Nenad Filipović vs. Sarajevo - x

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Saraswati

Post by Saraswati »

debela wrote:moze li me neko uputiti u lik i djelo doticnog? molim bez c/p nego ukratko, svojim rijecima. zahvaljujem :oops:

Kako ne znas, Debs :D Pa vodeci filolog na potezu izmedju SAD i BiH :D Sama ti rijec kaze, majka mu stara :D
kenan filipovic

Post by kenan filipovic »

Kenan Filipović definitivno nije Nenad Filipović, što ne znači da ne bih volio biti pametan i obrazovan kao što je to uvaženi Nenad Filipović.
Ja sam ipak samo "obični gradjanin pokorni" i ono što znam i umijem se još mora taložiti.
Kako to jednom davno reče vrli provincijski historičar Osman Brka: " Ja sam 15 dana proučavao historiju Bosne i došao sam do zaključka....."
Mi Filipovići malo to duže taložimo i očekujte da iza Acc. prof.dr. Muhameda Filipovića, Nenada Filipovića i ostalih Filipovića iz prvih safova dolaze neke nove snage.
pozdrav Kenan Filipović
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

kenan filipovic wrote:Kenan Filipović definitivno nije Nenad Filipović, što ne znači da ne bih volio biti pametan i obrazovan kao što je to uvaženi Nenad Filipović.
Ja sam ipak samo "obični gradjanin pokorni" i ono što znam i umijem se još mora taložiti.
Kako to jednom davno reče vrli provincijski historičar Osman Brka: " Ja sam 15 dana proučavao historiju Bosne i došao sam do zaključka....."
Mi Filipovići malo to duže taložimo i očekujte da iza Acc. prof.dr. Muhameda Filipovića, Nenada Filipovića i ostalih Filipovića iz prvih safova dolaze neke nove snage.
pozdrav Kenan Filipović
FORZA FILIPOVIĆIIII!!!:))
Meni se profesorica istorije u gimnaziji prezivala Filipović. Izgleda da se ljudi samo time i bave...;)
Maksim

Post by Maksim »

Nenad Filipovic je previse opsjednut osmanskom okupacijom BiH. Ne razumijem zasto vodi rat protiv svakog zivog, nazivajuci svakog tko njemu ne pase cetnikom ili ustasom. Tako su zavrsili Marko Vesovic i Ivan Lovrenovic. Procitao sam sva djela Ivana Lovrenovica u kojima sam mogao samo naci nade i ponosa sto sam Bosanac. Lovrenovic se prvenstveno bavi srednjovjekovnom Bosnom odnosno vremenom kada je Bosna imala svoju kulturu dok se Filipovic bavi osmanskim periodom. Netko se mora baviti i time, jer to je pak dio bh. povijesti, ali mi ide na zivce svaki put citati kako on optuzuje ovoga i onoga i njegova romantika prema Osmanlijama. Nista specificno protiv njegove romantike, samo kazem da bi trebao prestati s napadima na one koji nisu opsjednuti njegovim interesnim poljima.
debela

Post by debela »

Saraswati wrote:
debela wrote:moze li me neko uputiti u lik i djelo doticnog? molim bez c/p nego ukratko, svojim rijecima. zahvaljujem :oops:

Kako ne znas, Debs :D Pa vodeci filolog na potezu izmedju SAD i BiH :D Sama ti rijec kaze, majka mu stara :D
ne znam ko je, a mescini nista i ne gubim :zzzz:
Vingo

Post by Vingo »

Maxime da nisi mislio na Dubravka Lovrenovica?
:)

Kenane, kad budes pametan'n'obrazovan kao Nenad....zelim da ti ostane i malo smisla za humor... :-)
Saraswati

Post by Saraswati »

Beatrix wrote:black kamo te kokive vise :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Vingo wrote:Pogodite na kojoj se temi ukazao P.Kocic i to ne da tumaci osmanlijski period vec nesto sto je u narodu poznato kao "bosnjakluk"?

Tema je "Bosanski duh lebdi nad Bosnom..." :D

Postovanom najuglednijem filologu: Ako usfali argumenata...Jimmy je debeo, a ja sam zgoljava...I imam jako ruzan nos.
:lol:
Vingo

Post by Vingo »

Saraswati wrote:
Meni nesto za pojacano lucenje pljuvacke, pls!
Saraswati

Post by Saraswati »

Vingo wrote:
Saraswati wrote:
Meni nesto za pojacano lucenje pljuvacke, pls!
Na tiImage
Vingo

Post by Vingo »

kub lajkan wrote:
Vingo wrote:Pogodite na kojoj se temi ukazao P.Kocic i to ne da tumaci osmanlijski period vec nesto sto je u narodu poznato kao "bosnjakluk"?

