U saobraćajnoj nesreći povrijeđen Omer Behmen
-
silence_is_sexy
ovo se desava politicarima kada prestanu biti vazni. jebiga, navikli ljudi na limuzine i tjelohranitelje pa se ne snalaze sa obicnim pukom u gradskom saobracaju... a nesmotrenost je zajebana stvar. a jos kad imas politicke neprijatelje... mozda ga je tihi dao pregaziti jer mu se ne svidjaju behmenovi vazovi u zadnje vrijeme? nikad se ne zna...
u svakom slucaju, ja bih apelovao na svijest gradjana da izdvoje iz svoje sehare sredstva za umirovljene politicare kako bi se isti i u starosti mogli da voziti u limuzinama da bi lakse prosli kroz tranzicioni period od mocnika do obicnih insana i da bi ih sacuvali od ovakvih i slicnih nezgoda. i da im se u tom bolnom periodu osigura pratnja (najmanje 2, a po mogucnosti 4 bodyguarda).
i replika na ovo palamudjenje o najmladjim muslimanima... svi su se zgrazavali na socijalisticki kult licnosti, price o hrabrim partizanima, nosiocima partizanskih spomenica, narodim herojima, a sada, na isti nacin, treba velicati zatvorske "poduhvate", uciti ko je koga "cokulom u cjevanicu" udarao, koliko je ko samara primio, koliko vakata klanjao - sve za "dobrobit" bosanskih muslimana.
cuo sam da u osnovnim skolama na federalnom nivou treba krenuti takmicenje "ajatolahovim stazama islamske revolucije"... cisto da bosnjacka djeca ne budu zakinuta za to divno iskustvo jednoumlja.
u svakom slucaju, ja bih apelovao na svijest gradjana da izdvoje iz svoje sehare sredstva za umirovljene politicare kako bi se isti i u starosti mogli da voziti u limuzinama da bi lakse prosli kroz tranzicioni period od mocnika do obicnih insana i da bi ih sacuvali od ovakvih i slicnih nezgoda. i da im se u tom bolnom periodu osigura pratnja (najmanje 2, a po mogucnosti 4 bodyguarda).
i replika na ovo palamudjenje o najmladjim muslimanima... svi su se zgrazavali na socijalisticki kult licnosti, price o hrabrim partizanima, nosiocima partizanskih spomenica, narodim herojima, a sada, na isti nacin, treba velicati zatvorske "poduhvate", uciti ko je koga "cokulom u cjevanicu" udarao, koliko je ko samara primio, koliko vakata klanjao - sve za "dobrobit" bosanskih muslimana.
cuo sam da u osnovnim skolama na federalnom nivou treba krenuti takmicenje "ajatolahovim stazama islamske revolucije"... cisto da bosnjacka djeca ne budu zakinuta za to divno iskustvo jednoumlja.
- zlatiborka
...... napredujemo ......silence_is_sexy wrote:ovo se desava politicarima kada prestanu biti vazni. jebiga, navikli ljudi na limuzine i tjelohranitelje pa se ne snalaze sa obicnim pukom u gradskom saobracaju... a nesmotrenost je zajebana stvar. a jos kad imas politicke neprijatelje... mozda ga je tihi dao pregaziti jer mu se ne svidjaju behmenovi vazovi u zadnje vrijeme? nikad se ne zna...
-
Kwaheri
Behmena smo cesto viđala u gradu. Oko njega nije bilo pompe, niti gore nabrojanog,...uvijek pjesak, seta ili negdje zuri...silence_is_sexy wrote:ovo se desava politicarima kada prestanu biti vazni. jebiga, navikli ljudi na limuzine i tjelohranitelje pa se ne snalaze sa obicnim pukom u gradskom saobracaju... a nesmotrenost je zajebana stvar. a jos kad imas politicke neprijatelje... mozda ga je tihi dao pregaziti jer mu se ne svidjaju behmenovi vazovi u zadnje vrijeme? nikad se ne zna...
@silence, ovo je vjerovatno bio neki zanos ili umjetnicka inspiracija...sta li...
Nego,
svi oni koji su ubijeni...kao sto su to bili clanovi Mladih Muslimana, pa i oni koji su samo "cokulu" dobili...imaju svoje pravo..
