Dodik: "srbi su se branili"

Post Reply
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Oni koji su planirali sve strahote i zlocine se uopste ne stide toga..znali su oni da ce to svijet osuditi...njih ne interesuje osuda njih iskljucivo interesuje teritorija...kaznjavanje tih kreatora zlocina i etnickog ciscenja se moze adekvatno kazniti samo sa nepriznavanjem rezultata njihovih zlocina i ponistenjem sistema segregacije na kome je zasnovana njihova vladavina..trazenje da se srbi osude kao kolektiv za pocinjeni genocid je samo puhanje u jedra tim kreatorima zlocina..njima i treba ta retorika da dokazuju svom narodu da su bili u pravu sto su pokrenuli svoj narod u necastan i pogresan rat...

Prije ce Dodik i kompanjoni mu pristat na sva priznavanja zlocina i sva izvinjenja ali nece nikad pristat da se BIH uredi onako kao i ostale zemlje u svijetu i da se dirne u rezultate etnickog ciscenja i rezultate zlocina...mrtvi se ne mogu vratiti..zivim treba dati uredenje i drzavu onakvu kakvu i zasluzuju svi dobri i posteni Bosanci i Hercegovci svih nacija a ne zivot onakav kakav su planirali oni koji su pocinili najvece zlocine i nepravde na nasim prostorima...i ne nasjedate vise na floskulu dodik su svi srbi...srbi su genocidan narod itd...jer to bas i jest ono sto treba onim koji su planirali sve lose sto nam se desilo...
Reina

Post by Reina »

zavrzlama wrote:Oni koji su planirali sve strahote i zlocine se uopste ne stide toga..znali su oni da ce to svijet osuditi...njih ne interesuje osuda njih iskljucivo interesuje teritorija...kaznjavanje tih kreatora zlocina i etnickog ciscenja se moze adekvatno kazniti samo sa nepriznavanjem rezultata njihovih zlocina i ponistenjem sistema segregacije na kome je zasnovana njihova vladavina..trazenje da se srbi osude kao kolektiv za pocinjeni genocid je samo puhanje u jedra tim kreatorima zlocina..njima i treba ta retorika da dokazuju svom narodu da su bili u pravu sto su pokrenuli svoj narod u necastan i pogresan rat...

Prije ce Dodik i kompanjoni mu pristat na sva priznavanja zlocina i sva izvinjenja ali nece nikad pristat da se BIH uredi onako kao i ostale zemlje u svijetu i da se dirne u rezultate etnickog ciscenja i rezultate zlocina...mrtvi se ne mogu vratiti..zivim treba dati uredenje i drzavu onakvu kakvu i zasluzuju svi dobri i posteni Bosanci i Hercegovci svih nacija a ne zivot onakav kakav su planirali oni koji su pocinili najvece zlocine i nepravde na nasim prostorima...i ne nasjedate vise na floskulu dodik su svi srbi...srbi su genocidan narod itd...jer to bas i jest ono sto treba onim koji su planirali sve lose sto nam se desilo...
slazem se...
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

zavrzlama wrote: i ne nasjedate vise na floskulu dodik su svi srbi...srbi su genocidan narod itd....
Dodik pao sa neba .... ili su glasali za njega? Demokratski? Vecinski? Stime sto zastupa njihovo misljenje?
stickitout

Post by stickitout »

Reina wrote:
zavrzlama wrote:Oni koji su planirali sve strahote i zlocine se uopste ne stide toga..znali su oni da ce to svijet osuditi...njih ne interesuje osuda njih iskljucivo interesuje teritorija...kaznjavanje tih kreatora zlocina i etnickog ciscenja se moze adekvatno kazniti samo sa nepriznavanjem rezultata njihovih zlocina i ponistenjem sistema segregacije na kome je zasnovana njihova vladavina..trazenje da se srbi osude kao kolektiv za pocinjeni genocid je samo puhanje u jedra tim kreatorima zlocina..njima i treba ta retorika da dokazuju svom narodu da su bili u pravu sto su pokrenuli svoj narod u necastan i pogresan rat...

slazem se...
u potpunosti...
zavrzlama

Post by zavrzlama »

freak_with_a_laptop wrote:
zavrzlama wrote: i ne nasjedate vise na floskulu dodik su svi srbi...srbi su genocidan narod itd....
Dodik pao sa neba .... ili su glasali za njega? Demokratski? Vecinski? Stime sto zastupa njihovo misljenje?
Pricao je i Kopanja protiv te politike pa mu noge slomili....a jedan se ugusio u pola metra dubokoj vodi....

