Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zena wrote:njonjice
glasala bih ali ponuđeni odgovori su tendenciozni... obzirom da u bih djeluje nekoliko skola koje ne rade po bh programu...ciji rad nikad nije bio upitan...
Ne moras @zeno, nije obavezno.
Vec sam napisala da u drzavi postoje skole koje ne rade po BiH planu i programu.....jedan forumas je ranije objasnio da im se gradivo razlikuje, cini mi se do 30% od gradiva u "odobrenim" skolama.
Ne sumnjam u (nedokazanu) neispravnost/ispravnost skole o kojoj je ovdje rijec; samo me zanima misljenje forumasa.
glasala bih ali ponuđeni odgovori su tendenciozni... obzirom da u bih djeluje nekoliko skola koje ne rade po bh programu...ciji rad nikad nije bio upitan...
Vec sam napisala da u drzavi postoje skole koje ne rade po BiH planu i programu.....jedan forumas je ranije objasnio da im se gradivo razlikuje, cini mi se do 30% od gradiva u "odobrenim" skolama.
Ne sumnjam u (nedokazanu) neispravnost/ispravnost skole o kojoj je ovdje rijec; samo me zanima misljenje forumasa.
a cemu onda ovakva anketa? bash me zanima...prebrojavanje neko... jer ovako postavljena anketa implicite nam kazuje tvoj stav o toj skoli, a kroz anketu trazish potvrdu ili negaciju istog, s tim da oni koji se ne sloze s tobom sebi u teret stavljaju da "ili ne misle" ili "misle da je to korisno muslimanima"... Sigurno je da dobar dio nas se ne moze naci ni u jednom ponudjenom odgovoru. Ako te znaimalo misljenje forumasa i to izrazenu u postotcima, trebala si to postaviti malo fleksibilnije
ma ukinut i vozdra zurim
chuj oni skolu prave u nekim napustenim prostorijama,i uce djecu nekim nebulozama..taman fino nove narastaje prave ..odlicno
zivjela nam ovakva drzava kada sve posmatra i suti,a skupa sa njom i gospodin ceric,koji lukavo ,demagoski daje odgovore i svoje stavove o njima
Ja nisam protiv ove skole!!!!
Zasto?
1. Imamo skole koje funkcionisu po nastavnom planu i programu R Hrvatske. Bolje onda i ovu legalizovati, sa zadrzavanjem dosadasnjeg nacina finansiranja, tj, da ne uzimaju iz budzeta
2. Cini mi se da ne na prilogu na dnevniku receno da tamo nema ni podrucne skole po planu BiH, kamoli prave skole.
3. Gazzazz?
4. Koji ce nam klinac ikakve skole, ipak smo najbolja glina kad smo nepismeni i kad slijepo slijedimo chobane
ahmed_dv wrote:Kao sto "ztluhcs" kaze, ta skola ne radi po vladajucim bosanskim zakonom. Prema tome tu nema polemisanja da li je ukinuti ili ne.
Hm...svjedoci smo da na teritoriji drzave bosne i Hercegovine postoje skole koje rade po hrvatskom/srpskom programu.
Kako te skole mogu raditi, a smatrate da treba zatvoriti skolu u Maoci?
Treba zatvoriti SVE škole koje nisu zakonske i koje ne rade po planu i programu koji je utvrđen zakonom BiH.
Jednostavna logika, ne pokušavaj izvrtati odgovore. Pitala si konkretno pitanje. Dobila si konkretan odgovor.
Da si pitala da li to važi za bilo koju ili čiju školu dobila bi odgovor DA.
Ok. i ja se slazem da se sve takve skole trebaju zatvoriti, ali zasto da se prvo zatvori ova koja radi po obrazovnom sistemu Jordana
Zasto se prvo ne zatvore skole , koje rade po obrazovnom sistemu Hrvatske i Srbije
PITARKA_SA wrote:ma ukinut i vozdra zurim
chuj oni skolu prave u nekim napustenim prostorijama,i uce djecu nekim nebulozama..taman fino nove narastaje prave ..odlicno
zivjela nam ovakva drzava kada sve posmatra i suti,a skupa sa njom i gospodin ceric,koji lukavo ,demagoski daje odgovore i svoje stavove o njima
Pa uce djecu nebulazama i u Katolickom skolskom centru, pa ljudi ne govore da tu skolu treba zatvoriti
a cemu onda ovakva anketa? bash me zanima...prebrojavanje neko... jer ovako postavljena anketa implicite nam kazuje tvoj stav o toj skoli, a kroz anketu trazish potvrdu ili negaciju istog, s tim da oni koji se ne sloze s tobom sebi u teret stavljaju da "ili ne misle" ili "misle da je to korisno muslimanima"... Sigurno je da dobar dio nas se ne moze naci ni u jednom ponudjenom odgovoru. Ako te znaimalo misljenje forumasa i to izrazenu u postotcima, trebala si to postaviti malo fleksibilnije
To sto ti mislis da si prepoznala u ovoj "tendecioznoj" anketi moze a i ne mora.....oznacavati moj stav.
Vjerovatno ce se mnogo toga iskristalisati ako i kad ljudi koji vode ovu skolu obrate se nadleznim insitucijama za verifikaciju iste.