Rahm. Busuladzicu, nikada nisu nasli mezar...mozda nekada nisam to razumijevala...nakon 14 godina traganja za jednim takvim mezarom...dobro znam da nije ubijen samo on, vec dio i onih koji su ostali..
@silence, imash talenta, sarkazma, svega sto je potrebno...ali nije ovo tema za literarne sastavke...
...neko josh rece, da je ovaj udes kazna...sramota je reci nesto takvo, obzirom koliko nevinih i dragih ljudis trada od nemotrenih vozaca...
Behmenu, zelim da ozdravi...
Oni koji imaju nesto protiv njega, neka ga tuze ili makar potpisu peticiju protiv njega jer je ovakav ili onakav...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Atentat klasichni...Behmena je dok je prelazio ulicu udarilo vozilo "Fiat Punto" kojim je upravljao N. M. rođen 1980.godine iz Istočnog Sarajeva.
-
bice_bice
da Bog sacuva i sakloni..
lopov, lopov i opet lopov.. dokle vise? i zasto ne trazite krivicu - bar jednom - u nekom drugom za svoje depresije, nego vazda nadjete priliku ovakvu..?! sta je on to vama licno skrivio? sto se nikad niko drugi ne osudjuje, mozda zato sto nemamo muda pljuvat po strancu, ne-bosancu? najlakse je reci lopov, to i jedino znamo.. svi ce te priznat, postovat, samo tvoj nece, valjda je fakat tako.. covjek se bolan za zivot bori, zamislite da vas pokupi auto na trotoaru ili gdje vec, pa da vam neko smrt pozeli? .. svakakve bagre ..
lopov, lopov i opet lopov.. dokle vise? i zasto ne trazite krivicu - bar jednom - u nekom drugom za svoje depresije, nego vazda nadjete priliku ovakvu..?! sta je on to vama licno skrivio? sto se nikad niko drugi ne osudjuje, mozda zato sto nemamo muda pljuvat po strancu, ne-bosancu? najlakse je reci lopov, to i jedino znamo.. svi ce te priznat, postovat, samo tvoj nece, valjda je fakat tako.. covjek se bolan za zivot bori, zamislite da vas pokupi auto na trotoaru ili gdje vec, pa da vam neko smrt pozeli? .. svakakve bagre ..
-
ragib
zena wrote:Behmena smo cesto viđala u gradu. Oko njega nije bilo pompe, niti gore nabrojanog,...uvijek pjesak, seta ili negdje zuri...silence_is_sexy wrote:ovo se desava politicarima kada prestanu biti vazni. jebiga, navikli ljudi na limuzine i tjelohranitelje pa se ne snalaze sa obicnim pukom u gradskom saobracaju... a nesmotrenost je zajebana stvar. a jos kad imas politicke neprijatelje... mozda ga je tihi dao pregaziti jer mu se ne svidjaju behmenovi vazovi u zadnje vrijeme? nikad se ne zna...
@silence, ovo je vjerovatno bio neki zanos ili umjetnicka inspiracija...sta li...
Nego,
svi oni koji su ubijeni...kao sto su to bili clanovi Mladih Muslimana, pa i oni koji su samo "cokulu" dobili...imaju svoje pravo..
Rahm. Busuladzicu, nikada nisu nasli mezar...mozda nekada nisam to razumijevala...nakon 14 godina traganja za jednim takvim mezarom...dobro znam da nije ubijen samo on, vec dio i onih koji su ostali..
@silence, imash talenta, sarkazma, svega sto je potrebno...ali nije ovo tema za literarne sastavke...
...neko josh rece, da je ovaj udes kazna...sramota je reci nesto takvo, obzirom koliko nevinih i dragih ljudis trada od nemotrenih vozaca...
Oni koji imaju nesto protiv njega, neka ga tuze ili makar potpisu peticiju protiv njega jer je ovakav ili onakav...
-
silence_is_sexy
vidjao sam i ja behmena "po gradu" ali sam isto tako i citao/slusao nebuloze koje su on i MM klika pricali/pisali i ne osjecam nikakvu nelagodu zbog vlastitih rijeci.Behmena smo cesto viđala u gradu. Oko njega nije bilo pompe, niti gore nabrojanog,...uvijek pjesak, seta ili negdje zuri...
