Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
theTruePath

#26 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by theTruePath »

Great Cornholio wrote:
theTruePath wrote:
Ne brini za ime,uvijek dobro prodju domaci konvertiti kada budu problemi.Eno arapski konvertiti super prolaze,cak im daju i papire po zapadu

znaci ne brini za svoju guzicu :D
Bosna je specifična, ako Evropa dozvoli ovdje novi rat, neće meni to što nisam musliman, a imam "muslimansko" ime, puno pomoći, snaći će me ista sudbina kao i ostale ljude koji žive u BiH, imaju "muslimanska" imena a nisu vehabije.
Netacno,ni po cemu nije specificna za prosjecnog zapadnjaka.Osim ako naravno mislim na ponovni srpski napad,oni ne razlikuju vjeru od imena to stoji
Great Cornholio

#27 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by Great Cornholio »

theTruePath wrote:
Netacno,ni po cemu nije specificna za prosjecnog zapadnjaka.Osim ako naravno mislim na ponovni srpski napad,oni ne razlikuju vjeru od imena to stoji
Dobro si rekao, vehabije su problem bosanskih muslimana, i trebaju taj problem "ukloniti", da se ba ne sramotimo u svijetu, da se ne sramoti Država BiH, da ne budemo po ovome specifični :(

nasa

#28 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by nasa »

Sam si zakljucio da su vehabije "uvezeni" tako da ne mozemo biti specificni ni po njima :wink:
Great Cornholio

#29 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

nasa wrote:Sam si zakljucio da su vehabije "uvezeni" tako da ne mozemo biti specificni ni po njima :wink:
Kako da ih "izvezemo"?
theTruePath

#30 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by theTruePath »

Great Cornholio wrote:
nasa wrote:Sam si zakljucio da su vehabije "uvezeni" tako da ne mozemo biti specificni ni po njima :wink:
Kako da ih "izvezemo"?
Uvezeni su i adventisti krscani,kako njih izvesti? ;)
Drvosjeca iz Dejcica

#31 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Great Cornholio wrote:
theTruePath wrote:
Dobro si rekao, vehabije su problem bosanskih muslimana, i trebaju taj problem "ukloniti", da se ba ne sramotimo u svijetu, da se ne sramoti Država BiH, da ne budemo po ovome specifični :(

Ima li razlike između poziva na stvaranje islamske države i poziva na desoluciju države BiH? Po meni nema, jedno i drugo je isti par cipela. Sve dok ljudi svojim radom i djelom ne ugrožavaju ustavni poredak jedne države niko ne smije pozivati na uklanjanje i progon istih, bez obzira kakvog izgleda bili, imena nosili i kakve seksualne, vjerske ili političke orjentacije bili.
nasa

#32 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by nasa »

G.C.
Ono sto se kosi sa zakonima treba sankcionisati I bezveze mmi je da ja sad nesto posebno branim ili osudjujem postupke nekih pojedinaca ili grupa kada su mehanizmi jasno definisani zakonom I oni ne mogu biti izuzetak...Sto se pak tice odredjenog stila zivota koji je specifican za pripadnika ovog pravca midslim da se tu ne moze I ne treba nista sve dok je to u skladu sa zakonom I njihov licni izbor....koliko god vecina muslimana u BiH na drugi nacin slijedi I dozivljava propise islama toliko nemaju pravo da isti namecu na iskljuciv nacin drugim ...
Medjutim unutar samog islama naravno da to nije tako jednostavno te se po pitanju svakog pravca ne samo vehabija otvori niz pitanja sta I koliko je prihvatljivo itd. ali to jesu unutarmuslimanska pitanja za koja sumnjam da tebe narocito interesuju ili da si upoznat...
salik79

#33 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by salik79 »

Kratko upoznavanje s genezom vehabizma:

Muhammed bin Abdul Vehab se u 12. hidzretskom stoljecu u pustinji Nedzd posvetio izucavanju vjerskih znanosti. I on je, poput svog "duhovnog vodje" Ibn Tejmije, bio sljedbenik Hanbelijskog mezheba. Vecinu muslimana je smatrao nevjernicima i mnogoboscima, a sve islamske zemlje je nazivao "Daru-l-Harb". Kada su se upoznali s njegovim "naukom" otac i brat su ga se odrekli i pozvali narod da ga izbjegava, smatrajuci da druzenje s njim vodi na stranputicu. On je na pocetku bio zainteresiran za izucavanje zivota onih koji su za sebe (kada je islam jos uvijek bio u "povoju") tvrdili da su poslanici, poput Musejleme Kezzaba, koji je takodjer bio iz Nedzda.

