Da li ste za podijeljenu BiH ?

Da li ste za podijeljenu BiH

Poll ended at 25/01/2007 00:03

Da
27
25%
Ne
80
75%

Total votes: 107

mrki62

Post by mrki62 »

Sunce vam kalaisano , pa BiH je već podijeljena 8-)
Sarajevska vlast radi po svoje - Mostarska vlast po svoje - Banjalučka po svoje a bogami i Brčko distrikt po svoje . Svako ima svoje ministarstvo, carinu , sudstvo školstvo ,....... Jel Alija to sistemski uradio lil ne - pitanje je sad ??????
Reina

Post by Reina »

mrki62 wrote:Sunce vam kalaisano , pa BiH je već podijeljena 8-)
Sarajevska vlast radi po svoje - Mostarska vlast po svoje - Banjalučka po svoje a bogami i Brčko distrikt po svoje . Svako ima svoje ministarstvo, carinu , sudstvo školstvo ,....... Jel Alija to sistemski uradio lil ne - pitanje je sad ??????
pa i svaki kanton ima svoju vlast i sve to sto si nabrojao :-) pa ... :-)
Big Daddy

Post by Big Daddy »

Bez prepucavanja DA
mrki62

Post by mrki62 »

Reina wrote:
mrki62 wrote:Sunce vam kalaisano , pa BiH je već podijeljena 8-)
pa i svaki kanton ima svoju vlast i sve to sto si nabrojao :-) pa ... :-)
Eto ja znam da to ne bi potpiso , sve je to potpisano na štetu vlastitog naroda !
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Iako su je lopovi i zločinci već podjelili... ja nikad za to bio nisam niti sam sad....
mrki62

Post by mrki62 »

uvjek dobar gost wrote:Iako su je lopovi i zločinci već podjelili... ja nikad za to bio nisam niti sam sad....
Na žalost ti potpisnici nisu pitali narod . U ratu smu mogli praviti izbore a plebiscit u vezi toga kao nisu mogli - fukare !
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Rjesenje Kosova ce dati odgovor na sva pitanja u BIH....

TEk pocinje rasplet na ovim prostorima....iz Srbije krenulo u Srbiji ce zavrsiti..

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 36&meni=12
Oceania

Post by Oceania »

zavrzlama wrote:Rjesenje Kosova ce dati odgovor na sva pitanja u BIH....

TEk pocinje rasplet na ovim prostorima....iz Srbije krenulo u Srbiji ce zavrsiti..

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 36&meni=12
Republike sumske ce biti sve manje i manje do konacnog nestanka.Kosovo ce dobiti nezavisnost a Vovodina puno vise od obicne autonomije mozda cak i nezavisnost.Sandzak ce imati sutra vise nego danas .Ko drugom jamu kopa sam u nju pada !!!! Uvijek bilo i bice !!! Pasaluk ce biti preko Drine , eto kolika ce biti velika smrdija.I to im je puno s obzirom kakvu su sudbinu Bosnu namijenili i sta su joj napravili. Zivi bili pa vidili.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

NE
BiH je priznata u svojim granicama, treba unutar njenih granica sve svesti na drzavni nivo. Dosta je vise podjele, s tom podjelom bih zaboravili na agresiju i neduzni narod koji je sad pod zemljom. Ako bi doslo do podjele, ta bi agresorska tvorevina rs svoje ruke oprala i bila bi neka etnicki cista drzavica :x Ispalo bi da su Karadzic i Mladic, koji su u bijegu, veliki heroji i "ocevi" agresorske drzavice za svoj narod jer su im stvorili drzavu.
revolutia

Post by revolutia »

eto, ipak je trecina koja je do sada ucestvovala u anketi glasala za podjelu...zalosno...

posmatram politiku, i mogu vam reci da se malo plasim, pa sad...
bilo bi mi drago da grijesim :)

ajde uzdravlje! 8-) 8-)
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

revolutia wrote:eto, ipak je trecina koja je do sada ucestvovala u anketi glasala za podjelu...zalosno...

ajde uzdravlje! 8-) 8-)
I ja sam razocaran da 30% forumasa zeli podijeljenu BiH, ali to daje dodatno objasnjenje kada su u pitanji ranije ankete o BiH, Armiji, Izetbegovicu, Generalima i sl...sto bi neko reko, maske su pale :D
Oceania

Post by Oceania »

Grom iz vedra neba wrote:
revolutia wrote:eto, ipak je trecina koja je do sada ucestvovala u anketi glasala za podjelu...zalosno...

ajde uzdravlje! 8-) 8-)
I ja sam razocaran da 30% forumasa zeli podijeljenu BiH, ali to daje dodatno objasnjenje kada su u pitanji ranije ankete o BiH, Armiji, Izetbegovicu, Generalima i sl...sto bi neko reko, maske su pale :D
Nije strasno , 28 % ljudi na ovom forumu su izdajnici i neprijatelji Bosne .Toliko ih je bilo i prije rata / 68, 8 % ljudi je glasalo na referendumu za nezavisnost i teritorijalnu nedjeljivost . Neki nisu izisli na referndum i to je to . Vidjecemo jednog dana kada se ljiljani zavijore u Banja Luci da li ce 28 % stanovnistva izraziti zelju da se iseli iz nedjeljive i jedinstvene , unitarne i centralizirane , multi i kulti Bosne ......ili ce je prihvatiti kao sto su prihvatili sahovnicu na kuli u Kninu.
revolutia

