Nije da neće oni u stvari ne znaju, a i ne zanima ih...!!!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Poslije U2 jedino je bio jamiruquai i tad je bila neka masa finog svijeta na Skeneriji...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

karanana wrote:joj ne bih htjeo da se ovo pretvori u jos jednu od tema za i protiv turbo folka, ali stajem mu u odbranu, jer mi nije jasno kako je slusanje turbofolka povezano sa bacanjem smeca kroz prozor, udaranjem ljudi na pjesackim prelazima, obijanjem stanova, bespravnom gradnjom....i kakva je razlika hocu li ja popiti i napiti se uz seku ili uz Djibu ili letu stuke? Vidis ovo bi bila dobra teza za istraziti: 5 piva utjecu teze na mozak uz kombinaciju turbo folka, nego uz kombinaciju s pop-rockom.
kriviti muziku za to nema veze s realnoscu, jer je valjda bitno s kim si, a ne gdje si i sta svira...
Zalosno je sto UVIJEK uvijekdobargost signalizira neke stvari, svi kazu JAH ISTINA i nigdje nikog da recimo sefa svoje mjesne zajednice za uho dovuce u svoj kvart i kaze VIDIS OVO TO JE TVOJ POSAO SREDI ...da ne pricamo o nacelnicima, direktorima, gazdama...

Ono sto fali je HRABROST dici svoj glas protiv necega.
Skyfox

Post by Skyfox »

Vingo wrote:
Skyfox wrote:
Vingo wrote:Mi smo narod "in denial"....sve se ovo desava nekom drugom.
Zar nisu svi "in denial", mislim da to nije pojava samo kod nas...
KOji svi? Mozda medju svima ima mnogo onih koji negiraju, ali kod nas SVI negiraju....
Ne kazem da ta situacija kod nas nije drasticno izrazena ali vala to se moze vidjeti svuda po svijetu, samo sto oni imaju uredene pravne drzave i ljude koji rade na rijasavanju problema. Kod nas od rata svi "vicu" Nema posla, i u jednom momentu je to postala normala i opste prihvaceno. Pojedinac ne moze nista...
pitt

Post by pitt »

Muzika sama po sebi nema (i ne bi trebala imat) uticaja na to. papak i primitivac mozes biti bez obzira volio Cecu ili pavarotija. Cinjenica je da turbo-folk u nasem slucaju ide ruku pod ruku sa navikama i zivotnim stilom pojedinaca na koje se zalimo. :)
karanana

Post by karanana »

Ok na zalost, "toj" vrsti ljudi najvise lezi turbofolk, ali "takvi" su ljudi postojali i prije turbofolka a postojace i kad se turbofolk bude smatrao oldies-ima. Znaci nije ih muzika oblikovala nego neke druge stvari a ponajvise kucno obrazovanje.
pitt

Post by pitt »

karanana wrote:Ok na zalost, "toj" vrsti ljudi najvise lezi turbofolk, ali "takvi" su ljudi postojali i prije turbofolka a postojace i kad se turbofolk bude smatrao oldies-ima. Znaci nije ih muzika oblikovala nego neke druge stvari a ponajvise kucno obrazovanje.
Eh, od nedostatka kucnog odgoja i kulture uopce ...nastaju mnogi nasi problemi......ne samo ovi.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

pitt wrote:mene ne zabrinjava sto se neki od tih nisu okanuli tih svojih navika, al mi je cudno i neshvatljivo da je mnostvo starih gradjana "sa pedigreom" poprimilo te lose navike. Asimilacije otisla u pogresnom smjeru. Pocelo je sa turbo folkom koji se ko kuga prosirio i medju "gradskom rajom", a vidio sam i svojim ocima svoje prijeratne komsije kako se bahato ponasaju. helem, izmedju ostalih.......potrebna je i jedna kulturna revolucija :D
da li smo mi ikada imali "kulturu" je bolje pitanje

i prije rata si imao "papke" koji ne zakljucaju haostor
djecu koja saraju po zidovima
a de i ne govorimo o haostorima koji su sluzili kao WC-i
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vozdra_123 wrote:
pitt wrote:mene ne zabrinjava sto se neki od tih nisu okanuli tih svojih navika, al mi je cudno i neshvatljivo da je mnostvo starih gradjana "sa pedigreom" poprimilo te lose navike. Asimilacije otisla u pogresnom smjeru. Pocelo je sa turbo folkom koji se ko kuga prosirio i medju "gradskom rajom", a vidio sam i svojim ocima svoje prijeratne komsije kako se bahato ponasaju. helem, izmedju ostalih.......potrebna je i jedna kulturna revolucija :D

