Zamisli molim te interes za "veliku Srbiju " nikad nije ni postojao dok se moja glava nije usijala. I jos ce " brze rasti " velis , a ja usijana i naivna glava mislio da taj interes opada kada je srpski narod cuo da i je u ime te ideje ubijeno 100 000 neduznih bosanskih muslimana i da im je razvaljena infrastruktura i privreda tako da se nece oporaviti nikad a mozda ni tada.digger wrote:Dok je takvih usijanih glava kao sto je tvoja, bice i RS.Oceania wrote:...Da skratim , jedino pravedno rjesenje je potpuno ukidanje rs bez ikakvih ponuda i ispravnih rjesenja. Prosiriti kapacitete KPD Zenica ....i staviti bosanskog covjeka na tron i pijedestal drzave.On ko se oizjasnjava kao Srbin imace cak i veca prava nego Bosnjak na Sandzaku.Kuces pravednije i postenije.Imace vise prava nego li Srbin u vukovaru i Kninu.I to dvaput.Garantiram !!
Ili jos tacnije: time ce jos brze rasti interes za nekakvu "veliku Srbiju."
Matvejević: Bošnjake provociraju pričom o fundamentalizmu
-
Oceania
-
Oceania
Kada ti priznas ko te je nagovorio da napises da Bosna nece dobiti tuzbu za agresiju i genocid protiv Srbije i Crne Gore jer ta drzava vise ne postojimIRCerka wrote:Oceania, hajd sad fino priznaj ciji si klon.
" To je kao da tuzis SSSR " napisala si . Tako pametna djevojka , sa diplomom .....
-
Grom iz vedra neba
Nema ispravnog rjesenja, ako se bazira na nepravdi, aparthejdu, segregaciji i genocidu. Ako Srbi ne daju taj svoj feud kojeg su stovrili na krvlju drugih, onda im se mora objasniti da je to anticivilizacijski postupak, barbarski cin i da onaj ko to podrzava ima mentalitet iz srednjeg vijeka.Jastreb35 wrote:Mora postojati konstruktivna alternativa entitetskom uredjenju. Zelio ti to ili ne, vecina Srba manji entitet prihvata kao bunker koji ih stiti od preglasavanja i transformacije BiH u bosnjacku drzavu. Danas je vise stanovnika u sarajevskom kantonu nego Hrvata u citavoj drzavi. Politikom dvojnih drzavljanstava i trenutnom stopom prirastaja, Bosnjaci bi za dvadeset godina mogli ciniti 70 % stanovnistva. Zato je neophodno srpskom i hrvatskom narodu pruziti garancije da nece biti marginalizirani i preglasani. Sta se desi kada Hrvati nemaju institucionalnu zastitu, vidimo u izboru Zeljka Komsica (ma koliko on u sustini bio pozitivna licnost). Ne moze se ocekivati da i Srbi pristanu na nesto slicno.Pricati o buducnosti i o platama dok god egzistira republika sumska je besmisleno
Zato kada se pomene ukidanje entiteta, treba ponuditi ispravno rjesenje, a ne jos jedno od nepravednih.
Sto se tice preglasavanja, jedino ko je do sada bio preglasan i pregazen su Bosnjaci, a unitarna, jaka i jedinstvena Bosna je neminovnost koja ce doci, ako ne ovim ustavnim promjenama, doci ce demografski, a bolje je i za Srbe i Hrvata da zajednicki gradimo normalnu drzavu sada, nego nakon 10 godina kada se bijes kod Bosnjaka dovoljno akumulira jer se moze desiti da onda oni nece htjeti nikoga slusati, sto je tek onda opasno i po Bosnu, ali i po Srbe i Hrvate. Moja zelja je da se tim ljudima koji zive u srednjem vijeku i koji koce napredak objasni, da u ovoj zemlji postoji Dom naroda koji stiti nacionalne interese naroda. Niko Srbima ne moze ukinuti cirilicu niti to hoce, a to je njihov nacionalni interes, a ne etnicki ociscena teritorija. Dakle, treba objasniti sta je civilizacijski, a sta anticivilizacijski postupak, samo tako mozemo napraviti normalnu drzavu.
