Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
- Better Man
#26 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
Klasični hoštapler i profiter koji se obogatio na račun građana ove zemlje, jer je stranački podoban. Njega treba doživotno u zatvor samo na kruh i vodu i da radi teške fizičke poslove.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#27 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
Za sažaljevanje je sigurno onaj prvi koji je postavio "Kemu iz hola" za direktora bilo čega, a kamoli jedne krucijalno važne institucije za državu. Prvo jer je lopov, drugo jer je toliko glup da je postavio čovjeka na ivici mentalne bolesti, ne misleći da ipak nije kadar za takvu i toliku milionsku pljačku. I za sažaljevanje su svakako poreski obveznici ove zemlje, dakle, svi mi.karanana wrote:tako je.
on je sada milioner, a svi ovi studenti sto su ga zajebavali i smijali mu se po hodnicima faklulteta rade za 1000 maraka (ako rade).
i ko je onda tu za sazaljevanje i ko je lud?
A, nisu mu se studenti ni smijali ni zajebavali ga, vjeruj mi. Čak nije bio ni za to. Kao da se ismijavaš nekome sa petog, iz sažaljenja mu daš neku teku koju traži itd. Inače je spopadao raju kad izađu sa ispita i polože da zabilježi pitanja, uzme teku itd. I tako po 8h jedno 12 godina u holu faksa. Nije to za smijanje, niti je bilo.
A, vjeruj mi @karanana da ja mislim , što ne znači da je apsolutno tačno, da je bolje raditi za milju časno i pošteno nego biti u tvorza. Ili po poslušničkoj liniji sirektor u talu.
Tako da baš nije potcjenjen, nego ga je precijenio onaj ko ga je postavio. Nema Kemo iz hola kapacitet ni da krade, a da ga ne uhvate.
- JThomas
#28 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
neće kemi ništa biti, upravo zato jer on ništa nije smislio, a zna šta je bilo. ovi koji jesu smislili su i dalje na vlasti, i ne mogu čak ni u ovakvoj državi osuditi kemu da ne uvale sebe. za ono što su oni htjeli kemo je bio idealan. i zato će mu se dozvoliti da zadrži to malo (puno za jednog čovjeka, ali mikroskopski spram pravih razmjera pljačke) što je on zagrabio, on neće ispričati ono što zna, spis će ostati u ladicama u fazi istrage do vijeka i mirna bosna.
sve ovo naravno ako stvari generalno ostanu kakvim jesu, a ja ne vidim nikakav razlog da se mijenjaju...dok stranci ne uskrate kredite i ne raspišaju sijelo.
sve ovo naravno ako stvari generalno ostanu kakvim jesu, a ja ne vidim nikakav razlog da se mijenjaju...dok stranci ne uskrate kredite i ne raspišaju sijelo.
- sinuhe
#29 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
Covjek toliko godina u javnosti i evo danas saznamo da je "Kemo iz hola". Dobro, ja nisam znao ni da Alija ima sina dok nije rat stao 
- JThomas
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
Nije kafe nikom platio
Kao ni kolega mu sa direktnih poreza-Arifovic.
Kao ni kolega mu sa direktnih poreza-Arifovic.
- hadzinicasa
#32 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
oh, opet lincujemo...
- Drvosjeca iz Dejcica
#33 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
Dobar čovjek, pravi Bošnjak, Mumin, vjernik samo takav, primjer kakav insan treba biti u životu.latinalover wrote:kakvo je vase misljenje o ovom covjeku??
- mayab
#34 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?

stvarno ne znam kakvo misljenje imati o čovjeku optuženom za gadan kriminal protiv ove države i njenih gradjana, i koji se još u javnosti ovako ponaša.....
