POZIV ZA POMOĆ MALOM VEDAHU

Forum za humanitarne akcije.
Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

rmesa wrote:VEDDAH SE DOBRO OSJECA.SPREMAJU SE POTREBNI PAPIRI ZA IZMJESTANJE VAN BIH NA LIJECENJE:
masala.
Ja pripremam onaj tekst sto sam ti obecala, sutra ti ga saljem, a valjda ce mi nas drug blagovremeno dostaviti i ostale dokumente.
Pearl

Post by Pearl »

rmesa wrote:VEDDAH SE DOBRO OSJECA.SPREMAJU SE POTREBNI PAPIRI ZA IZMJESTANJE VAN BIH NA LIJECENJE:
odlicno! koja ga je klinika primila?

mirci, javi kad budes imala spremno nesto, da pocnemo bombardovati raju preko maila, da uplate za put, da Veddah sto prije ode :D
rmesa

Post by rmesa »

VEEDAH OVIH DANA AKO BOG DA TREBA PRIMITI TRANFUZIJU.DOKTORI NEZNAJU STA DALJE.PRIPREMA SE PAPIROLOGIJA ZA IZMJESTANJE.SAMO DA SE JAVI KOJA KLINIKA I KOLIKO KOSTA .OBAVJESTIT CEMO VAS
mIRCerka

Post by mIRCerka »

rmesa wrote:VEEDAH OVIH DANA AKO BOG DA TREBA PRIMITI TRANFUZIJU.DOKTORI NEZNAJU STA DALJE.PRIPREMA SE PAPIROLOGIJA ZA IZMJESTANJE.SAMO DA SE JAVI KOJA KLINIKA I KOLIKO KOSTA .OBAVJESTIT CEMO VAS
Treba li krvi? Da se cuvamo.
rmesa

Post by rmesa »

ZA SADA NETREBA JER NJEGOVA GRUPA A+ PRETEZNO IMAJU DOVOLJNO,AKO ZATREBA CUT CE SE AL U SVAKOM SLUCAJU TREBA BITI SPREMAN NIKAD SE NEZNA SA TOM TRANFUZIJOLOGIJOM KAD IMAJU A KAD NE KRVI.DA TE ALLAH NAGRADI NA BRIGI [/b]
Pearl

Post by Pearl »

rmesa wrote:ZA SADA NETREBA JER NJEGOVA GRUPA A+ PRETEZNO IMAJU DOVOLJNO,AKO ZATREBA CUT CE SE AL U SVAKOM SLUCAJU TREBA BITI SPREMAN NIKAD SE NEZNA SA TOM TRANFUZIJOLOGIJOM KAD IMAJU A KAD NE KRVI.DA TE ALLAH NAGRADI NA BRIGI [/b]
ma 0+ moze svima - univerzalni davalac.. ti samo javi pa da sazivamo :D:D

prije ce se naci 0+ nego A+ .. ili samo ja poznajem puno ljudi koji imaju 0+ grupu..

ja se onda cuvam, jal za vedaha jal za vedada... taman i da prehlada prodje...
rmesa

Post by rmesa »

TREBA BITI SPREMAN JER TRANFUZIOLOGIJA MORE DA NEMA KRVI A ZATREBA .JAVIT CEMO NA VREME
rmesa

Post by rmesa »

VEDDAHU SE STANJE PGORSALO IMA TEMPERATURU.TREBAO JE DANAS PRIMITI TRANFUZIJU AL NIJE ZBOG TEMPERATURE MOGAO.ZA SDA SU MU UKLJUCILI 2 PUTA DNEVNO TERAPIJU DA POKUSAJU SANIRAT UPALU.U NEDELJU PONOVO CE VADITI KRV AKO NALAZI POKAZU LOSIJU SLIKU NEGO DANAS MORAT CE OPET LEZATI U BOLNICI,NADAMO SE AKO BOG DA DACE NALAZ BITI BOLJI TAKO DA MOZE PRIMIT KRV JER SU ERITROCITI VEC 2,5 I U PADU SU I DALJE,OBAVJESTIT CU VAS STA SE DESAVA.
rmesa

