Sarajevska vlast radi po svoje - Mostarska vlast po svoje - Banjalučka po svoje a bogami i Brčko distrikt po svoje . Svako ima svoje ministarstvo, carinu , sudstvo školstvo ,....... Jel Alija to sistemski uradio lil ne - pitanje je sad ??????
Da li ste za podijeljenu BiH ?
- mrki62
Sunce vam kalaisano , pa BiH je već podijeljena
Sarajevska vlast radi po svoje - Mostarska vlast po svoje - Banjalučka po svoje a bogami i Brčko distrikt po svoje . Svako ima svoje ministarstvo, carinu , sudstvo školstvo ,....... Jel Alija to sistemski uradio lil ne - pitanje je sad ??????
-
Reina
pa i svaki kanton ima svoju vlast i sve to sto si nabrojaomrki62 wrote:Sunce vam kalaisano , pa BiH je već podijeljena![]()
- mrki62
Eto ja znam da to ne bi potpiso , sve je to potpisano na štetu vlastitog naroda !Reina wrote:pa i svaki kanton ima svoju vlast i sve to sto si nabrojaomrki62 wrote:Sunce vam kalaisano , pa BiH je već podijeljena![]()
Sarajevska vlast radi po svoje - Mostarska vlast po svoje - Banjalučka po svoje a bogami i Brčko distrikt po svoje . Svako ima svoje ministarstvo, carinu , sudstvo školstvo ,....... Jel Alija to sistemski uradio lil ne - pitanje je sad ??????pa ...
- uvjek dobar gost
Iako su je lopovi i zločinci već podjelili... ja nikad za to bio nisam niti sam sad....
- mrki62
Na žalost ti potpisnici nisu pitali narod . U ratu smu mogli praviti izbore a plebiscit u vezi toga kao nisu mogli - fukare !uvjek dobar gost wrote:Iako su je lopovi i zločinci već podjelili... ja nikad za to bio nisam niti sam sad....
-
zavrzlama
Rjesenje Kosova ce dati odgovor na sva pitanja u BIH....
TEk pocinje rasplet na ovim prostorima....iz Srbije krenulo u Srbiji ce zavrsiti..
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 36&meni=12
TEk pocinje rasplet na ovim prostorima....iz Srbije krenulo u Srbiji ce zavrsiti..
-
Oceania
Republike sumske ce biti sve manje i manje do konacnog nestanka.Kosovo ce dobiti nezavisnost a Vovodina puno vise od obicne autonomije mozda cak i nezavisnost.Sandzak ce imati sutra vise nego danas .Ko drugom jamu kopa sam u nju pada !!!! Uvijek bilo i bice !!! Pasaluk ce biti preko Drine , eto kolika ce biti velika smrdija.I to im je puno s obzirom kakvu su sudbinu Bosnu namijenili i sta su joj napravili. Zivi bili pa vidili.zavrzlama wrote:Rjesenje Kosova ce dati odgovor na sva pitanja u BIH....
- Bosanac_21
NE
BiH je priznata u svojim granicama, treba unutar njenih granica sve svesti na drzavni nivo. Dosta je vise podjele, s tom podjelom bih zaboravili na agresiju i neduzni narod koji je sad pod zemljom. Ako bi doslo do podjele, ta bi agresorska tvorevina rs svoje ruke oprala i bila bi neka etnicki cista drzavica
Ispalo bi da su Karadzic i Mladic, koji su u bijegu, veliki heroji i "ocevi" agresorske drzavice za svoj narod jer su im stvorili drzavu.
BiH je priznata u svojim granicama, treba unutar njenih granica sve svesti na drzavni nivo. Dosta je vise podjele, s tom podjelom bih zaboravili na agresiju i neduzni narod koji je sad pod zemljom. Ako bi doslo do podjele, ta bi agresorska tvorevina rs svoje ruke oprala i bila bi neka etnicki cista drzavica
-
Grom iz vedra neba
I ja sam razocaran da 30% forumasa zeli podijeljenu BiH, ali to daje dodatno objasnjenje kada su u pitanji ranije ankete o BiH, Armiji, Izetbegovicu, Generalima i sl...sto bi neko reko, maske su palerevolutia wrote:eto, ipak je trecina koja je do sada ucestvovala u anketi glasala za podjelu...zalosno...
posmatram politiku, i mogu vam reci da se malo plasim, pa sad...
bilo bi mi drago da grijesim
ajde uzdravlje!![]()
-
Oceania
Nije strasno , 28 % ljudi na ovom forumu su izdajnici i neprijatelji Bosne .Toliko ih je bilo i prije rata / 68, 8 % ljudi je glasalo na referendumu za nezavisnost i teritorijalnu nedjeljivost . Neki nisu izisli na referndum i to je to . Vidjecemo jednog dana kada se ljiljani zavijore u Banja Luci da li ce 28 % stanovnistva izraziti zelju da se iseli iz nedjeljive i jedinstvene , unitarne i centralizirane , multi i kulti Bosne ......ili ce je prihvatiti kao sto su prihvatili sahovnicu na kuli u Kninu.Grom iz vedra neba wrote:I ja sam razocaran da 30% forumasa zeli podijeljenu BiH, ali to daje dodatno objasnjenje kada su u pitanji ranije ankete o BiH, Armiji, Izetbegovicu, Generalima i sl...sto bi neko reko, maske su palerevolutia wrote:eto, ipak je trecina koja je do sada ucestvovala u anketi glasala za podjelu...zalosno...