Pa uce djecu nebulazama i u Katolickom skolskom centru, pa ljudi ne govore da tu skolu treba zatvoriti
Ne mozes porediti KSC i ovu jordansku skolu, jer niti jedan od nastavnika KSC ne mora nositi raspece oko vrata, dok u ovoj jordanskoj bez marame ne mozes ni pomisliti raditi.
KSC ima najobicniji nastavni plan i program jedne gimnazije, samo je u pitanju STA SE UCI U NACIONALNOJ GRuPI PREDMETA....
Jedino sto ima religijsko je da ucenici koji idu na mise uvijek idu na neke exurzije, pa imas dosta nekatolika iz te skole koji su nedeljom u KAtedrali, ne zbog isusa ili svetog trojstva vec zbog spiska za putovanje....
Ponavljam, nama skole ne trebaju, sto smo nepismeniji, to nas je lakse modelirati...
Kakvim to nebulozama uce djecu u KSC? Izgleda da nisam u toku...?
njonjica wrote:
Hm...svjedoci smo da na teritoriji drzave bosne i Hercegovine postoje skole koje rade po hrvatskom/srpskom programu.
Kako te skole mogu raditi, a smatrate da treba zatvoriti skolu u Maoci?
Treba zatvoriti SVE ¹kole koje nisu zakonske i koje ne rade po planu i programu koji je utvrðen zakonom BiH.
Jednostavna logika, ne poku¹avaj izvrtati odgovore. Pitala si konkretno pitanje. Dobila si konkretan odgovor.
Da si pitala da li to va¾i za bilo koju ili èiju ¹kolu dobila bi odgovor DA.
Ok. i ja se slazem da se sve takve skole trebaju zatvoriti, ali zasto da se prvo zatvori ova koja radi po obrazovnom sistemu Jordana
Zasto se prvo ne zatvore skole , koje rade po obrazovnom sistemu Hrvatske i Srbije
Kakvim to nebulozama uce djecu u KSC? Izgleda da nisam u toku...?
Ali si u toku, da u skoli sa Jordanskim sistemom obrazovanja djecu uce nebulozama
To sto ti mislis da si prepoznala u ovoj "tendecioznoj" anketi moze a i ne mora.....oznacavati moj stav.
Vjerovatno ce se mnogo toga iskristalisati ako i kad ljudi koji vode ovu skolu obrate se nadleznim insitucijama za verifikaciju iste.
ok. ti nemash stav. izvini ako mi se ucinilo...
ja bih bila sretna da ljudi koji su pokrenuli ovu skolu nikad nisu dobili prostor za manipulaciju u ovoj nam nasoj drzavi. otvaranje ove skole je brisan prostor koji smo mi ostavili, da se moze manipulirati nasom djecom. i meni nisu krivi oni koji su to iskoristili vec oni koji su to dopustili. drzava i mi, zajedno.
i ljuta sam.
ali ne bi mi smetala skola po jordanskom sistemu, kad mi ne bi smetala ona po americkom, francuskom, pa i saudijskom.
mi smo ti koji nemaju reda. a izlaze nam generacije djece iz podijeljenih skola, cijim profesorima je jedino vazno da su "odvojena", a sto i dalje pisu "BIJO" "AVIJON" u sedmom razredu, koga briga... da ne pominjem koliko ih umije sastaviti suvislu proširenu recenicu.
Ne mozes porediti KSC i ovu jordansku skolu, jer niti jedan od nastavnika KSC ne mora nositi raspece oko vrata, dok u ovoj jordanskoj bez marame ne mozes ni pomisliti raditi.
KSC ima najobicniji nastavni plan i program jedne gimnazije, samo je u pitanju STA SE UCI U NACIONALNOJ GRuPI PREDMETA....
Jedino sto ima religijsko je da ucenici koji idu na mise uvijek idu na neke exurzije, pa imas dosta nekatolika iz te skole koji su nedeljom u KAtedrali, ne zbog isusa ili svetog trojstva vec zbog spiska za putovanje....
Ponavljam, nama skole ne trebaju, sto smo nepismeniji, to nas je lakse modelirati...
Slazem se ja MIRCI da je velika razlika izmedju ove dvije skole i da je KSC respektabilna skola
Ali ipak tu skolu su osnovali ljudi koji su se borili protiv nase drzave
razlika u "nasim" i katolickim skolama je sto mi kazemo sedmica,"oni" tjedan..(banalizujem)ali ej mentalitet i nacin odgoja i obrazovanja skoro pa identican.a nesto nisam cula da je neka profesorica katolicke skole prijetila fizicki novinaru?!
niti sam cula da djecu razdvajaju zavjesama...
i kakve veze ima bosna sa jordanom??????
sa njihovim nacinom zivota,odnosom prema zenama,skolstvu,bilo cemu...nebo i zemlja
i treba da djecu od malena ucimo da se muska i zensa djeca moraju odvajati i da ih o tome,i mnogo cemu drugome uci covijek koji javno prijeti.
smijesno...
SaraLe wrote:
Slazem se ja MIRCI da je velika razlika izmedju ove dvije skole i da je KSC respektabilna skola
ja mislim da bi trebalo upucati ministra za obrazovanje.
ako ga se samo smijeni ne salje se dovoljno jaka poruka. anketa da li ste za upucavanje ministra bi glasila ovako, jer me zanima prije tog poduhvata vase misljenje?
1. ne nikako, ministar radi svoj posao najbolje sto se moze
2. da, svakako to je u interesu svih građana BiH
3. nemam misljenje o tome
SaraLe wrote: