Fizicko zlostavljanje u vezi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- GandalfSivi
Mene ova moja mlatne ponekad, a ja sve kontam da me ne voli nebi me ni lupila. I jos mislim da ona ne konta da mene moze fakat zaboliti kad me pukne serpom u glavu.
-
mamica papucarka
-
Hendrix
Mogu vam reći da su ljudima otišli živci pravo.Znam par osoba s kojim sam dobar bio pravo dok me jednom nisu "otresli" verbalno da sam bez teksta ostao.Od tada sam rezervisan a ne bi se nadao nikada takvom ponašanju,ljudima malo fali da se iznerviraju i ne misle na posljedice uopšte.Sutra eto ih ko da ništa nije bilo,svašta.
Mislim da je svaki muškarac koji ženu udara najobičnija p****!
Mislim da je svaki muškarac koji ženu udara najobičnija p****!
- sojka
Mislim da je verbalno maltetiranje jednako fizickom.
Citajuci diskusiju imam dojam da muskoj publici trebamo
jos dati aplauz za to sto ne tuku i maltetiraju.
Mozda se varam,
ali ima mi miris ono budite zahvalne, kao da to nije dokaz dno dna.
Ono sto zelim pitati ima li medju vama onih koji priznaju(just monitoring) da imaju
upravo taj problem i u cemu,kako vide svoju buducost?
Citajuci diskusiju imam dojam da muskoj publici trebamo
jos dati aplauz za to sto ne tuku i maltetiraju.
ali ima mi miris ono budite zahvalne, kao da to nije dokaz dno dna.
Ono sto zelim pitati ima li medju vama onih koji priznaju(just monitoring) da imaju
upravo taj problem i u cemu,kako vide svoju buducost?
-
surajaa
Upravo u vecerasnjoj emisiji "60 minuta" doktorica Jasminka Mujkanovic je javno progovorila o fizickom i psihickom maltretiranju koje je godinama trpila od svog muza, inace uvazenog doktora i generalnog direktora Klinickog centra u Tuzli.
Vidno uznemirena i dovedena gotovo do ruba nervnog sloma, ova hrabra zena se javno usudila progovoriti o onome sto se dogadjalo u intimi njihove kuce, koju je nazvala "kucom strave i uzasa".
Bas mi zao jadne zene, ali u svakom slucaju, odajem joj pocast sto je odlucila prekinuti agoniju u kojoj je zivjela, zelim njoj i njenoj djevojcici sve najbolje u zivotu...
Najiskrenije se nadam da ce u ovoj zemlji, sudstvo konacno poceti obavljati svoj posao.
Vidno uznemirena i dovedena gotovo do ruba nervnog sloma, ova hrabra zena se javno usudila progovoriti o onome sto se dogadjalo u intimi njihove kuce, koju je nazvala "kucom strave i uzasa".
Bas mi zao jadne zene, ali u svakom slucaju, odajem joj pocast sto je odlucila prekinuti agoniju u kojoj je zivjela, zelim njoj i njenoj djevojcici sve najbolje u zivotu...
Najiskrenije se nadam da ce u ovoj zemlji, sudstvo konacno poceti obavljati svoj posao.
- taxi_driver
u bosni cura vise ne smije raskinuti s momkom.prije par godina je momak ubio curu,jer mu je tu noc rekla da bi raskinula vezu.ma uzas.
kad bi me cura ostavila i ja placuci kuci,meni je moja baka uvijek govorila, unuce moj, jedna otegla druga protegla.i smirim se nekako,jer sam vjerovao baki koja se tri puta udavala.

kad bi me cura ostavila i ja placuci kuci,meni je moja baka uvijek govorila, unuce moj, jedna otegla druga protegla.i smirim se nekako,jer sam vjerovao baki koja se tri puta udavala.