Dodik se boji Srbije...srpski narod u BIH Dodika....srpski narod je isprepadan ..jer oni koji su klali i ubijali bosnjake i hrvate a ima ih podosta su spremni sutra ubiti i srbe koji se suprostave njihovoj politici...

Zato svijet i trazi jedinstvenu policiju i jacanje BIH institucija da se krene sa otupljivanjem sistema koji tjera narod u torove i kome se ispira mozak sa prepadanjem svojim do jucerasnjim komsijama...
taxi_driver

Post by taxi_driver »

dodik je dobar ekonomista,ali je ko politicar i covjek nula.ima ponekad i dobrih dijela,ali u sustini je tenkre.volio bih ga samo pitati,kako se to srpski narod branio i od koga?to sam mu ja predstavljao prijetnju sa viljuskom,a on imao tenk.boze sacuvaj.nekad mi je stvarno krivo sto se rat ovako zavrsio.trebalo se ici do kraja pa kom opanci kom obojci.
Goran_35

Post by Goran_35 »

zavrzlama wrote:
Pricao je i Kopanja protiv te politike pa mu noge slomili....a jedan se ugusio u pola metra dubokoj vodi....

Dodik se boji Srbije...srpski narod u BIH Dodika....srpski narod je isprepadan ..jer oni koji su klali i ubijali bosnjake i hrvate a ima ih podosta su spremni sutra ubiti i srbe koji se suprostave njihovoj politici...

Zato svijet i trazi jedinstvenu policiju i jacanje BIH institucija da se krene sa otupljivanjem sistema koji tjera narod u torove i kome se ispira mozak sa prepadanjem svojim do jucerasnjim komsijama...
Zar poslije svega ti jos vjerujes "svijetu"? :shock:

Ja ne vjerujem vise nikome i definitivno mogu reci da su meni i mnogim drugim iz te danas takozvane republike sumske zapecatili sudbinu za sva vremena,daleko od domovine...

I u pravu je laptop 100%... Mi smo govna koja sapucu...
Goran_35

Post by Goran_35 »

I jedino sto nas jos moze spasiti je presuda(ako je bude)pred medjunarodnim sudom za genocid !I to pod uslovom da je aktuelni politicari znaju pravilno politicki iskoristiti!!!

Sve ostalo vodi u put ka nezavisnosti rs,kad tad' jer ce kosovski albanci kad tad',ne birajuci nacine, izvojevati nezavisnost Kosova.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Goran_35 wrote:
zavrzlama wrote:
freak_with_a_laptop wrote: Dodik pao sa neba .... ili su glasali za njega? Demokratski? Vecinski? Stime sto zastupa njihovo misljenje?

Zar poslije svega ti jos vjerujes "svijetu"? :shock:

Ja ne vjerujem vise nikome i definitivno mogu reci da su meni i mnogim drugim iz te danas takozvane republike sumske zapecatili sudbinu za sva vremena,daleko od domovine...

I u pravu je laptop 100%... Mi smo govna koja sapucu...
Moram vjerovati i da necu..jer od svijeta sve i zavisi...vjerujem u logiku i svjetski interes..interes svijeta nije podjela BIH i priznavanje velike srbije i njenog projekta...ne izgleda to bas tako sjajno za one koji bi dijelili BIH...svijet se odlucio za mirnu i dugotrajnu uspostavu BIH kao drzave..a njih puno ne interesuje moral i nase patnje isto ko i nas danasnja desavanja u Bangladesu... sve lijeze na rudu polako...
Goran_35

Post by Goran_35 »

zavrzlama wrote:Moram vjerovati i da necu..jer od svijeta sve i zavisi...vjerujem u logiku i svjetski interes..interes svijeta nije podjela BIH i priznavanje velike srbije i njenog projekta...ne izgleda to bas tako sjajno za one koji bi dijelili BIH...svijet se odlucio za mirnu i dugotrajnu uspostavu BIH kao drzave..a njih puno ne interesuje moral i nase patnje isto ko i nas danasnja desavanja u Bangladesu... sve lijeze na rudu polako...