Politicki korijen vehabizma treba posmatrati iz drugog ugla. U 12. stoljecu po Hidzri, kada je Velika Britanija imala Ministarstvo za kolonije, 200 mladih talentiranih i obrazovanih ljudi je bilo zaposleno u tom ministarstvu. Nakon sto su prosli razne nivoe obuke, oni su upuceni u istocne i azijske zemlje, kako bi sacuvali tadasnje britanske kolonije i pronasli nove nacine za osiguranje britanskih interesa. Jedan od njih, Hamfer, je upucen u Irak. Nastanio se u Basri, zaposlivsi se kod stolara. Dodatno se posvetio izucavanju vjerskih znanosti, te promjenom imena simulira prihvacanje vjere/islama. Hamfer, koji je u sustini bio britanski spijun, se upoznaje sa Muhammedom bin Abdul Vehabom kojeg smatra pogodnim za ostvarenje svojih ciljeva. Nakon sto ga je pridobio, priprema njegov odlazak u Isfahan i Siraz, ucinivsi ga spremnim za plasiranje price o nekoj vrsti "novog mezheba". Medju osobama koje su prihvatile taj "novi nauk" bio je i Muhammed bin Saud koji je, ujedinjavanjem nekoliko plemena u Nedzdu, doprinjeo jacanju pozicije Muhammeda bin Abdul Vehaba. Muhammed bin Saud koji je, prije upoznavanja s Abdul Vehabom, bio vodja malog plemena "Aniza" u Nedzdu, uz podrsku britanske Vlade i imenovanjem za namjesnika cijelog regiona, prihvaca Abdulvehabov "nauk".
Njegov sin Abdul Aziz ostat ce poznat po napadu na Kerbelu 1216. h.g. kada je pobijeno na stotine zitelja, cija kompletna imovina je opljackana. Tada je srusen i hz Husejnov kabur. Nakon pohoda na Kerbelu 1217. h.g. napdnut je i Taif gdje je takodjer izvrsen pokolj nad tamosnjim stanovnistvom.
Abdul Azizov sin, koji je na vlast dosao nakon njegove smrti/ubistva, Saud je proveo dvije godine izucavajuci hadis, fikh i tefsir kod Muhammeda ibn Abdul Vehaba. Nakon dolaska na vlast je pokusao slomiti sve islamske centre moci i nametnuti vladvinu porodice Saud, a s time - ujedno - i ucenje svoga ucitelja, poznato kao vehabijski mezheb. Britanska vlada je planovima sirenja vehabizma i podrzavanjem porodice Saud nastojala ubaciti razdor medju mezhebe, prosiriti nepismenost, sprijeciti otvaranje skola i stampanje knjiga, spaliti (nekorespondirajucu) literaturu, ojacati nacionalizam, izazvati medjumezhebske sukobe i podrzati razvrat svih oblika...
salik79

#34 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by salik79 »

theTruePath wrote:
Great Cornholio wrote:
theTruePath wrote:Ne zivimo ali je to tvoje zanimanje malo cudno,pa cak i bolesno jer nije da se ti pomalo zanimas nego bas ekstremno.Cemu? sam si rekao da si presao na krscanstvo,znaci koji te k.. zanima toliko jedna islamska sekta? vehabizam je unutarmuslimanski problem
Pa imam i ja "muslimansko" ime, i meni se dobro ne piše ako se bosanski muslimani "prilagode" vehabijama, jer kao što rekoh, Evropa neće dozvoliti da se u srcu Evrope stvori šerijatska država. Valjda je to i tebi jasno.
Ne brini za ime,uvijek dobro prodju domaci konvertiti kada budu problemi.Eno arapski konvertiti super prolaze,cak im daju i papire po zapadu

Sto se ovoga tice, nista gore ne stoje ni sljedbenici Vehabizma. MI6 i ostale "dobrotvorne organizacije" sve srede, nema da fali :D
Great Cornholio

#35 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

@nasa, u pravu si, vi muslimani taj probelm s vehabijama rješavajte, ali nećete ga nikad riješiti dok ih "podržavate".