-
sure_alma
moj je otac fizicki zlostavljao moju mamu pa jedno 10 godina...mene i sestru nikada nije udario ali smo morali gledati kako mama hoda slomljene vilice i rebara...mislila sam da ce to sve pasti u zaborav jednog dana..otac je prestao da pije, okrenuo se porodici i zive u sreci i ljubavi zadnjih 15 godina...kad ne pije ko da je druga osoba...
sestra se ne sjeca nicega jer je bila skroz mala...ja se sjecam svega...i dan danas kad pomislim na one noci strave, trnci i jeza me prodje...ja nikad nisam zaboravila i ne vjerujem da cu ikad zaboraviti to sto sam vidjela i prozivjela...
svoga oca jako volim i dobar je covijek ali nikad mu necu oprostiti to sto je radio mojoj majci...
moja mama ne misli na tu proslost i voli svoga muza neizmjerno....zive dobro i dobro se slazu...
ali sjecanja sto su ostala u meni nikad nece izblijediti...
sada kada cujem da neko prolazi kroz psihicku a posebno kroz fizicku torturu, osjetim nemir i depresivna sam po par dana nakon toga...
nadam se da cu jednog dana biti sposobna da se suocim sa svojim nemirima i proslosti jer boli me...
ne zelim nikome ama bas nikome da prodje i da prolazi ovakve stvari u zivotu jer one ostave vjecnu mrlju u nasim srcima...
pozdrav raji!
sestra se ne sjeca nicega jer je bila skroz mala...ja se sjecam svega...i dan danas kad pomislim na one noci strave, trnci i jeza me prodje...ja nikad nisam zaboravila i ne vjerujem da cu ikad zaboraviti to sto sam vidjela i prozivjela...
svoga oca jako volim i dobar je covijek ali nikad mu necu oprostiti to sto je radio mojoj majci...
moja mama ne misli na tu proslost i voli svoga muza neizmjerno....zive dobro i dobro se slazu...
ali sjecanja sto su ostala u meni nikad nece izblijediti...
sada kada cujem da neko prolazi kroz psihicku a posebno kroz fizicku torturu, osjetim nemir i depresivna sam po par dana nakon toga...
nadam se da cu jednog dana biti sposobna da se suocim sa svojim nemirima i proslosti jer boli me...
ne zelim nikome ama bas nikome da prodje i da prolazi ovakve stvari u zivotu jer one ostave vjecnu mrlju u nasim srcima...
pozdrav raji!
- van Basten
mojoj bi prvi šamar u vezi bio i zadnji... ne bih ja to trpio... odmah razlaz... a ne da me bije... krene od šamara, pa preko šerpe, pa... gdje je tome kraj...?GandalfSivi wrote:Mene ova moja mlatne ponekad, a ja sve kontam da me ne voli nebi me ni lupila. I jos mislim da ona ne konta da mene moze fakat zaboliti kad me pukne serpom u glavu.
Malo iskarikirah ponukan gornjim postom, al upravo to je poenta priče... rijetko koji "junačina" udara odmah toljagom u glavu... sve krene preko deranja, pa konstante galame, pa "vaspitnih" šamara, pa onda pravih štoseva... pa do crne hronike i predzadnje stranice novina.
U tim situacijama cura/žena treba biti odlučna i u startu prekinuti sve to, inače posljedice su nesagledive i nažalost viđamo ih svakodnevno
-
PITARKA_SA
poznajem jednog momka koji je bio pojam dobrote i finog momka
dok jednog dana nisam izasla sa njegovom djevojkom i cula neke stvari..ali ona je to sve pravdala sa recenicama tipa:ma nije me udario vec samo gurnuo..ma ja sam mu nesto s*ala pa je on samo odreagovao...
bila sam jako sretna kada sam cula da vise nisu skupa...sada je u sretnoj vezi..kolk'o ima takvih djevojaka koje jedan samar,smatraju bezazlenom stvari..
mogao bi me udariti,ali samo jednom.
dok jednog dana nisam izasla sa njegovom djevojkom i cula neke stvari..ali ona je to sve pravdala sa recenicama tipa:ma nije me udario vec samo gurnuo..ma ja sam mu nesto s*ala pa je on samo odreagovao...
bila sam jako sretna kada sam cula da vise nisu skupa...sada je u sretnoj vezi..kolk'o ima takvih djevojaka koje jedan samar,smatraju bezazlenom stvari..
mogao bi me udariti,ali samo jednom.
-
PITARKA_SA
slazem se,ali jednom moze udariti,ne zato sto mu halalim to
vec kazem,jednom moze,i vise nikada..nikakvo izvini,volim te..nista ne mjenja..prvi i zadnji put 
- taxi_driver
sve je to do zakona i mentaliteta kod nas.ne mogu se sjetiti dijaloga,ali ima ona scena u filmu praznik u sarajevu,kad buraz pita sestru: tuce li te jos uvijek?
- pitt
problem je (bar ja mislim) da nase drustvo ne radi puno na tome da do tog prvog puta nikad ne dodje.
