Led nije skup
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
bila u halila
Kakva oprema treba za karling?
Meni se čini skoro nikakva, čak nisu ni u klizaljkama.
Meni se čini skoro nikakva, čak nisu ni u klizaljkama.
-
jagr
#27 Led nije skup
To je to Vingo! Ima u Mercatoru Viledinih zogera! Zoger, dobre tene i kamenje iz Kanade. Teski su oko 20 Kg.
Ma led je mrak!
HOCU LED! HOCU HOKEJ!
Ma led je mrak!
HOCU LED! HOCU HOKEJ!
-
bila u halila
A suhi trening je zogeranje po kući. Jednim udarcem dvije muhe.
-
Pearl
ma ja... zato je katarina witt i umrla, od tog stetnog ledaMRAVOJED wrote:ja koliko znam led je poskup, a i nije nazdraviji, zbog amonijaka i tako to
-
MRAVOJED
ma ne to, nego je problem sa postrojenjem ispod piste (npr. zetra) koje sadrži amonijak (kao i frižideri)...sjećam se na faksu sam spomenuo profesoru zetru, a on je onda održao predavanje o tom problemu (inače je bio šef katedre zgrada za sport i rekreaciju), ali jedino čega se sjećam
je zaključak
da nije to sve tako bezazleno
valjda je problem u održavanju, a ako se postrojenje ne održava kao što je zetra godinama bila zapuštena, onda je šit
valjda je problem u održavanju, a ako se postrojenje ne održava kao što je zetra godinama bila zapuštena, onda je šit
-
Pearl
pa postave "led na otvorenom"MRAVOJED wrote:ma ne to, nego je problem sa postrojenjem ispod piste (npr. zetra) koje sadrži amonijak (kao i frižideri)...sjećam se na faksu sam spomenuo profesoru zetru, a on je onda održao predavanje o tom problemu (inače je bio šef katedre zgrada za sport i rekreaciju), ali jedino čega se sjećamje zaključak
da nije to sve tako bezazleno
nek oni dobiju hokejaski led za divljanje, a mi led za rekreaciju a ne da se ziva isprepadam svaki put hocu li ruku slomiti od svoje smotanosti i nesigurnosti na ledu kad se kreten kojem fali prostora za ludiraje zaleti u mene, ono, just for fun, jer mu je interesatno da gleda kako ljudi padaju..
pa ko je vidio da bilo gdje (osim kod nas naravno) postoji osiguranje u ledenoj dvorani radi tih divljanja !??!?!
-
MRAVOJED
bojim se da se ne razumijemo
bilo kakav led, i vanjski i unutrašnji se mora održavati....u zadnje vrijeme to ne mora biti amonijak....ima novih fora....ipak to ostaje veeeelika investicija....ima li prećih stvari pored već postojeće zetre prosudi sama
-
jagr
#34 Led nije skup
Amonijak nema nikakve veze s klizalistem. I zdravo je, vise nego zdravo.
Postoji nekoliko tehnologija za zaledjivanje povrsina, a ono sto mi imamo u Zetri kao i vecina drugih klizalista je resetkasti pod koji provodi glikol, a isti se koristi za zaledjivanje.
Drugo, zdravo je jer na niskim temperaturama nema ni bakterija ni virusa pa tako dok boravis na mjestima sa nizom temperaturom nema straha od toga da ces zakinuti neku bolest.
Pa vidite kako svi poslije klizanja budu rumeni i zdravi. E to je jedna od prednosti leda. Nadam se da cete svi uzivati na ledu bez ikakvog straha od bilo kakve bolesti.
Pozdrav svim ljubiteljima klizanja!
HOCU LED! HOCU HOKEJ!
Postoji nekoliko tehnologija za zaledjivanje povrsina, a ono sto mi imamo u Zetri kao i vecina drugih klizalista je resetkasti pod koji provodi glikol, a isti se koristi za zaledjivanje.
Drugo, zdravo je jer na niskim temperaturama nema ni bakterija ni virusa pa tako dok boravis na mjestima sa nizom temperaturom nema straha od toga da ces zakinuti neku bolest.
Pa vidite kako svi poslije klizanja budu rumeni i zdravi. E to je jedna od prednosti leda. Nadam se da cete svi uzivati na ledu bez ikakvog straha od bilo kakve bolesti.
Pozdrav svim ljubiteljima klizanja!
HOCU LED! HOCU HOKEJ!
-
mrki medvjed
led jeste skup (cca 100 000 KM su troškovi za jedan mjesec održavanja ledene plohe u Zetri) ali sam apsolutno za izgradnju male ledene dvorane u kojoj bi tokom cijele godine bilo moguće rekreatino ili profesionalno bavljene sportovima na ledu. A priče da treba ići redom od travnjaka, stadiona za nogomet, pa onda neki drugi sportovi, a tek onda sportovi na ledu, nisu za komentara jer su nazadne i glupe
- Kaiser
Ne kližem, ali mi pade na pamet da pokažem kako su u Zenici (privatna firma) napravili otvoreno klizalište. Nije veliko, otprilike kao košarkaški teren, ali radi i noću..