Ali dobro, razumijem ja da je vas strah vehabija, koga normalnog nije, ali eto morate biti hrabri, uozbiljiti se, i uz pomoć Države makar zaustaviti širenje vehabizma među bosanskim muslimanima.
Kroksica

#36 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by Kroksica »

:lol: Nesto kao oni prirucnici "... for dummies".

Ma samo im treba dati da se malo bolje obrazuju i informisu, sami ce se pobjediti. :D
oridjidji

#37 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by oridjidji »

GC malo pregoni. Vjera je savjet i taj savjet mozes prihvatiti ako zelis i ako ne zelis. Nije ni bitno ko sta govori jer mnogi jezici mlate, kao sto Pezic moze da kaze nesto sto stoji u vjeri ili ne stoji, isto tako to moze reci i Spahic, Kurdic, Ceric, Kukavica, Bugari ili neko drugi, ono sto se vrednuje su djela koji isti rade ili sprovode. Zato u Islamu ima mnogo govornika, a otuda i sekti. Nista strasno sto nemaju ni druge religije. Ali cu prije poslusati misljenje Pezica nego recimo ovog GC koji sam zna koliko je njegovo znanje o Islamu, Pezic je poznavalac arapskog jezika dovoljno da moze prevoditi sa arapskog, diplomirao je islamske nauke u Medini, koliko sam upoznat tamo i magistrira, znaci da duduk nije, ma kakve savjete davao i kakve je njegovo misljenje konzervativno o Islamu zna vise nego prosjecni Bosnjo.

Najaci su mi ljudi koji bi sebi za zadovoljstvo mjenjali vjeru i prilagodjavali je sebi i svome vidjenju iste. Kad bi se samo Kur`anu studiozno posvetili, dovoljno bi nam to mjerilo bilo da vidimo gdje je nase mjesto. Umjesto da gledamo gdje smo mi, mi druge gledamo, ocito nam i nece biti bolje sve dok paznju koju poklanjamo drugome, nepoklonimo prvenstveno sebi jer se svoja mana nece potisnuti tudjom koju vidimo.
Great Cornholio

#38 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Normalno, pametniji je Pezić od Cornholia, Pezić je profesor, profesori sve znaju :) :bih: :run:
oridjidji

#39 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by oridjidji »

Great Cornholio wrote:Normalno, pametniji je Pezić od Cornholia, Pezić je profesor, profesori sve znaju :) :bih: :run:
Svakako vise od tebe zna, da ti nije mozda ime Enes Karic ili Jusuf El Kardavi, pa da ti se s respektom moramo ophoditi jer si diplomirao, magistrirao ili doktorirao islamske nauke. Nije znak nikakve pameti navaljati deset klipova pomenutih vehabija ili nevehabija s onim sto ti se ne svidja i reci vidite njih kako pricaju o nekoj temi u Islamu. Pricaj sam o mnogim islamskim temama ono sto znas, kroz svoje znanje i iskustvo, pa ces vidjeti koliko si krhak.
nemampojma0

#40 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by nemampojma0 »

Great Cornholio wrote:
theTruePath wrote:

Bosna je specifična, ako Evropa dozvoli ovdje novi rat, neće meni to što nisam musliman, a imam "muslimansko" ime, puno pomoći, snaći će me ista sudbina kao i ostale ljude koji žive u BiH, imaju "muslimanska" imena a nisu vehabije.
Bas si ovim lijepo prikazao kakva je ta tvoja vjera(ne mislim na izvorno krscanstvo,mada se tada nije ni zvalo krscanstvo,al nejse)izopacena,da ubijate ljude samo zbog imena.Cista i 100%-tna mrznnja prema svemu drugacijem,a temelj pravog krscanstva je ljubav.Eto koliko vam je vjera izvorna i koliko slijedite Bozijeg Poslanika Ruhullaha Isaa a.s.
I onda imas obraza pisati o muslimanima,bilo o kojoj temi,ne samo ovoj.Preispitaj sebe,pronadji istinu i originalnost i primjeni je u svom djelovanju,a prilagodjavanje vjere,ma koje,sebi a ne sebe njoj je sve osim vjerovanje.
Lijep pozdrav
moke_31

