašica sjeli sa svojom djecom u auto i doživjeli nesreće.
Nisam nikad bio na Jagomiru, ali sam živio u Švicarskoj, koja nije članica UN i kao takva nije ni potpisala konvenciju UN o drogama. U CH je u nekim kantonima dozvoljeno uzgajanje indijske konoplje u medicinske, industrijske, dekorativne i ine svrhe, ali samo ne za zloupotrebu. Tu nedorečenost zakona sam koristio i uzgajao sam travu kod kuce i bio sam njen konzument na sve moguće načine. Bio sam pretplaćen i na High Times i čitao sam sve što mi je moglo pomoći da dobijem što kvalitetniji urod te mi je sva ova priča oko trave mi je jako bliska. Sa travom sam inače ukupno bio u kontaktu nekih petnaestak godina.
Ono što sa sigurnošću mogu tvrditi sad kad preko 8 godina ne pušim travu je da zbog nje još imam tikove i rupe u pamćenju i da nema šanse da bi se ikad više naduvao, niti uzeo bilo što drugo da mi promijeni stanje svijesti.[quote][/quote]
- uvjek dobar gost
Ako nšta onda bar dekriminalizacija...!!!!!
-
amrino
Price o tome kako se na travu ne moze"navuc'" odnosno da ne mozes postati ovisnik- su notorna glupost (pa postoje ljudi koji su navuceni na cokoladu, mozes postati ovisan o bilo cemu- dovoljno je samo da to pocnes koristiti ono redovno) mada se u svakom slucaju slazem sa tvrdnjama da je trava mnogo bezazlenija od alkohola i cigareta.
Nagledala sam se u zivotu svega i svacega i slobodno tvrdim da je trava "mala maca" za alkohol!
Medjutim o ilegalizaciji ni govora- imamo mi mnogo bitnijih stvari da rijesimo, a to - ostavimo za neka druga vremena. Ja mislim da se neko sto hitnije treba pozabaviti alkoholom..neki dan tj. noc sam vidjela cetiri malca u kafancugi. Sto posto nemaju vise od 14- pjani ko letve...FUJ!!
Nagledala sam se u zivotu svega i svacega i slobodno tvrdim da je trava "mala maca" za alkohol!
Medjutim o ilegalizaciji ni govora- imamo mi mnogo bitnijih stvari da rijesimo, a to - ostavimo za neka druga vremena. Ja mislim da se neko sto hitnije treba pozabaviti alkoholom..neki dan tj. noc sam vidjela cetiri malca u kafancugi. Sto posto nemaju vise od 14- pjani ko letve...FUJ!!
-
Bosnian Gangsta
bih_finest wrote:Što se tiče prelaska sa trave na heroin, u smislu da te trava ne moze zadovoljiti pa moraš preći na neš jače, to je obična glupost i to pričaju ljudi koji u životu vidjeli jointa. Na to najviše utiče društvo u kojem se krećeš i naravno kakav si karakter, ne možeš biti anđeo u paklu. A ta predavanja smo svi slušali i gledali slike koje nemaju veze sa stvarnošću, stoga to možeš okačiti mačku o rep.
Ne mogu reci da redovno pusim travu ali sam nekoliko puta uzeo, ako ga pomjesas sa duhanom ublazi se, najbolje je osjecaj gubljenja gravitacije, najlosiji kada prodje pa hoces ponovo.
-
3per
Pusenje bez dodatnih skodljivih elemenata:urbanagerila wrote:Jako inteligentno pitanje ??? U sta motas vutru ???bih_finest wrote:Kako ti kažeš, nego reci mi ko je to umro od trave i konkretno koja su to oštećenja, kod alkohola se zna - jetra, kod cigara - rak pluća.Vidim decko i ti duvas (pazi na posljedice!) cim postavljas ovako visprena pitanja ....
http://www.marijuanavaporizer.com/glass ... rizer.html
- uvjek dobar gost
Ja vala puhikam i puhikatiću... jednostavno valjda moram svesti svoje sive ćelije na prosijek koji me okružuje.... a vala to činim dugi niz godina, studirao sam i učio nekad spushen.... na ispite takav izlazio nisam...
