Upozorenje !!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Beatrix wrote:
Gargamel wrote:
Beatrix wrote:bilo na dnevniku :D
ŠTA JE BILO???? :? :?
ovo sto je rekao uvijek_dobar_gost

ovo izvoriste je zagadjeno, odnosno preciznije voda se ne prociscava po pravilima, a ljekari zasad samo upozoravaju na mogucu opasnost :roll:

Pa ja sam danas popio te vode bruku. :shock:
:-? :-? :-?
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Prva vijest u vijestima u 7 na Hayat-u, kazu samo da bi se voda u flasama vise prodavala
Fair Life

Post by Fair Life »

Zutica se uspjesno lijeci... no sikiriki, a i trbusni tifus.
Skyfox

Post by Skyfox »

I ja sam cuo da su tu bombu bacili prodavaci flasirane vode, moram priznati dobar marketinski potez, upalio je sto se mene tice :roll:
rashomon

Post by rashomon »

Vrijeme je da evoluiramo kao vrsta, od sada ne pijem vodu :D :D :D
debela

Post by debela »

rashomon wrote:Vrijeme je da evoluiramo kao vrsta, od sada ne pijem vodu :D :D :D
nego? hoces mozda vodu u prahu? :D
kEN0

Post by kEN0 »

vrelo bosne .. :-) :-)
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

debela wrote:
rashomon wrote:Vrijeme je da evoluiramo kao vrsta, od sada ne pijem vodu :D :D :D
nego? hoces mozda vodu u prahu? :D

Fakat, ovo vam nije tema za zajebanciju. Moderatori još jednom ste 'položili ispit'. Provjerite tvrdnju o vodi sa Bačeva, ako je istina postavite zvaničnu vijest. Ako nije, zašto dozvoljavate da se šire dezinformacije?! :-? :-? :-?
enssa

Post by enssa »

ne kontam samo kako su neki toliko ograniceni
pa ako su danas ili juce ili kada javili nisu mislili na taj dan nego da se je i ranije bila zagadjena,koja glupost cuj ja danas popio 2l,sta je sa onim od jucer i od ostalih dana koliko si pio/pila
a iz zavoda za zdravstvo su rekli da se voda moze piti i da je zadovoljavajuce kvalitete
bpsang

Post by bpsang »

samo vodku :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Uzeli su mi ono u šta sam se kleo...... jesam istina je kleo sam se u sarajevsku vodu....

Gdje god sam išao i koji god grad da sam posjetio.... pričao sam ljudima o vodi u mom gradu, ne samo to ... jedva sam čekao da se vratim i da se napijem te .... meni drage vode.
No nova vlast nova nafaka,..... novo vrijeme novi ljudi... to su oni likovi nepismeni ,a u odjelima... koji su mi uzeli tu moju vodu.... zaprljali je svojom divljom gradnjom, svojim odnosom prema rijeci, prema prirodi, prema gradu i prema meni....

Sad ni oni nemaju čistu vodu, al njih to ne zanima... njima to nije prioritet... jer šta oni kao i ne piju vodu, oni poslije janjetine piju samo kiselu il piju špricer sa pivom....

E zbog nepismenog svijeta koji sjedi u vodoprivredi u institucijama kantona i grada ja danas sam dočekao da strepik kad sam žedan i da mislim u stvari šta ja to pijem.....
Naša uobičajna reakcija je sram ih bili , to smo govorili i 91 na 92 godinu kad je počela agresija na Sarajevo.... i sad je jedna vrsta agresije u toku i vrijeme je da se iskristališu branioci grada i ovaj put, branioci koji će zaustaviti građenje velikih piljara svuda i svakuda, koji će se bar potruditi da vrate sjaj gradu koji se pretvara u najveću provinciju jugoistoka-Europe.... jer sad kad nas uskrate za pitku vodu... grad će poprimiti neke mirise koje do sada nije ima... ,a te mirise imaju svi gradovi koji nemaju čistu vodu.....