[img][img]http://img240.imageshack.us/img240/268/k204ip7.th.jpg[/img][/img]
[img][img]http://img240.imageshack.us/img240/268/k204ip7.th.jpg[/img][/img]
-
jagr
#38 Led nije skup
Da ne bude zabune po pitanju odrzavanja leda. Iznos koji spominje mrki medvjed je iznos koji gradska uprava uplati Zetri za mjesec i po dana leda.
U obzir treba uzeti: velicinu dvorane, zagrijavanje (ventilacija), rasvjeta i ostali faktori. Uz to malo se prebiju i neki iznosi, malo se pogura Zetra za druge aktivnosti. To je ok.
Upravo zato Sarajevu treba mala dvorana sa ne vise od 1000 do 1500 sjedecih mjesta i gdje su troskovi odrzavanja puno nizi, od zaposlenih pa do fiksnih troskova. Iznosom koji gradska vlada placa Zetru, u manjoj dvorani se moze finansirati najmanje 2,5 mjeseca leda. TO JE VELIKA RAZLIKA
Uz to, svaka mala dvorana moze imati svoje pratece sadrzaje, ponudu u smislu shopova, malih restorancica sa paketima za porodicu u smislu KLIZI i RUCAJ za cetiri osobe itd.
Pozdrav,
U obzir treba uzeti: velicinu dvorane, zagrijavanje (ventilacija), rasvjeta i ostali faktori. Uz to malo se prebiju i neki iznosi, malo se pogura Zetra za druge aktivnosti. To je ok.
Upravo zato Sarajevu treba mala dvorana sa ne vise od 1000 do 1500 sjedecih mjesta i gdje su troskovi odrzavanja puno nizi, od zaposlenih pa do fiksnih troskova. Iznosom koji gradska vlada placa Zetru, u manjoj dvorani se moze finansirati najmanje 2,5 mjeseca leda. TO JE VELIKA RAZLIKA
Uz to, svaka mala dvorana moze imati svoje pratece sadrzaje, ponudu u smislu shopova, malih restorancica sa paketima za porodicu u smislu KLIZI i RUCAJ za cetiri osobe itd.
Pozdrav,
-
jagr
#40 Led nije skup
Stvar je tome da ukoliko postoji mala ledena dvorana, Zetra nije vise potrebna jer je preskupa i polivalentna. Ona jeste oteta zimskim sportovima i stavljena je funkciju koncertne dvorane. A poznato je da i za to ima rjesenje odn. kad su koncerti led se pokrije specijalnim podom, ali o tome drugi put.
Znaci dajte malu ledenu sa osam mjeseci leda i dajte rekreaciju, hokej, umjetnicko, brzo itd.
Kad se sportovi razviju kako treba, onda Zetra moze posluziti i za neka takmicenja na medjunarodnom nivou, a koja ovi danasnji sitnosicari nisu u stanju dovesti.
Zetra za velike manifestacije, a mala za kontinuirani razvoj zdravog zivota i sporta. TO JE BIT.
Znaci dajte malu ledenu sa osam mjeseci leda i dajte rekreaciju, hokej, umjetnicko, brzo itd.
Kad se sportovi razviju kako treba, onda Zetra moze posluziti i za neka takmicenja na medjunarodnom nivou, a koja ovi danasnji sitnosicari nisu u stanju dovesti.
Zetra za velike manifestacije, a mala za kontinuirani razvoj zdravog zivota i sporta. TO JE BIT.
-
mrki medvjed
nisam primjetio da je neko spomenu da Banja Luka, koja je manja i siromašnija od Sarajeva ima "led" u zatvorenom prostoru 6 mjeseci godišnje
-
alek
#42 Re: Led nije skup
nije li skuplje u isto vrijeme odrzavati dvojejagr wrote:Stvar je tome da ukoliko postoji mala ledena dvorana, Zetra nije vise potrebna jer je preskupa
kod nas se bas nesto i ne klize cak ni u sezoni. nemam nista protiv vase ideje ali ne bih to bas trazila od grada. vremenom bi i to svakako postala dvorana za pirove
-
jagr
#43 Led nije skup
Nema potreba za odrzavanjem dvije dvorane. U maloj bi bilo leda, a u Zetri sta god hoce.
U sezoni (jadnoj) kroz Zetru prodje izmedju 65.000 - 90.000 registrovanih klizaca.
To je jedan Mostar!!!
Pozdrav
U sezoni (jadnoj) kroz Zetru prodje izmedju 65.000 - 90.000 registrovanih klizaca.
To je jedan Mostar!!!
Pozdrav
-
jagr
#46 Led nije skup
Sezona traje 45 dana zato i kazem da je jadna. E sad podijeli 90000 sa 45 dana pa dobijes 2000 ljudi po danu.
Na tri termina je to oko 650 osoba + ostali termini za sportiste ??? Ha
Na tri termina je to oko 650 osoba + ostali termini za sportiste ??? Ha
-
Ledena Princeza
Ne mislim da bi masovni sport u ovoj fazi trebao biti stvar privatnika. Poreski obveznici imaju pravo na NORMALNU sportsku infrastrukturu - a ledena dvorana nije nikakav luksuz. TO JE POSAO GRADSKIH I KANTONALNIH VLASTI. Inače ne bi ni trebalo postojati kantonalno ministarstvo za sport.alek wrote:odlicno. nadjite finansijera iz privatnog sektoraili na kredit
povrat novca (do 90 hiljada registrovanih) zagarantovan
![]()
sto li niko nije zainteresovvan?