Pa ne mora biti podjela!Jednostavno,zaborav i falsifikat historije a oni koji su najvise stradali i na cijoj krvi je stvorena genocidna tvorevina nece se vidjeti iz gaca.Onda ce Milence da se kurci jos vise i to je ono sto rekoh na pocetku,da neces smjeti ni da spomenes da je uopste bilo genocida...

Zato,u ime pravde,treba se Bogu moliti da dodje do presude za genocid...Jer vec i budala vidi da se niti jedan veci vodeci srpski lider nece optuziti za genocid jerbo umiru :oops: -ili nisu uhvaceni :oops: a kada se uhvate ako se uhvate :oops: opet ce da umru...Te u historiji i dokumentima ostade prazno-supljina :oops: -"eto bio neki tamo gradjanski rat suludih nacionalista u kojem svi bijehu podjednako krivi"

e to je buducnost :x na zalost...
Goran_35

Post by Goran_35 »

Znas ono,kada te stave nemocnog i prijete otcjepljenjem,a onda se ne otcjepe,a ti sav sretan prihvatis to...I ostade genocidna tvorevina tu kao da je oduvjek postojala...Nesto slicno kao Dayton...A zaborav cini svoje i kao sto rece laptop a ja to potvrdih-mi smo govna koja sute...
Reina

Post by Reina »

Goran_35 wrote:
zavrzlama wrote:Moram vjerovati i da necu..jer od svijeta sve i zavisi...vjerujem u logiku i svjetski interes..interes svijeta nije podjela BIH i priznavanje velike srbije i njenog projekta...ne izgleda to bas tako sjajno za one koji bi dijelili BIH...svijet se odlucio za mirnu i dugotrajnu uspostavu BIH kao drzave..a njih puno ne interesuje moral i nase patnje isto ko i nas danasnja desavanja u Bangladesu... sve lijeze na rudu polako...

Pa ne mora biti podjela!Jednostavno,zaborav i falsifikat historije a oni koji su najvise stradali i na cijoj krvi je stvorena genocidna tvorevina nece se vidjeti iz gaca.Onda ce Milence da se kurci jos vise i to je ono sto rekoh na pocetku,da neces smjeti ni da spomenes da je uopste bilo genocida...

Zato,u ime pravde,treba se Bogu moliti da dodje do presude za genocid...Jer vec i budala vidi da se niti jedan veci vodeci srpski lider nece optuziti za genocid jerbo umiru :oops: -ili nisu uhvaceni :oops: a kada se uhvate ako se uhvate :oops: opet ce da umru...Te u historiji i dokumentima ostade prazno-supljina :oops: -"eto bio neki tamo gradjanski rat suludih nacionalista u kojem svi bijehu podjednako krivi"

e to je buducnost :x na zalost...
da presuda za genocid je vrlo vazna, odluka ce se donijeti u februaru ... a da li se samo trebamo moliti Bogu.... ono dokaza za genocid i bez ovih baraba ima.... ipak ne bi trebali mozda samo tako cekati .... :-?
in medias res

Post by in medias res »

Celicna_saka wrote:
nineac wrote:Mislim da se dodik samo osilio i tu su krivi nasi politicari koji idu linijom manjeg otpora, ono: "mojne, sta ce komsija reci"
U jednom je Dodik upravu, Srbi NISU genocidan narod. Nemozemo narod positovjecivati sa nekom ideologijom, jer ima srba koji to nisu podrzavali ili su se borili protiv takve ideologije.
Medjutim, mislim da su politicari iz Federacije krivi jer cute, i gledaju kako da fotelje zadrze dok je Dodik krila rasirio. Tom covjeku otvorenotreba reci da se ne zajebava jer nema vise JNA!
Znaci, po tebi je dovoljno sto recimo 5% tog naroda nije podrzavalo velikosrpski projekat da bi se skinula hipoteka genocida sa cijelog naroda?
naravno da se NE moze reci da srbi NISU genocidan narod......ako je neko ostao u toku rata tamo gdje je i zivio, a da taj dio nije pripao RS-u, meni ne znaci nista.....znamo svi sta se krije u nihovim mislima...i genima, na kraju krajeva......i da su opet spremni uraditi isto......samo neka im se pruzi prilika......a uostalom, na neki nacin jos vrse neku vrstu "genocida" samim tim sto ne priznaju nista sto su napravili......

