Posao u USA?
- GandalfSivi
Hvala vam za sve navedene primjere, samo jos uvijek ne kontam kako se dolazi do tih poslova, ono javim se na oglas i to je to, jel? Onda me neko pita za papire i jebiga, ja kazem, hm pa i nemam ih bas?
-
The_Fluid
GandalfSivi wrote:Hvala vam za sve navedene primjere, samo jos uvijek ne kontam kako se dolazi do tih poslova, ono javim se na oglas i to je to, jel? Onda me neko pita za papire i jebiga, ja kazem, hm pa i nemam ih bas?
Mozda da se savjetujes sa kolegama iz Evrope?
-
EI Presidente
klikni na Craig's list za DC i naci ces tonu cash gigova...GandalfSivi wrote:Hvala vam za sve navedene primjere, samo jos uvijek ne kontam kako se dolazi do tih poslova, ono javim se na oglas i to je to, jel? Onda me neko pita za papire i jebiga, ja kazem, hm pa i nemam ih bas?
i nisi bez papira jer si student. legalno si u USA, sto je najbitnije.
- danas
ali ne moze raditi van fakulteta sa F-1 vizom...EI Presidente wrote:klikni na Craig's list za DC i naci ces tonu cash gigova...GandalfSivi wrote:Hvala vam za sve navedene primjere, samo jos uvijek ne kontam kako se dolazi do tih poslova, ono javim se na oglas i to je to, jel? Onda me neko pita za papire i jebiga, ja kazem, hm pa i nemam ih bas?
-
The_Fluid
danas wrote:ali ne moze raditi van fakulteta sa F-1 vizom...EI Presidente wrote:klikni na Craig's list za DC i naci ces tonu cash gigova...GandalfSivi wrote:Hvala vam za sve navedene primjere, samo jos uvijek ne kontam kako se dolazi do tih poslova, ono javim se na oglas i to je to, jel? Onda me neko pita za papire i jebiga, ja kazem, hm pa i nemam ih bas?
sto ne bi mogao
Nisi jedini, bitno je da posao koji nadjes dogovoris da radis za cash, bez odgodjenog placanja
-
EI Presidente
za male gigove tipa napravi mi sajt, i slicno, nece ga niko pitati za papire.danas wrote:ali ne moze raditi van fakulteta sa F-1 vizom...EI Presidente wrote:klikni na Craig's list za DC i naci ces tonu cash gigova...GandalfSivi wrote:Hvala vam za sve navedene primjere, samo jos uvijek ne kontam kako se dolazi do tih poslova, ono javim se na oglas i to je to, jel? Onda me neko pita za papire i jebiga, ja kazem, hm pa i nemam ih bas?
- danas
onda mora samo za zivu lovu...EI Presidente wrote:za male gigove tipa napravi mi sajt, i slicno, nece ga niko pitati za papire.danas wrote:ali ne moze raditi van fakulteta sa F-1 vizom...EI Presidente wrote: klikni na Craig's list za DC i naci ces tonu cash gigova...
-
EI Presidente
za to je Craig's list perfektan. mislim ako ti treba dodatni income.danas wrote:onda mora samo za zivu lovu...EI Presidente wrote:za male gigove tipa napravi mi sajt, i slicno, nece ga niko pitati za papire.danas wrote: ali ne moze raditi van fakulteta sa F-1 vizom...
- repeater
jao alma sto si se autirala.sure_alma wrote:pocni cistiti kuce i zgrade za cash lovu care...fin poso, hem sto si u kondiciji hem sto radis po svom meraku...niko te ne nadgleda, nego ocisti kako treba i raja te pocnu preporucivati drugim kucama i razradis cleaning business...
![]()
Pozdrav...
-
EI Presidente
to u DCju rade latino mame, dobro su organizovane, ciste ko zmajevi, i ne mozes im opepelit'repeater wrote:jao alma sto si se autirala.sure_alma wrote:pocni cistiti kuce i zgrade za cash lovu care...fin poso, hem sto si u kondiciji hem sto radis po svom meraku...niko te ne nadgleda, nego ocisti kako treba i raja te pocnu preporucivati drugim kucama i razradis cleaning business...
