Za ubistvo kćerke Midheti Halilović 18 godina zatvora
-
in medias res
ama otkud vi znate da doticna nije dobar advokat??????
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ovdje ima par dobrih advokata ...koji ubicu oslobode...in medias res wrote:ama otkud vi znate da doticna nije dobar advokat??????
sta si se upalila ko kutnjak, procitaj temu od pocetka pa ces skontati sta je on htio reci.
-
in medias res
ajde matere vam, necemo se vrijedati, ne vrijedam ni ja vas, uzmite malo ZKP, pa se javite
-
mIRCerka
uzmi ti malo mish, pa klik na prvu stranu, pa nadji post od DAYSLEEPERa koji nam je kopirao clanke zakona bitne za ovaj slucaj.in medias res wrote:ajde matere vam, necemo se vrijedati, ne vrijedam ni ja vas, uzmite malo ZKP, pa se javite
shin, mislim da nam treba prevodilac
- Maraschino
Pa nije bas ni malo 18 godina. Nedjo je ubio pola Foce pa je dobio 12.
DaysleepeR,
mozes li ovo protumaciti a bogami i stotine drugih slicnih zlocina.
Nije li neciji zivot vredniji ili manje vrijedan od drugih.U Americi covijek je dobio 600 godina zbog zavodjenja maloljetnica(vjerovatno i iskoristavanja) a kod nas silovanja,masovna ubistva...kao neki saobracajni prekrsaj,par godina i na slobodu.Dobro neo rece,los kazneni zakon pa se ljudi lakse odlucuju na to.
Ova majka monstrum dobila je zasluzenu kaznu ali u poredjenju sa masovnim ubicama(ratnim zlocincima)ta kazna je prevelika.Kud ce joj veca kazna,ostatak zivota zivjeti sa time.
-
mIRCerka
kud ce onda veca kazna koljacima koji na svojim rukama imaju krv desetina ili stotina ljudi koje su licno oni zaklali...Maraschino wrote:Kud ce joj veca kazna,ostatak zivota zivjeti sa time.
dajte ba ljudi, manite se filmova americkih i psihoanaliza...
Zena je ubila svoje dijete, dobila kaznu i tacka.
Ako joj pokusaju smanjiti kaznu ili je pustiti uvjetno, protiv toga se treba boriti.
Mnogi pocinitelji gnusnih zlocina su upravo za vrijeme vikend izlaza ponavljali svoje zlocine.
Nije nikakvo opravdanje to sto je ona majka, a onaj debil je samo debil pa je dvoje ljudi ubio u dva navrata svojim autom.
ubica je ubica.
PS Zar nedji nije sudjeno u Haagu?
- Maraschino
Nemogu i nemam namjeru ulaziti u okolnosti ali velika je to razlika ubijati iz zadovoljstva(ratni zlocini) i "mozda'' udariti dijete tako nezgodno da ono podlegne.mIRCerka wrote:kud ce onda veca kazna koljacima koji na svojim rukama imaju krv desetina ili stotina ljudi koje su licno oni zaklali...Maraschino wrote:Kud ce joj veca kazna,ostatak zivota zivjeti sa time.
Ako joj pokusaju smanjiti kaznu ili je pustiti uvjetno, protiv toga se treba boriti.
Mnogi pocinitelji gnusnih zlocina su upravo za vrijeme vikend izlaza ponavljali svoje zlocine.
Nije nikakvo opravdanje to sto je ona majka, a onaj debil je samo debil pa je dvoje ljudi ubio u dva navrata svojim autom.
ubica je ubica.
- chuchumbamayumbe
Kod nas ti vrijedi pravilo "sto vise ljudi ubijes, manja ti je kazna"!
Ona ubila jedno, pa dobila 18 godina. Onaj papak ubio troje, skresase mu na 4 godine... Ratni zlocinci priznaju da su ucestvovali u strijeljanju, ubili desetine ljudi, dobiju desetak godina, puste ih nakon 5. Otprilike mjesec zatvora po glavi...
Jebajiga, sve nam je naopako!
Ona ubila jedno, pa dobila 18 godina. Onaj papak ubio troje, skresase mu na 4 godine... Ratni zlocinci priznaju da su ucestvovali u strijeljanju, ubili desetine ljudi, dobiju desetak godina, puste ih nakon 5. Otprilike mjesec zatvora po glavi...
Jebajiga, sve nam je naopako!