i da, Dodik je glas naroda, koliko se sjecam......
freak_with_a_laptop

zavrzlama wrote: Dodik se boji Srbije...srpski narod u BIH Dodika....srpski narod je isprepadan ..jer oni koji su klali i ubijali bosnjake i hrvate a ima ih podosta su spremni sutra ubiti i srbe koji se suprostave njihovoj politici...

Povuci rucnu.

Ko je sprski narod isprepadao? Je li vise isprepadan od nas? Prepadaju li ih jos uvjek? I sa cime ih prepadaju?

Ko su ti, sto su klali Bosnjake, Hrvate a hoce i da kolju Srbe? Slovenci? Albanci? Svemirci?

Kakav svijet, ko je taj svijet, kome smo mi na mapi i koga boli cosak za nama?

Jucerasnjim komsijama? U tebe sporo vrijeme ide, tvoje juce traje od '92, ha? Jel se mozda stogod desilo od juce do danas?

Vjerujes ti u Deda Mraza? ja jok :D
Azemin

Post by Azemin »

freak_with_a_laptop wrote:Je li vam potrebna politika i njihovi zastupnici da bi se istina cula?

Neko je spomenuo u postu, da Bosnjaci imaju fatalisticki stav i da se - radi obzira na komsiluk - istina sapce. To je istina. Onaj, ko digne glas, optuzen je kao nacionalista. Kolektivna krivica Srba postoji, medjutim, da bi postedili pojedinca, Srbina koji je sluzio u armiji BiH, mi sapcemo istinu.

Njemci se kolektivno okrivljuju za genocid i zlocin pocinjen prije 60 godina. A imali su antifasisticki pokret, imali su veliki broj heroja, koji su stitili jevreje i zivotom platili. Sjetimo se Staufenberga i atentat na Hitlera. Sjetimo se Anne Frank. Placaju ostetu jevrejima i dan danas, podizu im spomen ploce na svakom cosku - ali dzaba, to se ne pika. Cak i cetvrta generacija objasnjava i pravda i pere se. Suteci smo postigli, da se mi pravdamo namjesto njih.

Svaki susret sa Srbinom, u 99% slucajeva, izazove ogromnu agresiju u meni. Gadi mi se slusat opravdanje i dokazivanje nekih pseudo demonstracija u BG i zvakanje fraza bratstva i jedinstva. Sto duze razgovor tece, neminovno im izleti glorifikacija i mistificiranje svojih uspjeha, citaj genocida. Fuj.

Treba glas podici, nek se ori. A komsija, koji se vratio iz Beograda, i on spada u taj kolektiv, pa nek slusa, istina je.
:thumbup: :bih:
sajtion

Post by sajtion »

i njemu i republici srpskoj su dani nabrojani. poslje februara ce srbija biti oficijalno osudjena za genocid i nece imam legimaniteti da postoji jer je stvorena na genocidu.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

zavrzlama wrote: Dodik se boji Srbije...srpski narod u BIH Dodika....srpski narod je isprepadan ..jer oni koji su klali i ubijali bosnjake i hrvate a ima ih podosta su spremni sutra ubiti i srbe koji se suprostave njihovoj politici...

Povuci rucnu.

Ko je sprski narod isprepadao? Je li vise isprepadan od nas? Prepadaju li ih jos uvjek? I sa cime ih prepadaju?

Ko su ti, sto su klali Bosnjake, Hrvate a hoce i da kolju Srbe? Slovenci? Albanci? Svemirci?