Post by revolutia »

Oceania wrote:
Grom iz vedra neba wrote:

ajde uzdravlje! 8-) 8-)
Nije strasno , 28 % ljudi na ovom forumu su izdajnici i neprijatelji Bosne .Toliko ih je bilo i prije rata / 68, 8 % ljudi je glasalo na referendumu za nezavisnost i teritorijalnu nedjeljivost . Neki nisu izisli na referndum i to je to . Vidjecemo jednog dana kada se ljiljani zavijore u Banja Luci da li ce 28 % stanovnistva izraziti zelju da se iseli iz nedjeljive i jedinstvene , unitarne i centralizirane , multi i kulti Bosne ......ili ce je prihvatiti kao sto su prihvatili sahovnicu na kuli u Kninu.

ha-ha

to necemo nikad doziviti sa ovim danasnjim politicarima koji i jesu IZDAJNICI...zbog izdajnika bi mogli dobiti podijeljenu Bosnu.
mirness

Post by mirness »

ajde uzdravlje! 8-) 8-)
a mozda je ta trecina iz republike simske ?????????

jer i sam pokretac ove teme je otamo zar ne ?

ispravka simske = sumske
Last edited by mirness on 26/12/2006 19:05, edited 1 time in total.
revolutia

Post by revolutia »

a ne mirnese, ja sam ti stari bosnjanin iz federacije koji ovu zemlju voli kao zivot svoj!

razlog sto sam pokrenuo anketu sam napisao u prvim postovima ove teme.

dodatno me zabrinjava cijela ova politicka scena u BiH i imam osjecaj da neko priprema teren za podjele...za mene bi smak svijeta bio kad bi kroz godinu-dvije BiH bila podijeljena..a anketa me utjera u jos veci crnjak :-?
mirness

Post by mirness »

revolutia wrote:ok,hvala za feedback,
razlog sto sam postavio anketu je, pricam sa jaranima iz federacije, i znam da vole ovu zemlju, bili su tokom rata u bih, ia na moje veliko zaprepastenje govore, kako bi i m bilo svejedno da se BiH podijeli..
zato sam stavio anketu, da siru masu cujem, jer sam negativno iznenadjen...

dakle, bez "zadnjh namjera" pitam :)

ps a mozda bi iranci volili malo slanine zamezetit hehehe
ma ovo me zbuni, sorry zbog pomisli da si iz "sumske"
revolutia

Post by revolutia »

ma sve u dure :)
mirness

Post by mirness »

al i dalje stoji mogucnost da je ta trecina otamo !!!
Big Daddy

Post by Big Daddy »

mirness wrote:al i dalje stoji mogucnost da je ta trecina otamo !!!
A ¹to je to BiH sveta krava pa nemo¾e biti podijeljena? Dijelile su se i veæe i jaèe dr¾ave nego ¹to li je BiH pa svijet nije propao. :-) :-)
forUMASH

Post by forUMASH »

Da li ste za podijeljenu BiH ?
....postavljao ti ovakve teme ili ne, Bosna je podijeljena ima vec deset godina....ceka se pogodan trenutak da se upali svijetlo pa da i "delegati" vide koliko je sati...
revolutia

Post by revolutia »

mah..odakle god bili, ne valja..

po meni je BiH vec djelimicno i podijeljena.
gledam ove strane firme sto su dosle u bosnu u zadnje 2 godine. vecina njih ne otvara jedno predstavnistvo (recimo u glavnom gradu), vec dijele firmu na dva dijela:

prvi dio: sjediste u Sa i pokriva podrucje federacije
drugio dio: sjediste u banja luci i pokriva podrucje rs...

dalje,kad gledam analize BiH od strane stranih banaka, sve informacije dijele na rs i federaciju i to eksplicitno naglasavaju..

znaci stranci koji dolaze da ulazu u BiH automatski i poslovanje dijele na rs i federaciju..

to je uzas, i ako se tako nastavi u sljedecih par godina ce ova drzava sigurno otici u podjelu :x :x :x

a ako se rs ocijepi, i hrvati ce traziti pravo na svoj entitet..nidje kraja
Last edited by revolutia on 26/12/2006 19:21, edited 1 time in total.
Oceania

Post by Oceania »

Big Daddy wrote:
A što je to BiH sveta krava pa nemože biti podijeljena? Dijelile su se i veće i jače države nego što li je BiH pa svijet nije propao. :-) :-)
upravo zato sto nije krava nece se dijeliti . uzmi opet pusku ako smijes big daddy , pa probaj dijeliti .....zasvrbi li te obarac na tenku kada vidis da opet Stari Most stoji , hajde ako smijes :-D :D
debela

Post by debela »

ja bih zamolila makar jednu osobu koja je glasala da zeli podjeljenu bih da mi objasni zasto to zeli. kratko i jasno, samo toliko. hvala.
pitt

Post by pitt »

naredili im iz centrale :?
mirness

Post by mirness »

Oceania wrote:
Big Daddy wrote:
A što je to BiH sveta krava pa nemože biti podijeljena? Dijelile su se i veće i jače države nego što li je BiH pa svijet nije propao. :-) :-)
upravo zato sto nije krava nece se dijeliti . uzmi opet pusku ako smijes big daddy , pa probaj dijeliti .....zasvrbi li te obarac na tenku kada vidis da opet Stari Most stoji , hajde ako smijes :-D :D
potpisujem
Post Reply