Stetno zracenje

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Sogan

Post by Sogan »

Najstetniji oblik zracenja: promaHa! :D

Sarayman, kupujes maglu! :shock:
Sarayman

Post by Sarayman »

Vozdra_123 wrote:@saray

kad procitam ovo necu ni da se raspravljam, ti vjeruj u to a ja vala necu
otvori oci i drzi ruku na novcaniku ;)

Radiestezija materiju ne tumači na osnovu klasične fizike, da je masa nekog objekta ''tvar'', neuništiva supstanca od koje su sačinjene sve stvari, već da predstavlja oblik energije. Energija je dinamična veličina, obrazac i ona je vezana za aktivnost, ili za proces. Radiestezista osjeća da dok istražuje ''materiju'' on nema ''vezu'' -kontakt- sa bilo kakvom ''osnovnom'' supstancom, već da on reagira na taj dinamički obrazac, da registrira promjenu vibratornog nivoa energetskog polja. Kao što je planeta Zemlja zaštićena od spoljnih uticaja svojim omotačem - atmosferom, tako su i svi biološki sistemi na njoj zaštićeni svojim omotačem - aurom. Od harmonične i pravilne cirkulacije oscilirajućeg polja zavisi zdravlje i vitalnost kako određenog prostora tako i bioloških sistema. Energija koja cirkulira neometano, donosi zdravlje i vitalnost.
OK, ja vjerujem jer imam zasto (da vas ne davim licnim primjerima). Nego, svrha postavljanja posta je da mi se javi neko sa iskustvom, a ne oni koji nemaju blage veze s ovim. I htio sam cuti neki dobar savjet kako se zastititi na jednostavan nacin (citaj: jeftin), jer znam da postoji narodni lijek i za ovo. Prije par dana sam s kolegom na poslu o ovome i on tvrdi da ljudi na selu koriste sloj slame ispod lezaja u zastiti od podzemnih voda. Onda, cujem i da bijeli luk razbija negativno zracenje u stanu.. Al', kontam, ne stitim se od vampira, nit' mi je stalo mirisati cesnjak u spavacoj, a ni izgledom me takav sobni "ukras" nimalo ne privlaci..
Jedno je sigurno, stetno zracenje postoji u svakom stanu (kuci) i ovisno o jacini, zastita je ili preporucljiva, ili neophodna. Jeste li znali da spavanje na "crnoj tacki" izaziva siguran rak i da nije zabiljezeno da je neko spavao duze od 8 godina na tom mjestu (nastavio je, ali 2 metra pod zemljom)?
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

dobro evo ne-edukovan sam tvojom temom

obicno sam open minded sto se tice mnogih stvari

daj mi primjere ili ako neces svoje daj gdje si pronasao to da neko dobije rak kad spava na crnoj tacki?
Sarayman

Post by Sarayman »