Jucerasnjim komsijama? U tebe sporo vrijeme ide, tvoje juce traje od '92, ha? Jel se mozda stogod desilo od juce do danas?

a ti sklopi lap-top :D Ja ne povlacim rucnu ..samo naprijed :D

Jarane vrijeme radi za BIH a ne za one koji su je zeljeli podijeliti i danas to polu-skriveno rade.....90-tih ti isti nisu pregovarali nego tenkove i topove oko BIH gradova rasporedivali ...danas je druga situacija, vrijeme je da se popravlja sve ono lose sto je napravljeno u Dejtonu..jer neki zaboravljaju da je Dejton imao ulogu zaustavljanja rata a ne ulogu nagradivanja ratnih osvajanja i etnickog ciscenja..a ako znamo kako je izgledala BIH 1995 i kako izgleda sad ,vidimo u kojem pravcu ide...ja sam licno bio gadan snajperom kad sam isao 1996 godine u mirnoj koloni kao podrska povratnicima u rs-u..danas se narod daleko lakse i sigurnije vraca na svoje..sjeti se govora Krajisnika kao clana predsjedinistva BIH 96-e "i sad Radmanovica...to se desilo od juce do danas..

I ja bi volio da sve ide brze i da se ukone negativne stvari u BIH..ali se mora razumiti da svaki napredak BIH je potvrda da sam ja kao pripadnik ARBIH se borio za moralnu i ispravnu stvar a onaj tamo srbin za nesto nemoralno i neispravno u tome je stvar...vecina BIH srba koji su bili u Karadicevoj vojsci su posteni i radni ljudi kao i ostali u ARBIH i HVO..samo je problem sto su natjerani i izmanipulisani da se bore za necasnu i nepravednu stvar...potvrda toga je danasnje OSBIH..a za sta su se borili je sve suprotno sto se danas dogada i prema cemu se ide...ako bi neko pokusao da u kratkom roku ponisti sve rezultate borbe Karadicevih srba,to bi bio moralni i politicki krah srpskog naroda u BIH,zato se ide na postepeno anuliranje istog..

U mom rodnom mjestu gdje zivi 99% bosnjaka ,danas se vratilo i zive skoro svi srbi koji su napustili to mjesto 92-e..i to je pokazatelj da stvari idu naprijed....kad se ukine nacionalni identitet entitetima a na tome se radi ...nestat ce i te psiholoske barijere medu narodima u BIH....Hrvatska je definitivno se odrekla pretenzija na BIH..ceka se jos Srbija i to je to..
pijem_i_derem

Post by pijem_i_derem »

Povuci rucnu.

najpametniji post do sada :thumbup:
pijem_i_derem

#44 istina

Post by pijem_i_derem »

mi bosnjaci moramo biti svjesni da se sami 92-ge nismo odbranili ova zemlja bi bila podijeljena izmedju hrvatske i srbije i MZ se ne bi pomakla sa mjesta.Gledali su kako Milosevic i Tjudman vrse genocide po bosni s namjerom da nestanemo...a MZ je napokon docekala situaciju da se istrijebi jedan cisto muslimanski narod na podrucju Evrope.Kada su vidjeli da nas od bosanskih srba ima duplo vise, a od hrvata jedno pet puta, a beogradjani i zagrepcani ne zele da ratuju za neke seljake iz Medjugorja ili Bjeljine, onda su nakon tri godine rata odlucili da nam pomognu, kao nisu mogli bosna je velika zemlja sa milijardom stanovnika pa se tesko uplitati tu.A Ameri osvojise Irak cini mi se za 15 dana...Iz MZ-a su podrzavali Milosevica i Tudjmana, samo nisu mogli direktno pomagati jer su "demokratska drustva".Ni 95-te nam nisu pomogli, kad su vidjeli da ARBIH dosla nadomak Banja Luke, prepali su se da uistinu sve ove cetnike i ustase ne istjeramo iz bih, pa su nam na brzinu sklepali Dayton, kao eto spasili nas...i da li su srbima entitet sa nazivom Republika Srpska, taj naziv samo sugerise da su taj entitet predvidjeli za stvaranje daljnih tenzija na balkanu jer time ostvaraju svoje interese...moj jedini zakljucak za sve ovo sto nam se politicki i ekonomski desava: jedino smo mogli imati samostalnost, jaku drzavu i ekonomiju da smo svi ostali u Jugoslaviji, medjutim Ameri i Britanci uspjeli da dovedu do raspada Jugu i razdjelili nas na mini drzavice jer njima nije u interesu jaka i moderna drzava (kao sto mnogi stranci seru za bih), njima trebaju nestabilni regioni, sirotinjski narod, jeftina radna snaga, jeftina vojna snaga itd. itd.Raspadom Jugoslavije ovaj region je postao i jos dugo ce ostati nestabilan (sve dok Ameri i Britanci budu dominirajuca svjetska sila).
zavrzlama