#41 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by moke_31 »

asurbanipal wrote:
m_l wrote:
I iskopa temu iz 2006. da covjeka to pitas!? Ne radi pp? :mrgreen:

Kako god, tekst je odlican. :thumbup:

Jeste. Čitava poenta teksta je "ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se..."
Pa ne baš pridružiti (ili usvojiti) ali svakako preporoditi ovaj naš "bosanski Islam" novim i drugačijim shvatanjima i pogledima na Islam koja bi mu ("bosanskom Islamu") trebala pomoći da napokon izađe iz mraka "srednjeg vijeka Islama" i oslobodi se okova nekakve "islamske tradicija" (kakva nebuloza od sintagme) koja više uporišta ima u kršćanstvu i slavenskom paganizmu nego u Islamu.

Opća dekadencija Islama prethodnih stoljeća kod nas i u cijelom islamskom svijetu, uključujući i prvu polovicu 20. stoljeća, praćena nepismenošću i zapostavljanjem onog "iqra' (uči)" je upravo stvorila "bosanski Islam" i "islamsku tradiciju" kod Bošnjaka u BiH koja se ogleda u nizu praksi koje nemaju nikakve veze sa Islamom.

Problem je što su kod nas ideje i pogledi selefizma došli putem militantnog selefizma tokom rata a ne nekom normalnom cirkulacijom ideja ili misionarstvom, stoga i negativne konotacije, zlonamjerno povezivanje sa terorizmom i stalna medijska hajka u političko-propagandne svrhe.

Također u svijetu imamo i primjere zloupotrebe selefijskih ideja, npr. u Libiji, sada u Siriji ili Iraqu, i što je još gore, a i paradoksalno, u tome učestvuje Saudijska Arabija kao američki pijun. CIA i Mossad su čini se također počeli da zloupotrebljavaju selefijski pokret (opet uz pomoć S. Arabije) za svoje ciljeve, prije svega se to moglo vidjeti u Libiji a sada i u Siriji, dok je recimo S. Arabija instruirala selefijski pokret u Egiptu da se ne stavlja na stranu Muslimankse braće. U Egiptu im to ne odgovora, a u Siriji i Libiji je OK???

Uglavnom, mnogo se ovim pokretom manipuliše i ljudi stiču razne negativne predodžbe koje obično nemaju veze sa izvornom doktrinom selefizma.

Zato samo IQRA'...
nasa

#42 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by nasa »

Great Cornholio wrote:@nasa, u pravu si, vi muslimani taj probelm s vehabijama rješavajte, ali nećete ga nikad riješiti dok ih "podržavate".

Ali dobro, razumijem ja da je vas strah vehabija, koga normalnog nije, ali eto morate biti hrabri, uozbiljiti se, i uz pomoć Države makar zaustaviti širenje vehabizma među bosanskim muslimanima.
A sta tebe sprijecava da rijesis s onim koji bi da te biju zbog muslimanskog imena? :D

Potreba za raspravom i suceljavanjem s razlicitim koje pri tome smatras "pogresnim" nije dokaz cvrste vjere vec vise unutrasnji problem pojedinca kako i gdje usmjeriti sopstvenu vjeru, kako je zivjeti, dokazivati i sl. samo sto odgovore neces naci na ovaj nacin....
Chisum

#43 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by Chisum »

Ostavimo na trenutak po strani samo "ucenje" ovih ispranih mozgova, pa se osvrnimo na ove silne polupismene "profesore", "magistre", "doktore", koji se pojavljuju na vehabijskim youtube kanalima... :lol:

Koje li to skole zavrsi pa im recenica ostane ovako jadna, bijedna, siromasna, k'o sad da ih je s kakve pijace dovuklo pred kamere... Uzas.

Pored ovakvih profesora i doktora, ne cudi sto su im sljedbenici u 99% slucajeva k'o ovaj hairlija

Slika i prilika konacnog proizvoda zapustene, odavno propale islamske apologetike...