to je bila jedna od mana socijalizma - Svi su po spiskovima dobjiali stanove na koristenje, dobio si, nisi zaradio pa platio i boli te ona stvar za tudje. Tako isto naucis svoje dijete da na svoje siljalo silji samo svoje olovke, a po mogucnosti da od druga iz klupe povremeno posudi siljalo i nasilji sve svoje olovke, eto da se njegov noz ne tupi, ima tata od druga vise para. I u nedogled.
To je sada samo postalo izrazenije, kako divne mame domacice dijete puste vani ujutro i kazu DODJI KAD SE UPALI ULICNA RASVJETA i onda Marisol, Esmeralda i ostali bakraci dok muz ne dodje s posla.
E sad, postavi se u kozu djeteta - sva ti raja pisa pored lifta, sto ne bi i ti? Pa nije to tvoja kuca.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

mIRCerka wrote:
Vozdra_123 wrote:

to je bila jedna od mana socijalizma - Svi su po spiskovima dobjiali stanove na koristenje, dobio si, nisi zaradio pa platio i boli te ona stvar za tudje. Tako isto naucis svoje dijete da na svoje siljalo silji samo svoje olovke, a po mogucnosti da od druga iz klupe povremeno posudi siljalo i nasilji sve svoje olovke, eto da se njegov noz ne tupi, ima tata od druga vise para. I u nedogled.
To je sada samo postalo izrazenije, kako divne mame domacice dijete puste vani ujutro i kazu DODJI KAD SE UPALI ULICNA RASVJETA i onda Marisol, Esmeralda i ostali bakraci dok muz ne dodje s posla.
E sad, postavi se u kozu djeteta - sva ti raja pisa pored lifta, sto ne bi i ti? Pa nije to tvoja kuca.
bolesni smo bolesni
nemas pojma koliko mi je drago da mi djeca tamo nece odrastati
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vozdra_123 wrote: bolesni smo bolesni
isto koliko je meni drago sto ce mi djeca odrastati sa Bushmanima i ostalim africkim plemenima... daleko odavde...
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Najbolje mi je kad neko kaze, dosli i otjerali pametne, mlade, perspektivne...
Nisu bas tako pametni ni perspektivni kad su ih glupani otjerali, zar ne?
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

evo malo o bushmanima
http://www.nationalgeographic.com/ngm/0102/feature6/

nazalost ni oni nisu u naj situaciji

@BB
"Nisu bas tako pametni ni perspektivni kad su ih glupani otjerali, zar ne?"
ma kakvi, oni su sami glupani pobjegli zar ne? :roll:
urbanagerila

Post by urbanagerila »

BugsBunny wrote:Najbolje mi je kad neko kaze, dosli i otjerali pametne, mlade, perspektivne...
Nisu bas tako pametni ni perspektivni kad su ih glupani otjerali, zar ne?
Vjerovatno nemaju pitomi u genezi laktanje i djonazu a da ne kazem da pametniji popusta .... :D Treba ovdje otvoreni lov na "zeceve"... :D samo puskom i nikako drugacije... :D
JD

#39 Re: Svi njihovi ljudi ili ko je sve dio tala dok grad vene..

Post by JD »

uvjek dobar gost wrote: Sad se ja pitam jeli iko odgovarao zbog toga, pored Denisa Zvizdiića , Zlatka Petrovića, Semihe Borovac, načelnika opština i svih inspektora koji su još to ljudi koji su krivi za to....naravno direktori javnih preduzeća su dio tala.... Ovi gore pomenuti bi trebali pod hitno biti predmet istraga...

Ili da opet pitam koji su to svi njihovi ljudi.... koji su krivi za ovu tužnu sliku jednog glavnog grada.
te sto si naveo su neka zadnja postava vlasti, sta je sa onim prije njih ? taj problem i lopovluk ide puno godina unazad, tj od kraja rata, a kako su dolazile nove postave vlasti, pored polozaja naslijedjivali su i "dodatna primanja" na osnovu lopovluka, i tako u krug

taj problem da se izkorijeni treba puno vise od toga da par ljudi bude predmetom nekakve istrage...
Shamrock

Post by Shamrock »

sarajevo je daleko od onoga sto je nekad bio i sigurno ce trebati bar 20 godina da dodje u normalnije stanje...

zato jebo bih i citav balkan bjezi odavde :)
uvjek dobar gost

Slažem se sa konstatacijom da krivica leži, solidarno naravno, na svim oligarhijama koje su harale gradom i kantonom od kraja agresije do danas.