Tema je "Bosanski duh lebdi nad Bosnom..." :D

Postovanom najuglednijem filologu: Ako usfali argumenata...Jimmy je debeo, a ja sam zgoljava...I imam jako ruzan nos.
:lol:
ne valja se nosu smijat.... :-D
Maksim

Post by Maksim »

Vingo wrote:Maxime da nisi mislio na Dubravka Lovrenovica?
:)

Kenane, kad budes pametan'n'obrazovan kao Nenad....zelim da ti ostane i malo smisla za humor... :-)
Ne, na Ivana Lovrenovica. Dubravko Lovrenovic je vec malo ranije bio njegova meta.
Saraswati

Post by Saraswati »

debela wrote:
Saraswati wrote:

ne znam ko je, a mescini nista i ne gubim :zzzz:
Ni ne slutis... 8-)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

kenan filipovic wrote:Mi Filipovići malo to duže taložimo i očekujte da iza Acc. prof.dr. Muhameda Filipovića, Nenada Filipovića i ostalih Filipovića iz prvih safova dolaze neke nove snage.
Hoce li i Tarik navratiti? :D
black

Post by black »

Saraswati wrote:
evo gladne ochi :D

Image
Saraswati

Post by Saraswati »

kub lajkan wrote:
kenan filipovic wrote:Mi Filipovići malo to duže taložimo i očekujte da iza Acc. prof.dr. Muhameda Filipovića, Nenada Filipovića i ostalih Filipovića iz prvih safova dolaze neke nove snage.
Hoce li i Tarik navratiti? :D
Image
DobroJutroKolumbo

#42 Re: Nenad Filipović vs. Sarajevo - x

Post by DobroJutroKolumbo »

Saraswati wrote: Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Pratim , postaje zanimljivo... :lol: :lol: :D :D
Saraswati

#43 Re: Nenad Filipović vs. Sarajevo - x

Post by Saraswati »

DobroJutroKolumbo wrote:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

UlazemImage
kenan filipovic

I od Tarika bi Vi mogli podosta naučiti, a najviše od Beče Filipovića iz Ključa
/logoraš iz Mathauzena, Golog otoka, Manjače/.
On i Nenad imaju najbolje pamćenje u porodici
A koliko imamo interesantnih likova u porodici nema dovoljno mjesta da ih sve ispišem, a i poboravit ću nekoga pa se može naljutiti.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:54, edited 1 time in total.
Stari

Post by Stari »

Ja sam se ucio pisati shtilom i percem sto se umace u tintu i po Nenadovoj definiciji bih trebao biti pismen ...jer eto ne pripadam toj mladezi ...-40 godina.

Steta, jer bas bih rado utrk'o u ovu pricu...ali eto ostarilo se, pa cu ovu debatu morati odgledati sa tribina.

PS. Najsmjesnije je, premda nema bas direktene veze sa temom, to ...sto je Nesho dosao bas ovamo traziti opismenjene ljude ...
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

nemam pojma ni o nenadu ni o kenanu, pa samim tim ni neke predrasude :D ali mi se svidja sto covjek nastupa sa svojim imenom i prezimenom...daklde zbog radi balansa ,ja sam uz kenana :D :D
DobroJutroKolumbo

#48 Re: Nenad Filipović vs. Sarajevo - x

Post by DobroJutroKolumbo »

Saraswati wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

UlazemImage
Image

Sto se najedoh! :lol: :lol: :lol:
kenan filipovic

Molim Vas da mi ljubezno odgovorite na osnovu kojih parametara ste moju malenkost imentovali za ljigavca.
Mozda mogu biti supak, konj, papak, ali ljigavac to je preveć.
To samo pokazuje nivo gradjanske svijesti i kulture dijaloga kod nas i kako bi to rekla gdja. Sanja Vlaisavljević:"naučite se debatirati jer je debata...."
pozdrav
A što se tiče mi Filipovići, ja se nadam da ćete uskoro pisati Filipovići i mi
shin

Post by shin »

Ode ovo u blanju.
Post Reply