ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
- uvjek dobar gost
... Ne fakat najgore je što ne postoji nikakav oblik pritiska na nadležne, a situacija je svaki dan sve gora.... odnosno grad poprima oblik kakav nikad nije imao.... i eto ipak ti neki kvazi nadležni primaju novac za svoj nerad....
Vrijeme je da se krene !!!
Vrijeme je da se krene !!!
- vjesticanametli
kod nas nema al ima kod vaspita_zeljanica wrote:ima li se kod nas kupiti ona evian voda?
- uvjek dobar gost
... Meni lično svaki drugi dan voda sa česme ima drugi okus... nekad i boju..
No mi probleme primjećujemo samo kad se neko otruje ..
Ovo je samo još jedan od dokaza nesposobnosti gradskih i kantonalnih vlasti.......
Ostavke ali ne samo dvoje ljudi....
No mi probleme primjećujemo samo kad se neko otruje ..
Ovo je samo još jedan od dokaza nesposobnosti gradskih i kantonalnih vlasti.......
Ostavke ali ne samo dvoje ljudi....
- The Nightwatchman
ili se provozaš dva puta sedmično grasovim vozilimaztluhcs wrote:Ma pustiš da te neko dobro nalupa (periodično) ili uprazniš divlji sex, odbije sav unutrašnji kamenacdocent wrote:Pogledajte malo vodu koju pijemo. Iza nje ostaje kamenac koji ne mozes nicim skinuti.
E kad to udje u organizam.........
-
pita_zeljanica
@vjesticanametli
ponijecu vode sa sobom, pa moze svako dobiti jedan sluk, ali samo jedan.
da li je naziv naopako napisan? to nisam primjetila, jer sam tu vodu mozda 2-3 puta do sada pila, pa mi i nije u sjecanju.
inace pijem puno caja...
koliko vode pijete dnevno? ja jedva stignem litar vode popiti, a ovdje u dzermaniju piju i po tri litra dnevno..samo hodaja sa flasama i zalijevaju se..
ponijecu vode sa sobom, pa moze svako dobiti jedan sluk, ali samo jedan.
da li je naziv naopako napisan? to nisam primjetila, jer sam tu vodu mozda 2-3 puta do sada pila, pa mi i nije u sjecanju.
inace pijem puno caja...
koliko vode pijete dnevno? ja jedva stignem litar vode popiti, a ovdje u dzermaniju piju i po tri litra dnevno..samo hodaja sa flasama i zalijevaju se..
- vjesticanametli
pa preporucaj Him kofi tu go nek locu
ne moze im covjek nanjet kolko piju te vodurine dzermani i dzermanke 
-
pita_zeljanica
ma kafa oduzima tecnost..
kada popijes jednu solju kafe, moras odma popiti dvije case vode...
samo se brinu o zdravlju i zdravoj ishrani..a tek im po 25 godina..
kada popijes jednu solju kafe, moras odma popiti dvije case vode...
samo se brinu o zdravlju i zdravoj ishrani..a tek im po 25 godina..
- Alhemicarkaa
Licno sam bila u postrojenjima za preciscavanje vode... Cak sam i analizirala vodu... Mikrobiolosko nasa voda je ispravna (nema fekalija), hemijski je izuzetno tvrda i to joj je jedina mana...
Prica oko zagadjenosti vode je novinarska patka, ili pogresna interpretacija. Postoje opravdane sumnje da ce se u skorijoj buducnosti zbog nelegalne gradnje oko Baceva zaista i pojaviti ovaj problem, ali trenutno mozete biti mirni, 100%.
A sto se tice flasirane vode, olimpija je zakon. Kad su pronasli tu vodu i poslali u Brisel na analizu, dobili su odgovor: posaljite nam novi, originalni uzorak, ne ovaj koji ste precistili. Kad su im objasnili da je to nepreradjena voda rekli su im, pa ovo je savrseno za preradjenu vodu, a nekamoli za izvorsku...
Btw, ne radim direktno ni sa jednom od institucija, nemam nikakav licni interes, ali rade moji prijatelji, i moji profesori, a jedna od vjezbi nam je i bila analiza vode.
- Topla voda
cuj "olimpija"najbolja..
pa ona je najbljutavija i ne moze se piti...tijelo je odbija
na sta li su se moja cula navikla...na neke aditive il hlor il sta vec
godine ispijanja nekvalitetne vode su poremetile parametre kvaliteta
pa ona je najbljutavija i ne moze se piti...tijelo je odbija
na sta li su se moja cula navikla...na neke aditive il hlor il sta vec
- Alhemicarkaa
Topla voda wrote:cuj "olimpija"najbolja..
pa ona je najbljutavija i ne moze se piti...tijelo je odbija![]()
na sta li su se moja cula navikla...na neke aditive il hlor il sta vec![]()
Moze biti... Ja sam se navikla na olimpiju... Recimo od pivare mi je bljutava, a od jane mi muka bude... Pogledala sastav, pivarina premekana, janina pretvrda... I ona unique je meni dobra (mislim po ukusu)...