Post by rmesa »

VEDDAH SE JUCE LOSE OSJECAO DANAS JE PRIMIO TRANFUZIJU ,MALO JE BOLJE.TREBAO JE LEZATI U BOLNICI ALI ZBOG GRIPE SU GA PUSTILI DA DOLAZI 2 PUTA DNEVNO NA TERAPIJU.
rmesa

Post by rmesa »

veddah se osjeca dobro nakon tranfuzije masallah,sto se tice izmjestanja zasada ocekujemo odgovor od beca.zagreb trazi 10000 maraka samo da ustanovi tacno dijagnozu i savjetuju da idemo na drzavnu komisiju da drzava ima udjela u placanju jer samostalno nemozemo podnjeti troskove lecenja,.kosevo i doktori kazu da mu ukljuce jos terapiju pa ako ne uspije da popravi stanjeonda da ide na tu komisiju za izmjestanje.kad covjek nema svog novca da finansira mora igrat kako kosevo svira.
rmesa

Post by rmesa »

veddah se osjeca dobro nakon tranfuzije masallah,sto se tice izmjestanja zasada ocekujemo odgovor od beca.zagreb trazi 10000 maraka samo da ustanovi tacno dijagnozu i savjetuju da idemo na drzavnu komisiju da drzava ima udjela u placanju jer samostalno nemozemo podnjeti troskove lecenja,.kosevo i doktori kazu da mu ukljuce jos terapiju pa ako ne uspije da popravi stanjeonda da ide na tu komisiju za izmjestanje.kad covjek nema svog novca da finansira mora igrat kako kosevo svira.
zijaret

Post by zijaret »

masala.
Ja pripremam onaj tekst sto sam ti obecala, sutra ti ga saljem, a valjda ce mi nas drug blagovremeno dostaviti i ostale dokumente.
evo ja se sa zakasnjenjem javljam tek sam skenirao nalaze i ubacio slike - mIRCerka ti znash gdje ces naci taj sadrzaj,
rmesa

Post by rmesa »

VEDDAH TRENUTNO JE NA PAUZI IZMEDJU 2 BLOKAA TERAPIJA U UTRAK CEMO AKO BOG DA ZNATI TREBALI MU NOVA TRANFUZIJA I KAD CE KRENUTI SA NOVOM SERIJOM TERAPIJE:ZASADA JE DOBROG I STABILNOG STANJA MASALLAH,JOS IMA PRIMITI OVAJ BLOK TERAPIJE I ONDA IZLAZI NA DRZAVNU DOKTORSKU KOMISIJU DA STA I DRZAVA UCESTVUJE U PLACANJU OPERACIJE I DALJEG LJECENJA .SAZNALI SMO DA JE DAN U BECU 990 EURA A SAMA TRANSPLATACIJA JE 120 HILJADA EURA:OCEKUJEMO ODGOVOR OD GLAVNOG DOKTORA TE KLINIKE SVETA ANNA U BECE IMA LI LJEKA ZA VEDDAHA U TOJ KLINICI I KONACAN RACUN KOLIKO KOSTA.NALAZE CE DOBITI U RUKE PREVEDENE NA NJEMACKI;JER U TOJ KLINICI LEZI I STEFAN,A NJEGOV OTAC CE LICNO DA URUCI DOKUMENTE.DA ALLAH POMOGNE SVIJU NAS .AMIN
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zijaret wrote:
masala.
evo ja se sa zakasnjenjem javljam tek sam skenirao nalaze i ubacio slike - mIRCerka ti znash gdje ces naci taj sadrzaj,

Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image

NALAZI MALOG VEDDAHA:

Nalaz 1
Image
Image
Nalaz 2
Image
Image
nalaz 3
Image
Image
Image
miranda_

Post by miranda_ »