Kao normalno je da djeca sa 9.godina puše cigare i piju pive, a trava je kao loša...
Problem je najveći što je sad omladina na hemiji... mene hemija isfurava, probao i bacio...
Problem je što je spid 10-25km, horkan 15-50km, bijelo 100-150km... i to je svuda oko nas, pušenje trave je staro koliko i ljudi.... a slažem se da se svakom aplicira drugačije...
Ja sam za početak za dekriminalizaciju i da se smije oko 2g imati kod sebe.... jer pogledajmo istini u oči mi imamo PTSP samo niiko ne priča o tome, nama svim treba nešto za smirenje, a kad nadležni ne prave bazene, banje, odmarališta i šta sve ne.....kad se tačno zna koji je hotel u Sarajevu napravljen od hors para.... šta mi pričamo o zelenišu..... hahahaha...
Kao normalno je da djeca sa 9.godina puše cigare i piju pive, a trava je kao loša...
Problem je najveći što je sad omladina na hemiji... mene hemija isfurava, probao i bacio...
Problem je što je spid 10-25km, horkan 15-50km, bijelo 100-150km... i to je svuda oko nas, pušenje trave je staro koliko i ljudi.... a slažem se da se svakom aplicira drugačije...
Ja sam za početak za dekriminalizaciju i da se smije oko 2g imati kod sebe.... jer pogledajmo istini u oči mi imamo PTSP samo niiko ne priča o tome, nama svim treba nešto za smirenje, a kad nadležni ne prave bazene, banje, odmarališta i šta sve ne.....kad se tačno zna koji je hotel u Sarajevu napravljen od hors para.... šta mi pričamo o zelenišu..... hahahaha...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Wednesday wrote:e, vidis s ovim se ne slazem. to je ona klasicna glupost: ako pusis travu neces se moc kontrolisat, i precices na sve teze i teze droge, i na kraju ces zavrsit na heroinu.Romeo 80 wrote: S druge strane, za marihuanu je itekako dokazano da ima štetno djelovanje, ako ne vjeruješ, pitaj ljude koji su zaglavili na heroinu zbog "trave"!
znam ljudi koji zivot provedu puseci travu, a nikad nisu ni probali heroin ili nesto slicno.
rekla sam skoro ni jedno stetno dejstvo, misleci da, naravno, stetnih posljedica ima i kompot iz konzerve, i cips, i sve redom, svemu mozes naci loshu stranu. ali mislim da se u silnoj zelji da se djeca zastite od tog "zla" izmisljaju i preuvelicavaju sve stvari vezane za marihuanu.
mene najvise nervira licemjerje: ako vec necete da legalizirate stvari koji su stetne, i tu ubrajate i marihuanu, onda, brate, nemojte legalizirat ni cigare ni alkohol..
Slušaj, nemam namjeru dokazivati ti nešto što je davno dokazano! Vidim da si veliki zaljubljenik trave i po tvojim komentarima mogu zaključiti da si sama najveći dokaz činjenice da marihuana povećava prag tolerancije! Ako zaista vjeruješ u gluposti koje si rekla ja te mogu samo žaliti, jer ti promijeniti mišljenje očito ne mogu. Bojim se samo da će ti biti kasno kad shvatiš koliko si griješila!
Budući da ne vjeruješ profesionalcima (ti očito znaš bolje) savjetujem ti da odeš u bilo koji centar za zbrinjavanje narkomana. Upitaj nesretnike koji se tu liječe kako su počeli a kako završili.
Ako zaista ne vjeruješ da je marihuana štetna, probaj je konzumirati svakodnevno kao što prosječan pušač konzumira duhan, pa se pogledaj u ogledalo! Ako budeš uopšte u stanju da stojiš na nogama!
Samo se ti tješi, ali biće ti kasno kad dobiješ ireverzibilne promjene na mozgu. Šta ću ti ja, sama pala, sama se ubila!
