mozes dobiti po nosu
a i zao mi auta...
Pauka treba zvati
100_KA wrote:to se jarane nonsalantno otvore vrata i kaze ...
izvini nisam te vidio
Meni se neku noc lik kroz prozor od auta, na po Vilsonovog, najebao majke jer "hodam po cesti a on vozi". Samo nije htjeo da otkljuca vrata kada sam im prisao, ne znam zastouvjek dobar gost wrote:Za stanovnike Novog Grada, broj telefona na koji mogu da pozovu pauk službu ,odnosno policiju je 033 474 000, ja sam evo sad zvao, no jedan ljubazni policajac mi je rekao da moram da budem kući da bi nazvao pomenutu službu.... nevjerovatno ali istinito.. kao da su auta nevidljiva pa ih patrole ne registruju....., a pri tome morate ostaviti svoje podatke...
Vrijeme je da se krene !!!
druze ucitelju znam ja znam ja mogu li ja........_BosanaC wrote:
Meni se neku noc lik kroz prozor od auta, na po Vilsonovog, najebao majke jer "hodam po cesti a on vozi". Samo nije htjeo da otkljuca vrata kada sam im prisao, ne znam zasto![]()
.
pa neces mu parati auto kad je vlasnik u blizinu, tad mu kazes da se pomakneKarabaja wrote:Ma ne bih ja nikom parao auto...
mozes dobiti po nosu
a i zao mi auta...
Pauka treba zvati
drot u primjeru "sarena revolucija" je postupio krajnje neprofesionalni i mahalski.. ko na kakvoj seoskoj svadbi.. kreno se fatat za vratove i to.. da ne govorimo sto nije bio na mjestu za koje je zaduzen..rashid wrote:Ja samo kazem, da bi trebalo policajcima u SA dati vece plate i forsirati jih na fizicnu spremnost i makar pistoljem.
Ali cudno je, dok je auto u pitanju svi se bune. Kad policajci uzmu djela u ruke(primjer Sarena Revolucija) a tada se narod dere na "drotove" i kako su bezobrazni. Problem je, sto nema kontrole a svaki papak u gradu misli da je on stvara.
A to se i trazi, zasto normalno zivjeti kad moze ovako.
Nek vala parkiraju gdje hoce, samo da nisu meni na glavi.
ne mozes to porediti nikako.rashid wrote: Ali cudno je, dok je auto u pitanju svi se bune. Kad policajci uzmu djela u ruke(primjer Sarena Revolucija) a tada se narod dere na "drotove" i kako su bezobrazni. Problem je, sto nema kontrole a svaki papak u gradu misli da je on stvara.
A bogati jel u avstriji policajci to drugacije rade .... neseri bogati. Ja da sam tamo bio ja bih ga ubio pa neka dodze jos jednom bacati boje. TO JE VANDALIZAM!car-x wrote:drot u primjeru "sarena revolucija" je postupio krajnje neprofesionalni i mahalski.. ko na kakvoj seoskoj svadbi.. kreno se fatat za vratove i to.. da ne govorimo sto nije bio na mjestu za koje je zaduzen..rashid wrote:Ja samo kazem, da bi trebalo policajcima u SA dati vece plate i forsirati jih na fizicnu spremnost i makar pistoljem.
Ali cudno je, dok je auto u pitanju svi se bune. Kad policajci uzmu djela u ruke(primjer Sarena Revolucija) a tada se narod dere na "drotove" i kako su bezobrazni. Problem je, sto nema kontrole a svaki papak u gradu misli da je on stvara.
A to se i trazi, zasto normalno zivjeti kad moze ovako.
Nek vala parkiraju gdje hoce, samo da nisu meni na glavi.
E ponovo dupla mjerila .... kazem, za sve jednako. Ja vala za mizernu platu od 640KM nebi mako!JD wrote:ne mozes to porediti nikako.rashid wrote: Ali cudno je, dok je auto u pitanju svi se bune. Kad policajci uzmu djela u ruke(primjer Sarena Revolucija) a tada se narod dere na "drotove" i kako su bezobrazni. Problem je, sto nema kontrole a svaki papak u gradu misli da je on stvara.
sto se tice sarene revolucije, na policiji je bilo da ih jednostavno uhapsi, a ne da ih mlati pred gradjanima kad su bili brojcano nadmocniji. momci svakako nisu nikoga ugrozili, to sto su uradili su uradili na svoju odgovornost i policija ih je samo trebala uhapsit ako je to vec njihova duznost, a ne kurcit se ko zadnji papak kad su ga cetvorica uhvatila pa ga peti udara.
a recimo kad uhvate nekog babinog sina koji divlja kroz grad pijan u bijesnom autu, njemu napisu prijavu koja nece nikad doci na adresu i puste ga da vozi dalje, umjesto da njega nalupaju onako kako su onog iz sarene revolucije. tu je razlika bitna, ali tada je policija jedna velika karina
to ti je ista ona prica gdje stariji ucenici maltretiraju mladje ucenike u skoli, a nikad ne smiju ni progovorit onim starijim od sebe, a fol mangupi neki e to ti je nasa policija
pa sta onda tom logikom bi isto kaznio nekoga ko ukrade mobitel i nekoga ko ubije drugu osobu ? naravno da su dupla mjerila u zavisnosti od ucinjenog djela. a objektivno gledano vise opasnosti ucini babin sin koji divlja po gradu kojeg murija ni ne zaustavlja od momaka koji su bacali boje po predsjednistvu, ali naravno uvijek je murija opasna kad treba pretuci nekog levata.rashid wrote: E ponovo dupla mjerila .... kazem, za sve jednako. Ja vala za mizernu platu od 640KM nebi mako!
A da su policajci dobro zasticeni babini sinovi i ostali papci bi se dobro smirili, dok bi jih 10-20 drotova nogama stampalo, pa ubili pa ubili. Tako bi znao da u buduce, moje dijete bi vecim rahatlukom setalo ulicama a da o sigurnosti u saobracaju ne govorim.
Celicna_saka wrote:Veci porez na auta je jedini lijek.
dashing wrote: mislim da je najbolje rjesenje visoko-tarifna naplata (kamerama i elektronski kontrolirana) ulaska autom u centralnu zonu (na primjer od marin dvora do kozje cuprije). pa, ko hoce da je "hadzija" i da voza - neka i plati. nadati se da bi to rezultiralo vecim koristenjem grasa. smanjilo bi se i zagadjenje.
da li mislite da bi se takvo nesto moglo implementirati? mozemo peticiju za gdju borovac...
Ne kontam zasto bi veci porez na auta rijesio problem nepravilnog parkiranja (to je bila tama na pocetku). Ima nas kojima je auto stvarno neophodan i kojima nikako ne odgovara da se poveca porez na auta...Celicna_saka wrote:Veci porez na auta je jedini lijek.