Nego,
za sta bi ovo trebala biti tema? za plakanje za sda kadrovima? ili za pricu o sigurnosti u saobracaju? (zasto tek kad uvazenog "mladomuslimanca" zgaze, a ne tamo nekog nebitnog "civila"?) i ako je vec rijec o saobracaju - cemu prica o heroizmu u "komunistickim kazamatima" u svemu tome? valjda su ih najvise tukli saobracajci?
i na kraju da mu zelim ozdravljenje da bi mogao da pisem peticiju protiv njega i slicnih? neka hvala. ko' sto nisam zalio kad je alija umro necu zaliti ni za ovim likom... a vjerujem da nisam jedini koji tako misli. postoje milioni ljudi koji su vrijedni sazaljenja ali i oni koji ga ne zasluzuju...
ali valjda sam ja bezbozni ateista bez morala i skrupula i mogu da budem sarkastican koliko mi je ceif... bez da me grize savijest.
-
silence_is_sexy
sa srecom ti covjece.amrino wrote:Ovdje fakat treba svijecom traziti covjeka medju ljudima!!!
-
zippo
nemam obicaj da se javljam kada se ovakve rasprave vode, ali cu ipak napraviti izuzetak.
ljudi moji, covjek se bori za život, imajte bar malo poštovanja.
omer je proveo toliko godina u zatvoru zbog zastupanja nekih svojih ideja (nisam upoznat do u detalje).
da mi pišemo - govorimo ovako, tj. da iznosimo svoje stavove 45 ili još tužnije 83 godine proslog stoljeća vjerovatno bi nas pola bilo u zatvoru a druga polovica bi bila nagrađena kvazi školama u kumrovcu ili slićnim školama.
omere izdrži,
neka svako odgovara za svoja djela pa i omer ako treba, ali podržimo ga u borbi za život, ne samo omera nego svakog čovjeka
omer je proveo toliko godina u zatvoru zbog zastupanja nekih svojih ideja (nisam upoznat do u detalje).
da mi pišemo - govorimo ovako, tj. da iznosimo svoje stavove 45 ili još tužnije 83 godine proslog stoljeća vjerovatno bi nas pola bilo u zatvoru a druga polovica bi bila nagrađena kvazi školama u kumrovcu ili slićnim školama.
omere izdrži,
neka svako odgovara za svoja djela pa i omer ako treba, ali podržimo ga u borbi za život, ne samo omera nego svakog čovjeka
-
tempora
I ova tema je na zalost dokaz da je sistem vrijednosti vec odavno dozivio svoj moratorijum. Zasto?
Gospodin Behmen, je nastradao u nesreci u jednome danu, kada su istovremeno nastradala jos dva pjesaka!O ostalima ne znamo nista, nemamo pojma ko su te zrtve u saobracaju niti se vise zaprepascujemo cinjenicom da eto tri osobe budu povrijedjene na ulici koja sa sobom nosi smrt od strane nesavjesnih, pobjesnjelih,razuzdanih sugradjana.
Ne gospodo, grijesite, profil gospodina Behmena, ma kako se karakterisao nije upitan. Njegov politicko ili "ljudsko" djelovanje mozda je neka druga tema,koja vidim ima poseban zar i polet. Samim time ona je i dokaz, koliko smo pali kao drustvo, kao ljudi, kao su/gradjani jer nam je bitno, vodeci se nesrecom ovog covjeka razabirati njegove vrijednosi i kuditi ili braniti njegov javni anganzman.
Zabrinjavajuca je cinjenica, da sa toliko elana tabirite o jednom covjeku, koji nije samo na zalasku politicke karijere vec vrlo vjerovatno, glede godina i zivota- pa kao takav ne moze vise nauditi ovom drustvu ( ako je to vec cinio) ali zato smo mi tu, da naudimo jos vise. Jer smo sadasnjica, koja vise ne mari, da li je u jednome danu povrijedjeno troje ljudi i na koji nacin mi to amputiranih vrijednosti zivljenja idemo dalje.
Zabrinjavajuca je cinjenica da smo oguglali na svakodnevne nesrece ljudi i sveopste nepostivanje u saobracaju ( i ne samo u saobracaju)koje odnosi zivote i ostavlja invalide koji opet sutra mogu biti i jedni od nas. Nasa djeca, nasi roditelji, mi sami.