- niskoprofilni
Legalizacija 100%
Ganja je super. Problem je sto se mijesa s duhanom. Treba izbjeci mijesanje s duhanom po svaku cijenu. Ima jabuka i ostalo voce sto se stavlja u nargilu, to treba probati pomijesati. NEMA NIKOTINA! Naravno, kao i u svemu drugom u zivotu, ni u pusenju ganje ne treba pretjerivati. Ima dosta katrana, prema tome, svaki dan pushiti je ludost. Sto bi rekao nas svijet, na tenane
.
Jedna pjesmica za raspolozenje pri duvanju:
http://rapidshare.com/files/5943880/daj ... e.mp3.html
Cigarete/duhan/nikotin/katran su najveca posast naseg drustva! Ljudi nemojte pusiti cigarete/duhan! Ubijate se time svaki dan - sve vise! Za one koji zele prestati i znaju engleski, odlicna stranica: http://www.whyquit.com
Ganja je super. Problem je sto se mijesa s duhanom. Treba izbjeci mijesanje s duhanom po svaku cijenu. Ima jabuka i ostalo voce sto se stavlja u nargilu, to treba probati pomijesati. NEMA NIKOTINA! Naravno, kao i u svemu drugom u zivotu, ni u pusenju ganje ne treba pretjerivati. Ima dosta katrana, prema tome, svaki dan pushiti je ludost. Sto bi rekao nas svijet, na tenane
Jedna pjesmica za raspolozenje pri duvanju:
http://rapidshare.com/files/5943880/daj ... e.mp3.html
Cigarete/duhan/nikotin/katran su najveca posast naseg drustva! Ljudi nemojte pusiti cigarete/duhan! Ubijate se time svaki dan - sve vise! Za one koji zele prestati i znaju engleski, odlicna stranica: http://www.whyquit.com
-
PITARKA_SA
nije ok kada neko pushi travu ii se "bode djointom"
mislim to je uzaaass,straaava,boze sacuvaj,narkomani,ubice,kurve,bludnici..FUUUJJJJ
a normala je kada se napije Meho u kafani pa se valja po podu,dodje kuci razbija sve,a usput izgubi sve dokumente,pare ..negdje usput na relaciji ilidza -carsija
onda zeni par vaspitnih stoseva opali..ali neee ,to je ok,Meho is not narkoman
Meho is kul
,samo ga voli malo cugnut
legalizovati marihuanu?
DA

a normala je kada se napije Meho u kafani pa se valja po podu,dodje kuci razbija sve,a usput izgubi sve dokumente,pare ..negdje usput na relaciji ilidza -carsija
legalizovati marihuanu?
DA
- chinese_water
excactus wrote:@chinese_water: Hvala na savjetima, za nas sasvim nove informacije u zivotu proisticu bas iz vase tastature...dakle,da bi se duvala vutra, mora se biti bolestan(ja bih prije rekao da se mora pobjeci iz jagomira da bi se izjavilo nesto ovakvo)... marihuana ne utice isto na sviju (bas kao i alkohol...) , jednostavno nekome se prividaju kokoske u sobi, a neko se ponasa sasvim normalno...stvar covjeka, ja cu kada budem imao dijete...sasvim slobodno da sjednem u svoje auto sa njim i da budem napusen... znam sta mogu a sta ne mogu u zivotu...ne mogu ja znati kako ta trava utice na tog vozaca da bih prepustio svoje dijete znajuci da pusi travu ili pije alkohol, niti kako kolacici djeluju na pilota...simple as that... welcome back from jagomir
Ono što sa sigurnošću mogu tvrditi sad kad preko 8 godina ne pušim travu je da zbog nje još imam tikove i rupe u pamćenju i da nema šanse da bi se ikad više naduvao, niti uzeo bilo što drugo da mi promijeni stanje svijesti.