-
Oceania
Tako je ! Jedina Bosna koja moze da postoji i koja je u stanju da prezivi jeste takva Bosna ce da lici na druge drzave u svijetu.A to je unitarna Bosna .Nikakva druga ! Takva je trebala biti i prije genocida , a tek poslije .......Grom iz vedra neba wrote:Nema ispravnog rjesenja, ako se bazira na nepravdi, aparthejdu, segregaciji i genocidu. Ako Srbi ne daju taj svoj feud kojeg su stovrili na krvlju drugih, onda im se mora objasniti da je to anticivilizacijski postupak, barbarski cin i da onaj ko to podrzava ima mentalitet iz srednjeg vijeka.Jastreb35 wrote:Mora postojati konstruktivna alternativa entitetskom uredjenju. Zelio ti to ili ne, vecina Srba manji entitet prihvata kao bunker koji ih stiti od preglasavanja i transformacije BiH u bosnjacku drzavu. Danas je vise stanovnika u sarajevskom kantonu nego Hrvata u citavoj drzavi. Politikom dvojnih drzavljanstava i trenutnom stopom prirastaja, Bosnjaci bi za dvadeset godina mogli ciniti 70 % stanovnistva. Zato je neophodno srpskom i hrvatskom narodu pruziti garancije da nece biti marginalizirani i preglasani. Sta se desi kada Hrvati nemaju institucionalnu zastitu, vidimo u izboru Zeljka Komsica (ma koliko on u sustini bio pozitivna licnost). Ne moze se ocekivati da i Srbi pristanu na nesto slicno.Pricati o buducnosti i o platama dok god egzistira republika sumska je besmisleno
Zato kada se pomene ukidanje entiteta, treba ponuditi ispravno rjesenje, a ne jos jedno od nepravednih.
Sto se tice preglasavanja, jedino ko je do sada bio preglasan i pregazen su Bosnjaci, a unitarna, jaka i jedinstvena Bosna je neminovnost koja ce doci, ako ne ovim ustavnim promjenama, doci ce demografski, a bolje je i za Srbe i Hrvata da zajednicki gradimo normalnu drzavu sada, nego nakon 10 godina kada se bijes kod Bosnjaka dovoljno akumulira jer se moze desiti da onda oni nece htjeti nikoga slusati, sto je tek onda opasno i po Bosnu, ali i po Srbe i Hrvate. Moja zelja je da se tim ljudima koji zive u srednjem vijeku i koji koce napredak objasni, da u ovoj zemlji postoji Dom naroda koji stiti nacionalne interese naroda. Niko Srbima ne moze ukinuti cirilicu niti to hoce, a to je njihov nacionalni interes, a ne etnicki ociscena teritorija. Dakle, treba objasniti sta je civilizacijski, a sta anticivilizacijski postupak, samo tako mozemo napraviti normalnu drzavu.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Mene nema ko sta nagovarati, na moju veliku zalost nisam pripadnik tora i nemam centralu. A mi zivi bili pa vidjeli na sta ce sve ovo izaci.Oceania wrote:Kada ti priznas ko te je nagovorio da napises da Bosna nece dobiti tuzbu za agresiju i genocid protiv Srbije i Crne Gore jer ta drzava vise ne postojimIRCerka wrote:Oceania, hajd sad fino priznaj ciji si klon.![]()
![]()
" To je kao da tuzis SSSR " napisala si . Tako pametna djevojka , sa diplomom .....![]()
ne moze samoinicijativno napisati ovako nesto . Sretna ti Nova !
PS ti i dalje talasaj iz daljine kako si i do sada radio.