Vozdra_123 wrote:dobro evo ne-edukovan sam tvojom temom

daj mi primjere ili ako neces svoje daj gdje si pronasao to da neko dobije rak kad spava na crnoj tacki?
Prije svega, ljudsko tijelo je izlozeno stetnom zracenju samo u fazi mirovanja, dakle kada spava, ili kada duze vrijeme nepomicno sjedi. Ako se ljudsko tijelo nalazi u zoni stetnog zracenja a nije u stanju mirovanja, nema opasnosti - pokret to razbija. Crna tacka koja je prikazana na dijagramu web stranice pronadjena je u djecjoj sobi kod mene u stanu ali se nalazi na mjestu komode, tacno ispred ladica, tako da opasnosti nema. Momci su mi naveli primjer zene koju su imenovali punim imenom i prezimenom (zao mi je sto nisam upamtio pa provjerio), cak i to da stanuje u mom komsiluku (Novo Sarajevo) koja je trazila da dodju i ispitaju njen stan. Kada su ti isti momci pronasli crnu tacku u uglu jedne od soba, zena je sjela i pocela plakati, potom kazavsi: sumnjala sam da nesto postoji, a cula sam za vas, zato sam vas i zvala.. Moj muz je spavao na tom mjestu, obolio je od raka, inace zdrav bio a umro je prije 20 dana. E, sad vjerovati ili ne, pitanje je tako relativno (imenovali su zenu!).
Konkretno, moj primjer je sljedeci: tacno na mjestu gdje ja spavam pronasli su tkz. Curryjevu liniju koja mi presijeca stopala i onda su rekli da za posljedicu mogu imati natecene zglobove. Fakat me ta informacija strefila jer ja imam natecene nozne zglobove godinama! Isao sam doktoru i sve je u redu sa srcem i bubrezima (sto je prva pomisao kao razlog), sto upucuje da ovi momci imaju odgovor o pravom razlogu. Pored toga, pronasli su podzemnu vodu citavom duzinom mog tijela, a kao simptom naveli teze budjenje (i ovo je istina!). Oni nisu mogli unaprijed znati ove podatke jer sam imao duge nogavice (glede zglobova), a i dosli su mi nepunih 24 sata od trenutka kada sam ugovorio njihov dolazak.
I ponovicu jos jednom, postoje predrasude o ovome, sto je logicno, ali kada vam dodju u stan za pisljivih 10 Km (sto svima preporucujem!), onda je prica drugacija. Samo pomjeranje antena "ni od cega" izaziva strahopostovanje, a tek kada ti saopste kakve tegobe imas, i sta jos mozes fasovati... :? :?
Shoshana

Post by Shoshana »

Sogan wrote:Najstetniji oblik zracenja: promaHa! :D

Sarayman, kupujes maglu! :shock:
ma jok, bolan, evo bas citam u novinama danas, najbolji nacin da se oslobodis radona u kuci je - da napravis propuh bar jednom na dan :D
Lace

Post by Lace »

Sarayman wrote:
Lace wrote:hm...koja frka se pravi oko tog zracenja...u cemu je fol...ja volim da spavam i tesko se budim...mozda je to od zracenja na mjestu kreveta :D
Spavas iznad podzemnih voda. Meni su pronasli isto, i kazu da se u stvari dobro spava na tom mjestu, ali budjenje je problem. Umor i da ti je jos "samo" 5 minuta sna...
ma spavam iznad dva stana...zgrade koja je na potencijalnom klizistu :D
Sogan

Post by Sogan »

Lace wrote:
Sarayman wrote:
Lace wrote:hm...koja frka se pravi oko tog zracenja...u cemu je fol...ja volim da spavam i tesko se budim...mozda je to od zracenja na mjestu kreveta :D
Spavas iznad podzemnih voda. Meni su pronasli isto, i kazu da se u stvari dobro spava na tom mjestu, ali budjenje je problem. Umor i da ti je jos "samo" 5 minuta sna...
ma spavam iznad dva stana...zgrade koja je na potencijalnom klizistu :D
Mozda neko u ta dva stana ispod ima vodu u koljenima, akvarium, slavinu koja se ne moze dobro zavrnuti...? U tom slucaju razumljiva je tvoja sklonost spavanju i teskoce pri budjenju... u suprotnom, ti si misterija! :D
Lace

Post by Lace »

Sarayman wrote:
Vozdra_123 wrote:@saray

kad procitam ovo necu ni da se raspravljam, ti vjeruj u to a ja vala necu
otvori oci i drzi ruku na novcaniku ;)