-
VjecitiStudent
#35 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
Magareć uši nam svima i javno i tajno drže preko dvadeset godina. Nikakvog razloga nema da se to i ne nastavi.JThomas wrote:neće kemi ništa biti, upravo zato jer on ništa nije smislio, a zna šta je bilo. ovi koji jesu smislili su i dalje na vlasti, i ne mogu čak ni u ovakvoj državi osuditi kemu da ne uvale sebe. za ono što su oni htjeli kemo je bio idealan. i zato će mu se dozvoliti da zadrži to malo (puno za jednog čovjeka, ali mikroskopski spram pravih razmjera pljačke) što je on zagrabio, on neće ispričati ono što zna, spis će ostati u ladicama u fazi istrage do vijeka i mirna bosna.
-
Last December
#37 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
Ljudi, ako je istina ovo što pričate... ja ne mogu doći sebi da je ovaj 10 godina vodio UIO, pa ovo nije ni banana država, ja ne znam kako nazvati ovo, ova "država" je genocid za svoj vlastiti narod.
Kakva je to tek riba što je ovoga postavila na poziciju, pa to su neki mnogo zajebani iluminati...
Kakva je to tek riba što je ovoga postavila na poziciju, pa to su neki mnogo zajebani iluminati...
- sunceKOtepsija
#38 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
sirok osmjeh, djeluje veseo
-
Last December
#39 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
https://www.youtube.com/watch?v=t7sN4syicoo
Gledam ovaj intervju, tip zvuči elokventno jbg, ne može ovako pričat nepismen čovjek.
Istina da stalno pogleda u kameru, baš čudno...
Lijepo priča o sebi, možebit da je narcisoidni psihopata... sad ko bi ga znao...
Gledam ovaj intervju, tip zvuči elokventno jbg, ne može ovako pričat nepismen čovjek.
Istina da stalno pogleda u kameru, baš čudno...
Lijepo priča o sebi, možebit da je narcisoidni psihopata... sad ko bi ga znao...
- insomnia78
#40 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
Simpatican mladic
Patriota, bizMismen
Patriota, bizMismen
-
Last December
#41 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
Jel istina ovo što Kemo veli za Osmića? Da je faks završio u 60-toj?
https://www.youtube.com/watch?v=34JugVkL2x4
https://www.youtube.com/watch?v=34JugVkL2x4
-
calculator
#42 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
Last December wrote:Jel istina ovo što Kemo veli za Osmića? Da je faks završio u 60-toj?
Ogroman je uspjeh diplomirati u 6-toj deceniji života
- sunceKOtepsija
#43 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
nije mi jasno znas ga a ne znas, ne razumijemKatarinaKosaca wrote:Na faksu bio slučaj za žaljenje, glup, tup, mislili smo da granični sa retardiranošću, asocijalan potpuno , ukratko za žaljenje. Kad su mi rekli ko i gje je postalvjen, nisam nikako mogla da razumijem ko je "Kemo", jer bi bilo kao da mi netko sad kaže da je Nazif Mujanović postao direktor Komunalnog, tako nešto. Uglavnom Kemo je studirao nekih 12 godina, pamte ga iz hola Ekonomije cijele generacije, a onda je jednom na tv izjavio "Bio sam jedan od najboljih studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu"Niti jedan od naših vrlih novinara
, nije ni istražio (ako je to istraživanje) tu informaciju
Inače, nema mi u cijelom slučaju ništa neobično poznavajući Kemo. Uzmi čovjeka za kojeg su njegove kolege mislile da graniči sa retardiranošću, iz sažaljenja mu davali sipitna pitanja, bilježnice i knjige, on tim što je 10 godina ili 12 godina po 8h provodio u holu fakulteta diplomirao nekako i nekad, obuci mu odijelo, reci bićeš direktor i slušaćeš me, slušaće bolje nego svaki terijer. Plus ako na to dodaš da iz hroničnog i cjeloživotnog siromaštva na rubu pukog opstanka dobije koje matarijalno dobro, sve je jasno kao dan. Samo da progovori do kraja, a on će uvijek biti i ostati poluretardirani Kemo iz hola Ekonomije kojeg gledamo sa sažaljenjem.