#45 Re: istina

Post by zavrzlama »

pijem_i_derem wrote:mi bosnjaci moramo biti svjesni da se sami 92-ge nismo odbranili ova zemlja bi bila podijeljena izmedju hrvatske i srbije i MZ se ne bi pomakla sa mjesta.Gledali su kako Milosevic i Tjudman vrse genocide po bosni s namjerom da nestanemo...a MZ je napokon docekala situaciju da se istrijebi jedan cisto muslimanski narod na podrucju Evrope.Kada su vidjeli da nas od bosanskih srba ima duplo vise, a od hrvata jedno pet puta, a beogradjani i zagrepcani ne zele da ratuju za neke seljake iz Medjugorja ili Bjeljine, onda su nakon tri godine rata odlucili da nam pomognu, kao nisu mogli bosna je velika zemlja sa milijardom stanovnika pa se tesko uplitati tu.A Ameri osvojise Irak cini mi se za 15 dana...Iz MZ-a su podrzavali Milosevica i Tudjmana, samo nisu mogli direktno pomagati jer su "demokratska drustva".Ni 95-te nam nisu pomogli, kad su vidjeli da ARBIH dosla nadomak Banja Luke, prepali su se da uistinu sve ove cetnike i ustase ne istjeramo iz bih, pa su nam na brzinu sklepali Dayton, kao eto spasili nas...i da li su srbima entitet sa nazivom Republika Srpska, taj naziv samo sugerise da su taj entitet predvidjeli za stvaranje daljnih tenzija na balkanu jer time ostvaraju svoje interese...moj jedini zakljucak za sve ovo sto nam se politicki i ekonomski desava: jedino smo mogli imati samostalnost, jaku drzavu i ekonomiju da smo svi ostali u Jugoslaviji, medjutim Ameri i Britanci uspjeli da dovedu do raspada Jugu i razdjelili nas na mini drzavice jer njima nije u interesu jaka i moderna drzava (kao sto mnogi stranci seru za bih), njima trebaju nestabilni regioni, sirotinjski narod, jeftina radna snaga, jeftina vojna snaga itd. itd.Raspadom Jugoslavije ovaj region je postao i jos dugo ce ostati nestabilan (sve dok Ameri i Britanci budu dominirajuca svjetska sila).
I ta MZ-a pomazuci Milosevica i projekat velike srbije ..uradi pravu stvar za srbe...iseli ih iz Hrvatske potpuno.....uze im Kosovo...odvoji Crnu Goru...popuni Hag sa cjelokupnim vojnim i politickim vrhom...pa sta bi srbi trebali da kazu za tu tvoju MZ-u.....Da je bilo pasivnosti i licemjernosti MZ-e to stoji ali ne tako kako ti prezentiras...ti ponavljas samo vec receno..danas se traze prijedlozi da se ide naprijed i gleda se u buducnost....ulogu Srbijanske politike u desavanja 90-tih je skupo placena vec navedenim stvarima....BIH je sacuvala medunarodno priznati kontinuitet i svoje granice..ostalo ce vremenom leci...
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Dado dijasporitus wrote:
vedderedi wrote:Goloruki i ugrozeni narod koji je pobio pola Srebrenice, silovao hiljade zena, pobio hiljade djece i drzo godinama u okruzenju Sarajevo, Bihac, Zepu, Srebrenicu, Gorazde, itd.
U Njemackoj i Austriji postoji zakon da ako negiras holokaust i zlocin nad jevrejima da ides u zatvor. Mislim cak i da je jedan vec bio optuzen za tako nesto. Svi napori u nasem pravnom sistemi, koji jedva da postoji, trebaju ici ka tome da se napravi slican zakon da bi se ovakve izjave kazneno kaznjavale pa strpati konja u zatvor i zavrsiti pricu
mi bi trebali u americi ili nekoj drugoj "pravnoj" zemlji lobirati za takav zakon
onda raspisati interpolovu potjernicu za njim
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Goran_35 wrote: Ja mislim da ce cak doci vakat,ako se nastavi ovako :oops: ,kada ce se odgovarati pred sudom ako spomenes da je bilo genocida....