![]()
Pozdrav...![]()
- pitt
pa moze raditi u construction za nekog privatnika koji ce htjeti rizikovati radnika bez papira. Ima i takvih dosta. Za vecinu tih poslova, drzava i zna da ih rade ljudi bez papira ali opet ne poduzima previse. jebiga, mora neko i to 
- Abu FEED el-Castro
A sto si iso u amerike, mislio si da je tamo sve zlatno, bas mi je toplo oko srca kad čitam ove dijasporske probleme
A glavno veli "tek mi 29"!! a ni kučeta ni mačeta... tz tz tz pa bolan ti vec polahko trebas staz ganjat za pemzije...
A glavno veli "tek mi 29"!! a ni kučeta ni mačeta... tz tz tz pa bolan ti vec polahko trebas staz ganjat za pemzije...
-
EI Presidente
tebi "toplo oko srca" kad citas o tudjim problemima? Mogu mislit sto si ti jedna prijatna osoba i pravi gospodin...Abu FEED el-Castro wrote:A sto si iso u amerike, mislio si da je tamo sve zlatno, bas mi je toplo oko srca kad čitam ove dijasporske probleme
- GandalfSivi
Ovdje sam da zavrsim fakultet, a i djevojka mi je iz ovih krajeva.Abu FEED el-Castro wrote:A sto si iso u amerike, mislio si da je tamo sve zlatno, bas mi je toplo oko srca kad čitam ove dijasporske probleme
- GandalfSivi
#44 Re: Posao
Nalazim se na Connecticut Ave NW, malo iznad Van Nesa. Viza je F1, a nemam pojma sta OPT znaci:)putnik29 wrote:Gdje se nalazis u DC, nako joj si vizi (F-1 ili J-1). Jesi li imao OPT? Imas li neki kontakt u DC?
-
sure_alma
hahah...ma skroz care...repeater wrote:jao alma sto si se autirala.sure_alma wrote:pocni cistiti kuce i zgrade za cash lovu care...fin poso, hem sto si u kondiciji hem sto radis po svom meraku...niko te ne nadgleda, nego ocisti kako treba i raja te pocnu preporucivati drugim kucama i razradis cleaning business...
![]()
Pozdrav...![]()
-
genija
Moja pitanje je samo: Zasto si dosao u Ameriku da zavrsis fakultet kada je kod nas dzaba? Ovdje je meni tuition na univerzitetu svake godine $8000 ! ! Mnogo ljudi ide u BiH da studiraju pa se vrate nazad u USAGandalfSivi wrote:Ovdje sam da zavrsim fakultet, a i djevojka mi je iz ovih krajeva.Abu FEED el-Castro wrote:A sto si iso u amerike, mislio si da je tamo sve zlatno, bas mi je toplo oko srca kad čitam ove dijasporske probleme
- pitt
jel to ozbiljno pitanje?genija wrote:Moja pitanje je samo: Zasto si dosao u Ameriku da zavrsis fakultet kada je kod nas dzaba? Ovdje je meni tuition na univerzitetu svake godine $8000 ! ! Mnogo ljudi ide u BiH da studiraju pa se vrate nazad u USAGandalfSivi wrote:Ovdje sam da zavrsim fakultet, a i djevojka mi je iz ovih krajeva.Abu FEED el-Castro wrote:A sto si iso u amerike, mislio si da je tamo sve zlatno, bas mi je toplo oko srca kad čitam ove dijasporske probleme
-
EI Presidente
jok...pitanje je genijalnopitt wrote:jel to ozbiljno pitanje?genija wrote:Moja pitanje je samo: Zasto si dosao u Ameriku da zavrsis fakultet kada je kod nas dzaba? Ovdje je meni tuition na univerzitetu svake godine $8000 ! ! Mnogo ljudi ide u BiH da studiraju pa se vrate nazad u USAGandalfSivi wrote: Ovdje sam da zavrsim fakultet, a i djevojka mi je iz ovih krajeva.