Predstavnik Bosne i Hercegovine na Pjesmi Evrovizije 2007.?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Zhaba

Post by Zhaba »

Ma bitno je da ima ona/on dobar glas i da ima bosanski pasos, a je li sad narodnjak ili roker nije tolko vazno.
black

Post by black »

chuchumbamayumbe wrote:A zašto ukinu moju konstataciju da Emina Jahović može nastupiti za Ser ili CG, ali ne za BiH, osim kao strani državljanin?
Da se nije neko našao uvrijeđenim?
I nije zajebancija, nego je ozbiljna konstatacija!
Toliko o pročišćavanju teme i moderatorima...
sta dizes nos odmah.. :D pobrisan greskom pa sta..i kakva uvreda..tjah..
pitt

Post by pitt »

maccarona wrote:uh :D crni bi mogao zaista biti pjevac :D 8-) :D
jako je talentovan :D cula sam :D

i glas i stas :D:D Cernog za predstavnika :D:D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

black wrote:
chuchumbamayumbe wrote:A zašto ukinu moju konstataciju da Emina Jahović može nastupiti za Ser ili CG, ali ne za BiH, osim kao strani državljanin?
Da se nije neko našao uvrijeđenim?
I nije zajebancija, nego je ozbiljna konstatacija!
Toliko o pročišćavanju teme i moderatorima...
sta dizes nos odmah.. :D pobrisan greskom pa sta..i kakva uvreda..tjah..
OK OK SORRY! :)
Nisam znao da je greškom, ovo-ono, udure je!
black

Post by black »

pitt wrote:Ma nece ba............i crni bi volio da je ko sejo boy :D:D:D
:lol: **bo te seyo :lol: :lol: :D @macca ma jok ja i pjevanje :lol: glas mi k'o iz bureta :D
maccarona

Post by maccarona »

black wrote:
pitt wrote:Ma nece ba............i crni bi volio da je ko sejo boy :D:D:D
:lol: **bo te seyo :lol: :lol: :D @macca ma jok ja i pjevanje :lol: glas mi k'o iz bureta :D
pa sad ko iz bureta :roll: :D pretjerujes :D
raja je zeljna neceg novog 8-) :D samo naprijed :D
pitt ce ti biti menadzer :D
DK-27

Post by DK-27 »

Marchegianni wrote:E pa DK-27, mi ovdje, istina, zayebavamo sve koji daju povod za zayebanciju. Šta ćeš, to je merak i vazda je tako bilo ovdje. Ko to prihvati, postaće možda i legenda među rajom. Ko ne prihvati, zayebavaće ga do kraja života. I onda ispada kako mi pljujemo svoje i slično, a ono neki/neka uštogljenko/a ne zna da se zayebava. Zayebavam i mater rođenu kada naleti na zicer.

A Evrovizija je preglupa i za zayebanciju. Nikad je niko nije ozbiljno shvatao, osim Ismete Dervoz/Krvavac/Dervoz i poneke cure koja je tu više da vidi šta dolazi iz drugih zemalja, nego zbog same muzike. Raznim spletovima okolnosti odgledao sam i ja nekoliko istih i izuzev uglavnom dobrih programa u pauzi između izvedbi i glasanja, te pobjedničke kompozicije iz (čini mi se) 1995. (Norveška, malo teksta), ništa muzički kvalitetno vidio nisam. Zato ću ja uvijek sa merakom zayebavati svakoga ko je voli i prati.
E moj, Marchegianni! Jake mi teme za "zajebanciju".

Nikada problem u ovoj našoj Bosni nije bio nekoga ismijati - to je na kraju krajeva najlakše. Zato nam i država jeste onakva, kakva je! Jadna, zaostala, seljačka - mada su i to preblagi epiteti!

Ono što je u neku ruku "umjetnost življenja" (priznajem da ove riječi zvuče onako malo graciozno, mada nije namjera) jeste ozbiljno razgovarati o nekim temama, što je bio i povod moga javljanja u ovome forumu. A to što će mene neko "zajebavati" ili "pljuvati" ili nazivati onako ili ovako ... Bože moj ... imam ja pametnijih stvari u životu na koje koristim moje dragocjeno vrijeme nego li na primitivne umove osoba koje misle da su neko i nešto. "Frajera" u Bosni nikada nije falilo - neko onih drugih, običnih ljudi koji racionalno razmišljaju!
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:41, edited 1 time in total.
SaraLe

Post by SaraLe »

DK-27 wrote:
Marchegianni wrote:E pa DK-27, mi ovdje, istina, zayebavamo sve koji daju povod za zayebanciju. Šta ćeš, to je merak i vazda je tako bilo ovdje. Ko to prihvati, postaće možda i legenda među rajom. Ko ne prihvati, zayebavaće ga do kraja života. I onda ispada kako mi pljujemo svoje i slično, a ono neki/neka uštogljenko/a ne zna da se zayebava. Zayebavam i mater rođenu kada naleti na zicer.

