Ko je minirao mezar Alije Izetbegovica?

Post Reply

Ko je minirao mezar Alije Izetbegovica?

Iza toga stoji SDA da bi prikupila poene pred izbore i homogenizirala Bosnjake
29
45%
Cetnici, ali MZ zabranjuje da se to objavi da ne bude nereda i osvete
18
28%
Niko, jer je POLICIJA totalno nesposobna da nadje krivce
17
27%

Total votes: 64

amrino

Post by amrino »

:oops:
zlatiborka

Post by zlatiborka »

halo_ba wrote:
Nancy Drew wrote:Zašto ne znamo ko je to uradio ?
Ili...zašto se o tome više uopće ne govori...?
Pa prosli izbori :D
Prosli izbori, jos se jagme oko vlasti i fotelja, a traze od predstavnika MZ da se donese privremeni budzet za prvi kvartal 2007 god. Sramota!

Jos je veca sramota sto ostavljaju ovo pitanje nerijeseno. Sta rade POLICIJA i Istrazni organi? Ono sto se desava povratnicima u RS i HB, sto ih ubijaju bez kazne, isto tako se ne rjesava. Koji imamo uticaj mi u Federaciji da se tamo nesto pokrene?

Ali ovdje u Sarajevu, nasem glavnom gradu vlada uzasno stanje i sta se cini da se dohaka kriminalcima kojima niko izgleda nista ne moze? Kriminal se uvukao u sve pore drustva, od samog vrha do dna. Golim okom se vidi, ne vidi to samo onaj ko nece i okrece glavu od problema!

Stigli smo, nazalost, na dno dna, ne moze biti gore! Srebrenica, Markale, Stari most, Ferhadija i ostali uzasi sto su se desili, ne mogu se porediti sa moralnom mizerijom i hipokrizijom drustva i drzave kojoj nije stalo da pronadje i kazni bombase Alijinog mezara, covjeka koje bio nas prvi predsjednik, nebitno je da li je pravio greske i ne govorimo ovdje o tome.

Govorimo o tome da se neko usudio uraditi to rahmetli Aliji, a da niko od odgovornih iz vlasti ne rjesava taj slucaj. Sram ih i stid bilo, usutili se k'o kurve, misle narod ce to zaboraviti.
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

seka wrote:
Grom iz vedra neba wrote:Zato sto je od Dejtona do danas, ubijeno oko 100 povratnika na teritoriji koje kontrolise RS i tzv. HR-HB. Ni jedno od tih ubistava nije rijeseno. Eto zasto ne znamo.
:?
propaganda :?
:? e stvarno udrobis svega :?
Ja sam bio pokrenuo temu 70 nerazjasnjenih ubistava koja je zakljucana, a naveo sam po imenu i prezimenu 20 slucajeva. Ovo nisu izmisljotine nego u policiji provjereni podaci.
Grom iz vedra neba

hrasno38 wrote:
Grom iz vedra neba wrote:
zlatiborka wrote: Tema jeste odvratna i grozomorna, ali desilo se! Za Srebrenicu se zna ko je to odradio, isto tako i Markale i Stari most u Mostaru. Jako dobro se zna, i dokazano je i Hagu ko je izvrsio genocid nad Bosnjacima, ali to nema nikakve veze sa ovom temom.

Bas zato sto se ne zna ko je minirao Alijin mezar, po cijem nalogu i zasto! Kad se to obznani javnosti i kaze sta se tacno desilo, nece biti potrebe za otvaranjem ovakvih tema. A ko se zalaze za podjelu BiH, to se svaki dan moze procitati u stampi.

Aferim....

I jos nesto, carsija prica, i gdje ima dima, ima i vatre!
"Carsija" je pricala (mislim na Bakira, Dane i SB) godinu dana, da je "bosnjacko podzemlje i policijski vrh" odgovorno za atentat na Leutara, da bi nakon godinu dana promjenili pricu, i rekli da je zato kriva hercegovacka mafija, na sto je policija u pocetku, i medjunarodna zajednica prvo i posumnjala.
To Grome majstore samo sam cekao kad ces nakon SDP-a poceti udarati po (Bakiru, Danima, Bosni)najvecim neprijateljima minderlija koji vedre i oblace po polovini nase drzave. Pa ko onda ubi Ugljena Grome????????? Ko ubi Taiba Torlakovica, ko postavlja bombe pod auta u Sarajevu???. Mora da je sve to ustasko-cetnicka oligarhija!!!! Ko iskljuci kamere na Vratnickom mezarju, da nije mozda Zubak?????? ili mozda Avdic, Pecanin ili Bakir. Slijepom je tesko progledati moj Grome!!!!
Tvoje misljenje, je barem meni irelevantno. Imas Zubaka, uzivaj...
halo_ba

Post by halo_ba »

seka wrote:
Grom iz vedra neba wrote:Zato sto je od Dejtona do danas, ubijeno oko 100 povratnika na teritoriji koje kontrolise RS i tzv. HR-HB. Ni jedno od tih ubistava nije rijeseno. Eto zasto ne znamo.
:?
propaganda :?
:? e stvarno udrobis svega :?
Ja sam bio pokrenuo temu 70 nerazjasnjenih ubistava koja je zakljucana, a naveo sam po imenu i prezimenu 20 slucajeva. Ovo nisu izmisljotine nego u policiji provjereni podaci.
Ok....ali kakve veze imaju ubistva u RS i HB sa ovim u Sarajevu? I mani me odgovora tipa "ko ima oci, taj i vidi".
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:
Grom iz vedra neba wrote: "Carsija" je pricala (mislim na Bakira, Dane i SB) godinu dana, da je "bosnjacko podzemlje i policijski vrh" odgovorno za atentat na Leutara, da bi nakon godinu dana promjenili pricu, i rekli da je zato kriva hercegovacka mafija, na sto je policija u pocetku, i medjunarodna zajednica prvo i posumnjala.
To Grome majstore samo sam cekao kad ces nakon SDP-a poceti udarati po (Bakiru, Danima, Bosni)najvecim neprijateljima minderlija koji vedre i oblace po polovini nase drzave. Pa ko onda ubi Ugljena Grome????????? Ko ubi Taiba Torlakovica, ko postavlja bombe pod auta u Sarajevu???. Mora da je sve to ustasko-cetnicka oligarhija!!!! Ko iskljuci kamere na Vratnickom mezarju, da nije mozda Zubak?????? ili mozda Avdic, Pecanin ili Bakir. Slijepom je tesko progledati moj Grome!!!!
Svaka cast majstore pokusavas biti i duhovit. Stanovit napredak!!!!
amrino

Post by amrino »

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Nancy Drew wrote:
Grom iz vedra neba wrote:Mislim da je ovakva tema odvratna. Ko je pobio srebrenicane? Sami se pobili. Ko je pobio ljude na Markalama? Sami su se pobili. Ko je srusio Stari most? Ronioci Armije BiH. Ko je gadjao dzamiju u Jasenici? SDA, predizborna kampanja itd itd.

Zaista perfidno, ali kako ovdje ima 30% ljudi koji se zalazu za podjelu BiH, onda nije cudo sto se ovakve insinuacije podmecu...Aferim!
Ne pali se odmah.
Znamo ko je pobio Srebreničane.
Znamo ko je pobio ljude na Markalama.
Znamo ko je srušio Stari most.
Znamo ko je gađao džamiju u Jasenici.
Ne znamo ko je minirao mezar Alije Izetbegovića.
Zašto ne znamo ko je minirao mezar Alije Izetbegovića?
Reci ti meni.
Bez povišenih tonova i nervoze. Samo polako. Zašto ne znamo?
Zato sto je od Dejtona do danas, ubijeno oko 100 povratnika na teritoriji koje kontrolise RS i tzv. HR-HB. Ni jedno od tih ubistava nije rijeseno. Eto zasto ne znamo.
uz svo duzno postovanje, tebi je za sve argument 100 ubijenih povratnika i raspustanje mupa RS...
mezar alije izetbegovica je na teritoriji federacije, obzirom da se do sada nije maklo s mrtve tacke oko istrage, zar ti ne bi trebao traziti raspustanje mupa Federacije ili Kantona Sarajevo....
Grom iz vedra neba