Radiestezija materiju ne tumači na osnovu klasične fizike, da je masa nekog objekta ''tvar'', neuništiva supstanca od koje su sačinjene sve stvari, već da predstavlja oblik energije. Energija je dinamična veličina, obrazac i ona je vezana za aktivnost, ili za proces. Radiestezista osjeća da dok istražuje ''materiju'' on nema ''vezu'' -kontakt- sa bilo kakvom ''osnovnom'' supstancom, već da on reagira na taj dinamički obrazac, da registrira promjenu vibratornog nivoa energetskog polja. Kao što je planeta Zemlja zaštićena od spoljnih uticaja svojim omotačem - atmosferom, tako su i svi biološki sistemi na njoj zaštićeni svojim omotačem - aurom. Od harmonične i pravilne cirkulacije oscilirajućeg polja zavisi zdravlje i vitalnost kako određenog prostora tako i bioloških sistema. Energija koja cirkulira neometano, donosi zdravlje i vitalnost.
OK, ja vjerujem jer imam zasto (da vas ne davim licnim primjerima). Nego, svrha postavljanja posta je da mi se javi neko sa iskustvom, a ne oni koji nemaju blage veze s ovim. I htio sam cuti neki dobar savjet kako se zastititi na jednostavan nacin (citaj: jeftin), jer znam da postoji narodni lijek i za ovo. Prije par dana sam s kolegom na poslu o ovome i on tvrdi da ljudi na selu koriste sloj slame ispod lezaja u zastiti od podzemnih voda. Onda, cujem i da bijeli luk razbija negativno zracenje u stanu.. Al', kontam, ne stitim se od vampira, nit' mi je stalo mirisati cesnjak u spavacoj, a ni izgledom me takav sobni "ukras" nimalo ne privlaci..
Jedno je sigurno, stetno zracenje postoji u svakom stanu (kuci) i ovisno o jacini, zastita je ili preporucljiva, ili neophodna. Jeste li znali da spavanje na "crnoj tacki" izaziva siguran rak i da nije zabiljezeno da je neko spavao duze od 8 godina na tom mjestu (nastavio je, ali 2 metra pod zemljom)?
ja vec 30 godina spavam u istom cosku...tj bilo je par pomjeranja...samo zato sto mjenjam razmjestaj al mi je glava uvijek u istom cosku sobe :D
Lace

Post by Lace »

a sta je crna tacka?
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

nemojte covjeka zajebavati :D

on je ubijedjen u to
ja hocu da ga shvatim
ako mogu da ga konvertiram u nase ubjedjenje ili ce on mene u njegovo :-D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Lace wrote:a sta je crna tacka?
otidji na onaj websajt sto ti postavio za objasnjenje

tacka na kojoj se ukrstaju sve te vrste "radijacija"

koje su frekvencije i amliptudi svih tih "radiacionih" waves o tome necu pricati
Sogan

Post by Sogan »

Lace wrote:a sta je crna tacka?
Nezgodne i ostre krivine na cestama, najcesce u kotlinama rijeka ili brdsko-planinskim podrucjima, gdje je zabiljezen veci broj saobracajnih nesreca sa smrtonosnim ishodom... Dakle, nimalo adekvantno mijesto za spavati :D

Vozdra 123... sretno u konvertiranju! :D
muha_sa

Post by muha_sa »

ovako su nas handrili i prije dvadeset i kusur godina---kojekakve nebuloze nam prosipali o nekakvom zračenju a anti-protiv aparatići se mogli samo u Hrvatskoj nabavit---moj jaran naletio na fintu :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ovo mi lici na Dzirlo qrce-palce, samo ljepse upakovano...
Vertigo

Post by Vertigo »

Sarayman wrote:
registrovan wrote:Dok bude ljudi, bit ce i para.

Nego kako, kojim uredajima su oni utvrdili to zracenje.
Vidim nisu raslje u pitanju.
Jesu, u stvari, oni to zovu antenama. reaguju na svakih 2-3 metra u stanu, okrecu se kao lude.. Efektno bas, ali bojim se da ovdje nema smisla postavljati ikakav ozbiljan post.. Zajebancija se vidi u svemu, sto je i prednost, i mana ovog foruma. :) :(
Sugradanine, ako ta zracenja i postoje, vjeruj da je elektronika tu nemocna. Nije mi poznato da i jedna ozbiljna firma koja proizvodi mjerne uredaje ima takvo nesto u svom programu. :roll:
mrak

Post by mrak »

Ne mogu da odolim...

