Zena-supruga uvijek mora biti spremna da udovolji muzu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Da li muzevi smiju i mogu varati svoje zene bez obzira na razlog?

DA
21
25%
NE
63
75%

Total votes: 84

zlatiborka

Post by zlatiborka »

Stari wrote:Dame i gospodo

Dozvolite mi da iznesem svoje zgrazanje nad ovako bahatim odnosom spram pedantnosti forumske strukture. Ovo ovdje nije nista drugo do pokusaj plasiranja vjersko religoiznih tema na podforum ljubav i sex. Da sam kojim slucajem ja napravio takvo nesto i pokusao plasirati temu o sexu, vodjenju ljubavi, tucanju, prcanju, jebatanji i ostalim popratnim pojavama u tom kontextu, na podforum religije....bio bih, sa punim pravom (imajuci u vidu pravila ponasanja definisana u kodexu moderatora), opomenut i banovan. Kao sto se to uostalom i desilo , onomad, kad sam se dotaknuo slicne ideje na temi o piramidama u Visokom. Za one koji su se kasnije ukljucili...tada smo forumski dopisnik sa nickom Novalic i ja bili banovani ...jer smo poceli razmatrati...svako na svoj nacin...mogucnosti upraznjavanja nekih dijelova tjelesnog aspekta vodjenja ljubavi...u podrumu ....odnosno na tavanu....piramidalnog objekta u Visokom.

Sta se ovo sad dogadja...podforum religije je pod strogim nadzorom postao potuno cist od bilo kakvih natuknica o bilo cemu sto nema veze sa religijom...(postao je skoro sterilan ako mene pitate)... a sad se evo pokusava to napraviti i sa ovim odjeljkom...koji je do sad bio vecinom orjentisan na ...kako da kazem...svjetovne, profane, sekularisticke stvari.

Nemojte mi sviju vam nikakvih svetih pisama, talmuda, musafa ....ovdje gdje se treba raditi o sexu, prcanju, perverzijama, pederlucima, lezbachama, ....i naravno ljubavi.

Drzimo se pravila ....nismo mi glasali za njih ....no kad ste ih vec donijeli (pravila dakle)...onda...da ih se pridrzavamo.
Nisam imala namjeru uvlaciti religiju na podforum o sexu. Hadis sam spomenula zato sto se izgleda mnogi muskarci, svjesno ili nesvjesno, povode za njim. Takodje mi je poznat i hadis o tome da muz treba biti njezan i pazljiv prema svojoj zeni. To pozdravljam, ali koliko se muzeva pridrzava ovog stava?

Ovdje je pitanje vjernosti muzeva prema zenama. Ne samo vjernosti, nego strpljenja i uvazavanja zene i njenih potreba. I to je ono problematicno. Pitanje i dalje glasi: "Treba li zena uvijek biti na raspolaganju muzu, ili ga moze odbiti ako nije raspolozena za sex? I da li onda on ima pravo da je prevari?

Neko rece da sam mlada i neinformisana a to nije tacno.

Pozdrav....
uozo

Post by uozo »

urbanagerila wrote:Ja predlazem podforum sex u religiskoj zajednici ... :D i stari sit i forumasi na broju.. :D
Ili "Ko koga, kad i pod kojim uslovima moze .ebat, a da se taj cin ne proturijeci religioznim normama" :shock:
debela

Post by debela »

zlatiborka wrote:Pitanje i dalje glasi: "Treba li zena uvijek biti na raspolaganju muzu, ili ga moze odbiti ako nije raspolozena za sex? I da li onda on ima pravo da je prevari?

ti bas trazis belaja :roll:
Stari

Post by Stari »

Oprosti nisam znala da je sex privilegija ! Ja kontala da se svi sexaju i da svi mogu pricati o tome. Jel ti to pravis neku diskriminaciju? Ili me moje oci varaju?
Nisi znala da je sex privilegija....? Cudno jer po meni sex to nedvojbeno jeste...ne moze to svako...vec samo ona (i onaj) koji ispunjavaju namanje dva-tri uvjeta ...1) Da mogu 2) Da hoce 3) Da imaju s kim.

Dakle sex jest, koliko se ja u te stvari rzumijem, privilegija onih koji ispunjavaju najmanje ova tri uvjeta (Uvjeta moze moze biti jos nekoliko zato velim najmanje)

Ne pada mi na pamet da ikog sprijecavam u diskusiji o biblijsko-kuransko-talmudskim aspektima ....tjelesnog vida ljubavi...nego, sve sta ja zelim reci je da za to postoji baska podforum...pa vi vidite.

Sjecam se da je birvaktile forumski dopisnik sa nickom Livadic....bio izlozen forumskom lincu...zbog toga sto je napisao text...."udjite u Muhameda"....gdje je Muhamed bilo ime njegovog servera na kojem je velikodusno bio postavio puno muzike za potpuno besplatno kopiranje. Njegov text tada je bio shvacen kao ....u najmanju ruku....javna sablazan....i uzrokom velikih previranja. (Forumski dopisnik sa nickom Livadic je banovan vec odavno)
uozo

Post by uozo »

Stari wrote:
Oprosti nisam znala da je sex privilegija ! Ja kontala da se svi sexaju i da svi mogu pricati o tome. Jel ti to pravis neku diskriminaciju? Ili me moje oci varaju?
Nisi znala da je sex privilegija....? Cudno jer po meni sex to nedvojbeno jeste...ne moze to svako...vec samo ona (i onaj) koji ispunjavaju namanje dva-tri uvjeta ...1) Da mogu 2) Da hoce 3) Da imaju s kim.

Dakle sex jest, koliko se ja u te stvari rzumijem, priligejia onih koji ispunjavaju najmanje ova tri uvjeta (Uvjeta moze moze biti jos nekoliko zato velim najmanje)

Ne pada mi na pamet da ikog sprijecavam u diskusiji o biblijsko-kuransko-talmudskim aspektima ....tjelesnog vida ljubavi...nego, sve sta ja zelim reci je da za to postoji baska podforum...pa vi vidite.

Sjecam se da je birvaktile forumski dopisnik sa nickom Livadic....bio izlozen forumskom lincu...zbog toga sto je napisao text...."udjite u Muhameda"....gdje je Muhamed bilo ime njegovog servera na kojem je velikodusno bio postavio puno muzike za potpuno besplatno kopiranje. Njegov text tada je bio shvacen kao ....u najmanju ruku....javna sablazan....i uzrokom velikih previranja. (Forumski dopisnik sa nickom Livadic je banovan vec odavno)
Starac, izvini sto te prekidam al' zaboravio si jedan od uslova koji je veoma vazan, a to je "Da imaju dje"!!! :D
zlatiborka

Post by zlatiborka »

debela wrote:
zlatiborka wrote:Pitanje i dalje glasi: "Treba li zena uvijek biti na raspolaganju muzu, ili ga moze odbiti ako nije raspolozena za sex? I da li onda on ima pravo da je prevari?

Ne trazim belaja, ja samo pitam zato sto mnogi muskarci varaju svoje zene pod ovakvim ili slicnim izgovorom. Tu spomenuti hadis ne mora biti vazan.

Treba priznati da ima dosta muskaraca koji se ponasaju prema svojim zenama kao prema nizim bicima (sta je drugo fizicko i emotivno maltretiranje zene?)
Prevara je jedan on najgorih oblika ponizavanja koje zena moze da dozivi. Ili smatras da je to glupo pitanje i da se o tome ne smije diskutovati!
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

B.Medjed wrote:
urbanagerila wrote:Ja predlazem podforum sex u religiskoj zajednici ... :D i stari sit i forumasi na broju.. :D
Ili "Ko koga, kad i pod kojim uslovima moze .ebat, a da se taj cin ne proturijeci religioznim normama" :shock:
Ja cu samo citirati Edu Maajku "U biti kad smo skupa
samo se gledamo, jebemo i gledamo i jebemo i jebemo i jebemo"..."Ona je Bomba"...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
amrino

Post by amrino »

Stari wrote:

Dakle sex jest, koliko se ja u te stvari rzumijem, privilegija onih koji ispunjavaju najmanje ova tri uvjeta (Uvjeta moze moze biti jos nekoliko zato velim najmanje)

Tebi je ocigledno privilegija- bas mi te zao!
Meni je to najprirodnija stvar na svijetu!
A ovo dole...haman si zbog necega isfrustiran. Mozda "ne mozes" ili "nemas s kim" pa se obrusio na temu koja je nidje veze s ovom!
Pricamo o sex-u a ne o religiji!
Stari

Post by Stari »

zlatiborka wrote:
debela wrote:

Ne trazim belaja, ja samo pitam zato sto mnogi muskarci varaju svoje zene pod ovakvim ili slicnim izgovorom. Tu spomenuti hadis ne mora biti vazan.

Treba priznati da ima dosta muskaraca koji se ponasaju prema svojim zenama kao prema nizim bicima (sta je drugo fizicko i emotivno maltretiranje zene?)
Prevara je jedan on najgorih oblika ponizavanja koje zena moze da dozivi. Ili smatras da je to glupo pitanje i da se o tome ne smije diskutovati!
vjerujem da si iskrena ...stoga i kazem da bi bilo najbolje da si ovu i ovakvu postavku, bez ikakvih izmjena postavila na podforum Religije...pa onda opleti i o pravima i duznostima i monogamiji i poligamiji. Mislim da bi tek onda spoznala kako tamo moderatori imaju brzu ruku...ko da ih je sviju Talicni Tom pravio.
Stari

Post by Stari »

@Amrino

U pravu si sto se Starog tice...on u tu privilegovanu skupinu ne spada... to sto se kod njega tu i tamo, ponesto, sporadicno desi... recimo jednom u mjesec (jal u dva)...je vise-manje izuzetak koji samo potvrdjuje pravilo.