-
Oceania
Niti talasam niti se ima sta talasati.Iz pravca Bg i Pala na Bosnu se srucio Sunami i svi tajfuni i orkani ovog svijeta.Iza Karadjicevih talasa ostala je pustos i stotine hiljada uplakanih i ucviljenih majki i sestara .Ja samo trazim pravdu.Ako trazim da se ukine rs i da se zolcinci svih boja stave iza brave ....to samo u tvom prevodu moze da bude talasanje.Ono sto mene interesuje jeste PRAVDA I ISTINA. U tom smislu ja se zalazem za tuzbu i ostalo.Napisati da Bosna nece dobiti tuzbu jer tuzena drzava vise ne postoji znaci otprilike , ono sto cujem iz Bg . " nema smisla da se bre tuzakamo po belom svetu to nece doneti mir i samo produbljuje nase odnose u buducnosti " bla bla bla ......NE ! takav nacin razmisljanja samo "drzimIRCerka wrote:Mene nema ko sta nagovarati, na moju veliku zalost nisam pripadnik tora i nemam centralu. A mi zivi bili pa vidjeli na sta ce sve ovo izaci.Oceania wrote:Kada ti priznas ko te je nagovorio da napises da Bosna nece dobiti tuzbu za agresiju i genocid protiv Srbije i Crne Gore jer ta drzava vise ne postojimIRCerka wrote:Oceania, hajd sad fino priznaj ciji si klon.![]()
![]()
" To je kao da tuzis SSSR " napisala si . Tako pametna djevojka , sa diplomom .....![]()
vjetar u lancima " koji ce kasnije dignuti talase .
Pa ti sad gledaj ko talasa .
-
mIRCerka
dok ja zivim jos uvijek tamo gdje je orkan pomeo sve, ti talasas sa sve Kongresom gdje uragan jos stigao nije...Oceania wrote:Niti talasam niti se ima sta talasati.Iz pravca Bg i Pala na Bosnu se srucio Sunami i svi tajfuni i orkani ovog svijeta.Iza Karadjicevih talasa ostala je pustos i stotine hiljada uplakanih i ucviljenih majki i sestara .Ja samo trazim pravdu.Ako trazim da se ukine rs i da se zolcinci svih boja stave iza brave ....to samo u tvom prevodu moze da bude talasanje.Ono sto mene interesuje jeste PRAVDA I ISTINA. U tom smislu ja se zalazem za tuzbu i ostalo.Napisati da Bosna nece dobiti tuzbu jer tuzena drzava vise ne postoji znaci otprilike , ono sto cujem iz Bg . " nema smisla da se bre tuzakamo po belom svetu to nece doneti mir i samo produbljuje nase odnose u buducnosti " bla bla bla ......NE ! takav nacin razmisljanja samo "drzimIRCerka wrote:Mene nema ko sta nagovarati, na moju veliku zalost nisam pripadnik tora i nemam centralu. A mi zivi bili pa vidjeli na sta ce sve ovo izaci.Oceania wrote: Kada ti priznas ko te je nagovorio da napises da Bosna nece dobiti tuzbu za agresiju i genocid protiv Srbije i Crne Gore jer ta drzava vise ne postoji![]()
![]()
I dalje ti misli da je meni zelja da tuzba ne prodje.
Ali nazalost ja samo realno pretpostavljam sta se moze desiti.
Pa tako i sa tuzbom.
Davno sam ja rekla da ce Slobi sudjenje trajati dok ne ugine...i tako bi...
A evo vec se prica o ukidanju suda... gdje ce ko kome suditi?
-
Oceania
dok ja zivim jos uvijek tamo gdje je orkan pomeo sve, ti talasas sa sve Kongresom gdje uragan jos stigao nije...mIRCerka wrote:Oceania wrote:Niti talasam niti se ima sta talasati.Iz pravca Bg i Pala na Bosnu se srucio Sunami i svi tajfuni i orkani ovog svijeta.Iza Karadjicevih talasa ostala je pustos i stotine hiljada uplakanih i ucviljenih majki i sestara .Ja samo trazim pravdu.Ako trazim da se ukine rs i da se zolcinci svih boja stave iza brave ....to samo u tvom prevodu moze da bude talasanje.Ono sto mene interesuje jeste PRAVDA I ISTINA. U tom smislu ja se zalazem za tuzbu i ostalo.Napisati da Bosna nece dobiti tuzbu jer tuzena drzava vise ne postoji znaci otprilike , ono sto cujem iz Bg . " nema smisla da se bre tuzakamo po belom svetu to nece doneti mir i samo produbljuje nase odnose u buducnosti " bla bla bla ......NE ! takav nacin razmisljanja samo "drzimIRCerka wrote: Mene nema ko sta nagovarati, na moju veliku zalost nisam pripadnik tora i nemam centralu. A mi zivi bili pa vidjeli na sta ce sve ovo izaci.
I dalje ti misli da je meni zelja da tuzba ne prodje.
