car-x wrote:mIRCerka wrote:black wrote:i sta sad tebi tu smeta?...

sto kroz naseljeno mjesto voze 90 na sat, a tu je dozvoljeno 40 na sat...
sto se kroz "nasu" teritoriju obezbjedjuje pratnja kao da ide Clinton, a, za sve one koji nisu znali, sve to ide iz budzeta u dnevnice...
mislim kul, cak i policajac koji dodje na plato sat vremena nas cuvati dobije 30KM dnevnicu...
upravo sve ovo pobrojano.. bosnjaci se nesto stalno ibrete, sto to srbi nece s nama (a ni hrvati), a sami im dajemo i vise nego dovoljno primjera kako bi to bilo da je sve po "nasem"..
za siromasnu zemlju kakva je bosna i hercegovina pratnja buducih hadzija kroz dijelove "pod bosnjackom kontrolom" je cisto rasipanje para.. da ne govorimo o tome kako se osjecaju poreski obveznici iz federacije a koji su drugih vjeroispovijesti ili bez vjerske pripadnosti..
Ma, može biti da su ljudi kasnili, a trebali se "priključiti " hadžijama iz drugih dijelova zemlje, može biti i da je moglo bez policijske pratnje, može biti svašta nešto......
I nije tu stvar nikakvog ibreta.....A ako Srbi i Hrvati neće s nama zbog ,pa makar i nezakonske policijske pratnje hadžijama, onda, stvarno.....
Mislim, najveći broj Srba i značajan broj Hrvata, svakako, s hadžijama i bez njih, neće s nama.....I , nešto mi pade na pamet: Mislim da bi "mudro" bošnjačko vođstvo, skupa sa IZ u BIH, na nekoliko godina, trebalo zabraniti odlazak na hadž, jer tako samo odbijamo Srbe i Hrvate od nas i zajedničkog života, jer te zločeste hadžije, šalju lošu poruku i komšijama i Evropi i naprednom svijetu..... Bezbeli su ,pod one silne šamije i dimije, francuzice i kapice, nagurali eksploziva i samo čekaju da se negdje, na Uvcu, ili malo dublje u "teritoriji", recimo u Nišu, heknu....