ajde uzdravlje!![]()
-
revolutia
Oceania wrote:Nije strasno , 28 % ljudi na ovom forumu su izdajnici i neprijatelji Bosne .Toliko ih je bilo i prije rata / 68, 8 % ljudi je glasalo na referendumu za nezavisnost i teritorijalnu nedjeljivost . Neki nisu izisli na referndum i to je to . Vidjecemo jednog dana kada se ljiljani zavijore u Banja Luci da li ce 28 % stanovnistva izraziti zelju da se iseli iz nedjeljive i jedinstvene , unitarne i centralizirane , multi i kulti Bosne ......ili ce je prihvatiti kao sto su prihvatili sahovnicu na kuli u Kninu.Grom iz vedra neba wrote:I ja sam razocaran da 30% forumasa zeli podijeljenu BiH, ali to daje dodatno objasnjenje kada su u pitanji ranije ankete o BiH, Armiji, Izetbegovicu, Generalima i sl...sto bi neko reko, maske su palerevolutia wrote:eto, ipak je trecina koja je do sada ucestvovala u anketi glasala za podjelu...zalosno...
ajde uzdravlje!![]()
ha-ha
to necemo nikad doziviti sa ovim danasnjim politicarima koji i jesu IZDAJNICI...zbog izdajnika bi mogli dobiti podijeljenu Bosnu.
-
mirness
a mozda je ta trecina iz republike simske ?????????revolutia wrote:eto, ipak je trecina koja je do sada ucestvovala u anketi glasala za podjelu...zalosno...
ajde uzdravlje!![]()
jer i sam pokretac ove teme je otamo zar ne ?
ispravka simske = sumske
Last edited by mirness on 26/12/2006 19:05, edited 1 time in total.
-
revolutia
a ne mirnese, ja sam ti stari bosnjanin iz federacije koji ovu zemlju voli kao zivot svoj!
razlog sto sam pokrenuo anketu sam napisao u prvim postovima ove teme.
dodatno me zabrinjava cijela ova politicka scena u BiH i imam osjecaj da neko priprema teren za podjele...za mene bi smak svijeta bio kad bi kroz godinu-dvije BiH bila podijeljena..a anketa me utjera u jos veci crnjak
razlog sto sam pokrenuo anketu sam napisao u prvim postovima ove teme.
dodatno me zabrinjava cijela ova politicka scena u BiH i imam osjecaj da neko priprema teren za podjele...za mene bi smak svijeta bio kad bi kroz godinu-dvije BiH bila podijeljena..a anketa me utjera u jos veci crnjak
-
mirness
ma ovo me zbuni, sorry zbog pomisli da si iz "sumske"revolutia wrote:ok,hvala za feedback,
razlog sto sam postavio anketu je, pricam sa jaranima iz federacije, i znam da vole ovu zemlju, bili su tokom rata u bih, ia na moje veliko zaprepastenje govore, kako bi i m bilo svejedno da se BiH podijeli..
zato sam stavio anketu, da siru masu cujem, jer sam negativno iznenadjen...
dakle, bez "zadnjh namjera" pitam![]()
ps a mozda bi iranci volili malo slanine zamezetit hehehe
-
revolutia
mah..odakle god bili, ne valja..
po meni je BiH vec djelimicno i podijeljena.
gledam ove strane firme sto su dosle u bosnu u zadnje 2 godine. vecina njih ne otvara jedno predstavnistvo (recimo u glavnom gradu), vec dijele firmu na dva dijela:
prvi dio: sjediste u Sa i pokriva podrucje federacije
drugio dio: sjediste u banja luci i pokriva podrucje rs...
dalje,kad gledam analize BiH od strane stranih banaka, sve informacije dijele na rs i federaciju i to eksplicitno naglasavaju..
znaci stranci koji dolaze da ulazu u BiH automatski i poslovanje dijele na rs i federaciju..
to je uzas, i ako se tako nastavi u sljedecih par godina ce ova drzava sigurno otici u podjelu

a ako se rs ocijepi, i hrvati ce traziti pravo na svoj entitet..nidje kraja
po meni je BiH vec djelimicno i podijeljena.
gledam ove strane firme sto su dosle u bosnu u zadnje 2 godine. vecina njih ne otvara jedno predstavnistvo (recimo u glavnom gradu), vec dijele firmu na dva dijela:
prvi dio: sjediste u Sa i pokriva podrucje federacije
drugio dio: sjediste u banja luci i pokriva podrucje rs...
dalje,kad gledam analize BiH od strane stranih banaka, sve informacije dijele na rs i federaciju i to eksplicitno naglasavaju..
znaci stranci koji dolaze da ulazu u BiH automatski i poslovanje dijele na rs i federaciju..
to je uzas, i ako se tako nastavi u sljedecih par godina ce ova drzava sigurno otici u podjelu
a ako se rs ocijepi, i hrvati ce traziti pravo na svoj entitet..nidje kraja
Last edited by revolutia on 26/12/2006 19:21, edited 1 time in total.
-
Oceania
upravo zato sto nije krava nece se dijeliti . uzmi opet pusku ako smijes big daddy , pa probaj dijeliti .....zasvrbi li te obarac na tenku kada vidis da opet Stari Most stoji , hajde ako smijesBig Daddy wrote:A što je to BiH sveta krava pa nemože biti podijeljena? Dijelile su se i veće i jače države nego što li je BiH pa svijet nije propao.mirness wrote:al i dalje stoji mogucnost da je ta trecina otamo !!!![]()
-
mirness
potpisujemOceania wrote:upravo zato sto nije krava nece se dijeliti . uzmi opet pusku ako smijes big daddy , pa probaj dijeliti .....zasvrbi li te obarac na tenku kada vidis da opet Stari Most stoji , hajde ako smijesBig Daddy wrote:A što je to BiH sveta krava pa nemože biti podijeljena? Dijelile su se i veće i jače države nego što li je BiH pa svijet nije propao.mirness wrote:al i dalje stoji mogucnost da je ta trecina otamo !!!![]()
![]()