Ali nazalost ja samo realno pretpostavljam sta se moze desiti.
Pa tako i sa tuzbom.
Davno sam ja rekla da ce Slobi sudjenje trajati dok ne ugine...i tako bi...
A evo vec se prica o ukidanju suda... gdje ce ko kome suditi?
Slobo crko , Raso i Ratko u sumi , sud u Hagu se ukida , tuzba visi ko cardak ....njihovo djelo rs zivi i raste na kostima nevinih ljudi .....i ti bi meni zabranila da svoj bijes i tugu stavim na ovaj ekran , tako sto trazim pravdu i istinu.Zadovoljiti pravdu znaci ukinuti genocidnu rs. Traziti pravdu nije talasanje.Zalagati se da rs opstane u bilo kakvom obliku i formi znaci puhati hinjski i lukavo u krila vjetru koji ce dignuti talase.Ti nisi ta , ja to znam , ali ja sam zadnji covjek koji talasa.
Hocu pravdu i istinu i Bog . Ja niti jednog covjeka na svijetu pa tako i u BiH ne bi zakinuo ni za zrno
gorusice a kamoli za ljudsko pravo . Ja samo trazim cjelovitu i jedinstvenu REPUBLIKU BiH gdje cemo svi biti isti .Trazim vracanje Ustava koji je srusen topovima , trazim RBiH uredjenu po opstinama onako kako je bilo prije rata .Trazim da se izbrisu tragovi gusjenica od tenka i granice koje su nacrtane krvavom tintom u Daytonu.Zar je to talasanje ????
P.S. Ne znam kakav Kongres spominjes , ako mislis na one budaletine iz Amerike " bosanski kongres " koji mi zapuse sanduce sa svojim pamfletima i glupostima ......varas se gadno , ja sa njima imam " vezu " isto onoliko koliko koliko ti imas sa vanzemaljcima.
Mirci , ovo je samo forum .Ovo je zapisano u vjetar ili bolje receno u pijesak.Poslije par minuta naidje val i kao da nista nikad nije bilo.Ovo je mjesto gdje covjek ostavi ono sto ga tisti ili nesto trece sto hoce da podjeli sa drugim ljudima.Posto sam ja protiv toga da postoji Republika Bosnjacka Sandzak onda ja kao dosljedan i principijelan covjek treba da budem protiv postojanja rs.
-
mIRCerka
Ako ti je bas do objavljivanja onoga sto te tisti, a sto zelis da ode niz vjetar, ima jedan super sajtOceania wrote: Mirci , ovo je samo forum .Ovo je zapisano u vjetar ili bolje receno u pijesak.Poslije par minuta naidje val i kao da nista nikad nije bilo.Ovo je mjesto gdje covjek ostavi ono sto ga tisti ili nesto trece sto hoce da podjeli sa drugim ljudima.Posto sam ja protiv toga da postoji Republika Bosnjacka Sandzak onda ja kao dosljedan i principijelan covjek treba da budem protiv postojanja rs.
http://www.idijebimater.com gdje nema ni cenzure ni bilo cega.
A do tada, priznaj ciji si klon, necu ti nista
- GandalfSivi
Sta ti je bosnjak, jebote. Vise provociraju dani i SB nego svi hrvatski i srpski mediji zajedno. Ovdje su izgleda "komunjare" uvijek bile veci problem nego cetnici i ustase. Svaka vam cast gospodo glasaci
-
mIRCerka
valjda zaboravljas da su nama uvijek krivi svi drugi sem NASIH...GandalfSivi wrote:Sta ti je bosnjak, jebote. Vise provociraju dani i SB nego svi hrvatski i srpski mediji zajedno. Ovdje su izgleda "komunjare" uvijek bile veci problem nego cetnici i ustase. Svaka vam cast gospodo glasaci
-
Oceania
Ja znam da je tebi pored macke koza najdraza zivotinja pa ako ne znas gdje ce ti biti koza preko zime i ti posjeti jedan super sajt http://www.gdjecetikozabit.com gdje nema cenzure ni bilo cegamIRCerka wrote:Ako ti je bas do objavljivanja onoga sto te tisti, a sto zelis da ode niz vjetar, ima jedan super sajtOceania wrote: Mirci , ovo je samo forum .Ovo je zapisano u vjetar ili bolje receno u pijesak.Poslije par minuta naidje val i kao da nista nikad nije bilo.Ovo je mjesto gdje covjek ostavi ono sto ga tisti ili nesto trece sto hoce da podjeli sa drugim ljudima.Posto sam ja protiv toga da postoji Republika Bosnjacka Sandzak onda ja kao dosljedan i principijelan covjek treba da budem protiv postojanja rs.