Da, zaista je bitan gospodin Behmen u ovom bjesnilu drumskih razbojnika, koji nas svakodnevno upozoravaju da smo zatvorenici svoje vlastite nemarnosti o slobodi.
Saobracaj, ma kako dobro bio regulisan, uvijek moze biti bezbjedniji.A bezbjednost ne garantuju samo uredno postavljeni znaci i propisi vec svjest gradjana da se stavi iznad propisa i da svojim postupcima stiti bezbjednost sebe i ostalih.
Mi smo vec odavno izgubili osjecaj o sebi i o drugima, pa nam je zato neumorno potrebno da iskopavamo profile kroz koje cemo apelovati na lopovluk i time stititi svoju inferiornost za licne potrebe o sada i o sutra.
Behmen ce mozda prezivjeti a mozda i nece, ne znam. Cinjenica da je covjek zrtva, ZRTVA saobracaja trebala bi da govori dovoljno. ALi eto na zalost, ne govori.Slucaj Behmen, jos jednom, samo govori o tome kako smo se srozali u ambis iz kojeg nas vise niko izvuci ne moze.
Gospodin Behmen, je nastradao u nesreci u jednome danu, kada su istovremeno nastradala jos dva pjesaka!O ostalima ne znamo nista, nemamo pojma ko su te zrtve u saobracaju niti se vise zaprepascujemo cinjenicom da eto tri osobe budu povrijedjene na ulici koja sa sobom nosi smrt od strane nesavjesnih, pobjesnjelih,razuzdanih sugradjana.
Ne gospodo, grijesite, profil gospodina Behmena, ma kako se karakterisao nije upitan. Njegov politicko ili "ljudsko" djelovanje mozda je neka druga tema,koja vidim ima poseban zar i polet. Samim time ona je i dokaz, koliko smo pali kao drustvo, kao ljudi, kao su/gradjani jer nam je bitno, vodeci se nesrecom ovog covjeka razabirati njegove vrijednosi i kuditi ili braniti njegov javni anganzman.
Zabrinjavajuca je cinjenica, da sa toliko elana tabirite o jednom covjeku, koji nije samo na zalasku politicke karijere vec vrlo vjerovatno, glede godina i zivota- pa kao takav ne moze vise nauditi ovom drustvu ( ako je to vec cinio) ali zato smo mi tu, da naudimo jos vise. Jer smo sadasnjica, koja vise ne mari, da li je u jednome danu povrijedjeno troje ljudi i na koji nacin mi to amputiranih vrijednosti zivljenja idemo dalje.
Zabrinjavajuca je cinjenica da smo oguglali na svakodnevne nesrece ljudi i sveopste nepostivanje u saobracaju ( i ne samo u saobracaju)koje odnosi zivote i ostavlja invalide koji opet sutra mogu biti i jedni od nas. Nasa djeca, nasi roditelji, mi sami.
Da, zaista je bitan gospodin Behmen u ovom bjesnilu drumskih razbojnika, koji nas svakodnevno upozoravaju da smo zatvorenici svoje vlastite nemarnosti o slobodi.
Saobracaj, ma kako dobro bio regulisan, uvijek moze biti bezbjedniji.A bezbjednost ne garantuju samo uredno postavljeni znaci i propisi vec svjest gradjana da se stavi iznad propisa i da svojim postupcima stiti bezbjednost sebe i ostalih.
Mi smo vec odavno izgubili osjecaj o sebi i o drugima, pa nam je zato neumorno potrebno da iskopavamo profile kroz koje cemo apelovati na lopovluk i time stititi svoju inferiornost za licne potrebe o sada i o sutra.
Behmen ce mozda prezivjeti a mozda i nece, ne znam. Cinjenica da je covjek zrtva, ZRTVA saobracaja trebala bi da govori dovoljno. ALi eto na zalost, ne govori.Slucaj Behmen, jos jednom, samo govori o tome kako smo se srozali u ambis iz kojeg nas vise niko izvuci ne moze.