- sunceKOtepsija
#44 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
pokusavam shvatit, nije nijsta uvredljivosunceKOtepsija wrote:nije mi jasno znas ga a ne znas, ne razumijemKatarinaKosaca wrote:Na faksu bio slučaj za žaljenje, glup, tup, mislili smo da granični sa retardiranošću, asocijalan potpuno , ukratko za žaljenje. Kad su mi rekli ko i gje je postalvjen, nisam nikako mogla da razumijem ko je "Kemo", jer bi bilo kao da mi netko sad kaže da je Nazif Mujanović postao direktor Komunalnog, tako nešto. Uglavnom Kemo je studirao nekih 12 godina, pamte ga iz hola Ekonomije cijele generacije, a onda je jednom na tv izjavio "Bio sam jedan od najboljih studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu"Niti jedan od naših vrlih novinara
, nije ni istražio (ako je to istraživanje) tu informaciju
Inače, nema mi u cijelom slučaju ništa neobično poznavajući Kemo. Uzmi čovjeka za kojeg su njegove kolege mislile da graniči sa retardiranošću, iz sažaljenja mu davali sipitna pitanja, bilježnice i knjige, on tim što je 10 godina ili 12 godina po 8h provodio u holu fakulteta diplomirao nekako i nekad, obuci mu odijelo, reci bićeš direktor i slušaćeš me, slušaće bolje nego svaki terijer. Plus ako na to dodaš da iz hroničnog i cjeloživotnog siromaštva na rubu pukog opstanka dobije koje matarijalno dobro, sve je jasno kao dan. Samo da progovori do kraja, a on će uvijek biti i ostati poluretardirani Kemo iz hola Ekonomije kojeg gledamo sa sažaljenjem.
-
VjecitiStudent
#45 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
Kažu da Kemo, slijedeći svijetle tradicije ostalih SDA lopova, na proljeće planira započeti izgradnju džamije u Staklenom gradu 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#46 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
NIsam sigurna, ali haj. Imaš običaj da se zaljećeš na postove i u tobožnjoj ignorantiji, loše, jako loše pokušavaš kao nešto šuknuti. Tako i samo tako zapamtih tvoj niksunceKOtepsija wrote:pokusavam shvatit, nije nijsta uvredljivosunceKOtepsija wrote:nije mi jasno znas ga a ne znas, ne razumijem
Što se Keme tiče, zna ga svatko ko je studirao Ekonojiu uz rat i pred rat, stajao je godinama u holu i skupljao ispitna pitanja, skripte i bilježnice i to uredno stajao po 8h u holu faksa. Godinama. Tako je ispratio generacije i generacije, i mislim, nekad u ratu diplomirao.
Tim i takvim ponašanjem je bio sa sažaljenje, jer smo mislili da je malo retardiran. Zato, kad sam čula gdje i na koju funkciju je postalvjen, rečeno mi je "Kemo iz hola".
Eto, ti pojašnjenje
Međutim, prevario se onaj i ko ga je postavio, jer je mislio da će imati piuna i jeste to imao, ali ipak, Kemo nije bio kadar kao mnogi drugi radi jako limitiranog umnog kapaciteta nastaviti pljačku i izdržati. Loše je lagao pred kamerama, crvenio se, ukratko bio je premali kapacitet i za pijuna.
-
Last December
#47 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
Ček, a kakve skriptice, nije mi jasno, jel prodavao skripte studentima ili?KatarinaKosaca wrote:NIsam sigurna, ali haj. Imaš običaj da se zaljećeš na postove i u tobožnjoj ignorantiji, loše, jako loše pokušavaš kao nešto šuknuti. Tako i samo tako zapamtih tvoj niksunceKOtepsija wrote:pokusavam shvatit, nije nijsta uvredljivosunceKOtepsija wrote:nije mi jasno znas ga a ne znas, ne razumijem
Što se Keme tiče, zna ga svatko ko je studirao Ekonojiu uz rat i pred rat, stajao je godinama u holu i skupljao ispitna pitanja, skripte i bilježnice i to uredno stajao po 8h u holu faksa. Godinama. Tako je ispratio generacije i generacije, i mislim, nekad u ratu diplomirao.
