Patriotska Liga Tuzla:Saopcenje za javnost
-
Jastreb35
Trebalo je ovo, trebalo je ono. Trebalo je babi tockove montirati pa da bude bicikl. Optuzivati Izetbegovica za izdaju bez nudjenja alternative u vrijeme neprijateljskog okruzenja, nepovoljnog odnosa snaga na terenu, nezainteresovanosti medjunarodne zajednice, odnosno ocekivanja medjunarodne zajednice da se brzo slomi otpora podjeli, jeste neozbiljno i povrsno. Ali ovo je forum, a pristup internetu ima i Madji iz Seminog haustora pa ne cudi. Halilovic treba da objasni kojom je to vojskom i kojim tenkovima planirao pohod na Capljinu i Semberiju. Tek nakon tog ima smisla polemisati o eventualnoj Izetbegovicevoj opstrukciji tog pohoda. Nije dovoljno reci da ga je Izetbegovic sprijecio da oslobodi okupirane dijelove BiH, osim naravno za one koji ne znaju koliko i kakva je tehnika potrebna za ofanzivna dejstva. A tu se vracamo na ekspertizu Madjija iz Seminog haustora.
- Liberalism
neka je Alija uveo syelam za pozdrav.... valjda je covjek mislio da je to dovoljno za pobjedu... da uvede selam a dragi allah ce sve drugo rjesiti za njega...
kad nesto bolje razmislim nije se bez razloga islo u zatvor u ono vrijeme...
kad nesto bolje razmislim nije se bez razloga islo u zatvor u ono vrijeme...
-
Jastreb35
Tako je Madji, umjesto sto je neprijateljski raspolozenim centrima moci pokazivao alternativu cjelovitosti BiH, trebao je zajahati vranca, pa zajedno s tobom, babom Kajom i Salalajkom osloboditi BiH od mrskih dusmana. A sto se tice zatvora, zatvarani su i Mandela i Tito. Samo je malim ljudima nevidljivim u masi, to dovoljno da povjeruju kako su nabrojani zaista krivi, te opravdano zatvoreni.
-
Maksim
Izetbegovic je zavrsio u celiji zato da bi se BiH obranila od tada uveliko nacionalisticke Srbije. BiH je bila redovno izrucena optuzmama o navodnim pojavama islamskog fundamentalizma. To jest Izetbegovic bio i on se pokazao kao perfektni instrument Beograda na sto je Pozderac morao inscenirati proces da bi spasio Bosnu. Kada Beogradu tada nije uspjelo srusiti Pozderca, unistili su ga kasnije i sve svalili na Abdica. Zalosna je to prica.
- Liberalism
mandela je bio zatvoren zato sto se borio protiv aparthejda. kako te nije stid poistovjecivati njega i Aliju. taj isti alija se izborio da sada imamo aparthejd (bar u skolama).Jastreb35 wrote:Tako je Madji, umjesto sto je neprijateljski raspolozenim centrima moci pokazivao alternativu cjelovitosti BiH, trebao je zajahati vranca, pa zajedno s tobom, babom Kajom i Salalajkom osloboditi BiH od mrskih dusmana. A sto se tice zatvora, zatvarani su i Mandela i Tito. Samo je malim ljudima nevidljivim u masi, to dovoljno da povjeruju kako su nabrojani zaista krivi, te opravdano zatvoreni.
-
Reina
aha, kako da nije, mi smo napravili agresiju, pa smo se sami granatirali, sami rusili mostove, pa za zrtve Srebrenice, je kriva samo sudbina, eto tako se to omaklo, pa smo napravili aparthejd, pa na kraju smo nagradili po 50 i kusur hiljada maraka , one na tvojoj temi "ratne heroje RS" eto dovidjenja 
- Liberalism
namjerno pravis konstrukcije stavova i činjenica kako bi pokazala nesto sto nisam htio reci.
Neko je uporedio Aliju i Mendelu, s obzirom da su obojca bili u zatvoru i nakon izlaska preuzeli vlast u drzavi. Ja sam samo rekao da je to bezobrazluk, s obzirom sta je mendela donio svom narodu, ali i cijelom svijetu i sta je Alija donio Bosni.
Uporedba je bila (s obzirom da se koristi Mendela) pitanje aparthejda. mendela se borio protiv, a ovaj je zbog 'svoje' borbe prihvatio aparthejd. Ako nije vidi pod koaliciju SDA HDZ.
Dodje mi da pomislim da bi SDA i s nacistima dogovarala raspodjelu mjesta, nema veze sto su nacisti, mora SDA biti na vlasti (jer eto sta bi 'jadni' bosnjaci da im SDA ode u opoziciju).
Neko je uporedio Aliju i Mendelu, s obzirom da su obojca bili u zatvoru i nakon izlaska preuzeli vlast u drzavi. Ja sam samo rekao da je to bezobrazluk, s obzirom sta je mendela donio svom narodu, ali i cijelom svijetu i sta je Alija donio Bosni.
Uporedba je bila (s obzirom da se koristi Mendela) pitanje aparthejda. mendela se borio protiv, a ovaj je zbog 'svoje' borbe prihvatio aparthejd. Ako nije vidi pod koaliciju SDA HDZ.
Dodje mi da pomislim da bi SDA i s nacistima dogovarala raspodjelu mjesta, nema veze sto su nacisti, mora SDA biti na vlasti (jer eto sta bi 'jadni' bosnjaci da im SDA ode u opoziciju).
-
Reina
nista ja nisam konstruisala samo navela ono sto vec pise na ovoj i drugim temama istih autora, o tome ko je stvorio agresiju, cija je krivica za srebrenicke zrtve,
ono o cemu se inace pise i pisalo kako smo se sami granatirali i ubijali, i logore pravili, a onda sam se dotakla i tog tvog aparthejda, jer kako cemo se protiv istog boriti kad smo samo izmislili tudji fasizam on nije ni postojao tako da se ne bunimo ni protiv aparthejda eto toliko...
ono o cemu se inace pise i pisalo kako smo se sami granatirali i ubijali, i logore pravili, a onda sam se dotakla i tog tvog aparthejda, jer kako cemo se protiv istog boriti kad smo samo izmislili tudji fasizam on nije ni postojao tako da se ne bunimo ni protiv aparthejda eto toliko...