mIRCerka wrote:
Nancy Drew wrote: Ne pali se odmah.
Znamo ko je pobio Srebreničane.
Znamo ko je pobio ljude na Markalama.
Znamo ko je srušio Stari most.
Znamo ko je gađao džamiju u Jasenici.
Ne znamo ko je minirao mezar Alije Izetbegovića.
Zašto ne znamo ko je minirao mezar Alije Izetbegovića?
Reci ti meni.
Bez povišenih tonova i nervoze. Samo polako. Zašto ne znamo?
Zato sto je od Dejtona do danas, ubijeno oko 100 povratnika na teritoriji koje kontrolise RS i tzv. HR-HB. Ni jedno od tih ubistava nije rijeseno. Eto zasto ne znamo.
uz svo duzno postovanje, tebi je za sve argument 100 ubijenih povratnika i raspustanje mupa RS...
mezar alije izetbegovica je na teritoriji federacije, obzirom da se do sada nije maklo s mrtve tacke oko istrage, zar ti ne bi trebao traziti raspustanje mupa Federacije ili Kantona Sarajevo....
Ne. Upravo je to argument za stvaranje drzavnog MUP-a, jer su po dobrom starom obicaju bombarderi pobjegli u RS, a tamo nasa policija nema nikakve nadleznosti.
Grom iz vedra neba

hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote: To Grome majstore samo sam cekao kad ces nakon SDP-a poceti udarati po (Bakiru, Danima, Bosni)najvecim neprijateljima minderlija koji vedre i oblace po polovini nase drzave. Pa ko onda ubi Ugljena Grome????????? Ko ubi Taiba Torlakovica, ko postavlja bombe pod auta u Sarajevu???. Mora da je sve to ustasko-cetnicka oligarhija!!!! Ko iskljuci kamere na Vratnickom mezarju, da nije mozda Zubak?????? ili mozda Avdic, Pecanin ili Bakir. Slijepom je tesko progledati moj Grome!!!!
Svaka cast majstore pokusavas biti i duhovit. Stanovit napredak!!!!
Cuj "stanovit" :lol:
halo_ba

Post by halo_ba »

Grom iz vedra neba wrote: Ne. Upravo je to argument za stvaranje drzavnog MUP-a, jer su po dobrom starom obicaju bombarderi pobjegli u RS, a tamo nasa policija nema nikakve nadleznosti.
Zvuci kao da znas o kome se radi, daj i nas prosvijetli.
Da se razumijemo, i ja sam za stvaranje MUP-a BiH, ali kakve to veze ima sa hipten kriminalaca koji setaju policajcima ispred nosa u sred Sarajeva? I je li to vrhunski dokaz da je mezar minirao neko iz RS?
I to pred izbore...
Reina

Post by Reina »

Grom iz vedra neba wrote: Ne. Upravo je to argument za stvaranje drzavnog MUP-a, jer su po dobrom starom obicaju bombarderi pobjegli u RS, a tamo nasa policija nema nikakve nadleznosti.
eh al' to ima veze sa reformom policije i sa Dodikovim opstrukcijama u vezi toga... al,necemo o Dodiku malo cemo samo cirkusati kad je on u pitanju, hajmo malo o onima koji su se borili za ovu zemlju i o onima koji su jacanje drzave i njenih institucija oni su nam jedini trn u oku... :oops:
amrino

Post by amrino »

Grom iz vedra neba

halo_ba wrote:
Da se razumijemo, i ja sam za stvaranje MUP-a BiH, ali kakve to veze ima sa hipten kriminalaca koji setaju policajcima ispred nosa u sred Sarajeva? I je li to vrhunski dokaz da je mezar minirao neko iz RS?
I to pred izbore...
Kao sto sam bio ubijedjen 1000% da je Vecernji list izmislio napad na Gospu, a potom na to nasjeli FTV i 60 minuta, i sada sam siguran da su ovo uradili cetnici. Zakon indukcije.
Big Daddy

Post by Big Daddy »

Ne. Upravo je to argument za stvaranje drzavnog MUP-a, jer su po dobrom starom obicaju bombarderi pobjegli u RS, a tamo nasa policija nema nikakve nadleznosti.
Vidim da si jako dobro informiran Grome pa bi te zamolio da skokne¹ do policije i ka¾e¹ im tko ubi Jozu Leutara da nemoraju vi¹e tra¾iti la¾ne svjedoke i plaæati im milione maraka. I onda jo¹ tra¾e da im svjedoci marke vrate.
halo_ba

Post by halo_ba »

Kao sto sam bio ubijedjen 1000% da je Vecernji list izmislio napad na Gospu, a potom na to nasjeli FTV i 60 minuta, i sada sam siguran da su ovo uradili cetnici. Zakon indukcije.
A pravilo desne ruke? :D
Joooj, sta sve necu cut'....
Grom iz vedra neba

halo_ba wrote:
A pravilo desne ruke? :D
Joooj, sta sve necu cut'....
E to je u slucaju napada na Papu, vehabije iz Gornje Maoce, Mission Imposibile 4
5arPan

Post by 5arPan »

sto manje dijete znas to si manje nesretan!!!
To je uradio neko ko nema pametnijeg posla i ima
para da nist' ne radi i smislja podvale!!
zlatiborka

Post by zlatiborka »

halo_ba wrote:
I to pred izbore...