Image
Sarayman

Post by Sarayman »

Jebote, ovdje svi ozraceni! Od koga ja trazim savjet.. ccc.. tako mi i treba...
NIN

Post by NIN »

Sarayman wrote:
Vozdra_123 wrote:dobro evo ne-edukovan sam tvojom temom

Prije svega, ljudsko tijelo je izlozeno stetnom zracenju samo u fazi mirovanja, dakle kada spava, ili kada duze vrijeme nepomicno sjedi. Ako se ljudsko tijelo nalazi u zoni stetnog zracenja a nije u stanju mirovanja, nema opasnosti - pokret to razbija.
Prvo ti mora biti jasno koja ''vrsta'' zracenja je u pitanju. Naime, nasa tijela su neprestano izlozena zracenju i, da se razumijemo, ne postoje dobra (sretna :-) zracenja nego zracenja koja imaju jedinu karakteristiku koju krase cestice zracenja u interakciji sa tvojom molekularnom gradjom. Dakle, u pitanju su zracenja destruktivnog predznaka za biogenu materiju. Od istih nastaju mutacije itd.

Pretpostavljam da ovo sada citas na svom monitoru.
De mi sada reci da li igras pred monitorom ili mirno sjedis? Jer, kako sam rece da bi bio u stanju izbjeci ''stetno'' zracenje moras biti u pokretu! :-) ... naime, ''stetno'' zracenje ubi iz monitora, a kada gledas (dnevnu, sobnu) svjetlost ozracise te fotoni, neutrini, elektroni, itd. itd....uuuuuuuuu....
Momci su mi naveli primjer zene koju su imenovali punim imenom i prezimenom (zao mi je sto nisam upamtio pa provjerio), cak i to da stanuje u mom komsiluku (Novo Sarajevo) koja je trazila da dodju i ispitaju njen stan. Kada su ti isti momci pronasli crnu tacku u uglu jedne od soba, zena je sjela i pocela plakati, potom kazavsi: sumnjala sam da nesto postoji, a cula sam za vas, zato sam vas i zvala.. Moj muz je spavao na tom mjestu, obolio je od raka, inace zdrav bio a umro je prije 20 dana.
Uvijek primjeri i primjeri da te malo uvjere ne bil' odrijesio kesu, hmmmm... (sljedeci put pitaj za ''primjer'' i napravi se skeptik, onda ih zamoli da te odvedu do doticnog ''primjera'', mada postoji realna mogucnost u spremnost pravaranata na sve moguce backup planove).
Konkretno, moj primjer je sljedeci: tacno na mjestu gdje ja spavam pronasli su tkz. Curryjevu liniju koja mi presijeca stopala i onda su rekli da za posljedicu mogu imati natecene zglobove. Fakat me ta informacija strefila jer ja imam natecene nozne zglobove godinama!
Ako nije tajna, kojom se profesijom bavis?
Pored toga, pronasli su podzemnu vodu citavom duzinom mog tijela, a kao simptom naveli teze budjenje (i ovo je istina!).
Probaj pronaci barem jednog poznanika kojem je milo i lijepo ustajati ujutro!
...pisljivih 10 Km...
Eh vidis, tih ''pisljivih'' 10 KM nekome nisu bas pisljive nego prijeko potrebne i rade za njih citav dan lomeci ledja i trpeci svakojake psihicke presinge od svojih poslodavaca. A ti levati gotiva, skontali kako ce svijet zajebat jer taj svijet i jeste nezainteresovan da sazna stvarnost u kojoj zivi. I dalje vjeruje u babaroge i ''tajne materije'', a sto je nakzalosnije, daje pare i pare za maglu.

