Amerikanci ubacuju SDP ponovo u "igru"

revolutia

Post by revolutia »

koliko god mi bili zamoreni od slicnih textova ne trebamo zaboravit sljedece:

izbori su prosli, desile su se "promjene", ali dragi moji, nista se nije promijenilo...opet su i lagumdzija i tihic sebi izlobirali da ostanu na pozicijama i prinudjeni smo da ih gledaamo svakodnevno na TV-u.

po meni, 2007 ce biti presudna za buducnost bih:

1. u januaru imamo parlamentarne izbore Srbiji
2. u feb/martu ce biti izrecena presuda srbiji za agresiju u bih
3. u prvoj polovini 2007 ce kosovo dobiti nezavisnost.

dobro pratite izbore u srbiji: ako radikali dobiju izbore, i izgube kosovo, uvjeren sam da ce iskoristiti sva politicka sredstva da rs dobije nezavisnost.
ako nam najveci bosanski izdajnici TIHIC i LAGUMDZIJA budu na vlasti, ja se bojim za buducnost ove zemlje.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

revolutia wrote:koliko god mi bili zamoreni od slicnih textova ne trebamo zaboravit sljedece:

izbori su prosli, desile su se "promjene", ali dragi moji, nista se nije promijenilo...opet su i lagumdzija i tihic sebi izlobirali da ostanu na pozicijama i prinudjeni smo da ih gledaamo svakodnevno na TV-u.

dobro pratite izbore u srbiji: ako radikali dobiju izbore, i izgube kosovo, uvjeren sam da ce iskoristiti sva politicka sredstva da rs dobije nezavisnost.
ako nam najveci bosanski izdajnici TIHIC i LAGUMDZIJA budu na vlasti, ja se bojim za buducnost ove zemlje.
BIH niti mogu domaci politicari napraviti normalnom drzavom niti mogu uticati na njenu podjelu..sve je u rukama Amerike i EU.

Srpska politika u BIH je trazenje maksimuma nebi li se zadrazao Karadzicev ratni plijen i cekanju povoljnijih prilika u svijetu da se pokusa isto prenijeti u Srbiju..
edinbug

Post by edinbug »

revolutia wrote:koliko god mi bili zamoreni od slicnih textova ne trebamo zaboravit sljedece:

Ako nam Haris bude čuvao suverenitet kao u Dejtonu crtajući mape i dijelići je tek smo onda najebali.
Dok tebe i slične tebi Dodik i Haris zabavljaju o "sudbonosnim" pitanjima po BiH-u, za to vrijeme Dodik pravi od RS ekonomski i socijalno bolji dio BiH-e. A Lepi i dalje baca demagogiju.
sarlo

Post by sarlo »

zavrzlama wrote:

BIH niti mogu domaci politicari napraviti normalnom drzavom "mogu i moraju" niti mogu uticati na njenu podjelu..sve je u rukama Amerike i EU.

Srpska politika u BIH je trazenje maksimuma nebi li se zadrazao Karadzicev ratni plijen i cekanju povoljnijih prilika u svijetu da se pokusa isto prenijeti u Srbiju..
kub lajkan

Post by kub lajkan »

paldumđija wrote:E moj, docente taj bi ti i sa crnim đavolom u koaliciju samo da ostane u kakvoj fotelji. Zaboravi principe i programe nego čovjeku kupiti veliko ogledalo da stavi u kabinet i da ljubi svoj lik i "(ne) djelo" jer zaboga čovjek je najbolji, najpametniji, najlepši itd. ........ Samo što još nije počeo da pjeva ova novokonponovana turbo-sranja kao lepi Mile nedavno.
Opet ti o Harisu... Fulio si temu... :D
in33sa

Post by in33sa »

edinbug wrote:

Ako nam Haris bude čuvao suverenitet kao u Dejtonu crtajući mape i dijelići je tek smo onda najebali.
Dok tebe i slične tebi Dodik i Haris zabavljaju o "sudbonosnim" pitanjima po BiH-u, za to vrijeme Dodik pravi od RS ekonomski i socijalno bolji dio BiH-e. A Lepi i dalje baca demagogiju.
Lepi je i dalje zaledjen u `95, cak mislim da se budi sa mislju "oh kako je lijep krajolik ovdje u Dejtonu".

Sto je najzalosnije, i njegovi glasaci su tu negdje, oko Dejtona i u ofanzivi na Banjaluku.
branimir_s

Post by branimir_s »

Drug Zlatan je izdao socijaldemokratiju!!!!
Liberalism

Post by Liberalism »

A ti si je kao spasio...

Il mozda rahmetli Alija
docent

Post by docent »

Imam jedno pitanje: (ali bez dreke)

Da li bi bilo pametno da Zlaja uđe u vlast sa ovima?
Molim samo pristalice SDPa za odgovor.
revolutia

Post by revolutia »

interesantno pitanje :)

...waiting for replies... :-) :-)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Pitanje je dal' popusit konju ili da te crnac zguzi... :D
klif

Post by klif »

SDP je jedina, zanemario li one bez stvarnog uticaja, multietnicka i probosanska stranka lijeve provinijencije u BiH. Postavljeno pitanje smatram retorickim, jer ucesce bilo koje stranke na izborima implicira postizborno ucesce u vlasti. U BiH to znaci koaliranje sa nacionalnim strankama, sto, posmatrano iz ugla SDP-a, predstavlja povredu multietnickog principa i posredno saglasavanje sa nacionalnim podjelama. Tu se, medjutim, susrecemo sa realnom BiH politikom koja po principu nacionalnih podjela i iskljucivosti funkcionira od 1991. godine. Prinudjena da konstantno krsi sopstvene principe SDP gubi birace, simpatizere i izbore, a samim tim i uticaj u drustvu.

Strategijska greska koja je napravljena 1992. prepustajuci inicijativu u odbrani zemlje nacionalistickim i religijskim faktorima u SDA, kulminira u izbornoj 2006. godini zalaganjem za Ustavne promjene, koje ocigledno ipak nisu imale takvu podrsku kakvu je SDP predvidjao. Jedini, uslovno receno, uspjeh SDP-a jeste izbor Komsica u Predsjednistvo. Licno, medjutim, njegov uspijeh ne vezem za promisljenu akciju SDP-a.

Stoga smatram da pitanje trenutnog ucesca SDP-a u vlasti nije kljucno. Mislim da ce SDP, bilo kakvu odluku da donose za legislaturni period 2006 - 2010, dozivjeti dalji pad popularnosti i uticaja. Ne bude li se SDP sustinski pozabavio unutarnjim problemima i ne bude li ispravno percipirao daljnji razvoj situacije u BiH i u okruzenju, te shodno tome donosio strateske odluke, plasim se da ce im ovo biti posljednje (ne)ucesce u vlasti.
edinbug

Post by edinbug »

docent wrote:Imam jedno pitanje: (ali bez dreke)

Da li bi bilo pametno da Zlaja uđe u vlast sa ovima?
Molim samo pristalice SDPa za odgovor.
Šta SDP dobija ako ostane u opoziciji, ništa, jer i u prošlom mandatu je predlagao zakone i amandmane i ništa nije prolazilo.
Šta ako SDP uđe u vlast. Može biti mač sa dvije oštrice.
Ako istraje na zahtjevima kao što su dvije stope PDV, donošenja zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine ... onda vidim svrhu ulaska u vlast. Raduje me da je Tihić dobio podršku unutar Predsjedništva SDA o ovim pitanjima, jer to znači da slijedi unutar stranačko čiščenje onih ljudi koji su bili protiv svih ovih zakona, a to su prije svega H. Čengić i slični.
Ja sam svjestan da postoje razlike između ove dvije stranke, ali su u svakom slučaju manje nego između SDP i Stranke zagraBiH.
Takođe, moramo biti svjesni da u Federaciji niko neće osvojiti toliki broj glasova kao što je Dodik osvojio u RS pa da može maltene sam formirati vlast. Probali smo koalicije SDA - S tranka zagraBiH, zatim SDP - Stranka zagraBiH, ja sam zato da probamo i ovu treću varijantu i siguran sam da nam ne može biti gore.
zilha