Naravno neke stvari su do "građana" jer ako se sjetimo divnih klupa i kanti koje nam je donirala Kanada.. i ako sad prošetamo Willsonovim pa vidimo kako izgleda... onda skontamo da nama ne treba ništa ni postavljati ni donirati... mada se sve to moglo očuvati sa efikasnim radom policije i eko policije...

http://www.ks.gov.ba/vlada/sluzbe.htm

Svi kontakti i informacije o službama u Kantonu.

A ovo je stranica grada Sarajeva sve skupa sa ikebanama koje sjede u njoj....

http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=27
senada

Post by senada »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

:x :x :x :x :x :x :x
uvjek dobar gost

Opština Novi Grad.... puno hvaljena ,a ipak odron... svi kontakti...

http://www.novigradsarajevo.ba/stream/administracija/

Opština Centar...

http://www.centar.ba/Sluzbe.html

Opština Novo Sarajevo....

http://www.novosarajevo.ba/stream/stream.php?kat=7
Neelix

Post by Neelix »

mIRCerka wrote:
zena21 wrote:Ode ti za Gertrudom mIRcy :? :D
Necu za njom, odo ja u Afriku. Tamo makar nece biti ugrozenih bosnjaka hrvata i srba, i nece biti nacionalnog preseravanja, vec cemo svi cekati humanitarnu rizu i jescemo govna istim zlatnim kasikama.
sto se tjesis. a kad se Hutu i Tuci pocnu masakrirat ("i kakav ti to zlocinac
ubi samo dvaes' tri
u ruanda takav slucaj
ide prekrsajnom sudiji")
pozelices ti bosnjake srbe i hrvate :D
bila u halila

Post by bila u halila »

uvjek dobar gost wrote:Samo malo pojašnjenje ima knjiga geneza problema u SFRJ kroz turbo folk... strašna knjiga... a moram se sjetiti imena autora...
Milena Dragičević Šošić - jel možda ona bijaše?
JD

Post by JD »

uvjek dobar gost wrote: Naravno neke stvari su do "građana" jer ako se sjetimo divnih klupa i kanti koje nam je donirala Kanada.. i ako sad prošetamo Willsonovim pa vidimo kako izgleda... onda skontamo da nama ne treba ništa ni postavljati ni donirati... mada se sve to moglo očuvati sa efikasnim radom policije i eko policije...
itekako do gradjana, samo ne mozes da skontas, kad se desio taj preokret pa smo postali tako primitivni...
dzaba tu i policija ne znam kakva, ne mozes imati policiju 24 sata u svakom parku u svakoj ulici u svakom tramvaju u svakom autobusu, da papci i primitivci ne bi unistavali okolinu... divni nas mentalitet...
bpsang

Post by bpsang »

mIRCerka wrote:
Vozdra_123 wrote: bolesni smo bolesni
isto koliko je meni drago sto ce mi djeca odrastati sa Bushmanima i ostalim africkim plemenima... daleko odavde...
bushmiWci vodis li i medu sa sobom, a moras i agregat povuci jer kod bushmana nema struje za kompa,javite se kad prihajate :D
uvjek dobar gost

bila u halila wrote:
uvjek dobar gost wrote:Samo malo pojašnjenje ima knjiga geneza problema u SFRJ kroz turbo folk... strašna knjiga... a moram se sjetiti imena autora...
Milena Dragičević Šošić - jel možda ona bijaše?
Mislim da jeste ali danas tek odok do knjižare ove jedne da provjerim jer fakat nisam siguran...

A što se tiče prisile i ponašanja kvazi građana... pa kako u Njemačkoj recimo svi ljudi sa ovih prostora se primjereno ponašaju ... znaju da nema šanse da izbjegnu plaćanje kazne... dobra kaznena politika skupa sa uvođenjem društveno korisnog rada kao oblika kazne .... , a skontao sam ja kako smo primitivni kad su 96.g daleke ispekli i pojeli labudove na vrelu bosne .... no kad malo zastanem i okrenem se oko sebe vidim nove dokaze naše dekadentnosti....
photo

#49 Re: Svi njihovi ljudi ili ko je sve dio tala dok grad vene..

Post by photo »

uvjek dobar gost wrote:Grad postaje mjesto opasnog življenja, ljudi bivaju udareni na tramvajskim stanicama, na trotoarima, ljude se pljačka i imovina im se otima.... ljudima se dok spavaju ulazi u stanove i kradu im se umjetnine...

