SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
stidljiv

Post by stidljiv »

Nisam to ja bio...tatinog mi zivota... :D
izblajhana

Post by izblajhana »

PITARKA_SA wrote:jesi postala mama? :-) :)
aaaaaa pa to je danas opet bilo :? :-?
totalno sam zaboravila :roll: smic...nista cekat cu opet
Mlkvica

Post by Mlkvica »

Bilo bi zgodnije kada bi to organizovali nedeljom...
Usput, ima li kakvih sličica sa lica mjesta? :)
Wednesday

Post by Wednesday »

prijateljica mi je rekla da je na Tv SA gledala neki prilog o tome kako se svake nedelje, cini mi se u 10 ujutru u velikom parku (kod bivse Sarajke) dovode nezbrinute zivotinjice da se ponude prolaznicima na usvajanje. ko zna da li ovo ima???
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Upozoravam one sa slabim stomakom da ne gledaju ovaj web site, koji inace govori o salteru za napustene pse u Tuzli, ali i situaciji sa napustenim psima koja je, blago receno, katastrofalna...

http://www.hondenopvang.com/english/home.html

Mnoge povrede na ovim psima dolaze od ljudskih ruku. Mi kad ne koljemo jedni druge, onda opletemo po zivotinjama :x
nelica

#31 SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by nelica »

cao narode
udomljavanje ce biti sad ove subote od 13-14h. pa ako neko bude zelio da nam se pridruzi super.

av av :-D
malivuk

Post by malivuk »

ko je zainteresovan za jednu malu ženkicu?adresa

http://inatni.blog.ba/index.php?ulaz=inatni&strana=3

članke:nedostatak sreće i psić
No_oNe__

Post by No_oNe__ »

Imam jednu miniminimini kritiku za ovo okupljanje sa zivotinjama tj "izlozbu s predivnim ciljem"...

Ideja je odlicna i podrzavam je u svakom smislu, na zalost ja ne mogu udomiti niti jednu zivotinju a sve bi ih povela kuci, takvih nas je zasigurno mnogo MNOGO i zato jedan konstruktivan prijedlog ljudima iz udruge "SOS">

POSTAVITE KUTIJU ZA DOBROVOLJNE NOVCANE PRILOGE ZA SPASAVANJE ZIVOTINJA, bilo na vasem okupljalistu tj na licu mjesta bilo negdje u Gradu (u posti ima onih kutija ne znam kako se to moze organizovati ali par 'koncica' ako se povuce moze se dobiti prilika da stoji jedna takva kutija) i vidjet cete efekat 100% sam sigurna u to.

U subotu sam prolazila pored okupljalista i nije mi se svidjela cinjenica da nije bilo nekog pretjeranog reda i poretka.

Ljudi masa, zivotinja takdojer (dobro to i jeste poenta) ali trebalo je ono sve izgledati malo sredjenije i urednije.
Osobe koje su akreditirano radile i drzale pse na povodcima trebale su pokusati privuci paznju prolaznika (imali ste odlicno mjesto za okupljanje!) a ne se zabavljati sa zivotinjama koje vec imaju vlasnike i njihovim psima! - odvojiti zivotinje za usvajanje i pokusati ih izloziti sto vise prolaznicima i onim akoji su dosli vidjeti ih, a ne igrati se sa onim akoji vec imaju i zivotinje i dom i koji ce za nekih 30 minut aotici svojoj kuci a ovi se malisani vratiti u utociste UG SOS

Stajala sam par minuta tu i posmatrala...
niti sam mogla skontati koji pas je tu izlozen za usvajanja niti koji vec ima vlasnika
niti sam mogla pristupiti onim kutijama da se potpisem ili ukljucim u UG
-da sam barem vidjela negdje kutiju da ubacim koji novcic

da ne govorim o tome kako ljudi koji se okupe oko zivotinja mogu postati meta dzeparosa koji samo vrebaju takve skupove, pa da se ljudima obije o glavu dobronamjernost...

Sve ovo rekoh sa zeljom da pomognem barem malo!

Pozdrav svima.
zena21

Post by zena21 »

Jel sad u ovu subotu opet okupljanje? Nisam bila par sedmica, pa sam izgubila orijentir ono svake druge subote
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

to je odlicna ideja..u vezi kutije za doniranje novca... :thumbup:
kiseljak

#36 Pozdrav

Post by kiseljak »

Dragi prijatelji ja sam novi na forumu,obožavam pse i mačke,jedva čekad sutra kod velike fontane.
Dali će još neko sa ovog foruma doći sutra?
Ekipa koja predvodi sve neka postavi kutije da ljudi mogu ubacivati novac.
Puno pozdrava.
zena21

Post by zena21 »

Ja sam bila u subotu... malo se smrzla, ali isplatilo se :D
Mace-Malo

Post by Mace-Malo »

Pa hajde da se dogovorimomi forumasi koji volimo zivotinje a u Sarajevu smo da se nadjemo pred udrugom SOS za zivotinje i da ljudima predlozimo da se prvo napravi neki red i da se odista stave kutije gdje bi ljudi ubacivali svoje priloge za te male jadnike:) :(
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zena21 wrote:Ja sam bila u subotu... malo se smrzla, ali isplatilo se :D
I ja :D

Samo, jedna stvar koja mi je ispala malo "smijesna"...