-
mIRCerka
to drugo se zovo ubistvo iz nehata ako se ne varam..Maraschino wrote:Nemogu i nemam namjeru ulaziti u okolnosti ali velika je to razlika ubijati iz zadovoljstva(ratni zlocini) i "mozda'' udariti dijete tako nezgodno da ono podlegne.mIRCerka wrote:kud ce onda veca kazna koljacima koji na svojim rukama imaju krv desetina ili stotina ljudi koje su licno oni zaklali...Maraschino wrote:Kud ce joj veca kazna,ostatak zivota zivjeti sa time.
ubica je ubica.
nije to poenta price, meni smeta to sto kad neko pocini neki zlocin, uvijek ce se naci neko ko ce stati u njegovu odbranu jer jebi ga ima onih "drugih" koji su radili gore stvari...
meni je ubica ubica i rasprave nema. Za takve bih napravila vjesala i krematorij.
Ovaj mayambe je u pravu, sto vise ljudi ubijes, to ti manja kazna.
ali iskreno, meni ovih njenih 18 godina nije puno.
Da bogdom svaki zlocin kazne u skladu sa zakonom.
- Maraschino
meni je ubica ubica i rasprave nema. Za takve bih napravila vjesala i krematorij.
Ovaj mayambe je u pravu, sto vise ljudi ubijes, to ti manja kazna.
ali iskreno, meni ovih njenih 18 godina nije puno.
Da bogdom svaki zlocin kazne u skladu sa zakonom.
Eto vidis da se u necemu mozemo i sloziti.
-
sljokica
[quote="in33sa"]Dovoljna je njoj kazna sto ce ostatak zivota provesti sama sa sobom. I sa svojim djelima.
Ne treba tu ni sud ni pravo.[/quote]
ma sta ima dovoljna joj je ta kazna???????????? helooooo??????
misli li iko na to jadno unesreceno djete, cemu je ono bilo krivo? histericnom napadu svoje retardirane mame?
ma ja joj ne bi ni sudila, nego odmah objesila i pustila je da se trza dok ne zada posljednji trzaj nogom. Fuj. Jebem ti nas sud i nas zakon, ja bih uvela i smrtnu kaznu i dozivotnu robiju.
MALO JE 18 godina, kad se samo sjetim kako je "jadna" panicno govorila u kamere i molila da joj vrate djete. FUj, uzas, ogorcena sam

Ne treba tu ni sud ni pravo.[/quote]
ma sta ima dovoljna joj je ta kazna???????????? helooooo??????
misli li iko na to jadno unesreceno djete, cemu je ono bilo krivo? histericnom napadu svoje retardirane mame?
ma ja joj ne bi ni sudila, nego odmah objesila i pustila je da se trza dok ne zada posljednji trzaj nogom. Fuj. Jebem ti nas sud i nas zakon, ja bih uvela i smrtnu kaznu i dozivotnu robiju.
MALO JE 18 godina, kad se samo sjetim kako je "jadna" panicno govorila u kamere i molila da joj vrate djete. FUj, uzas, ogorcena sam
-
mIRCerka
Izvini ali se ne slazem u ovom slucaju.in33sa wrote:A vi mislite da postoji majka koja moze ubiti svoje dijete i nakon toga mirno spavati.
Rekoh, dovoljna je ona kazna sama sebi.
tako bi se u Haagu mogli braniti zlocinci...mogli bi reci "bili mi nadrogirani, imali halucinacije, vidjeli smo king konga a ne Muju i mi se borili da ga ubijemo da ne ubije on nas i sad kad smo cisti konacno, vidimo da necemo moci mirno spavat" i onda ih sudija oslobodi...jos im da para eto da imaju dok se ne saberu psihicki i ne snadju...
sorry, ubiti pa prijaviti kao nestalo, jos cmizdriti na TV, i pustiti bubu da bi otac mogao biti umijesan (a ljudi odmah pomisle da je pedofilija u pitanju) meni nije normalno...
bilo kako bilo, ta zena treba pod kljuc, ili zatvora ili psihijatrijske ustanove...
jer bi na slobodi mogla roditi novu saru, pa kad Sara2 zaplace pridaviti je da usuti vise...