Tim i takvim ponašanjem je bio sa sažaljenje, jer smo mislili da je malo retardiran. Zato, kad sam čula gdje i na koju funkciju je postalvjen, rečeno mi je "Kemo iz hola".
Eto, ti pojašnjenje![]()
![]()
![]()
![]()
Međutim, prevario se onaj i ko ga je postavio, jer je mislio da će imati piuna i jeste to imao, ali ipak, Kemo nije bio kadar kao mnogi drugi radi jako limitiranog umnog kapaciteta nastaviti pljačku i izdržati. Loše je lagao pred kamerama, crvenio se, ukratko bio je premali kapacitet i za pijuna.
A drugo, kako objašnjavaš njegovu elokventnost u dijalogu, ne izgleda mi kao neko blago retardiran, jer vrlo tečno diskutuje i o nekim malo kompleksnijim pitanjima. Čakštaviše, ponekad ubaci koju "pametnu" doskočicu što se rijetko čuje od standardnih ublehaša.
- Euridika
- Globalna šefica
#48 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
O dotičnom su svi prethodni komentatori dali dovoljno opisa da ja ne moram dopunjavati. Zato samo jedna anegdota - crtica iz njegovog direktorskog vakta u Upravi.
Čime se svaki normalan direktor nekog preduzeća bavi? Pa, normalno, bavi se planiranjem, razvojem, strategijama i sl. Čime se Kemo bavio? Kontrolom ulaska u i izlaska iz zgrade.
Bez zeze, lik je uredno svako jutro i popodne stajao na porti da vidi kad je ko došao i otišao na/sa posla. Tokom dana bi patrolirao hodnicima da vidi jesu li svi na radnim mjestima i da li rade. A onim jadnim portirima je visio na životu da vidi da li su upisali kad je ko stigao i ko kasni , i čak je išao i dotle... pazi ovo... da je portire napadao ako ne zabrane ulaz onima koji kasne i koji neće da se upišu u teku... kao da su policajci!
Eto na šta/koga su otišle budžetske pare...
Čime se svaki normalan direktor nekog preduzeća bavi? Pa, normalno, bavi se planiranjem, razvojem, strategijama i sl. Čime se Kemo bavio? Kontrolom ulaska u i izlaska iz zgrade.
Bez zeze, lik je uredno svako jutro i popodne stajao na porti da vidi kad je ko došao i otišao na/sa posla. Tokom dana bi patrolirao hodnicima da vidi jesu li svi na radnim mjestima i da li rade. A onim jadnim portirima je visio na životu da vidi da li su upisali kad je ko stigao i ko kasni , i čak je išao i dotle... pazi ovo... da je portire napadao ako ne zabrane ulaz onima koji kasne i koji neće da se upišu u teku... kao da su policajci!
Eto na šta/koga su otišle budžetske pare...
- sunceKOtepsija
#49 Re: Kemal Causevic -direktor upr.ind.oporezivanje (misljenje)?
mislim da si me pomjesala s nekimKatarinaKosaca wrote:NIsam sigurna, ali haj. Imaš običaj da se zaljećeš na postove i u tobožnjoj ignorantiji, loše, jako loše pokušavaš kao nešto šuknuti. Tako i samo tako zapamtih tvoj niksunceKOtepsija wrote:pokusavam shvatit, nije nijsta uvredljivosunceKOtepsija wrote:nije mi jasno znas ga a ne znas, ne razumijem
Eto, ti pojašnjenje![]()
![]()
![]()
![]()
hvala na okbjasnjenju