opet ta Amerika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
freak_with_a_laptop

#26 Re: opet ta Amerika

Post by freak_with_a_laptop »

Svemirski_Jebach wrote: vidite kako je lako napraviti medijsku manipulaciju od toga...kao dijete od 4 godine u zatvoru. Jeste li vi normalni?

Ali mrznja prema svemu americkom je jaca od bilo kakvog razuma...balkanski nacionlisticki recept (mrzi sve sto je bosnjacko, hrvatsko...) se prenosi vani.
Hug lands 4-year-old in suspension
La Vega ISD cites an 'inappropriate' embrace

When a Bellmead father received a letter from his son's school district saying the 4-year-old had inappropriately touched a teacher's aide, he said he couldn't believe what he was reading. "When I got that letter, my world flipped," DaMarcus Blackwell said.

The Nov. 13 letter from La Vega Independent School District stated his son, who was 4 years old at the time, was involved in "inappropriate physical behavior interpreted as sexual contact and/or sexual harassment" after the boy hugged a teacher's aide and "rubbed his face in the chest of (the) female employee" on Nov. 10.

The letter also stated Blackwell's son, who Blackwell requested not be named in this story for privacy reasons, spent the day in in-school suspension (ISS) as punishment for the incident. Blackwell has since filed a complaint with the district.

In turn, the district changed the offense to "inappropriate physical contact" and removed references of sexual contact or sexual harassment from the boy's file, according to a subsequent letter from the district.

Still, Blackwell said the change isn't enough. Blackwell and his wife, Patricia, say their son does not know why he was sent to ISS.

COLUMBIA, South Carolina (AP) -- A fed-up mother had her 12-year-old son arrested for allegedly rummaging through his great-grandmother's things and playing with his Christmas present early.
The mother called police Sunday after learning her son had disobeyed orders and repeatedly taken a Game Boy from its hiding place at his great-grandmother's house next door and played it.
He was arrested on petty larceny charges, taken to the police station in handcuffs and held until his mother picked him up after church.

An 11 year old is facing felony charges in California for throwing a rock. She was arrested and spent five days immediately thereafter in juvenile detention. Now she faces trial, and the prosecutors say they are not interested in a deal.

Police apparently came prepared for gang warfare when they sent three squad cars and a helicopter in response to a 911 call. Instead, they found an 11-year-old girl who had thrown a rock to defend herself as neighborhood boys pelted her with water balloons.

"She's 11 ... they're treating her like she's a violent parole offender," said Richard Beshwate, Jr., Maribel's lawyer. Maribel, who speaks limited English, spent five days in juvenile hall with just one half-hour visit from her parents. She then spent about 30 days under house arrest, forced to wear a GPS ankle bracelet to monitor her whereabouts. She's due in court Aug. 3.

St Petersburg, Florida police were taped on video handcuffing a five-year-old kindergarten student who had earlier torn papers off a bulletin board and punched an assistant principal. The camera happened to be filming on March 14 as part of a classroom self-improvement exercise at Fairmount Park Elementary. Video of the event has been released by a lawyer for the child's mother.

The little girl had already calmed down from her tantrum by the time of arrival of the police, but they cuffed her anyway. Police had been called when a phone call to mother Inga Akins, had led teachers to believe that it would take an hour for Ms Akins to arrive and take the girl away.

The video reportedly shows three officers pin the passive girl's arms behind her back and put on handcuffs, as she screams, "No!"

Uvazeni gospon Advokat - je li ovo za TEBE normalno? Ko pokusava ovo da opravda, za MENE je bjednik!
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

vidis da su djeca pobudalila, kod nas bi ih namlatili ko volove u kupusu a ovdje su ih samo malo primirili. :D

Znas da je u normalnim zemljama nenormalno mlatiti djecu...u nekim drugim, nenormalnim je to jos uvijek normalno. :roll:

al hajde da se slozim s tobom pa kazem da ne opravdavam slicne postupke, i da ih ni u kom slucaju ne smatram primjerenim niti normalnim. A vjerujem da i 299 miliona amerikanaca ne smatra to normalnim.

