U mjestu gdje zivim smo uspjeli da se odbranimo i od jednog i od drugog...bar za sada. A ti, kao njihov brat...moras znati bolje.mirness wrote:to ti iz licnog iskustvahalo_ba wrote:...buhe
Sta su nam pozitivno donijeli Vehabije???
-
mirness
prvo meni je svaki musliman na ovj planeti brat, od bin ladena preko reisa cerica pa do vehabija, svako ko kaze NEMA BOGA SEM ALLAHA I MUHAMED JE MOJ POSLANIK je moj brat.halo_ba wrote:U mjestu gdje zivim smo uspjeli da se odbranimo i od jednog i od drugog...bar za sada. A ti, kao njihov brat...moras znati bolje.mirness wrote:to ti iz licnog iskustvahalo_ba wrote:...buhe
od cega ste se vi branili ? od buha ?? pa gdje to vi zivite u pasijoj kucici???
a neznam sta to ja MORAM znati bolje??? samo se umrijeti mora sve ostalo je relativno da se mora
-
urbanagerila
Jel to lakse presutiti argumente i nastaviti u negativnom kontekstu nego pokusati dokuciti smisao teme .... ili mozda nekom maca pojela jezik?urbanagerila wrote:Taraaaam ....
kako nista drugovi vojnici DAWA nesto sto nam IVZ nije nikad priustila a jako je bitno za opstanak ovih zaboravnih naroda
PS ili mozda ne znaju sta je DAWA ???
-
amrino
i meni je...bratemirness wrote:
prvo meni je svaki musliman na ovj planeti brat, od bin ladena preko reisa cerica pa do vehabija, svako ko kaze NEMA BOGA SEM ALLAHA I MUHAMED JE MOJ POSLANIK je moj brat.
eshedu en la illahe ilellah ve eshedu ene muhameden abduhu veresuluhu
- Abu FEED el-Castro
Genijalno, @zluhcs

-
halo_ba
Moras na lobotomiju, kao imenjak ti Ajanovic. Meni je brat samo ono sto mi je mati rodila. A to sto bi mi neka braca stavila kamu pod grlo.....to je nama nasa vehabija dalaaaa....mirness wrote:prvo meni je svaki musliman na ovj planeti brat, od bin ladena preko reisa cerica pa do vehabija, svako ko kaze NEMA BOGA SEM ALLAHA I MUHAMED JE MOJ POSLANIK je moj brat.halo_ba wrote:U mjestu gdje zivim smo uspjeli da se odbranimo i od jednog i od drugog...bar za sada. A ti, kao njihov brat...moras znati bolje.mirness wrote: to ti iz licnog iskustva
a neznam sta to ja MORAM znati bolje??? samo se umrijeti mora sve ostalo je relativno da se mora
-
mirness
kako mozes znati ko ti je brat ako imate buhe, oni koji imaju buhe neznaju ni ko im je brat ni ko im je sestra, ako znas na koga mislim jer ako ti to napisem sto mislim rece da te provociram i vrijedjam al ja mislim da bi samo pse uvrijedio time kad bi ti rekao tohalo_ba wrote:Moras na lobotomiju, kao imenjak ti Ajanovic. Meni je brat samo ono sto mi je mati rodila. A to sto bi mi neka braca stavila kamu pod grlo.....to je nama nasa vehabija dalaaaa....mirness wrote:prvo meni je svaki musliman na ovj planeti brat, od bin ladena preko reisa cerica pa do vehabija, svako ko kaze NEMA BOGA SEM ALLAHA I MUHAMED JE MOJ POSLANIK je moj brat.halo_ba wrote: U mjestu gdje zivim smo uspjeli da se odbranimo i od jednog i od drugog...bar za sada. A ti, kao njihov brat...moras znati bolje.