Seminari, predavanja po skolama i medijska paznja su neophodni da skrenu pozornost na taj goruci problem, pogotovu na prostorima gdje su oziljci od nasilja jos uvijek svjezi 
-
PITARKA_SA
pa da,kod nas ti je to "normalno" ,ono,muz se napije ,dodje mortus pjan kuci,malo koji samar opali i o tome se suti,a onda ide "opravdanje";ma pjan bio,dobar je kada ne pije..
i naravno da se o tome ne prica,znam jedna slucaj ,gdje se djevojka ,povjerila majci,a ona joj je rekla:a sta si mu ti uradila pa te udario?

i naravno da se o tome ne prica,znam jedna slucaj ,gdje se djevojka ,povjerila majci,a ona joj je rekla:a sta si mu ti uradila pa te udario?
- pitt
ma nasilje je rasprostranjeno i u razvijenim zemljama al bar ovdje su ljudi svjesni problema i na neki nacin ga napadaju. Kod nas se to izgubilo u moru mnogih problema al po meni zasluzuje prioritet. Zdrava porodica i odnosi unutar iste su preduslov za boljitak zemlje i drustva. I tu kaskamo za svima.... 
-
white_sugar
eee to je taj nas mentalitet. znaci da si nesto morala uraditi jer inace te nebi udarioPITARKA_SA wrote:pa da,kod nas ti je to "normalno" ,ono,muz se napije ,dodje mortus pjan kuci,malo koji samar opali i o tome se suti,a onda ide "opravdanje";ma pjan bio,dobar je kada ne pije..![]()
![]()
i naravno da se o tome ne prica,znam jedna slucaj ,gdje se djevojka ,povjerila majci,a ona joj je rekla:a sta si mu ti uradila pa te udario?![]()
![]()
![]()
-
urbanagerila
Ma serijat je zakon.
Ovo sto se svi postavljate filozofski prema problemu nema nikakve veze sa stvarnim problemom .... Svi znamo da muslimani nisu alkoholicari, da su im porodicne vrijednosti obavezne vjerom a sa druge strane daje im se mogucnost da fizicki "kazne" zenu za otkazivanje poslusnosti (mistwakom!). Ko im daje to pravo nego Allah dz.sh.... nemojte mi samo reci da smo svi pametniji od Svevisnjeg. 
-
izbjeglica_iz_besmisla
pošto smo ja i vjera u zadnje vrijeme na tiurbanagerila wrote:Ma serijat je zakon.Ovo sto se svi postavljate filozofski prema problemu nema nikakve veze sa stvarnim problemom .... Svi znamo da muslimani nisu alkoholicari, da su im porodicne vrijednosti obavezne vjerom a sa druge strane daje im se mogucnost da fizicki "kazne" zenu za otkazivanje poslusnosti (mistwakom!). Ko im daje to pravo nego Allah dz.sh.... nemojte mi samo reci da smo svi pametniji od Svevisnjeg.
-
Pearl
tell me you're kiddingurbanagerila wrote:Ma serijat je zakon.Ovo sto se svi postavljate filozofski prema problemu nema nikakve veze sa stvarnim problemom .... Svi znamo da muslimani nisu alkoholicari, da su im porodicne vrijednosti obavezne vjerom a sa druge strane daje im se mogucnost da fizicki "kazne" zenu za otkazivanje poslusnosti (mistwakom!). Ko im daje to pravo nego Allah dz.sh.... nemojte mi samo reci da smo svi pametniji od Svevisnjeg.
-
urbanagerila
Ah pa ti progooglaj pa se prosvijetli,izbjeglica_iz_besmisla wrote:pošto smo ja i vjera u zadnje vrijeme na tiurbanagerila wrote:Ma serijat je zakon.Ovo sto se svi postavljate filozofski prema problemu nema nikakve veze sa stvarnim problemom .... Svi znamo da muslimani nisu alkoholicari, da su im porodicne vrijednosti obavezne vjerom a sa druge strane daje im se mogucnost da fizicki "kazne" zenu za otkazivanje poslusnosti (mistwakom!). Ko im daje to pravo nego Allah dz.sh.... nemojte mi samo reci da smo svi pametniji od Svevisnjeg.
, nisam najsigurniji na šta ovodje ciljaš ... mistwak?
Salu na stranu ....mislim da je nesto kao preteca danasnje cetkice za zube