A Evrovizija je preglupa i za zayebanciju. Nikad je niko nije ozbiljno shvatao, osim Ismete Dervoz/Krvavac/Dervoz i poneke cure koja je tu više da vidi šta dolazi iz drugih zemalja, nego zbog same muzike. Raznim spletovima okolnosti odgledao sam i ja nekoliko istih i izuzev uglavnom dobrih programa u pauzi između izvedbi i glasanja, te pobjedničke kompozicije iz (čini mi se) 1995. (Norveška, malo teksta), ništa muzički kvalitetno vidio nisam. Zato ću ja uvijek sa merakom zayebavati svakoga ko je voli i prati.
E moj, Marchegianni! Jake mi teme za "zajebanciju".

Nikada problem u ovoj našoj Bosni nije bio nekoga ismijati - to je na kraju krajeva najlakše. Zato nam i država jeste onakva, kakva je! Jadna, zaostala, seljačka - mada su i to preblagi epiteti!

Ono što je u neku ruku "umjetnost življenja" (priznajem da ove riječi zvuče onako malo graciozno, mada nije namjera) jeste ozbiljno razgovarati o nekim temama, što je bio i povod moga javljanja u ovome forumu. A to što će mene neko "zajebavati" ili "pljuvati" ili nazivati onako ili ovako ... Bože moj ... imam ja pametnijih stvari u životu na koje koristim moje dragocjeno vrijeme nego li na primitivne umove osoba koje misle da su neko i nešto. "Frajera" u Bosni nikada nije falilo - neko onih drugih, običnih ljudi koji racionalno razmišljaju!
A tvoj favorit Emina Jahovic :-)
Ona je slika i prilika urbane i moderne djevojke :D
Ja bi volila da nas predstavlja DUBIOZA KOLEKTIV, da urade neku pjesmu za Evroviziju :-D
Zhaba

Post by Zhaba »

SaraLe wrote: A tvoj favorit Emina Jahovic :-)
Ja bi volila da nas predstavlja DUBIOZA KOLEKTIV, da urade neku pjesmu za Evroviziju :-D
Dubioza :thumbup: :thumbup:
DK-27

Post by DK-27 »

A tvoj favorit Emina Jahovic :-)
Ja bi volila da nas predstavlja DUBIOZA KOLEKTIV, da urade neku pjesmu za Evroviziju :-D[/quote]

Ti, Boga mi, poptuno van konteksta izvlačiš neke zaključke. Pokušaj čitati tekstove slovo po slovo, pa riječ po riječ, pa ... i na kraju kontaj. Možda pomogne?

A to, da li je Emina slika i prilika urbane i moderne djevojke, će uvijek biti stvar ukusa. Što se mene tiče, jeste, ali kao što ranije napisah, to nije uopšte tema rasprave.

Dubiozu Kolektiv ne poznajem dovoljno, da bih se mogao izjasniti o njima.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

NEPONOVLJIVI

Image
Goran_35

Post by Goran_35 »

Meni je ova zadnja Evrovizija toliko licila na PINK :lol: -sto li? :roll: :D

zato moj prijedlog :oops: i osvjezenje za "PINK Evroviziju" je Adiddas dimije :oops:

http://www.youtube.com/watch?v=TatP-nAgdBs&NR

ps

vidjeli smo da nasi nisu mogli pobjediti,valjda jedini bili tamo gospoda :oops: ,pa dadose prvo mjesto monstrumima :lol: -da pokriju sramotu zbog PINK trenda :oops: ;)
Dino007

#39 Re: Predstavnik Bosne i Hercegovine na Pjesmi Evrovizije 200

Post by Dino007 »

DK-27 wrote:Nedavno pročitah, na jednoj od najposjećenijih internet-stranica o "Pjesmi Evrovizije" (http://www.doteurovision.com), da je ekipa koja organizuje izbor za bosanskohercegovačkoga predstavnika za "Pjesmu Evrovizije" odlučila da i izvođača i pjesmu bira na isti način kao i prethodne godine - znači, naručeni rad.

Eh, sad, povodom ove vijesti, kruže različite glasine o tome, ko bi mogao predstavljati BiH u Helsinkiju 2007. godine. Navodno da su i Zdravko Čolić i Dino Merlin odbili ovakve ponude, a još se kao mogući predstavnik spominje i Haris Džinović, što me zgražava do besvijesti, iako mi je jasno da se radi o glasinama.

Ali, opet, razmišljam, ne bi me iznenadilo da se desi, da neko dobije izljev krvi u mozak i pošalje narodnjaka na Evroviziju! Ne d'o Bog!