- GandalfSivi
Necu da budem radikalan ali na to se svodi, izgleda da nekoga mozes razumijeti a nekoga nemIRCerka wrote:valjda zaboravljas da su nama uvijek krivi svi drugi sem NASIH...GandalfSivi wrote:Sta ti je bosnjak, jebote. Vise provociraju dani i SB nego svi hrvatski i srpski mediji zajedno. Ovdje su izgleda "komunjare" uvijek bile veci problem nego cetnici i ustase. Svaka vam cast gospodo glasaci
-
rashomon
Stavio glas na svi pomalo, ali me ne čudi reakcija!
Ne sjećam se kada sam zadnji put vidio neke srpske novine (ili bilo koje druge novine) koje sa tolikim intenzitetom govore o štetnosti četničkih pokreta po razvoj društvenih odnosa na ovim prostorima!
Ne sjećam se kada sam zadnji put vidio neke srpske novine (ili bilo koje druge novine) koje sa tolikim intenzitetom govore o štetnosti četničkih pokreta po razvoj društvenih odnosa na ovim prostorima!
-
mIRCerka
pa da si samo kliknuo, vidio bi da taj sajt postoji i da se tamo zaista moze jebati mater SVAKOME sa razlogom.Oceania wrote:Ja znam da je tebi pored macke koza najdraza zivotinja pa ako ne znas gdje ce ti biti koza preko zime i ti posjeti jedan super sajt http://www.gdjecetikozabit.com gdje nema cenzure ni bilo cegamIRCerka wrote:Ako ti je bas do objavljivanja onoga sto te tisti, a sto zelis da ode niz vjetar, ima jedan super sajtOceania wrote: Mirci , ovo je samo forum .Ovo je zapisano u vjetar ili bolje receno u pijesak.Poslije par minuta naidje val i kao da nista nikad nije bilo.Ovo je mjesto gdje covjek ostavi ono sto ga tisti ili nesto trece sto hoce da podjeli sa drugim ljudima.Posto sam ja protiv toga da postoji Republika Bosnjacka Sandzak onda ja kao dosljedan i principijelan covjek treba da budem protiv postojanja rs.
![]()
Ali eto, nek i tebi tvoje govno mirise a samo tudje smrdi.
Ne da mirci republikance svoje daleke..
-
Oceania
Hvala ti lijepo , samo se ti prosetaj tamo , ja nemam hrabrosti da nekome psujem mater sakriven iza ekrena , a s obzirom da sam republikanac ni vjera mi ne dozvoljava da psujemmIRCerka wrote:pa da si samo kliknuo, vidio bi da taj sajt postoji i da se tamo zaista moze jebati mater SVAKOME sa razlogom.Oceania wrote:Ja znam da je tebi pored macke koza najdraza zivotinja pa ako ne znas gdje ce ti biti koza preko zime i ti posjeti jedan super sajt http://www.gdjecetikozabit.com gdje nema cenzure ni bilo cegamIRCerka wrote: Ako ti je bas do objavljivanja onoga sto te tisti, a sto zelis da ode niz vjetar, ima jedan super sajt
![]()
Ali eto, nek i tebi tvoje govno mirise a samo tudje smrdi.
Ne da mirci republikance svoje daleke..
-
mIRCerka
Secem ja tamo redovno, zato i jesam smirena ovdjeOceania wrote: Hvala ti lijepo , samo se ti prosetaj tamo , ja nemam hrabrosti da nekome psujem mater sakriven iza ekrena , a s obzirom da sam republikanac ni vjera mi ne dozvoljava da psujem![]()
![]()
Dakle, hocemo li se vratiti temi ili ne?