"Ne znam, ne znam, ne znam...Ne znam...Tako mi Allaha - ne znam!... Znam samo da je Allah jedan... i da ljudi ne bi trebali smatrati mnogo bogova .... (ovdje je vec presao u haiku :lol:)"
Last edited by Chisum on 16/12/2013 18:14, edited 2 times in total.
zvizdan

#44 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by zvizdan »

Moke, zašto bi islamska tradicija bila "nebuloza od sintagme"? Znaš li ti uopšte šta znači tradicija i zašto bi to bilo nespojivo s islamom? Tradicija od latinskog trans (preko) i dare (davati), prvo u obliku tradere (prenositi, predavati), znači prenošenje (s naraštaja na naraštaj). I šta je tu nespojivo s islamom? Baš me zanima da čujem kako ćeš objasniti tu ideju o nepostojanju islamske tradicije koju si očito pokupio na nekom predavanju.

Drugo, s obzirom da selefizam očito smatraš naprednim i da tvrdiš kako će nas izvesti iz "srednjeg vijeka islama", molim te da to potkrijepiš konkretnim primjerima. Naveo si samo primjere "zloupotrebe selefijskih ideja" (iako je to ustvari upravo striktna provedba selefijskih ideja). Hajde nas počasti ponekim pozitivnim primjerom, naprimjer navedi nam značajnog i originalnog savremenog selefijskog mislioca, nekoga ko je dao zapaženo tumačenje shvatanja islama u savremenom svijetu (recimo ranga Sayyeda Hosseina Nasra), baš me zanima o kojim se to intelektualnim gromadama radi, navedi nam nekog značajnijeg svjetskog umjetnika, naučnika, književnika, muzičara i slično, a da pripada selefijskom pokretu (nemoj mi samo Yusufa Islama :D ), pa da ti i povjerujemo kako je selefijski pokret plaho napredan.
Chisum

#45 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by Chisum »

zvizdan wrote:baš me zanima o kojim se to intelektualnim gromadama radi, navedi nam nekog značajnijeg svjetskog umjetnika, naučnika, književnika, muzičara i slično, a da pripada selefijskom pokretu
:lol: :lol:
L u c i f e r

#46 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by L u c i f e r »

Nešto kontam, kad bih ja kao ateista ikad postajao teista, izabrao bih vehabizam: kad je dernek nek i hala gori. :izet:
salik79

#47 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by salik79 »

zvizdan wrote:Moke, zašto bi islamska tradicija bila "nebuloza od sintagme"? Znaš li ti uopšte šta znači tradicija i zašto bi to bilo nespojivo s islamom? Tradicija od latinskog trans (preko) i dare (davati), prvo u obliku tradere (prenositi, predavati), znači prenošenje (s naraštaja na naraštaj). I šta je tu nespojivo s islamom? Baš me zanima da čujem kako ćeš objasniti tu ideju o nepostojanju islamske tradicije koju si očito pokupio na nekom predavanju.

Drugo, s obzirom da selefizam očito smatraš naprednim i da tvrdiš kako će nas izvesti iz "srednjeg vijeka islama", molim te da to potkrijepiš konkretnim primjerima. Naveo si samo primjere "zloupotrebe selefijskih ideja" (iako je to ustvari upravo striktna provedba selefijskih ideja). Hajde nas počasti ponekim pozitivnim primjerom, naprimjer navedi nam značajnog i originalnog savremenog selefijskog mislioca, nekoga ko je dao zapaženo tumačenje shvatanja islama u savremenom svijetu (recimo ranga Sayyeda Hosseina Nasra), baš me zanima o kojim se to intelektualnim gromadama radi, navedi nam nekog značajnijeg svjetskog umjetnika, naučnika, književnika, muzičara i slično, a da pripada selefijskom pokretu (nemoj mi samo Yusufa Islama :D ), pa da ti i povjerujemo kako je selefijski pokret plaho napredan.
Ako smijem primjetiti - Yusuf Islam je sufija. :)

Rekoh, da neko ne bi fakat pomislio da je vehabit (nazivati vehabije selefima je uvreda prvim generacijama muslimana). :D
silm

#48 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by silm »

Great Cornholio wrote:Normalno, pametniji je Pezić od Cornholia, Pezić je profesor, profesori sve znaju :) :bih: :run:
Ma jok.
Di ce bit pametniji.
Pezic ne zna ko Cornholia zasto mladi fudbaler Husejinovic igra u Dinamu.
Cornholia zna: "Taj je HuseJinović :D Igra trenutno u Dinamu, mrsko mu ić' u Siriju."