-
pita_zeljanica
jedno pitanje:
jel na nasim flasama s vodom oznacen sadrzaj npr. kalcija i magnezija u vodi?
- Alhemicarkaa
Jeste!pita_zeljanica wrote:jedno pitanje:
Mora biti na svakoj flasi...
-
pita_zeljanica
Hvala na odgovoru, pitam, jer na to obracam paznju kada kupujem vodu.
Nisam imala prilike piti nasu flasiranu vodu, pa zato pitam.
Nisam imala prilike piti nasu flasiranu vodu, pa zato pitam.
-
privremeni
i mozes se 100% pouzdati u takve navode i laboratorijske potvrde.Alhemicarkaa wrote:Jeste!pita_zeljanica wrote:jedno pitanje:
Mora biti na svakoj flasi...
Ja sam kroz posao naisao na jednu punionicu, da ne spominjem ime, koja ima namjeru u buducnosti koristiti prirodni vodozahvat, a do tada, vjerovali ili ne puni vodu sa cesme- gradskog vodovoda. I taj mali detalj se ne vidi na etiketi.
- Alhemicarkaa
Zasto mislim i da znam o kome se radi...privremeni wrote:i mozes se 100% pouzdati u takve navode i laboratorijske potvrde.![]()
Ja sam kroz posao naisao na jednu punionicu, da ne spominjem ime, koja ima namjeru u buducnosti koristiti prirodni vodozahvat, a do tada, vjerovali ili ne puni vodu sa cesme- gradskog vodovoda. I taj mali detalj se ne vidi na etiketi.
Ali postoje fabrike koje rade po licenci nekih svjetskih firmi. Jednoj takvoj fabrici kontrola nikad nije unutar postrojenja. Provjeravaju ih tako da posalju skaute da u nekoj prodavnici kupe proizvod te firme i onda salju u maticnu kucu na analizu (van BiH). Ustvari, treba bjezati od fabrika koje kontrolu rade po zakonu iz SRBiH, a pribjegavati onima koji su uveli ISO certifikate, i to sto novije... (17025)
-
Kjajević Majko
Stalno jedemo govna a evo sad i fekalije pijemo.
Samo ih treba pritisnuti izaæi i buniti se, ovo s vodom se stalno ponavlja pa se za¹utka!
Treba novinama pisati da se to rije¹i a ne opet za¹utka.
Samo ih treba pritisnuti izaæi i buniti se, ovo s vodom se stalno ponavlja pa se za¹utka!
Treba novinama pisati da se to rije¹i a ne opet za¹utka.
- uvjek dobar gost
Na konto ove priče....
negdje sam pročitao da su bakterijološki nalazi u tramvajima i gradskom prevozu u Sarajevu pozitivni, odnosno da ta prevozna sredtva nisu bezbjedna... priča se da je voda kako kad...
Ima li iko nekog prijatelja poznanika il životnog saputnika koi radi u nekoj laboratoriji (apoteka, bolnica, dom zdravlja...) jednostavno uzorak uzmemo iz česme ili sa rukohvata-držača u javnom prevozu i damo na analizu, platimo ako treba i dobijemo nezavisan nalaz...????
Molim samo konstruktivno...
negdje sam pročitao da su bakterijološki nalazi u tramvajima i gradskom prevozu u Sarajevu pozitivni, odnosno da ta prevozna sredtva nisu bezbjedna... priča se da je voda kako kad...
Ima li iko nekog prijatelja poznanika il životnog saputnika koi radi u nekoj laboratoriji (apoteka, bolnica, dom zdravlja...) jednostavno uzorak uzmemo iz česme ili sa rukohvata-držača u javnom prevozu i damo na analizu, platimo ako treba i dobijemo nezavisan nalaz...????
- Alhemicarkaa
Uskoro kad diplomiramuvjek dobar gost wrote:Na konto ove priče....
- uvjek dobar gost
Dobio sam info da analiza košta 50Km radi se na Ilidži, voljan sam dati para za tu stvar... i ako šta ostalo mogu doprinijeti, no mišljenja sam da ovu vlast nesposobnu sada treba napasti sa svih strana i svim mogućim sredstvima...