A za ovo ostalo ...nisi u pravu
zena21

Post by zena21 »

Ne mogu da vjerujem da se ovakva pitanja postavljaju... :roll: :roll:

Vrijeme je da se krene :D
debela

Post by debela »

zlatiborka wrote:
debela wrote:

rekoh ti trazis belaja jer si postavila temu ovako kako jesi, provokativno, pa ce sad vjerovatno da se razvuce na milion strana, a samo cekam momenat kad cemo ovako kolektivno poceti jedni drugima da jebemo mater. slicno se vec desava, procitaj ostavljene komentare.

da, ima svakakvih muskaraca i zena. zasto to rade? pitanje na koje nema odgovora i razvlaci se otkad je svijeta i vijeka.
posto nema univerzalnog recepta iskljucivo je do tebe s kakvim ces muskarcem zivjeti i kako cete si organizovati zivot.
debela

Post by debela »

usput, stari svaka cast za postove :thumbup:
amrino

Post by amrino »

Ne kontam zasto su se neki tako usijali zbog ove teme?
Hajde molim vas objasnite mi!
Sex je svima jednako bitan i ne kontam zasto je bitno s kojeg aspekta se prica o tome. Mozete se slagati ili ne slagati.
Tema je sex...i nalazi se na pravom podforumu...
zena21

Post by zena21 »

Ma meni nije problem mjesta gdje je tema postavljena, nego sama tema...

Pitanja tipa - treba li zena uvijek biti na raspolaganju muzu, je li u redu da muz vara ako ga je zena odbila par puta... ne mogu sad da se sjetim svih gluposti koje procitah... Ma dajte ljudi, pa zivimo u 21 vijeku...

Kao sto rekoh - Vrijeme je da se krene :D
tech10

Post by tech10 »

Rjesenje problema je seks u kuhinji.
Ona moze lagano da nadgleda hljeb u rerni, a ni njemu nece biti ruzno. Jos ako rerna ima infracrveni grijac mogu da ugase svjetlo i uzivaju u romantici i toplini doma svog. :D
zena21

Post by zena21 »

joj Andjo dje ovo iskopa :lol: :lol: :lol:
Stari

Post by Stari »

Lijepo sam htio izbjeci ovakav rasplet situacije ...eto u redu...idem izaci u susret postavaljacu teme.

Pejgamber (mir bozji s njim vazda bio) je hadisom vjerovatno mislo to da bi se zena u ovom , ovozemaljskom zivotu trebala malo zrtvovati ...zarad dobrog raspolozenja muza joj u nje...a i zbog milosti bozje u opstem smislu rjeci naravno. Nagrada za zrtvovanje na ovom svijetu ...je obecana na onom drugom svijetu...to se navodi koliko se sjecam na vise mjesta.

(No imajuci u vidu da je sveta knjiga u muslimana pisana formom gdje se bog obraca citaocu muskarcu...ovo bi mozda moglo izazvati polemiku)

evo primjera: ....U ime boga sveopsteg dobrocinitelja milosrdnog....
17. služiće ih vječno mladi mladići,
18. sa čašama i ibricima i peharom punim pića iz izvora tekućeg -
19. od koga ih glava neće boljeti i zbog kojeg neće pamet izgubiti -
20. i voćem koje će sami birati,
21. i mesom ptičijim kakvo budu željeli
.....

Dakle zene i cure ...sta velite...? Fer ponuda ?

Ili se mozda i ovaj suret odnosi na citaoca koji je muskarac....?....U tom ...slucaju ...khm...dolazi do mogucnosti razlicitih interpretacija. No to mozda nije tema danasnjeg izdanja...ili mozda jest.
Last edited by Stari on 11/01/2007 14:18, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

Stari ne zakuhavaj :D:D

nek ih sluzi u onom zivotu ko god hoce.......samo nek one nas dvore u ovome. :D:D:D
izblajhana

Post by izblajhana »

pitt wrote:Stari ne zakuhavaj :D:D

nek ih sluzi u onom zivotu ko god hoce.......samo nek one nas dvore u ovome. :D:D:D
Pitt, hajde mi prepricaj o cemu se radi...nesto u zadnje vrijeme nemam zivaca da puno citam :D :D
tech10

Post by tech10 »

Ja ne vidim sta je uopste njihov problem da nas gotive i sluze. :D
amrino

Post by amrino »

Kada zena ne zeli da se stalno sexa sa svojim muzem (ili muz sa svojom zenom) - to znaci da imaju neki problem... :D
Stari

Post by Stari »

amrino wrote:Kada zena ne zeli da se stalno sexa sa svojim muzem (ili muz sa svojom zenom) - to znaci da imaju neki problem... :D
Naravno...problem...recimo ima akutnu upalu mokracnog mjehura, umorna jer je rintala po kuci cijeli dan, ....ili se upravo kad joj se muzu u nje priprcalo njoj u stvari navalilo srati i mora u klozet.

Problem ...po definiciji.
tech10

Post by tech10 »

Pa zar im nije merak da kada se vrate sa posla, sve fino skuhaju, operu, usisaju, djecu namire, drmnu nekoliko cafetina, da se onda posvete svom voljenom. :D
zena21

Post by zena21 »

Tech, kad ono ti dolazis u SA? :D
Post Reply