[/quote]
Ja konzumiram marihuanu redovno 9 godina, i na sve ovo ti mogu reci: Marihuana nikada nije promjenila stanje moje svijesti, dakle 100% sam proracunat i pod dejstvom marihuane i bez dejstva,jednostavno mi samo daje jako ugodan osjecaj i nista vise. Sto se tice tih sto sjedaju za volan pijani...njihov problem, pa brate mili kad se napijes, fino ostavis auto, zovnes taxi i odes kuci,dok recimo napusen je vec druga prica, niti ti treba taxi niti bilo sta...
@Encian
Bas tvoje dijete sutra da pocne ici u srednju skolu, vec moze da nade marihuanu na svakom cosku, ali ne bilo kakvu marihuanu, nego marihuanu izuzetno lose kvalitete, odnosno prskano lisce marihuane (narocito ako si u rajvosa) Prska se marushka tramalima,trodonima i ostalim lijekovima kako bi njen los kvalitet bio nadoknaden i kako bi zrtve po srednjim skolama opet dosle i kupile jer ih je puklo.E to je ono sto ne treba da se desi,ako ti vec dijete jednog dana odluci pusiti travu, neka pusi barem marihuanu, a ne prskanu livadu.A ako se ono odluci na taj potez, ti to ne mozes sprijeciti isto kao sto moji roditelji nisu mene mogli da sprijece. Dvoje najstarijih ljudi na svijetu trenutno tvrde da zive dugo zahvaljujuci kvalitetnoj marihuani, kakve u bosni ima samo u okolini mostara, no ta se trava prodaje u hrvatsku pa dalje za eu....sve u svemu stanje kakvo je sada, ne moze biti gore!Dijete ti moze sa 16 godina dobiti dosije i mahati usima (najvjerovatnije zbog trave koja je neekome od dilera oduzeta od strane policije i ponovo pustena u promet na ulice od strane istih)...i sta da radi sa dosijeom? Nista, moze se uhvatiti dilanja ili takvih poslova...zato vam kazem prvo dekriminalizacija a onda legalizacija moze a i ne mora
- Krigla_Sa
Ja pusim travu vec neke 2 god ,ne svaki dan vec u petak poslije posla uzmem za jedno 20 km i pusim preko vikenda sa drugaricom,jaranom...
Ne supljiram fakat ali mi se nista lose nije desilo od trave a sa legalnim alkoholom malo je reci da jeste. (jedino lose mi je sto strahujem kada svaki put zavrsavam)
Po prirodi jesam ponekad PH Zivco, priznajem
, ali nisam agresivna osoba,kada bi cugnuo sa drustvom odmah me neka agresiva pucala,prvo sam mislio da je to trenutno furka ali jok...
Dosta raje mi je govorilo da ne cugam jer vise ni pripit to nisam ja ali sam mislio uvijek da cu se sljedeci put kontrolisati...Uvijek sam bio oprezan vozac u saobracaju i kada bi vidio schumi-a na nasim cestama doalzilo mi je da gurnem sam sebi prst u grlo i da povratim,poslije 3 pive u pub-u isti sam bio..
Kada se nekad napusim i vozim ja jeza ne mogu pregaziti jer sam toliko oprezan ,X puta mi u desnoj traci blicaju jer sporo vozim ,jednom me i policija u pofalicima zaustavila radi kontrole,nista posumnjali nisu,popricao,pokazao opremu,isprave i super,nisam zavrtao jezikom ko sa legalnim alkholom.
Cigare sam mrzio malo je reci ,kada sam poceo piti par puta sam bio ponudjen u drustvu i kontam haj uzet cu da probam,pijanog me nikotin znao spucati da vise nisam trebao ni cugati
tako sam se i propusio...
S vremenom, cigara mi je uzasno smetala plucima da sam cak od dr. dobio i pumpicu ventolina, tako da sam morao prestati pusiti,samim tim i cugati...
nakon jedno pola godine probao sam dzoks...Istina prvi put sam se sjebao jer mi je srce lupalo da sam kontao da ce me hercika opaliti,inace sam po prirodi hipohonder i nikada u zivotu nista jace od trave nisam probao niti cu,tako mi je pun qrac suplje da je trava stepenica vise ka jacim drogama...
