#26
Posted: 24/02/2007 18:54
...
reko hoće li je itko spomenuti, ta tunjevina je fakat lagana i meni najbolje sjedne, jer meni rio mare, i obična, i meksička, budu super kad tek probam, ali nakon nekoliko zalagoja mi je muka, jer je prejaka.debela wrote:ima jos jedna, mislim da se zove PENA. takodjer u salati.
Pa sta stavis u tu pastu? Mislim, ide li neka pavlaka, nesto, ili samo zacini i tuna?PipiDugaDevetka wrote:Jaja obogaćena Omegom-3 uz pomoć tunjevine i nekih žitarica. Organski uzgoj. Da li ova jaja tuknu na tunjevinu, ne znam, ali im je cijena dupla u odnosu na obična.
Blender+tunjevina+začini i ostali dodaci=Home made pašteta! Zakon!
three sisters wrote:reko hoće li je itko spomenuti, ta tunjevina je fakat lagana i meni najbolje sjedne, jer meni rio mare, i obična, i meksička, budu super kad tek probam, ali nakon nekoliko zalagoja mi je muka, jer je prejaka.debela wrote:ima jos jedna, mislim da se zove PENA. takodjer u salati.
a recept, nisam neka kuharica, pa evo najjednostavniji
TUNJEVINA ŠNICLE
1 KONZERVA TUNJEVINE
PREZLA
1 JAJE
VEGETA
SOL
Iscijediti ulje iz konzerve, izvaditi tunjevinu i zdrobiti je, staviti u šerpu i posuti sadržaj prezlom i jajetom i sve pomiješati rukama te napraviti okruglice veličine šake, pa povegetiti i staviti da se peče na tavi.
Ja uglavnom jedem pastete od povrca, ali evo ti ova pileca:debela wrote:hierarchia, daj mi, molim te, recept za neku pastetu da je sama smuckam.
U Spaniji je prave ovako.debela wrote:hierarchia, daj mi, molim te, recept za neku pastetu da je sama smuckam.
Hvala puno. Sutra cu je napraviti. Imam susene chilly papricice, pa cu to staviti.uozo wrote:U Spaniji je prave ovako.debela wrote:hierarchia, daj mi, molim te, recept za neku pastetu da je sama smuckam.
Ocjedi jednu konzervu tunjevine. Dodaj jedan sitno isjeckan cesanj bijelog luka, malu kasicicu ljute paprike, dvije kasike soka od limuna, dvije kasicice pavlake, jednu kap tabasca, jednu kasicicu sitno isjeckanog svjezeg persuna i ako imas skroz malo sitno isjeckanog celera. Sve dobro izmjesas dok ne dobijes homogenu masu!
I ja, dao Bog nedjelju. za kuhanje uz neku dobru muziku.debela wrote:fala ljudi, sutra cu da se igram
Slazem se da je odlicna...reG wrote:Dardanel, najbolja koju sam probao, jeftinija od Rio Mare, a neuporedivo bolja. Ima i u maslinovom ulju, light, samo u vodi, mjesavine sa sa povrcem i zitaricama... imaju i odlicne sardine sa chilijima, pa ko voli