A da je pretjerano i to u medijima, jeste.

Samo, nekako mi smrdi na zavjeru navoditi slicne senzacionalisticke medijske napise u predstavljanju amerike kao bolesne zemlje jer brat
bratu, tri primjera od 300 miliona stanovnika i nije neki procenat.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Ljudi, rijec je o djetetu od cetiri godine.
:roll: :roll: :roll:
Hajd sto ga je ona optuzila (mozda nije sva na hrpi, mozda je htjela love), ali ga izbacit ili suspendirat (sta li vec)... to je LUDOSTTTTT :-)
mirness

#29 Re: opet ta Amerika

Post by mirness »

array wrote:
mamica 31 wrote:Ukratko (cudi me da nemate ovu vijest na portalu) :D

cetverogodisnjak je zagrlio tetu u vrticu, a ova ga optuzila za sexualno zlostavljanje :shock:
cetverogodisnjak je izbacen iz vrtica, a potom je uslijedila hampa javnosti.
Zar ovo nije bolesno??? Optuzit dijete od cetiri godine za seksualno uznemiravanje :shock:
http://www.spiegel.de/panorama/justiz/0 ... 30,00.html
Pa nije je baš zagrlio nego je zaronio u njene grudi i htio da zažvalji jednu od sisa. :-) I nije tačno da je bio izbačen iz škole nego je bio na kratko suspendovan dok se sve nije raščistilo i sada je ponovo u školi (ne u vrtiću).
amrino wrote:ma sta mi znamo, glupi bosanci, sta je to DEMOKRATIJA- mi smo ionako divljaci! i onda mi jos neko pocne pametovat da je Amerika superrr- daleko joj kuca od moje...
Ja hajvana jebo te. Ode Američka demokratija u pm zbog ovoga?! Idi ba psihijatru dok nisi počeo ubijati sve oko sebe.
I daleko i tebi kuća od moje.
koja to drzava ima skolski sistem gdje se ide u skolu sa 4 godine
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

mamica 31 wrote:Ljudi, rijec je o djetetu od cetiri godine.
Hajd sto ga je ona optuzila (mozda nije sva na hrpi, mozda je htjela love), ali ga izbacit ili suspendirat (sta li vec)... to je LUDOSTTTTT :-)
Ludost je to sto po tebi ova vjest ima neku tajnu vezu sa Amerikom, kao sto bi neko mogao reci da drzanje djevojcice u podrumu i povremeno silovanje ima veze sa Austrijom...
mamica papucarka

neki mediji kazu u vrticu, a neki u predskolskom :-) :-) :-)
Nije ni bitno. Bitno je da je rijec o djetetu od cetiri godine. Ko ima djecu, zna sta to znaci.
I sto bi mali uopste bio nakratko suspendovan :roll:
Zvucnjak

Post by Zvucnjak »

sta je cudno .... oce mali da kara .... :lol: :lol:
repeater

Post by repeater »

mamica 31 wrote:Ljudi, rijec je o djetetu od cetiri godine.
reci mi, jel' realno ocekivati da u jednoj zemlji sa skoro 300 milijona stanovnika svaki do njih bude normalan? ma daj ..
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ima li gdje slika uciteljice?
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

mamica 31 wrote:neki mediji kazu u vrticu, a neki u predskolskom :-) :-) :-)
Nije ni bitno. Bitno je da je rijec o djetetu od cetiri godine. Ko ima djecu, zna sta to znaci.
I sto bi mali uopste bio nakratko suspendovan :roll:
To je predskolsko. To sto se suspendira je normalna procedura zbog istrage. Znam par ljudi kojima su djeca bila suspendirana zbog kojekakvih razloga glupih, ali da bi zastitili njih same, kao i ostale koji imaju utjecaja na slucaj, posalju se kuci na izvjesno vrijeme dok se slucaj ne razrijesi.
Svemirski_Jebach

na fakultetima redovno suspendiraju ljude koji pokazuju suicidalne ideje...i to radi zastite i jednih i drugih pa i trecih.