Takodjer ne pusim ni cigare niti vise koristim pumpicu,a pusio sam 2 kutije dnevno,kada sam pio i tri sam znao sprziti...
Ja znam super raje koja s vremenom zapali travu i nista im u zivotu ne fali niti su bilo sta jace uzeli.Istina je da znam i dosta momaka koji su prvo poceli pusiti travu a sada su na heroinu ali ja kada analiziram malo takvu raju vidim da im je svima porodica u qrcu...Ili nemaju roditelja,ili nemaju oca a mama svako 2 dana na "poslovnom putovanju" ,jednom je mama luda profesorica koja ni o sebi ne moze brigu voditi a kamo li o sinu...meni takvi ne mogu biti mjerilo .
Ja znam da meni trava ne mijenja svijest,ja imam svoje obaveze i kada njih zavrsim tek onda onda zapalim,do tada uopste nemam nikakve krize i laze ko mi god kaze suprotno.
Nisam siguran da sam za legalizaciju jer mislim da i nismo zrelo drustvo za takvo nesto,ali sam apsolutno za dekriminalizaciju.
Ne supljiram fakat ali mi se nista lose nije desilo od trave a sa legalnim alkoholom malo je reci da jeste. (jedino lose mi je sto strahujem kada svaki put zavrsavam)
Po prirodi jesam ponekad PH Zivco, priznajem
Dosta raje mi je govorilo da ne cugam jer vise ni pripit to nisam ja ali sam mislio uvijek da cu se sljedeci put kontrolisati...Uvijek sam bio oprezan vozac u saobracaju i kada bi vidio schumi-a na nasim cestama doalzilo mi je da gurnem sam sebi prst u grlo i da povratim,poslije 3 pive u pub-u isti sam bio..
Kada se nekad napusim i vozim ja jeza ne mogu pregaziti jer sam toliko oprezan ,X puta mi u desnoj traci blicaju jer sporo vozim ,jednom me i policija u pofalicima zaustavila radi kontrole,nista posumnjali nisu,popricao,pokazao opremu,isprave i super,nisam zavrtao jezikom ko sa legalnim alkholom.
Cigare sam mrzio malo je reci ,kada sam poceo piti par puta sam bio ponudjen u drustvu i kontam haj uzet cu da probam,pijanog me nikotin znao spucati da vise nisam trebao ni cugati
S vremenom, cigara mi je uzasno smetala plucima da sam cak od dr. dobio i pumpicu ventolina, tako da sam morao prestati pusiti,samim tim i cugati...
nakon jedno pola godine probao sam dzoks...Istina prvi put sam se sjebao jer mi je srce lupalo da sam kontao da ce me hercika opaliti,inace sam po prirodi hipohonder i nikada u zivotu nista jace od trave nisam probao niti cu,tako mi je pun qrac suplje da je trava stepenica vise ka jacim drogama...
Takodjer ne pusim ni cigare niti vise koristim pumpicu,a pusio sam 2 kutije dnevno,kada sam pio i tri sam znao sprziti...
Ja znam super raje koja s vremenom zapali travu i nista im u zivotu ne fali niti su bilo sta jace uzeli.Istina je da znam i dosta momaka koji su prvo poceli pusiti travu a sada su na heroinu ali ja kada analiziram malo takvu raju vidim da im je svima porodica u qrcu...Ili nemaju roditelja,ili nemaju oca a mama svako 2 dana na "poslovnom putovanju" ,jednom je mama luda profesorica koja ni o sebi ne moze brigu voditi a kamo li o sinu...meni takvi ne mogu biti mjerilo .
Ja znam da meni trava ne mijenja svijest,ja imam svoje obaveze i kada njih zavrsim tek onda onda zapalim,do tada uopste nemam nikakve krize i laze ko mi god kaze suprotno.
Nisam siguran da sam za legalizaciju jer mislim da i nismo zrelo drustvo za takvo nesto,ali sam apsolutno za dekriminalizaciju.