-
halo_ba
Trazi se lingvist koji ce ovo prevesti. Ja nisam razumjela ni rijeci.mirness wrote:
kako mozes znati ko ti je brat ako imate buhe, oni koji imaju buhe neznaju ni ko im je brat ni ko im je sestra, ako znas na koga mislim jer ako ti to napisem sto mislim rece da te provociram i vrijedjam al ja mislim da bi samo pse uvrijedio time kad bi ti rekao to
Je li ovo arapski??
- Ahmmed
mirness wrote:prvo meni je svaki musliman na ovj planeti brat, od bin ladena preko reisa cerica pa do vehabija, svako ko kaze NEMA BOGA SEM ALLAHA I MUHAMED JE MOJ POSLANIK je moj brat.halo_ba wrote:U mjestu gdje zivim smo uspjeli da se odbranimo i od jednog i od drugog...bar za sada. A ti, kao njihov brat...moras znati bolje.mirness wrote: to ti iz licnog iskustva
Vidiš, meni nije brat svako ko kaže"La illahe ilallah Muhamedun resulullah".....
Islam počiva na principima pravde, koja se, barem teorijski, mora jednako mjeriti za sve ljude ovoga svijeta....
I neće mi biti brat, onaj koji, izgovara šehadet i istovremeno čini nepravdu.......
Nema bratstva u nepravdi......Koliko je pravda važna u islamu, najbolje govori primjer dikretne intervencije Boga dž.š. u svojoj časnoj Knjizi, kada je , za krađu, nepravedno optužen jedan Jevrej u Medini......
- Ahmmed
halo_ba wrote:Moras na lobotomiju, kao imenjak ti Ajanovic. Meni je brat samo ono sto mi je mati rodila. A to sto bi mi neka braca stavila kamu pod grlo.....to je nama nasa vehabija dalaaaa....mirness wrote:prvo meni je svaki musliman na ovj planeti brat, od bin ladena preko reisa cerica pa do vehabija, svako ko kaze NEMA BOGA SEM ALLAHA I MUHAMED JE MOJ POSLANIK je moj brat.halo_ba wrote: U mjestu gdje zivim smo uspjeli da se odbranimo i od jednog i od drugog...bar za sada. A ti, kao njihov brat...moras znati bolje.
Naravno, svi imamo pravo na sopstvenu definiciju bratstva. Moja je negdje na sredini, između tvoje i Mirnesove
A to što bi ti neka braća stavila kamu pod grlo......hm.....Umjerenost u svemu, najbolja je. Da smo, Bog dao, o kamama i "braći", na sličan način razmišljali devedesetih....Danas ne bi bilo ni ove teme, ni priče o vehabijama i "vehabijama".....
- Ahmmed
halo_ba wrote:Moras na lobotomiju, kao imenjak ti Ajanovic. Meni je brat samo ono sto mi je mati rodila. A to sto bi mi neka braca stavila kamu pod grlo.....to je nama nasa vehabija dalaaaa....mirness wrote:prvo meni je svaki musliman na ovj planeti brat, od bin ladena preko reisa cerica pa do vehabija, svako ko kaze NEMA BOGA SEM ALLAHA I MUHAMED JE MOJ POSLANIK je moj brat.halo_ba wrote: U mjestu gdje zivim smo uspjeli da se odbranimo i od jednog i od drugog...bar za sada. A ti, kao njihov brat...moras znati bolje.
Naravno, svi imamo pravo na sopstvenu definiciju bratstva. Moja je negdje na sredini, između tvoje i Mirnesove
A to što bi ti neka braća stavila kamu pod grlo......hm.....Umjerenost u svemu, najbolja je. Da smo, Bog dao, o kamama i "braći", na sličan način razmišljali devedesetih....Danas ne bi bilo ni ove teme, ni priče o vehabijama i "vehabijama".....
