Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mamica 31 wrote:St.Louis, gdje je ovo sa prve fotke Mislim, prva fotka s vrha. Predivno je
Zabrljao sam izpocetka...trebao sam navesti imena...ali eto...ako mislis na prvu fotografiju to je stari grad u Velikoj Kladusi, a ako pak govoris o slapovima pri kraju stranice, to je Martin Brod:)
Prelijepa priroda. samo nisam siguran da li Bosanski Novi spada u regiju Bosanske Krajine...?? Ali, eto, neka, neka ga, necemo se protiviti
Kako da ne spada, sav zapadni dio Bosne i Hercegovine koji granici s Hrvatskom je dio Bosanske Krajine:
Cazin - Bihac - Bosanska Krupa - Bosanski Novi - Sanski Most - Prijedor - Banja Luka (kao centar Bosanske Krajine)
- eto opstine Bosanski Novi u srcu Bosanske Krajine; rijeke Vrbas, Una i Sana okruzuju Bosansku Krajinu a Bosanski Novi ima obje rijeke i Unu i Sanu i jos na to sve u Bosanskom Novom se ulijeva rijeka Sana u rijeku Unu
.... u srcu mi Krajina,
a u dusi Bosna,
u mislima stara majka,
na ognjistu uplakana osta....