Post by zilha »

dobra ti je ova: Stranka zgraBiH, to je pogodak u sridu...
ne volim ove SDPeovce i njihov nadri " avangardni gard" i pun mi je kofer njihove antinacionalističke retorike: bljak
...al' da se mene pita, ja bih koaliciju pravila i sa njima,
samo da "zaobiđermo"
ove truhle iz Stranke zgraBiH...tako nam Bog pomogao!!!
branimir_s

Post by branimir_s »

Liberalism wrote:A ti si je kao spasio...

Il mozda rahmetli Alija
Zlatko Lagumdzija je GROBAR SDP-A.
Topla voda

Post by Topla voda »

ne znam sto ce nama izbori,kad svi zavrse u vlasti u omjeru ostvarenih glasova.izgubis izbore,dobijes 7-8 posto glasova i imas morala raspravljati o koalicijama.dobijes izbore,ganjas te male stranke,da ostvaris vecinu..i vazda isto..podijele se fotelje,direktorska mjesta,upravni odbori..pa se malo mijenjaju dresovi..pa opet u krug.
jedna te ista prica vazda.
sad cemo dobiti vlast u kojoj su svi pobjednici,imacemo oba hdz-a,sbih,sdp,sda i onda cemo se pitati zasto vlast ne funkcionira.
treba napraviti sistem u kojem ce biti onemoguceno profesionalno foteljastvo.,jer da npr pobijede liberali,sutra bi imali hiljade clanova sda,szbih,sdp koji bi odjednom spoznali svoj "liberalizam",a sve zarad fotelja.
nasi politicari ne vjeruju u ideje,nego u vlast i to je sustina problema.
docent

Post by docent »

klif wrote:SDP je jedina, zanemario li one bez stvarnog uticaja, multietnicka i probosanska stranka lijeve provinijencije u BiH. Postavljeno pitanje smatram retorickim, jer ucesce bilo koje stranke na izborima implicira postizborno ucesce u vlasti. U BiH to znaci koaliranje sa nacionalnim strankama, sto, posmatrano iz ugla SDP-a, predstavlja povredu multietnickog principa i posredno saglasavanje sa nacionalnim podjelama. Tu se, medjutim, susrecemo sa realnom BiH politikom koja po principu nacionalnih podjela i iskljucivosti funkcionira od 1991. godine. Prinudjena da konstantno krsi sopstvene principe SDP gubi birace, simpatizere i izbore, a samim tim i uticaj u drustvu.

Strategijska greska koja je napravljena 1992. prepustajuci inicijativu u odbrani zemlje nacionalistickim i religijskim faktorima u SDA, kulminira u izbornoj 2006. godini zalaganjem za Ustavne promjene, koje ocigledno ipak nisu imale takvu podrsku kakvu je SDP predvidjao. Jedini, uslovno receno, uspjeh SDP-a jeste izbor Komsica u Predsjednistvo. Licno, medjutim, njegov uspijeh ne vezem za promisljenu akciju SDP-a.

Stoga smatram da pitanje trenutnog ucesca SDP-a u vlasti nije kljucno. Mislim da ce SDP, bilo kakvu odluku da donose za legislaturni period 2006 - 2010, dozivjeti dalji pad popularnosti i uticaja. Ne bude li se SDP sustinski pozabavio unutarnjim problemima i ne bude li ispravno percipirao daljnji razvoj situacije u BiH i u okruzenju, te shodno tome donosio strateske odluke, plasim se da ce im ovo biti posljednje (ne)ucesce u vlasti.
:thumbup:
Taman tako.
paldumđija

Post by paldumđija »

docent wrote:
klif wrote:SDP je jedina, zanemario li one bez stvarnog uticaja, multietnicka i probosanska stranka lijeve provinijencije u BiH. Postavljeno pitanje smatram retorickim, jer ucesce bilo koje stranke na izborima implicira postizborno ucesce u vlasti. U BiH to znaci koaliranje sa nacionalnim strankama, sto, posmatrano iz ugla SDP-a, predstavlja povredu multietnickog principa i posredno saglasavanje sa nacionalnim podjelama. Tu se, medjutim, susrecemo sa realnom BiH politikom koja po principu nacionalnih podjela i iskljucivosti funkcionira od 1991. godine. Prinudjena da konstantno krsi sopstvene principe SDP gubi birace, simpatizere i izbore, a samim tim i uticaj u drustvu.