-
_BosanaC
A jesi li kada razmislio da sve to sto trazis, koliko god to opravdano bilo, trazis na pogresnom mjestu i na pogresan nacin?Oceania wrote: Slobo crko , Raso i Ratko u sumi , sud u Hagu se ukida , tuzba visi ko cardak ....njihovo djelo rs zivi i raste na kostima nevinih ljudi .....i ti bi meni zabranila da svoj bijes i tugu stavim na ovaj ekran , tako sto trazim pravdu i istinu.Zadovoljiti pravdu znaci ukinuti genocidnu rs. Traziti pravdu nije talasanje.Zalagati se da rs opstane u bilo kakvom obliku i formi znaci puhati hinjski i lukavo u krila vjetru koji ce dignuti talase.Ti nisi ta , ja to znam , ali ja sam zadnji covjek koji talasa.
Hocu pravdu i istinu i Bog . Ja niti jednog covjeka na svijetu pa tako i u BiH ne bi zakinuo ni za zrno
gorusice a kamoli za ljudsko pravo . Ja samo trazim cjelovitu i jedinstvenu REPUBLIKU BiH gdje cemo svi biti isti .Trazim vracanje Ustava koji je srusen topovima , trazim RBiH uredjenu po opstinama onako kako je bilo prije rata .Trazim da se izbrisu tragovi gusjenica od tenka i granice koje su nacrtane krvavom tintom u Daytonu.Zar je to talasanje ????
P.S. Ne znam kakav Kongres spominjes , ako mislis na one budaletine iz Amerike " bosanski kongres " koji mi zapuse sanduce sa svojim pamfletima i glupostima ......varas se gadno , ja sa njima imam " vezu " isto onoliko koliko koliko ti imas sa vanzemaljcima.
Mirci , ovo je samo forum .Ovo je zapisano u vjetar ili bolje receno u pijesak.Poslije par minuta naidje val i kao da nista nikad nije bilo.Ovo je mjesto gdje covjek ostavi ono sto ga tisti ili nesto trece sto hoce da podjeli sa drugim ljudima.Posto sam ja protiv toga da postoji Republika Bosnjacka Sandzak onda ja kao dosljedan i principijelan covjek treba da budem protiv postojanja rs.
-
mIRCerka
nista efikasno...pitt wrote:Sta to imate protiv republikanaca?![]()
imam to sto svaku temu zachataju
a na netu ne vide recimo ovo
http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=40161
-
Oceania
Ja drugog mjesta nemam.Dosada sam procitao hiljadu slicnih postova kako na ovom tako i drugim forumima .Zasto je bilo koji forum " odjeljenje " politika , pogresno mjesto za trazenje necega i za iznosenje stava o necemu ili nekome._BosanaC wrote:A jesi li kada razmislio da sve to sto trazis, koliko god to opravdano bilo, trazis na pogresnom mjestu i na pogresan nacin?Oceania wrote: Slobo crko , Raso i Ratko u sumi , sud u Hagu se ukida , tuzba visi ko cardak ....njihovo djelo rs zivi i raste na kostima nevinih ljudi .....i ti bi meni zabranila da svoj bijes i tugu stavim na ovaj ekran , tako sto trazim pravdu i istinu.Zadovoljiti pravdu znaci ukinuti genocidnu rs. Traziti pravdu nije talasanje.Zalagati se da rs opstane u bilo kakvom obliku i formi znaci puhati hinjski i lukavo u krila vjetru koji ce dignuti talase.Ti nisi ta , ja to znam , ali ja sam zadnji covjek koji talasa.
-
_BosanaC
Forum je mjesto za razmjenu i iznosenje misljenja, ali mi je fakat smijesno koliku energiju ljudi trose "trazeci" nesto sto sigurno dobiti nece na ovaj nacin. Kada bi se ista ta energija usmjerila u neku organizaciju, udruzenje, mozda bi se nesto i moglo uraditi.Oceania wrote:Ja drugog mjesta nemam.Dosada sam procitao hiljadu slicnih postova kako na ovom tako i drugim forumima .Zasto je bilo koji forum " odjeljenje " politika , pogresno mjesto za trazenje necega i za iznosenje stava o necemu ili nekome._BosanaC wrote:A jesi li kada razmislio da sve to sto trazis, koliko god to opravdano bilo, trazis na pogresnom mjestu i na pogresan nacin?Oceania wrote: Slobo crko , Raso i Ratko u sumi , sud u Hagu se ukida , tuzba visi ko cardak ....njihovo djelo rs zivi i raste na kostima nevinih ljudi .....i ti bi meni zabranila da svoj bijes i tugu stavim na ovaj ekran , tako sto trazim pravdu i istinu.Zadovoljiti pravdu znaci ukinuti genocidnu rs. Traziti pravdu nije talasanje.Zalagati se da rs opstane u bilo kakvom obliku i formi znaci puhati hinjski i lukavo u krila vjetru koji ce dignuti talase.Ti nisi ta , ja to znam , ali ja sam zadnji covjek koji talasa.