Pored toga grad postaje ruglo, divlja gradnja cvijeta, nepropisno parkiranje, bacanje svakakvih otpada... svuda i svakuda....
U glavni grad jedne države se ulazi (automobilom) bar sat vremena, a o prometnom haosu neću ni da govorim.....
Miljacka postaje otpadni kanal, grad je pun kojekakvih propalih građevinskih projekata, parkova je sve manje, a auta i velikih piljara sve više....
usljed cvjetanja divlje gradnje i javašluka nadležnih mi nemamo ni vodu sa česme više... (mislim na izvor Bačevo)....

Sad se ja pitam jeli iko odgovarao zbog toga, pored Denisa Zvizdiića , Zlatka Petrovića, Semihe Borovac, načelnika opština i svih inspektora koji su još to ljudi koji su krivi za to....naravno direktori javnih preduzeća su dio tala.... Ovi gore pomenuti bi trebali pod hitno biti predmet istraga...

Ili da opet pitam koji su to svi njihovi ljudi.... koji su krivi za ovu tužnu sliku jednog glavnog grada.
slazem se dsa je vrijeme da se nek stvari pocnu mijenjati. i najvise su krivi sami gradjani, ali zbog toga sto im se ne desava nista ako rade to sto rade. ljudi, kao bica, ce raditi sve sto zele dok im neko to ne zabrani i vrsi represiju zbog toga. tako, ovdje toliko spominjano, parkiranje u strosmajerovoj ce se i dalje desavati dok neko ne pocne paukom da dize auta. takodje ce i ljudi bacati smece dok i neko ne spuca po dzepu. tako ce i vozaci stati na semaforu ispred semafora i auta koji stoje na zaustavnoj traci da bi skrenuli prije svih jer im je mrsko cekati (ovo mistvarno ide na k***c) dok policija ne pocne zaustavljati takve po ulici i naplacivati kazne.

radikalni rezovi se moraju poceti raditi. svaki dan ovakve tolerancije ce sve vise ugrozavati stvari, jer ce ostali ljudi, koji se zele normalno ponasati, poceti razmisljati "ako moze on, mogu i ja."

sada, kada se stvari pocnu mijuenjati, bice gusto, otpor onih koji misle da su bogom dani ce biti zestok. bice tuca, jurnjave autima (bjezanje od policije i slicno) ali ce to trajati par mjeseci. na duge staze, ovo se mora uraditi. stvari se moraju sada poceti mijenjati.

ono sto mene zabrivnjava je to sto u kantonu i samom graui nema nikog ko ima toliko hrabrosti da pokrene ove promjene. neko ko ce stati iza policije i gradksih sluzbi i zastititi ih kada pocnu raditi svoj posao. mislite da ce semiha borovac nesto uraditi? ma jok. nije ona sposobna i nema hrabrosti za te stvari. jos se nije u kantonu pojavio neki dzulijani (bivsi gradonacelnik njujorka) pa da pocne raditi svoj posao.

pravdanja tipa da je to nadleznost nekoga drugog ne piju vodu. ko hoce da radi svoj posao kako treba, pocece ga raditi. ovako, mi smo samo "zrtve prilika" i ne preostaje nam da plivamo kako najbolje umijemo. samo, kada previse ljudi pocne da pliva na isti nacin, onda halali ga huso materi. najeb*** smo.
uvjek dobar gost

Kad gradske ili bilo koje vlasti skontaju da je ne naplata razno-raznih kazni gubitak para za budžet/e, da se budžet mora zaraditi a ne otimati od "građana" u vidu poreza na plate ili po nekom drugom osnovu... nama nema naprijed...

Na to sve dodajem činjenicu o nepostojanju jasne vizije kako će grad izgledati za nekih par godina ili kako mi u njemo da se ponašamo u ovom vremenu totalne anarhije...

Mali primjer ... zamislim da se (ne daj bože) zapali neka zgrada ili neki objekt... pa vatrogasci ne mogu da priđu nikako od parkiranih automobila, to je mali primjer koji pokazuje koliko "građani" i nadležni ORGANI ne misle...

Građani ,iako Vas nema u ustavu živila Vaša kratkovidost i glupost, a odgovorni ljudi živila Vaša nekompetentnost, nemar i nesposobnost...

A što se tiče Djulijanija (bivši gradonačelnik NY-a) baš tako bez jednog takvog lika sa vizijom i Jajima nama nema naprijed....

Živio Denis Zvizdić i svi njegovi jataci....
Locked