Kakav je vaš stav prema ovoj temi i koga bi ste vi voljeli vidjeti kao našega predstavnika? Evo liste mojih favorita:

1. Emina Jahović
2. Dino Merlin
3. Al'Dino

Pozdrav svima iz ne tako hladnoga Kopenhagena!
E ja ti izbora :D
Cuj Emina Jahovic, Al Dino, STRASNO!!!
FaceOff

Post by FaceOff »

Ja stvarno ne kontam, zasto ljudi imaju potrebu komentarisati nesto, ako se na zadanu temu zgrazavaju i sl.
Ako ne gledate Eurosong, to vam je glupost i sl. jednostavno preskocite ovu temu i diskutujte o nekim drugim temama. Zaista ima ljudi koji to vole pogledati i kojima je interesantno znati ko ce predstavljati BiH.

Prosle godine su svi bacali i drvlje i kamenje na BH Eurosong, Harija, a kad je odradio svoj posao u Atini onako kako je odradio, svi su "svrsavali" od radosti.

Zato radije diskutijte o tome ko bi mogao biti nas dostojan predstavnik iduce godine, a ne pljuvati po svemu.

E sad sto se tice prijedloga...

Emina Jahovic moze predstavljati BiH, jer u konkursu se kaze da drzavljanstvo nije bitno, a i bez obzira na to, cura ima BH drzavljanstvo. Sjetite se da je pjevala na BH Eurosongu kad je Maja Tatic pobijedila.
Ona je prelijepa cura, ali nazalost ne mislim da su joj glasovne mogucnosti takve da bi mogla nesto uraditi u Helsinkiju.

Ustvari kad bolje razmislim uopste ne znam koga bih poslao u Helsinki. Jedino sto bih mozda mogao predloziti par autora koji bi mogli napraviti dobru pjesmu...

Al'Dino (mozda cak i da pjeva)
Samir Mujagic
Dino Saran...
mehopuzic

Post by mehopuzic »

čuj al dino ha ha ha ha ha
Ddur

Post by Ddur »

Dubioza ili Letu Shtuke
DK-27

Post by DK-27 »

FaceOff wrote:Ja stvarno ne kontam, zasto ljudi imaju potrebu komentarisati nesto, ako se na zadanu temu zgrazavaju i sl.
Ako ne gledate Eurosong, to vam je glupost i sl. jednostavno preskocite ovu temu i diskutujte o nekim drugim temama. Zaista ima ljudi koji to vole pogledati i kojima je interesantno znati ko ce predstavljati BiH.

Prosle godine su svi bacali i drvlje i kamenje na BH Eurosong, Harija, a kad je odradio svoj posao u Atini onako kako je odradio, svi su "svrsavali" od radosti.

Zato radije diskutijte o tome ko bi mogao biti nas dostojan predstavnik iduce godine, a ne pljuvati po svemu.
Hvala na javljanju (i indirektnoj podršci). Konačno da neko nešto skonta!
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

ma treba poslati dubiozu,nek naprave neku lom pjesmu ,u svom fazonu..dosta je vise slager pjesmica i raznih debila ..
a sto se tice Emine Jahovic,pojma urbane djevojke..samo se mogu slatko nasmijati.ako je ona urbana u bilo kojem smislu,onda sam ja sa jupitera :D
DK-27

Post by DK-27 »

PITARKA_SA wrote: a sto se tice Emine Jahovic,pojma urbane djevojke..samo se mogu slatko nasmijati.ako je ona urbana u bilo kojem smislu,onda sam ja sa jupitera :D
Doduše - Jupiter je oduvijek bio urban, što je i naučno dokazano! :x
crnjak

Post by crnjak »

a da posaljemo mileta dodika pa da lik zaori otisla si jednom danaaaaaaa
ili da mu seki turkovic napravi neki hit onako za njegov mocni glas ko ba kakvi nordi pa pomeli bi finsku a mozda mu se kad ode gore svidi kakav komad zemlje a odluci da se gore igra pravljenja drzava a nas malo ostavi na miru :D
drina69

Post by drina69 »

ja bi poslao na eurosong legendu alena islamovica ako je vec dino merlin odbio takvu ponudu a zdravka colica bi poslao na neku balkanijadu
oado93

Post by oado93 »

ma legendo u pravu si alen islamovic bi trebo na evroviziju, jer alen je najbolji pjevac rock i pop muzike, a mogo bi i refik na eurosong
Last edited by oado93 on 02/01/2007 18:58, edited 1 time in total.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Refik ima novi album, mogao bi on, komforno :D
pitt

Post by pitt »

i ja glasam za refu the kinga :D:D
Post Reply