-
zlata
Valjda cojk "hoti" rec' BAJE.halo_ba wrote:Trazi se lingvist koji ce ovo prevesti. Ja nisam razumjela ni rijeci.mirness wrote:
kako mozes znati ko ti je brat ako imate buhe, oni koji imaju buhe neznaju ni ko im je brat ni ko im je sestra, ako znas na koga mislim jer ako ti to napisem sto mislim rece da te provociram i vrijedjam al ja mislim da bi samo pse uvrijedio time kad bi ti rekao to
Je li ovo arapski??
-
halo_ba
A ko ce ga sestro znat, kad prica ko Jusuf Barciczlata wrote:Valjda cojk "hoti" rec' BAJE.halo_ba wrote:Trazi se lingvist koji ce ovo prevesti. Ja nisam razumjela ni rijeci.mirness wrote:
Je li ovo arapski??
-
mirness
nije arapski nego si ti rekla da se boris protiv buha ili da si se izborila, mrsko mi se vracatihalo_ba wrote:Trazi se lingvist koji ce ovo prevesti. Ja nisam razumjela ni rijeci.mirness wrote:
Je li ovo arapski??
Allah ce da odredi ko je pravi musliman a ko nije a za mene je svako ko izgovori sehadet brat muslimanAhmmed wrote:mirness wrote:prvo meni je svaki musliman na ovj planeti brat, od bin ladena preko reisa cerica pa do vehabija, svako ko kaze NEMA BOGA SEM ALLAHA I MUHAMED JE MOJ POSLANIK je moj brat.halo_ba wrote: U mjestu gdje zivim smo uspjeli da se odbranimo i od jednog i od drugog...bar za sada. A ti, kao njihov brat...moras znati bolje.
Vidiš, meni nije brat svako ko kaže"La illahe ilallah Muhamedun resulullah".....
Islam počiva na principima pravde, koja se, barem teorijski, mora jednako mjeriti za sve ljude ovoga svijeta....
I neće mi biti brat, onaj koji, izgovara šehadet i istovremeno čini nepravdu.......
Nema bratstva u nepravdi......Koliko je pravda važna u islamu, najbolje govori primjer dikretne intervencije Boga dž.š. u svojoj časnoj Knjizi, kada je , za krađu, nepravedno optužen jedan Jevrej u Medini......
- Ahmmed
mirness wrote:nije arapski nego si ti rekla da se boris protiv buha ili da si se izborila, mrsko mi se vracatihalo_ba wrote:Trazi se lingvist koji ce ovo prevesti. Ja nisam razumjela ni rijeci.mirness wrote:
Je li ovo arapski??
Allah ce da odredi ko je pravi musliman a ko nije a za mene je svako ko izgovori sehadet brat muslimanAhmmed wrote:mirness wrote: prvo meni je svaki musliman na ovj planeti brat, od bin ladena preko reisa cerica pa do vehabija, svako ko kaze NEMA BOGA SEM ALLAHA I MUHAMED JE MOJ POSLANIK je moj brat.
Heh
-
Marko99
Vehabije... U Bosni su ih stvorile strane tajne sluzbe da zavade muslimane kao sto rade u Iraku i Palestini odjednom muslimani su postali neprijatelji muslimanima zato sto klanjaju razlicito i tako se neutralisu stvarni neprijatelji
i muslimani sami obavljaju posao za njih. Ocito da u globalizaciji smeta sve sto je neshvatljivo zapadu pa tako i islam koji moze opstati na vjeri i cistom normalnom razmisljanju kao sto je slucaj u Bosni. Molim Boga ili Allaha da opsatne ono na sto su svi bosanci ponosni, a da se ne obaziremo toliko na radikalizam koji je uvezen da nam upropasti ono sto volimo i postujemo. To ce na kraju biti posao za policiju.... Nadam se!
i muslimani sami obavljaju posao za njih. Ocito da u globalizaciji smeta sve sto je neshvatljivo zapadu pa tako i islam koji moze opstati na vjeri i cistom normalnom razmisljanju kao sto je slucaj u Bosni. Molim Boga ili Allaha da opsatne ono na sto su svi bosanci ponosni, a da se ne obaziremo toliko na radikalizam koji je uvezen da nam upropasti ono sto volimo i postujemo. To ce na kraju biti posao za policiju.... Nadam se!