-
jusuff
18 godina je sasvim primjerena kazna za djelo koje je ova jadnica pocinila...
siguran sam da se kaje do neba...
ne znam za slucaj koji spominjete o saobracajnoj nesreci sa smrtnim posljedicama... ipak, ova vrsta zlodjela se svuda malo drugacije tretira... trebalo bi uzeti u obzir sve okolnosti...
a ovi zastitnici prava zivotinja itd koji bi samo vjesala i krematorije gradili... nemam komentara, ascare neki gadan kompleks, jal poremecaj
ne znam za slucaj koji spominjete o saobracajnoj nesreci sa smrtnim posljedicama... ipak, ova vrsta zlodjela se svuda malo drugacije tretira... trebalo bi uzeti u obzir sve okolnosti...
a ovi zastitnici prava zivotinja itd koji bi samo vjesala i krematorije gradili... nemam komentara, ascare neki gadan kompleks, jal poremecaj
-
mIRCerka
po cemu je to kompleks ili poremecaj?jusuff wrote:18 godina je sasvim primjerena kazna za djelo koje je ova jadnica pocinila...
-
mIRCerka
Izjasnila se majka optužena za ubistvo djeteta
Zenica
Izjasnila se majka optužena za ubistvo djeteta
Midheta Halilović: Kriva sam!
Predstoji izricanje kazne za ubistvo dvoipogodišnje kćerke Sare ili sporazum s Tužilaštvom
- Kriva sam - kazala je jučer Midheta Halilović (26) iz Kahrimana kod Zenice pred sudijom za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici Faikom Spahićem.
S osmijehom na licu, u pratnji dvije sudske policajke, jučer je stigla iz pritvora na desetominutno saslušanje u zgradu Suda u centru Zenice.
Shvatila optužnicu
Optužena zbog ubistva dvoipogodišnje kćerke Sare, počinjenog prije dva i po mjeseca nadomak sela, jučer se Midheta suočila s optužnicom, za koju je u prisustvu advokata Azijade Mujkić rekla da je "razumjela šta joj se stavlja na teret, da je upoznata sa činjeničnim opisom optužnice i da shvata navode optužnice".
Poslije ubistva Midheta je odnijela djevojčicino tijelo u šumu iznad sela, a potom prijavila njen nestanak. Tijelo je pronađeno nakon petnaest dana, 28. septembra, a Midheta je zločin priznala nekoliko dana kasnije policajcima koji su je ispitivali na poligrafu.
- Cijeli spis bit će sada predat drugom sudiji, koji će zakazati ročište o izricanju krivičnopravne sankcije za Midhetu Halilović - kazao nam je sudija Spahić.
Izricanje kazne
Prema Krivičnom zakonu FBiH, za ovo djelo predviđena je kazna od pet do maksimalnih četrdeset godina zatvora. Tužilaštvo i branilac optužene do kraja iznošenja dokaza na ročištu mogu sklopiti sporazum kojim bi bila usaglašena kazna, koju potom mora potvrditi ili odbaciti posebno sudsko vijeće Kantonalnog suda.
Međutim, saznajemo da su šanse za postizanje sporazuma male te se očekuje izricanje kazne nakon jučerašnjeg priznanja.
-
DONY
#49 Re: Za ubistvo kćerke Midheti Halilović 18 godina zatvora
ubiti Svoje dijete.......DOZIVOTNA LUDNICA je jedina ispravna kazna....simon13 wrote:Krivično vijeće Kantonalnog suda u Zenici, kojim je predsjedavao sudija Asim Pezer, izreklo je danas Midheti Halilović (26) iz sela Kahrimani, općina Zenica, zatvorsku kaznu od 18 godina za krivično djelo ubistva dvoipogodišnje kćerke Sare.
Skandalozno, pa ovo je za dozivotne robije bez prava na pomilovanje...
-
Svemirski_Jebach
nesto primijetih...kad treba 100 godina zatvora onda valja amerika, a?
A neke stvari u pravosudju su mozda najgori dio amerike.
vidi temu...opet ta amerika by mamica31
skontajte sta cete.
(naravno oni na koje mislim ce se prepoznati, ostali neka slobodno ignorisu post)
elem shin, oni "dobri" advokati o kojima pricas...imaju pune dzepove oraha, i niije uvijek u pitanju etika. Btw Karkin je itekako izvikan i ni blizu onoga sto narod misli. Ima puno boljih.
vidi temu...opet ta amerika by mamica31
skontajte sta cete.
(naravno oni na koje mislim ce se prepoznati, ostali neka slobodno ignorisu post)
elem shin, oni "dobri" advokati o kojima pricas...imaju pune dzepove oraha, i niije uvijek u pitanju etika. Btw Karkin je itekako izvikan i ni blizu onoga sto narod misli. Ima puno boljih.