@mIRCerka da li postoji slucajno neki ziro racun opcenito za humanitarne akcije..za svu oboljelu djecu itd
rmesa

Post by rmesa »

VEDDAH AKO BOG DA SUTRA IDE U BOLNICU DA PRIMI TRANFUZIJU.JAVILA SE KLINIKA IZ BECA,TRAZE DA IM POSALJEMO BRIS KOSTANE SRZI,AKO BOG DA ,GLEDAT CEMO DA IM POSALJEMO STO PRIJE.KADA DOBIJU TU KOSTANU SRZ I ISPITAJU ONDA CE JAVITI KOLKO CE KOSTATI DALJE LJECENJE.
NAKON TOGA IDEMO NA DRZAVNU KOMISIJU DA SAZNAMO KOLKO CE DRZAVA UCESTOVATI U PLACANJU OSTATAK CE MO MORATI SNOSITI MI ,AKO BOG DA.
NAJGORI SU TI DANI LEZANJA JEDAN DAN KOSTA 990 EURA A NEMOZE SE UNAPRED ODREDITI KOLKO DANA TREBA BITI NA KLINICI.HAJR KAKO NAM BUDE ,AKO BOG DA SAMO DA ON OZDRAVI.
rmesa

Post by rmesa »

STO SE TICE ZIRO RACUNA SVAKA ORGANIZACIJA OBOLJELIH IMA SVOJ A I POJEDINACNO LJUDI VADE SVOJE ZIRO RACUNE.TREBA SE RASPITATI PO ORGANIZACIJAMA O RACUNIMA I TO JE TO.
Pearl

Post by Pearl »

kad ce se slati bris? jel to od bolnice zavisi?

treba li ici krv davati?
rmesa

Post by rmesa »

ZA DANAS NETREBA KRVI IMAJU DOVOLJNO A+.BRIS TREBA DA KOSEVO UZME KOSTANU SRZ,ZAVISI OD DOKTORA KAD CE VEDDAHU DATI TE PLOCICE SA KOSTANOM SRZI,CIM SE DOBIJU ODMAH CE SE POSLATI ZA BEC,AKO BOG DA.
rmesa

Post by rmesa »

VEDDAHU JE DANAS PONOVO PUNKTIRANA TJ VADZENA KOSTANA SRZ,UZORCI SU POSLATI DANAS ZA BEC(AUSTRIJA) NA KLINIKU SV.ANNA,NADAMO SE AKO BOG DA, DA CE STICI U CJELOSTI I DA CE DOKKTORI TE KLINIKE PONUDITI RESENJE ZA DALJE LJECENJE VEDDAHA U BECU:
rmesa

#46 donacija

Post by rmesa »

ako kome treba ampulatj inekcija xiclav nek se javi da mu ih poklonim da nekupuje
rmesa

#47 POMOC

Post by rmesa »

VEDDAH SE SPREMA USKORO ZA ODLAZAK U BEC NA DODATNE PRETRAGE RADI TRANSPLATACIJE KOSTANE SRZI:DOBILI SMO ODGOVOR OD PROF GADNERA I ON TRAZI DA SE VEDDAH DOVEDE NA KLINIKU DA URADI DODATNE PRETRAGE I DA SE SPREMI ZA TRANSPLATACIJU.
ZA OVAJ PRVI ODLAZAK PROFESOR JE NAVEO DA TREBA PAR HILJADA EURA DA SE POVADE NALAZI,MI ZNAMO DA JE DAN 990 EURA
:NADAM SE DA CU OVIH DANA SAZNATI OD KUBATA KOLIKO JE NJEGA KOSTALO OVIH 10-12 DANA JER I ON JE VEDDADA ODVEO U BEC U ISTU KLINIKU SADA NA TE DODATNE PRETRAGE:
PASOSI I OSTALO SE PRIPREMA NADAMO SE KRAJEM MJESECA I PRIJE AKO BOG DA ,DA ODEMO ZA BEC NA KLINIKU DA VEDDAH UCINI POTREBNE PRETRAGE.
rmesa