:run:
Ljisica sva umotana u ljubav prema istini
J3r1ch0

#49 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by J3r1ch0 »

Cornholio po običaju četnikuje po forumu, objašnjava nama naivnim bošnjacima šta je dobro za nas, ukazuje nam na zlo mi jer ne znamo šta radimo. :D

Je*ote, koja elegancija u pozivanju na linč. :D
underwater

#50 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by underwater »

Vehabizam (kao pogled na Islam) je najvece zlo koje je do sada zadesilo ummet.
Dzingiskanova divlja konjica ili serija turskih sultana bratoubica djeluju kao mala djeca u poredjenju sa vahabistickim sirovinama ciji primitivizam nadilazi sve do sada zabiljezene.
A i normalno je da se jedan takav (orginalno kabalisticki) pogled na islam moze staniti samo u ocima teskih primitivaca i bica sa odsustvom svake duhovnosti.
Nazalost, sto iz neznanja, sto iz mladomuslimanske pohlepe za parama (koja datira jos puno od prije rata) u lijepu zemlju bosnu u zadnjih 20 godina infiltrirana je znacajna kolicina vahabita, sto u liku nekakvih bradatih spodoba arapskog porijekla, a zatim iste takve lokalne fukare kupljene i obezmozgljene na nekakvim dvogodisnjim kursevima u arapskim zemljama i obdarene titulama profesora, magistara i doktora (ili ako su bili totalno nepismeni kao Jusuf Barcic onda samo sejhovskim).
Dolazak ovih dusmana dobrih bosnjana bio je dobro pripremljen od najpokvarenije kaste bosnjackog korpusa - trgovcima casnog dina - dijelu islamske (z)vjerske zajednice pod dirigentskom palicom saudijskog uvlakacha Mustafe Cerica.

Koliko su vahabiti opasni za bosnjacko bice???
Vise nego cetnici koji su nad njima izveli tolike genocide.
Vise nego komunisticka bratija pod dirigentskom palicom osobno mefista inkarniranog u liku svjetskog varalice, pohotnika, bludnika i tiranina kojeg su se dobri bosnjani toliko bojali da su na kraju po dzamijama tiho pricali kako je primio islam i uzeo ime jusuf
Zasto?

Pa pomenute katogorije su bosnjake samo usmrcivale ili pljackale ili porobljavale, a wahabiti su tu - da im uzmu dusu.
I ovaj i onaj svijet.

Jer nikad u historiji (od kad je Adem kihno) nije zabiljezen slucaj da je dobri bosnjanin klao, ubijo, jeo organe, otkido glave pamovima, kamama od pozadi i sl uz tekbir!!!

Ni inovjercima, a kamoli muslimanima (mada je to isto, svaki je insan Allahova emancija i kad ga ubijes na bigajri hakk arsh se zatrese).

Radio je bosnjo svakave (loshe) stvari, ali je iza toga VAZDA metno SEBE, a ne casni din!!!

Grijesiti je ljudski, za svaki grijeh ima tevba, ali vjerovat da si "IZABRANA SKUPINA" I DA TI TEVBA NE TREBA JE SEJTANSKI.
Poruka dobrim bosnjanima: braco, BOLJE JE I PIT NEGO VEHABIJA BIT !!!
Prvo pokazuje gaflet, a drugo nedostatak insanijeta!
U svom grijehu (pa sta god da je, mehana il nesta za zatvora) imaj stida, ne hvali se njime i (sto bi moja rahmetli nana rekla) cuvaj se BLASFEMIJE jer to je teski grijeh ... jedan od najtezih!
Ako ja lazem, ne laze slika ... pusti bolan citabe, hadise i ostalo ....treba samo malo mozak ukljucit i zapitat sebe LJUDSKI dze ce im dusa (A pazljivom slusaocu nece promaci da oni ne tekbiraju nego URLAJU)

http://vimeo.com/81050768

http://vimeo.com/76713837
Post Reply