-
mirness
e svaka cast Marko aferim, i sto bi nas narod rekao `alal ti vjera.Marko99 wrote:Vehabije... U Bosni su ih stvorile strane tajne sluzbe da zavade muslimane kao sto rade u Iraku i Palestini odjednom muslimani su postali neprijatelji muslimanima zato sto klanjaju razlicito i tako se neutralisu stvarni neprijatelji
dosad niko ne progovori ovako pametno
- aNTropocentrio
Puno sreće i zdravlja u životu. Stvarno.mirness wrote: Allah ce da odredi ko je pravi musliman a ko nije a za mene je svako ko izgovori sehadet brat musliman
-
foucault
pa mogao je biti doprinos da se mozda neko u IVZ upitao a zasto su vehabije privlacne bosanskoj omladini ? Jel mozda zato sto je dzematlijama opcepoznato da se pojedine hodze opijaju ? Da pijani imame ? Da im nije mrsko prevarit svoje zene koje su nekad pokrivene, a nekad nisu ? Da iste te hodze govore ljudima kako da glasaju ? Da su prepadajuci stanovnistvo dzinnima od proizvodnje zapisa napravili crno trziste (cast izuzecima) ? A da im unatoc tome nije problem do besmisla vaziti o moralnosti i nekorputivnosti ? Iako su u ratu recimo, kao clanovi Merhameta sve cinili da se zasluzni pojedinci iz SDA nadju kao prioriteti na listama za dodjelu pomoci
A onda se pojavi tip, koji je dosao iz bogapitaj odakle da se bori u ratu u BIH, ranjen u ratu, heroj, koji nudi cudna zivotna rjesenja. Ali bar ima odredjene moralne principe i u skladu s njima zivi. A ta omladina eto, bas zainteresovana za taj islam.
Ne branim vehabije, ali ovaj scenarij mi se ne cini bas nevjerojatnim.
A onda se pojavi tip, koji je dosao iz bogapitaj odakle da se bori u ratu u BIH, ranjen u ratu, heroj, koji nudi cudna zivotna rjesenja. Ali bar ima odredjene moralne principe i u skladu s njima zivi. A ta omladina eto, bas zainteresovana za taj islam.
Ne branim vehabije, ali ovaj scenarij mi se ne cini bas nevjerojatnim.
-
SherlockHolmes
dodaj beznadje i nedostatak perpektive, odrastanje u sredini gdje se u svemu ide iz krajnosti u krajnost, ratne i poratne traume, i sl, i to je vjerovatno to.
- rajvosa^
Ako smatras bin ladenom bratom i takvih kao on - ti si onda maloumnik svoje vrste. Prije cu smatrat brata onog ko je djelio okvir municije ili koricu hljeba po linijama, cuvali jedan drugom ledja i izvlacili jedan drugog iz kriticnih situacija - BILO KOJE VJERE. Prije ce mi biti brat onaj koji gleda da pomogne drugom - bilo koje vjere. To mi prije moze biti brat/sestra nego neki koji kaze "nema boga sem allaha" a onda ode kuci pa prebije zenu ili jebe drugim muslimanima onu stvar jer se ne ponasaju u skladu vjerskih zakona.mirness wrote:prvo meni je svaki musliman na ovj planeti brat, od bin ladena preko reisa cerica pa do vehabija, svako ko kaze NEMA BOGA SEM ALLAHA I MUHAMED JE MOJ POSLANIK je moj brat.halo_ba wrote:U mjestu gdje zivim smo uspjeli da se odbranimo i od jednog i od drugog...bar za sada. A ti, kao njihov brat...moras znati bolje.mirness wrote: to ti iz licnog iskustva
Ti si dokaz sto su vehabije LOSE donijele.