Dodje starija zena, hoce usvojiti stene. Upita je onaj stariji sijedi ciko gdje ce s njim, cini mi se da rece u dvoriste i na lanac. I tu krenu paljba po njoj.

Mislim, OK. I ja bih takve osobe na lanac vezao. Ali zar nije i to bolje nego zivot na ulici? Lanac ne mora znaciti samo lanac. Zasto ne pomoci ljudima da naprave box u krajnjem slucaju?

S druge strane, i oni koji odvedu psa navodno u kucu, stan, nigdje ne pise da su iskreni u tome i da bas taj pas nece zavrsiti svezan pred kakvom vikendicom gdje ce ga uopste posjecivati jednom sedmicno :roll:

Ima li kakve sanse predloziti ove ideje kome, popricati s nekim o ovome, probati pomoci ljudima koji uzimaju zivotinje a ne nude one uslove koje bih recimo ja ponudio ili oni koji misle kao ja?
Mace-Malo

Post by Mace-Malo »

Ima kako da ne milion nacina da se pomogne evo jednog predlozimo ljudima koji vode akciju da uzmu tacnu adresu i brojeve telefona i da se osobe koje su uzele psa nadziru kako sa njim postupaju. Na kraju krajeva ima nacina da se naprave i transparenti i ode kod gradonacelnice i zahtijeva da gradska uprava da dio novaca za azil da se te zivotinje mogu normalno zbrinuti a ne da ih sintori dave po ulicam. Sve je to do nas gradjana kako ce mo se dogovoriti. Ako je Kanton mogao izdvojiti iz budzeta oko 5oo tisuca km za sintore i sama gradonacelnica dati 50 tisuca km kao donaciju istoj ustanovi zasto i mi koji volimo zivotinje ne bi napravili takvo sto da se pomogne izgraditi jedan Azil za napustene zivotinje.
Jara

Post by Jara »

Mace-Malo wrote: Ima kako da ne milion nacina da se pomogne evo jednog predlozimo ljudima koji vode akciju da uzmu tacnu adresu i brojeve telefona i da se osobe koje su uzele psa nadziru kako sa njim postupaju.
Tako se i radi, zar ne znaš?
Mace-Malo wrote: Na kraju krajeva ima nacina da se naprave i transparenti i ode kod gradonacelnice i zahtijeva da gradska uprava da dio novaca za azil da se te zivotinje mogu normalno zbrinuti a ne da ih sintori dave po ulicam.
Bilo je i transparenata pred skupstinom grada i jos svasta nesto...ali...
Mace-Malo wrote: Sve je to do nas gradjana kako ce mo se dogovoriti. Ako je Kanton mogao izdvojiti iz budzeta oko 5oo tisuca km za sintore i sama gradonacelnica dati 50 tisuca km kao donaciju istoj ustanovi zasto i mi koji volimo zivotinje ne bi napravili takvo sto da se pomogne izgraditi jedan Azil za napustene zivotinje.
Potpuno si u pravu. :) . SOS odavno skrece paznju na te probleme, ali od nadležnih slaba fajda, bar do sada. :(
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Mislim da je glupo od gradonacelnice ocekivati bilo kakvu pomoc, jer je svoj stav pokazala izdvajanjem 50.000KM za sintorsku sluzbu... A generalno, osoba koja moze proci pored 1000 Krivajinih radnika i ni okom ne trepnuti sumnjam da ce se nasikirati oko neke napustene zivotinje...
zena21

Post by zena21 »

BosanaC, iduci put moramo dogovoriti znakove raspoznavanja :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zena21 wrote:BosanaC, iduci put moramo dogovoriti znakove raspoznavanja :D
Iduci put cu povesti znak raspoznavanja :D mozda ga utusim kome 8-) :D
zena21

Post by zena21 »

_BosanaC wrote:
Ih, pa toliko pasa ima tamo... kako cu znati koji je tvoj
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zena21 wrote:
_BosanaC wrote:
Ih, pa toliko pasa ima tamo... kako cu znati koji je tvoj
Nakon slika i slika koje miWci postavi po forumu :D Ako nista drugo - najveci je :D I na pitanje "Gdje maca?" okrece se prema prvom zensku :D
zena21

Post by zena21 »

:lol: :lol: :lol:

Hajd, mozda vas i prepoznam onda :lol: :lol:

PS. Odakle nauci da se okrece prema zenama :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zena21 wrote::lol: :lol: :lol:

Hajd, mozda vas i prepoznam onda :lol: :lol:

PS. Odakle nauci da se okrece prema zenama :lol: :lol:
Jbg kao vrlo mlad je poceo hodati po kafanama, peti se po stolicama i zaspivati pod sankom :D Sreca pa je vrlo brzo zapamtio put kuci, tako da sam s njim bar siguran gdje idem :D
zena21

Post by zena21 »

Molim te da to sve preneses novom vlasniku ako ga nadjes :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zena21 wrote:Molim te da to sve preneses novom vlasniku ako ga nadjes :D
Ma salim se, nema sanse da ga dam bilo kome :D To mi je ipak daleko najbolji i najiskreniji jaran :D
Post Reply