-
amrino
zippo wrote:nemam obicaj da se javljam kada se ovakve rasprave vode, ali cu ipak napraviti izuzetak.
omere izdrži,
-
Nancy Drew
otprilike.....sa akcentom gorevolvox wrote:Retrogradni muslimanski fundamentalista, lopov, stekao ogromnu imovinu (covjek ima vise stanova u Sarajevu) poslije i za vrijeme rata,od penzije naravno!, za vrijeme rata spremio prvo svoje u Teheran, nakon rata namjestio svima pozicije radna mjesta (sin na NTVHayat itd. itd. ) i naravno stanove. Kvazi mucenik muslimanske nacije. Covjek je obicni lazov, koji se osilio i manipulise svojom prosloscu. Sto je najgore neprosvijecen i strasno primitivan kako rece Tunjo!!!
itd.itd.
Zagovarao Podjelu bosne 1993 na prvom Bosnjackom Kongresu. Uzor mu je bio i jos uvijek je Komeni.
Ipak mu zelim da se oparavi i prezivi i jednog dana mozda pred sud!!
više
http://www.bhdani.com/arhiva/111/fokus11.htm
tražeći nešto o behmenu nađoh i ovo, pominje se sarajevo -x ali baš ne razumijem puno
šta je ovo, zaista? nešto povjerljivo?
http://republic-bosnia-herzegovina.com/?feed=rss2&p=195
-
Vingo
Kakva nevidjena glupost....Jel i da Seselja podrzim?amrino wrote:zippo wrote:nemam obicaj da se javljam kada se ovakve rasprave vode, ali cu ipak napraviti izuzetak.
omere izdrži,
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Ako u ljudima treba da postoji ista humano onda bi to trebao biti onaj dio koji bi trebao da se ne raduje tudjoj nesreci. Tuzno je ovdje citati od pojedeinih forumasa kako radosno klicu tome sto je neko nastradao pa makr se on zavo i Omer Behmen. OK svi mi vise manje znamo ko je Omer Behmen, alfa i omega MM, SDA, covjek kojeg se iznimno slusa i postuje u SDA ali sada je to samo jedan najobicniji starac. Lopov i kriminalac????? Niko nije niti jedno niti drugo dok mu se to sudski ne dokaze. Nakrao???? Puno puno manje nego masa drugih iz svih stranaka ukljucujuci tu i SDP. Jel mozda mislite da ce nam biti bolje ako Omer Behmen umre od posljedica nesrece???? Nece budite sigurni jer ako nista taj starac i sad ima puno vise casti nego 95% trenutnih politicara. Ja mu licno zelim da dobije ovu bitku i nimalo se ne radujem njegovoj nesreci.
-
amrino
Seselj nije covjek. Ja u njemu ne vidim nista covjecno-ti da?Vingo wrote:Kakva nevidjena glupost....Jel i da Seselja podrzim?amrino wrote:zippo wrote:nemam obicaj da se javljam kada se ovakve rasprave vode, ali cu ipak napraviti izuzetak.
omere izdrži,
-
zippo
meni nije bilo drago gledati kako vješaju sadama iako je vjerovatno napravio staršan zloćin prema svome narodu,Vingo wrote:Kakva nevidjena glupost....Jel i da Seselja podrzim?amrino wrote:zippo wrote:nemam obicaj da se javljam kada se ovakve rasprave vode, ali cu ipak napraviti izuzetak.
omere izdrži,
šešelja netreba podržavati niti slićne ljude slićne šešelju, ali ja nemogu da se radujem nićijoj nesreći ako je onemogućen da se brani.
u ratu dok sam bio, nije mi nikoga bilo žao ako je naletio na naš rov sa puskom u ruci, ali zarobljeniku ako nisam pomogao nisam mu ni odmogao.
pa tako isto i da smo šešelja uhvatili nebi mu dlaka sa glave falila.
ali treba se suditi svima i za zloćine i za lopovluke.
smrtna kazna - NIKADA, doživotna je rješenje ako je neko zaslužio
-
Nancy Drew
ma, je li iko shvatio šta je ovo?Nancy Drew wrote:tražeći nešto o behmenu nađoh i ovo, pominje se sarajevo -x ali baš ne razumijem puno
šta je ovo, zaista? nešto povjerljivo?![]()
-
Vingo
Ne zelim sama sebe praviti shizofrenicnom gledajuci ove kodove....Nancy Drew wrote:ma, je li iko shvatio šta je ovo?Nancy Drew wrote:tražeći nešto o behmenu nađoh i ovo, pominje se sarajevo -x ali baš ne razumijem puno
šta je ovo, zaista? nešto povjerljivo?![]()