A ja jesam nekad sam se kleo u sarajevsku vodu.... i više nam ne vrijedi ona stara sarajevska... ko se jednom sa čaršije vode napije stalno se vraća il ostane u Sarajevu......jer nepismeni poltroni su nam i to uzeli....

Vrijeme je da se krene !!!!
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ja pio jutros .....evo još sam u fazi inkubacije :D
*mima*

Post by *mima* »

.
Last edited by *mima* on 08/12/2011 14:27, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

... ove stvari nisu za zezanje.... čak šta više.... da smo kakav grad il država.... trebali bi .... silom istjerati "gospodu" iz kantonalne vlade iz JKP Vodovod i kanalizacija.... i šta sve ne... no mi se sprdamo i zbijamo šalu sa pitkom vodom....
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Tako nam je privremeno lakše :oops:
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

manijak1 wrote::oops: Tako nam je privremeno lakše :oops:

...dok period inkubacije ne prodje :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Uzeo do sada ukupno pola litre ....klorisano fluorisane :D :D pa sad .....žeđ ne prestaje. :D
schnjufko

Post by schnjufko »

Koliko sam ja ucio u mojoj skolici a uglavnom se bavila vodama , kaptaza odnosno mjesto gdje se crpi voda izvoriste se dijeli na 3 vodozastitne zone. U prvoj mora rasti shma , mora biti ogradjena i pod nadzorom., nesmije se dopustiti nikakva gradnja i nikakve instalacije koje mogu kontaminirati izvoriste. U drugoj zoni koja je malo sira nije dozvoljena gradnja al nije obavezno da zona bude posumljena. Naravno ni u ovoj zoni nesmije biti nikakve gradnje i drugih objekata koji je mogu kontaminitati. U trecoj zoni je dozvoljena naj osnovnija gradnja (putevi instalaije dalekovodi ) i isto tako nesmeju se graditi objekti koji mogu izazvati kontaminaciju vode.
Kod nas je situacija da u prvoj zoni imamo ruralno neplansko naselje sa skrpanim septickim jamama koje se direktno izljevaju u zastitnu zonu I kategorije. Ako neko nevjeruje nek ode pogledati.
Eventualne bakterije se tamane ogromnom kolicinom hlora.
Rijesenje pijte pivo.
manijak1

Post by manijak1 »

A za pivo ne treba voda? :D :D
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

manijak1 wrote:A za pivo ne treba voda? :D :D

alkohol ubija...bakterije :oops: 8)
uvjek dobar gost

Ubijte me bakterijama.... da svi vi koji radite u zavodu za planiranje grada, zavodu za urbanizam, opština Ilidža, opština Novi Grad, JKP Vodovod i kanalizacija..... da svi vi ako me agresija nije ubila, ikar, riba ona smrdljiva, silni oni lanch paketi, granate one i snajperi silni... ubijte me vi sad....
manijak1

Post by manijak1 »

Jebi ga Valtere ......dođe šejtan po svoje :oops: :D a kad sam ja govorio da je Ikar dobar ..... :D :D i da se one tablete za vodu trebaju štekati :D :D kažu ja budale :D :D .
Eto .....vrijeme je da se stane :D :D
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Krenulo je... Jedva ustadoh sa solje. Koliko cu dobiti ako tuzim vodovod? :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ma ljudi sta vam je, to je samo patka distributera kisele i flasirane vode... nije slucajno pred praznike, vec racunaju, nece bosnjo iznijeti iz pipe vodu pred goste, pa da pukne bruka kad se otruju... vec i kuhanje i pice - flasirana voda.. pijte ba slobodno...

sponzor poruke

bosnalijek, vec 50 godina s vama,

probajte nas novi bostifus 500mg
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Beatrix wrote:a interesantno je kako sebosanci primaju na teoriju zavjere, pa tonije normalno :D

vazda smobili spuzve za ono sto jezapad prevazisao, od big brothera do teorija zavjere :D
sacekaj malo, naci ce semir piramidu na ilidzi... da energija svemira da filtrira fekalije...
Post Reply