-
Jastreb35
Treba ukazati na razliku izmedju veceg dijela srpskog naroda koji je prisao Karadzicu i Mladicu iz pukog straha od majorizacije, te samih Karadzica i Mladica koji su planirali nestanak citavog naroda. Alternativa velikosrpski orijentisanim srpskim intelektualcima je ucutkana, ili je (opravdano) djelovala na suprotnom politickom polu.Meni je smijesno pricati na takav nacin da je trebam nesto dati Srbima pa su oni nezadovoljni pa onda Srbi zatvore gradove i udri dzuletom i razvuci im pamet.
Naravno da jeste. Ali ne kod citavog srpskog naroda. Vecina je casna i postena, a tu se vecinu obavjestajnim sluzbama pod kontrolom Beograda oblikovalo iz opozicije bosnjackohrvatskoj majorizaciji, u genocidnu silu koja suti pred masovnim likvidacijama i sistematskim rusenjem dzamija. Kod njih nisi imao strukture koje bi mogle neutralisati njihovog Juku i likvidirati njihovog Cacu. Kod njih su Juke i Cace usli u parlament, gdje i danas sjede. Sto se vise ukazuje na tu razliku izmedju prosjecnog vojnika VRS i Karadzica, to ce se prije stvoriti kriticna masa koja ce se konacno distancirati od genocidne prirode manjeg entiteta, a prihvatiti uredjenje koje ce ih stiti od majorizacije. Rjesenje koje im danas ne nude ni Lagumdzija, ni Tihic, ni Silajdzic.Zamisli molim te interes za "veliku Srbiju " nikad nije ni postojao dok se moja glava nije usijala.
Ideja o eliminaciji srpstva je ziva i zdrava na ovom forumu. Bosanska nacija treba da bude izbor pojedinca, a ne jedina alternativa postojecem stanju. Drzavi lojalni intelektualci, Srbi, Hrvati i Bosnjaci moraju doci do konstruktivnog rjesenja koje uvazava kolektivna prava, a bez sadasnje (c)etnitetizacije polovine BiH.Niko Srbima ne moze ukinuti cirilicu niti to hoce, a to je njihov nacionalni interes, a ne etnicki ociscena teritorija.
-
Grom iz vedra neba
To je glupost. Cuj ideja o eliminaciji srpstva?! Ne seri, brate, kakva eliminacija srpstva, to je onda ideja za genocid. A jedini su genocid pocinili Srbi. Ovdje postoji ideja o eliminaciji posljedice genocida, a to je Republika Srpska. I nista vise.Jastreb35 wrote:Ideja o eliminaciji srpstva je ziva i zdrava na ovom forumu. Bosanska nacija treba da bude izbor pojedinca, a ne jedina alternativa postojecem stanju. Drzavi lojalni intelektualci, Srbi, Hrvati i Bosnjaci moraju doci do konstruktivnog rjesenja koje uvazava kolektivna prava, a bez sadasnje (c)etnitetizacije polovine BiH.Niko Srbima ne moze ukinuti cirilicu niti to hoce, a to je njihov nacionalni interes, a ne etnicki ociscena teritorija.
-
digger
Ok Škljoco. Vazno je da se razumijemo.Oceania wrote:...Zamisli molim te interes za "veliku Srbiju " nikad nije ni postojao dok se moja glava nije usijala. I jos ce " brze rasti " velis , a ja usijana i naivna glava mislio da taj interes opada kada je srpski narod cuo da i je u ime te ideje ubijeno 100 000 neduznih bosanskih muslimana i da im je razvaljena infrastruktura i privreda tako da se nece oporaviti nikad a mozda ni tada.