Na Medjugorje i Gospu nije bilo nikakvog napada, sve je izmisljeno i plasirano u javnost iz ko zna kojih i cijih niskih pobuda. Ali skrnavljenje Alijinog mezara nije izmisljeno, desilo se u sred Sarajeva, maltene svima pred ocima!

I nista, puklo nesto, pa sta. Ako POLICIJA ne moze ili nece da nadje pocinioca ili vise njih, bez obzira ko su oni, treba da to zaboravimo i guramo glavu u pijesak kao da se nista nije desilo!
Grom iz vedra neba

zlatiborka wrote:
halo_ba wrote: Zvuci kao da znas o kome se radi, daj i nas prosvijetli.
I to pred izbore...

Na Medjugorje i Gospu nije bilo nikakvog napada, sve je izmisljeno i plasirano u javnost iz ko zna kojih i cijih niskih pobuda. Ali skrnavljenje Alijinog mezara nije izmisljeno, desilo se u sred Sarajeva, maltene svima pred ocima!

I nista, puklo nesto, pa sta. Ako POLICIJA ne moze ili nece da nadje pocinioca ili vise njih, bez obzira ko su oni, treba da to zaboravimo i guramo glavu u pijesak kao da se nista nije desilo!
Zlatiborka, moras da razlikujes dva pojma. Prvi se zove poredjenje: Npr. A je razlicito od B. A drugi je nabrajanje, 1, 2, 3, 4, 5 itd. Ja sam se bavio nabrajanjem slucajeva kao prvo, a potom sam poredio propagandne aktivnosti koji se vezu za njih. Sada je SDA napala Izetbegovica, jucer je Vazemaljac srusio Stari most, a prekjucer su vehabije napale Gospu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

zlatiborka wrote:
halo_ba wrote: Zvuci kao da znas o kome se radi, daj i nas prosvijetli.
I to pred izbore...

Pa evo imamo nekoga ko primjenjujuci zakone "indukcije" dolazi do cistih zakljucaka sa 100% tacnosti. Zaricu cuvaj se ugrozena ti je pozicija eto ti Kleopatre u obliku Groma!!! Indukcija je cudo!!!!!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

hrasno38 wrote:
zlatiborka wrote:
Grom iz vedra neba wrote: Kao sto sam bio ubijedjen 1000% da je Vecernji list izmislio napad na Gospu, a potom na to nasjeli FTV i 60 minuta, i sada sam siguran da su ovo uradili cetnici. Zakon indukcije.

Pa evo imamo nekoga ko primjenjujuci zakone "indukcije" dolazi do cistih zakljucaka sa 100% tacnosti. Zaricu cuvaj se ugrozena ti je pozicija eto ti Kleopatre u obliku Groma!!! Indukcija je cudo!!!!!
Pa dobro, indukcija, dedukcija, slicno zvuci, neka je dukcija...
:S meni je indukcija bila teska pravo, patili smo se sa profesorom koji ju je znao samo napisati na tabli, a nikako objasniti...
:roll:
rashomon

Post by rashomon »

"Oni"/policija i najjači mediji znaju ko je to uradio (iz pouzdanih izvora), pitanje je političkog trenutka kada će se to objaviti...

Ovi zadnji izbori očito su se odvijali kako je "trebalo".
manijak1

Post by manijak1 »

Minirao ga je profesionalac..... :D u timu..... :D a bitnije od njih je zašto se to desilo?
Nisu nako na horuk otišli ko na trafiku ....ili pumpu :D benzinsku.....banke ......ko pljačka :?
Amateri?Ili oni koji imaju informacije kada , gdje , koliko ...... :D .
Eh..... :D :D
Hantraga

Post by Hantraga »

Ben LAdenovo maslo :D
Post Reply