#48 POMOC

Post by rmesa »

VEDDAH SE SPREMA USKORO ZA ODLAZAK U BEC NA DODATNE PRETRAGE RADI TRANSPLATACIJE KOSTANE SRZI:DOBILI SMO ODGOVOR OD PROF GADNERA I ON TRAZI DA SE VEDDAH DOVEDE NA KLINIKU DA URADI DODATNE PRETRAGE I DA SE SPREMI ZA TRANSPLATACIJU.
ZA OVAJ PRVI ODLAZAK PROFESOR JE NAVEO DA TREBA PAR HILJADA EURA DA SE POVADE NALAZI,MI ZNAMO DA JE DAN 990 EURA
:NADAM SE DA CU OVIH DANA SAZNATI OD KUBATA KOLIKO JE NJEGA KOSTALO OVIH 10-12 DANA JER I ON JE VEDDADA ODVEO U BEC U ISTU KLINIKU SADA NA TE DODATNE PRETRAGE:
PASOSI I OSTALO SE PRIPREMA NADAMO SE KRAJEM MJESECA I PRIJE AKO BOG DA ,DA ODEMO ZA BEC NA KLINIKU DA VEDDAH UCINI POTREBNE PRETRAGE.
Regnum_Bosnae

Post by Regnum_Bosnae »

Evo ja sam stupio u kontakt sa jednom svedskom klinikom.
Kazu ovako: Da se svi nalazi posalju na njihovu adresu, da bi onda njihovi ljekari vidjeli o cemu se radi i onda njihovi ljekari stupaju u kontakt sa nasim ljekarima ovdje da se vidi sta i kako ce se dalje. Znam da se sada ceka za becku kliniku. U svakom slucaju ja sam na forumu svaki dan ako zelite daljnje informacije u slucaju da u Becu nebude islo kako ste planirali.
rmesa

Post by rmesa »

apsolutno nije problem poslati veddahove nalaze i historiju bolesti.SAMO TREBA TACNA ADRESA KLINIKE.Mi smo u pregovorima sa BECOM al svaki savjet sta dalje je dobro dosao za NASEG VEDDAHA.JA sam bio danas u kosevu, nazalost zadnji punkt kostane srzi je pokazao da Veddah IMA INFEKCIJU U KOSTANOJ SRZI I IMUNOGLOBUINIMA.AL KOSEVO ZBOG NEMOGUCNOSTI I NEDOSTATKA APARATA NEMOGU UTVRDITI O KOJOJ VRSTI INFEKCIJE SE RADI.SVI DOKTORI NAS OHRABRUJU DA IDEMO VANI ,NADZEMO NOVCE,DA SE UTVRDI O CEMU JE REC I PROBLEM,TAKO DA KAD SE VRATIMO, AKO BOG DA ,PRILOZIMO SVE TOJ DRZAVNOJ KOMISIJI A DOKTORI BI ONDA PREUZELI NA SEBE DA ONDA DRZAVA UZME UCESCE U PLACANJU.ODNOSNO DA VEDDAH PRODZE TU KOMISIJI I ODOBRE DALJA SRESTVA ZA DALJE LJECENJE.
TAKAV JE PROPIS NA TOJ KOMISIJI NECE DA NAM ODOBRE NOVCE, JER NIJE DOKAZANO JOS TACNO, O KAKVOM TUMORU JE REC A DA BI DOKAZALI MORAMO ICI VAN BIH,TAKO DA I SVEDSKA DOLAZI U OBZIR.
TAKODZE SU MISLJENJA DA OVAJ PRVI ODLAZAK MOZE KOSTATI DO 10000 EURA U ZAVISNOSTI KOLKO DANA OSTANEMO NA KLINICI.
Locked