a fakat, mozda je mali gled'o babu kako on to pa konto da i on malo.. :D :D
mamica papucarka

u naslovu sam stavila OPET ta Amerika, jer su se ovakve stvari ( i slicne nebuloze) vec nekoliko puta ponavljale u ovoj godini :roll: (primjerice, ona zena sto je nedavno zbog dojenja morala napustit avion)....
Eto ZATOOOOOOOO :oops:

Uglavnom, Jebach za tri mjeseca postao patriota i to americki :D

e ja sad odoh spavat i nemojte mi uhelachit temu :D Kod nas je 22.30, a lako se vama Amerikancima zajebavat :D
Svemirski_Jebach

nije ja sam uvijek bio proamericki raspolozen, nije to nista iznenada.

mamice, nije bas sve uvijek onako kako pisu...evo npr u Seattleu su neki dan uklonili bozicne jelke sa aerodroma jer se bunila jevrejska zajednica..

jel to ide u prilog? :D
repeater

Post by repeater »

Svemirski_Jebach wrote:na fakultetima redovno suspendiraju ljude koji pokazuju suicidalne ideje...i to radi zastite i jednih i drugih pa i trecih.
u fazonu, ma mater ti tvoju meni si se dosao pred oci secirati. brisi kuci :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

mamica 31 wrote:u naslovu sam stavila OPET ta Amerika, jer su se ovakve stvari ( i slicne nebuloze) vec nekoliko puta ponavljale u ovoj godini :roll: (primjerice, ona zena sto je nedavno zbog dojenja morala napustit avion)....
Eto ZATOOOOOOOO :oops:

Uglavnom, Jebach za tri mjeseca postao patriota i to americki :D

e ja sad odoh spavat i nemojte mi uhelachit temu :D Kod nas je 22.30, a lako se vama Amerikancima zajebavat :D
Jaka ti tema. Promjeni joj samo naslov - s cim preokupiraju svoju svijest nezaposlene mame po Austriji dok vise na internetu a djecu im podize faktor X - dok se one iscudjuju time sto je 4-godisnje dijete suspendovano iz predskoloske ustanove na jedan dan u Americi u kojoj se evo po treci put ove godine, ponavljaju strasne scene mentalno-psiholoske torture dijece i omladine koja odrastaju u hladnokrvne ubice i silovatelje i buduce regrute supresije Irackog naroda, slobode, civilizacije i kulture.

Hebo te - ti iz Spiegela i na neradan dan - materijala za doktorske dizertacije o Americi imas. Nego gdje je to ogledalo - za Svabe i Austriju? Ima li koja vijest u Spiegelu - da je negdje neko nekog nekome nesto nekada ucinio i TU gdje si ti, da nije bas, po standardima Bosnjacke etike i kulture.

Evo npr. zabranili Deda Mrazu u vrtic da dodje:
Gresten, Austria - As Christmas nears, Austrian children hoping for gifts from Santa Claus will also be watching warily for "Krampus," his horned and hairy sidekick.

In folklore, Krampus was a devil-like figure who drove away evil spirits during the Christian holiday season.

Traditionally, he appeared alongside Santa around December 6, the feast of St Nicholas, and the two are still part of festivities in many parts of central Europe.

But these traditions came under the spotlight in Austria this year, after reports last week that Santa - also known as St Nicholas, Father Christmas or Kris Kringle - had been banned from visiting kindergartens in Vienna because he scared some children.
Gdje to ima - da zabrane Deda Mrazu da posjeti vrtic jer plasi djecu?

