kazu zdravije je spavati tako
Vecina amera vjeruju u deda mrazagu
-
Zhaba
Deda Mraz je neko kojeg su sebi ljudi od coca cole izmislili isto kao x-mas ako se dobro sjecamamrino wrote:Da li neko konacno moze da objasni KO JE Deda Mraz???
U tom montekstu se stalno spominje sv. Nikola...ali nije mi to bas najjasnije...
Hocu da znam jeko taj vjekco!!!
- manijak1
- Hantraga
Djed mraz je integrisan iz Svetog Nikole...amrino wrote:Da li neko konacno moze da objasni KO JE Deda Mraz???
U tom montekstu se stalno spominje sv. Nikola...ali nije mi to bas najjasnije...
Sveti Nikolas je imao reputaciju davanja poklona...Njegova smrt je se desila u decembru...pa vjerovatno istog se on povezao sa Bozicem da na taj dan daje poklone...
U novije vrijeme ovaj svetac je zapad iskomercijalizovao kao Djeda Mraza...koji dolazi i djeli djeci poklone...
- cHupjahalic@
Ja ev` cekam punih 12 godina da Djeda mraz prodje sa svojim irvasima kraj moje kuce.
Zar on stvarno ne postoji

Zar on stvarno ne postoji
- manijak1
Kokakolirani
Kapitalisti koji misle samo na profit
reklameri najdubljih emocija
ali svaki njihov spot volim pogledati

-
array
1. Pogrešno koristiš riječ integrisan. Znači potpuno suprotno od onoga šta hoćeš da kažeš.Hantraga wrote:Djed mraz je integrisan iz Svetog Nikole...amrino wrote:Da li neko konacno moze da objasni KO JE Deda Mraz???
Sveti Nikolas je imao reputaciju davanja poklona...Njegova smrt je se desila u decembru...pa vjerovatno istog se on povezao sa Bozicem da na taj dan daje poklone...
U novije vrijeme ovaj svetac je zapad iskomercijalizovao kao Djeda Mraza...koji dolazi i djeli djeci poklone...
2. Djeda Mraz je komunistička izmišljotina i Coca Cola nema ništa s tim. Pošto su komunisti imali problema sa religijama, prvo su Rusi pa onda i drugi, Svetom Nikoli promijenili ime u Djed Mraz. To je bio komunistički način čuvanja tradicije Svetog Nikole. Sad kad komunizma više nema, nema ni Djeda Mraza. Postoji samo Sveti Nikola ili kako se već zove na različitim jezicima.
3. Coca Cola je u svojim reklamama prva preobukla Svetog Nikolu u crveno. Nekim čudom crvena boja se zadržala svugdje u svijetu. Prije Coca Cole Sveti Nikola je uvijek bio obučen u zeleno.
4. Ima komunizma - ima Djeda Mraza i nema Svetog Nikole. Nema komunizma - nema Djeda Mraza a ima Svetog Nikole. Got that?
- pitt
Cuj kud u zeleno???lampard wrote:3. Coca Cola je u svojim reklamama prva preobukla Svetog Nikolu u crveno. Nekim čudom crvena boja se zadržala svugdje u svijetu. Prije Coca Cole Sveti Nikola je uvijek bio obučen u zeleno.
pa kud bas u zeleno![]()
![]()
- manijak1
-
grep
pitt wrote:Cuj kud u zeleno???lampard wrote:3. Coca Cola je u svojim reklamama prva preobukla Svetog Nikolu u crveno. Nekim čudom crvena boja se zadržala svugdje u svijetu. Prije Coca Cole Sveti Nikola je uvijek bio obučen u zeleno.
pa kud bas u zeleno![]()
![]()
Pa convert....
:D