:thumbup:
Taman tako.
U svim kombinacijama i svim teoretskim mogućnostima SDP brod tone, a njegov kapetan misli da će olupina dugo izdržati pa i dalje glumi d.j.l. tj. misli bitno je da njegova fotelja preživi i poživi a mornari i dalje :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Liberalism

Post by Liberalism »

branimir_s wrote:

Il mozda rahmetli Alija
Tvoj mi je stav jasan ne moras ga vise puta ponavljati.

Nego ako ti Tlatko ne valja, bas me interesuje za koga li si ti glasao na proslim izborima i sta li je taj uradio za ovu drzavu pa ti je toliko bolji od Zlatka. Konkretno, da ne bude dosadno :-)
branimir_s

Post by branimir_s »

Liberalism wrote:
branimir_s wrote:

Il mozda rahmetli Alija
Tvoj mi je stav jasan ne moras ga vise puta ponavljati.

Nego ako ti Tlatko ne valja, bas me interesuje za koga li si ti glasao na proslim izborima i sta li je taj uradio za ovu drzavu pa ti je toliko bolji od Zlatka. Konkretno, da ne bude dosadno :-)
Glasao sam za Zeljka Komsica, prvo jer je super covjek i drugo jer navija za Zelju. Ostali moji kandidati za koje sam glasao su iz vise politickih stranaka ali NIKAKO iz SDA i SBiH. Evo ovako:
drzavna lista - Pokret za promjene
federacija - Nijaz Durakovic
kanton - Nerko Pecanac.
Eto toliko. A kod tebe sigurno nije bilo nikakvih dvojbi. Ti si vjerovatno za one sto idu u koaliciju sa SDA. :-D :-D
Liberalism

Post by Liberalism »

E ti sto si za njih glaso su sigurno 100 puta bolji nego zlatko... Mozes misliti sta su svi ti napravili u 2006. godini pozitivnog u odnosu na Zlatka...
branimir_s

Post by branimir_s »

Liberalism wrote:E ti sto si za njih glaso su sigurno 100 puta bolji nego zlatko... Mozes misliti sta su svi ti napravili u 2006. godini pozitivnog u odnosu na Zlatka...
U pravu si,,, svak se zezne u votazi. Priznaj i ti da ti nije bas draga koalicija SDA i SDP
Liberalism

Post by Liberalism »

SDA za mene predstavlja organizovanu grupu ljudi koja je zloupotrijebila srpski nacionalizam kako bi, bez obzira na posljedice, došla do bogastva i moci.

U SDA po meni su ljudi koji su spremni na sve, cak bi i dragog allaha obmanuli, kad bi mogli, samo da bi ocuvali ili povećali bogastvo i moć.
Kula08

Post by Kula08 »

Liberalism wrote:SDA za mene predstavlja organizovanu grupu ljudi koja je zloupotrijebila srpski nacionalizam kako bi, bez obzira na posljedice, došla do bogastva i moci.

U SDA po meni su ljudi koji su spremni na sve, cak bi i dragog allaha obmanuli, kad bi mogli, samo da bi ocuvali ili povećali bogastvo i moć.
Potpisujem!!!!
spongebob

Post by spongebob »

i bi koalicija SDA-SBIH :D

po mome se SDP nakon ovih izbora dobro isprovaljivala uvlacenjem u analne otvore SNSD-u i SDA-u ljigavom filozofijom "daj sta das za fotelju viska". sa dozivotnim predsjednikom Lagumdzijom na celu im zelim totalni krah 2010. a njeg ce i dozivjeti. ako se konacno ne dozovu pameti
Post Reply