U Austriji valjda. Joj opet ta Austrija.
repeater

Post by repeater »

ma samo se "kod nas" desavaju cuda. sta bi danas radio arnold da je ostao doma ?
Svemirski_Jebach

strasno nosferatu, jesi vidio? pa jel ta austrija normalna, to je LUDOST, zabraniti djeci djeda mraza... :roll: :roll: boze sacuvaj, jadna djeca...

ovima ko da je A.I. nesto u rodu, i on je svojevremeno htio Deduku zabraniti, valjda da on bude jedini Dedo :D

nego natrag na temu, ne mogu da vjerujem kakva je to bolesna zemlja, ta austrija. :roll:
Svemirski_Jebach

repeater wrote:ma samo se "kod nas" desavaju cuda. sta bi danas radio arnold da je ostao doma ?
plasio djecu :D :D

nek pricaju oni sta hoce, al arnold radi ko sat...raja plaho zadovoljna kazu.
simon13

Post by simon13 »

Ja taj clanak citam ovako: mali je poceo da sisa niplas, sve je bilo ok dok se nisu toliko uzbudili da je malac ugrizao niplu pri cemu je uciteljica vrisnula, cuvsi vrisak ulece direktor skole koji je inace svaler doticne uciteljice, i sav u cudzenju pita: ali draga, sta je to a ona ce "napastvovao me ovaj ovdje, vidi cak mu se i cuna digla" :D :D :D i tu ulece policija.....
repeater

Post by repeater »

Svemirski_Jebach wrote: nego natrag na temu, ne mogu da vjerujem kakva je to bolesna zemlja, ta austrija. :roll:
stvarno. evo, ja se od danas bojim ukucati to ime na google.
Svemirski_Jebach

repeater wrote:
Svemirski_Jebach wrote: nego natrag na temu, ne mogu da vjerujem kakva je to bolesna zemlja, ta austrija. :roll:
stvarno. evo, ja se od danas bojim ukucati to ime na google.
I nemoj. bolje ti je.

a da znas da ce ti se smuciti OPET ta zemlja, kad vidis sta se sve tamo desava, i deda mraza brane mozes misliti. Pa to nema ni u onoj bolesnoj americi... :D :D
freak_with_a_laptop

simon13 wrote:Ja taj clanak citam ovako: mali je poceo da sisa niplas, sve je bilo ok dok se nisu toliko uzbudili da je malac ugrizao niplu pri cemu je uciteljica vrisnula, cuvsi vrisak ulece direktor skole koji je inace svaler doticne uciteljice, i sav u cudzenju pita: ali draga, sta je to a ona ce "napastvovao me ovaj ovdje, vidi cak mu se i cuna digla" :D :D :D i tu ulece policija.....
Simon13, kad navrsis 14 javi se, mozda ces imati sta pametno da kazes.

Kako bi rekla "danas": gloop si, dibidus.

Tvoj komentar mi mirise na pedofiliju i tu nema pardona. Fuj.
repeater

Post by repeater »

ma ja, pazi ovo, ni mrtav ne bi zakoracio u zemlju koja odbija dati azil deda mrazu. pa covjek se cak i oblaci u boje njihove in zastave ... ma dzaba. sramota.
simon13

Post by simon13 »

freak_with_a_laptop wrote:
simon13 wrote:Ja taj clanak citam ovako: mali je poceo da sisa niplas, sve je bilo ok dok se nisu toliko uzbudili da je malac ugrizao niplu pri cemu je uciteljica vrisnula, cuvsi vrisak ulece direktor skole koji je inace svaler doticne uciteljice, i sav u cudzenju pita: ali draga, sta je to a ona ce "napastvovao me ovaj ovdje, vidi cak mu se i cuna digla" :D :D :D i tu ulece policija.....

Uciteljica ili sta vec smrdi na pedofiliju a ne ja....
freak_with_a_laptop

simon13 wrote:
freak_with_a_laptop wrote:

Uciteljica ili sta vec smrdi na pedofiliju a ne ja....
Da, u pravu si, ona ne da mirise, vec smrdi. A i tvoj komentar je u najmanju ruku - neukusan.
Post Reply