Za to mozemo zahvaliti nasim politicarima,medijima odnosno agentima raznih obavjestajnih sluzbi...

Hej,tolike dzamije porusili i toliki narod poklali,protjerali i popljackali i on ima obraza da kaze da nije bilo genocida?Pojedinacni zlocini??? Same se dzamije u "pojedinacnim zlocinima" srusile i "pojedinacno" na njihovim mjestima neki dosli i napravili parkinge i klozete?I to naravno nije genocid?

Ono sto ja vec vidim,jeste cinjenica da se vec falsifikuje historija.Prva faza je zaborav-djeca ne mogu uciti u skoli sta se desavalo devedesetih.Druga faza je falsifikat.Vec se vidi da ni jedan veci srpski vodja nece biti optuzen za ratni zlocin i genocid!Milosevic je umro,Seselj je na putu,Arkan je smaknut a Karadzica i Mladica jos nisu ni uhvatili.To znaci da u historiji i dokumentima nece biti zabiljezen niti jedan veci srpski lider optuzen za genocid!To je samo jedan od nacina falsifikovanja historije,a ta praksa vec postoji odavno...
za to mozemo se zahvaliti sami sebi
kupujemo njihovo
slusam njihove pevaljke
i zaboravljamo sta nam se desilo
:sad:
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

freak_with_a_laptop wrote:Je li vam potrebna politika i njihovi zastupnici da bi se istina cula?

Neko je spomenuo u postu, da Bosnjaci imaju fatalisticki stav i da se - radi obzira na komsiluk - istina sapce. To je istina. Onaj, ko digne glas, optuzen je kao nacionalista. Kolektivna krivica Srba postoji, medjutim, da bi postedili pojedinca, Srbina koji je sluzio u armiji BiH, mi sapcemo istinu.

Njemci se kolektivno okrivljuju za genocid i zlocin pocinjen prije 60 godina. A imali su antifasisticki pokret, imali su veliki broj heroja, koji su stitili jevreje i zivotom platili. Sjetimo se Staufenberga i atentat na Hitlera. Sjetimo se Anne Frank. Placaju ostetu jevrejima i dan danas, podizu im spomen ploce na svakom cosku - ali dzaba, to se ne pika. Cak i cetvrta generacija objasnjava i pravda i pere se. Suteci smo postigli, da se mi pravdamo namjesto njih.
:thumbup:
nineac

Post by nineac »

Ova je na mjestu!
Problem je , sto se u II Sv. ratu znao pobjednik. Ovdje nema pobjednika. Kada se trebalo uci u Banja Luku mi smo stali, kao morali stati. Zato sada placamo ceh da ispada da je bio gradjanski rat. O tome se trebalo misliti 95 godine.
Sada jedina mogucnost da nesto od ove drzave bude jeste da Federacija toliko ekonomski ojaca da pojede RS, ali uz ovakve supke kakvi kod nas sjede u foteljama to je nemoguce!
freak_with_a_laptop

Jasno mi je i Sherlock je potpuno ispravno rekao: "Ogromna razlika: Njemacka je izgubila rat i zavrsila pod okupacijom, a Srbija, nazalost, nije."

Ipak - je li potreban papir i pecat, koji ce istini dati legitimaciju da se zove istinom? Je li ljudski moral iskljucivo vezan za zakon, sud i rjesenje ili je to nesto urodjeno, podareno od roditelja, steknuto pri odgoju, utemeljeno iskustvima tokom zivota i osnovano na zdravom razumu?

Koliko ugovor vrijedi, u ovom slucaju Daytonski, ocigledno je. Osnovan je na nepravdi i to je sto nas muci, sto nas grci, izjeda nas iznutra. Koliko god da je zakonski legitimno, nije prihvaceno i nece nikad biti.
Post Reply