P.S. Nemoj ni pomisliti da te nesto ''spustam'' samo zelim tebi, kao uostalomi, i svima drugima da razmisle onim sto imaju i da se malo informiraju. Pa, svako od nas ima internet i nije tesko saznati informaciju, normalno potrebno je i znati pronalaziti validnu informaciju ali mislim da smo svi kadri to uciniti.

Pozdrav...
Sarayman

Post by Sarayman »

2 NIN
Napokon, jedan konkretan odgovor, iako skeptican.. Ipak, ono sto su momci prilikom pretrazivanja stana pokazali, bilo je uvjerljivije od tvog logicnog razmisljanja. Dozvoli da ja tebe pitam nesto, pa ovisno o odgovoru (ili volji), mozemo nastaviti s pitanjima i odgovorima.. Dakle, jesi li ikad prisustvovao pregledu stana/kuce od strane slicnih lica, i ako jesi, kako je sve utjecalo na tebe? Mislis da je sve prevara?
Pozdrav i tebi. :)
NIN

Post by NIN »

Sarayman wrote:2 NIN
Napokon, jedan konkretan odgovor, iako skeptican.. Ipak, ono sto su momci prilikom pretrazivanja stana pokazali, bilo je uvjerljivije od tvog logicnog razmisljanja. Dozvoli da ja tebe pitam nesto, pa ovisno o odgovoru (ili volji), mozemo nastaviti s pitanjima i odgovorima.. Dakle, jesi li ikad prisustvovao pregledu stana/kuce od strane slicnih lica, i ako jesi, kako je sve utjecalo na tebe? Mislis da je sve prevara?
Druze,
nisam nikada prisustvovao kucnim ''dzigabezama'' ali sam se, naravno iz radoznalosti i mog skepticizma, podvrgavao raznim bioenergeticarima, proricateljima i slicnim ''alternativcima''. Oni, naime, ''nanjuse'' pogodnu osobu za prodaju svoje magle. U vecini slucajeva kada sam se pokusavao pretvarati da vjerujem u njihove tehnike nije uspjevalo jer bi me ''provalili'', cisto jer imaju dara za psihologiju (u protivnom ne bi znali da te izlevate, a ne bi im ni potencijalna zrtva povjerovala - mada u dosta slucajeva i sami ''alternativci'' stvarno vjeruju u svoje ''moci'' pa je konacan efekat jos jaci).

Uglavnom, sve je to prevara!

Pozdrav...
Sarayman

Post by Sarayman »

NIN wrote:
Druze,
nisam nikada prisustvovao kucnim ''dzigabezama'' ali sam se, naravno iz radoznalosti i mog skepticizma, podvrgavao raznim bioenergeticarima, proricateljima i slicnim ''alternativcima''. Oni, naime, ''nanjuse'' pogodnu osobu za prodaju svoje magle. U vecini slucajeva kada sam se pokusavao pretvarati da vjerujem u njihove tehnike nije uspjevalo jer bi me ''provalili'', cisto jer imaju dara za psihologiju (u protivnom ne bi znali da te izlevate, a ne bi im ni potencijalna zrtva povjerovala - mada u dosta slucajeva i sami ''alternativci'' stvarno vjeruju u svoje ''moci'' pa je konacan efekat jos jaci).

Pozdrav...
Ovo nema veze sa bionergijom, niti sa kakvim prorocima (u koje samo budale vjeruju), prema tome, ne mozes svrstati sve u jedan kos, misleci kako je opet prevara u pitanju. I logicno da nisi prisustvovao ispitivanju stana, ali je nelogicno otkud takav stav, buduci da jako malo znas o svemu (a i nisi prisustvovao pretrazivanju stana/kuce, ponavljam). Volio bih da o svemu mogu razmisljati kao ti, al' ne mogu, jer sam cuo i vidio ono sto ti nisi. Mozemo se ubjedjivati danima, i nece biti svrhe sve dok ne dobijem dokaz da je prevara. Jos nesto se namece kao cinjenica, a to je da ti nemas dokaz o prevari, a vec si zauzeo jasan stav oko svega. Istina, nemam ni ja dokaz da je istina, ali tragam... (i ova tema je dobar pokusaj)

A iskreno, volio bih da si u pravu. Cak to i zelim..
NIN

Post by NIN »

Sarayman wrote:
NIN wrote:
Druze,

Pozdrav...
Ovo nema veze sa bionergijom, niti sa kakvim prorocima (u koje samo budale vjeruju), prema tome, ne mozes svrstati sve u jedan kos, misleci kako je opet prevara u pitanju. I logicno da nisi prisustvovao ispitivanju stana, ali je nelogicno otkud takav stav, buduci da jako malo znas o svemu (a i nisi prisustvovao pretrazivanju stana/kuce, ponavljam). Volio bih da o svemu mogu razmisljati kao ti, al' ne mogu, jer sam cuo i vidio ono sto ti nisi. Mozemo se ubjedjivati danima, i nece biti svrhe sve dok ne dobijem dokaz da je prevara. Jos nesto se namece kao cinjenica, a to je da ti nemas dokaz o prevari, a vec si zauzeo jasan stav oko svega. Istina, nemam ni ja dokaz da je istina, ali tragam... (i ova tema je dobar pokusaj)

A iskreno, volio bih da si u pravu. Cak to i zelim..
Odvoji neko vrijeme koje ces posvetiti fizici i njenim zakonima pa ce ti se odgovori sami slagati kao domino efekat!

Uzdravlje...
Sarayman

Post by Sarayman »

2 NIN (da ne citiram onoliki post)

Evo mene opet, naravno. Kakve veze ima fizika i njeni zakoni s podzemnim vodama i njihovom stetnom utjecaju na ljudski organizam?

Pokusavas me razuvjeriti a nista konkretno ne nudis. Osim da se posvetim proucavanjem fizike (samo!!!).

I ne samo ti, nego niko nije dao bilo kakav dokaz kojeg trazim. Spreman sam bilo kakvu pricu "popusiti" (iz licnog iskustva, ergumentovano) da je sve to jedna obicna prevara.

Mozda ipak ima neko?
NIN

Post by NIN »

Sarayman wrote:2 NIN (da ne citiram onoliki post)

Evo mene opet, naravno. Kakve veze ima fizika i njeni zakoni s podzemnim vodama i njihovom stetnom utjecaju na ljudski organizam?

Pokusavas me razuvjeriti a nista konkretno ne nudis. Osim da se posvetim proucavanjem fizike (samo!!!).

I ne samo ti, nego niko nije dao bilo kakav dokaz kojeg trazim. Spreman sam bilo kakvu pricu "popusiti" (iz licnog iskustva, ergumentovano) da je sve to jedna obicna prevara.

Mozda ipak ima neko?
Ne znam da li ocekujes da ti postavim referat i u istom navedem i potvrdim svoju tezu o nepostojanju pomenutih fenomena i pogresnih (sto namjerno sto slucajno) interpretacija prirodnih (fizikalnih) zakona. Naime, ne sumnjam u tvoj racio pa shodno tome ustedit ces moje vrijeme i sam izvoditi zakljucke iz odabranih teorija kojima se bavi fizika. Kljuc je u psiholigiji ali ne bih da te zbunjujem i nadam se da ces sam shvatiti konkretan ''fenomen''.

Ticano za kucne ''dzigabeze'', imao sam priliku gledati emisije (uz strucnu naraciju) koje su odgonetale alternativne nacine ''rjesavanja'' problema uz pomoc ''strucnjaka'' koji su koristili viske, igle, antene, raslje i ostala pomagala. Ukratko, PRODAJA MAGLE, a tebi zelim da ipak malo racionalnije razmislis kada budes ponovo dosao u dodir sa ''strucnjacima'' i da stedis pare za korisnije stvari. Recimo, kupi sebi kvalitetnu knjigu, ili tako nesto.

Pozdrav...
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:41, edited 1 time in total.
Post Reply