Željko Komšić predao dobijene poklone

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

SherlockHolmes wrote:mirci, je li ono nakurnjak? mozda se zena ipak malo presla u dimenzijama :D

vidis ti sta ta propaganda radi :roll:
ono je rucnik!
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

pa znam da je rucnik, samo ne znam kog tipa :?
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

:sleep:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

da ponovim pitanja
mIRCerka wrote:Dva pitanja:
1. Da li ce Silajdzic i Radmanovic uciniti isto?
2. Gdje su pokloni iznad 100KM vrijednosti koje su dobijali prethodnici.

Jedna konstatacija:
U Kuci Cvijeca ima stalna izlozba na velikom prostoru poklona koje je Tito dobijao. Ukljucujuci i one koji nemaju toliko finansijsku koliko imaju emotivnu vrijednost.

Image
sofist

Post by sofist »

Tako je Zeljko majstore ! Sta si nam priredio za sutra ? Mozda farbanje kancelarije u crveno ? Daj narodu zabave a to sto se ne mijesas u svoj posao nije bitno. 8-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

SherlockHolmes wrote:pa znam da je rucnik, samo ne znam kog tipa :?
Pa... Istrazi Mr Holmes! :-)
Ne bi ti bilo lose da odes tamo i pogledas i mnoge druge exponate...
Iznenadio bi se cega tamo sve ima, a Broz nista ne ponese u grobnicu! :P :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

sofist wrote:Tako je Zeljko majstore ! Sta si nam priredio za sutra ? Mozda farbanje kancelarije u crveno ? Daj narodu zabave a to sto se ne mijesas u svoj posao nije bitno. 8-)
:lol: :lol: :lol:

Znaci ti mislis da je uzeo reisove metode? :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Nije stigao :oops: :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

sofist wrote:Tako je Zeljko majstore ! Sta si nam priredio za sutra ? Mozda farbanje kancelarije u crveno ? Daj narodu zabave a to sto se ne mijesas u svoj posao nije bitno. 8-)
pa pitanje je da li Zeljko zove novinare da prate svaki njegov odlazak u WC, ili ga lesinari sami prate pa svaki potez komentarisu. :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

DonDavudes wrote:ma folira se zeljko
poklone su vracali gotovo svi ostali clanovi predsjednistva
jedina razlika je u tome sto ovi nisu teatralno obaviještavali medije o "cinu" vraćanja vec su nakon sto im se mandat zavrsi ostavljali te darove u predsjednistvu

mislim nije da nije bilo lapovluka i odnbosenja interesantnih pokloncica ali izjava iz komsicevog kabineta "da je po prvi put od 1996 neki clan predsjednistva vratio poklon" je smijesna :oops:
Mozda je tebi smjesna ali je na tvoju zalost istinita.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

manijak1 wrote::oops: Nije stigao :oops: :D
:P :P

8-)
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Vodenjak wrote:
u pravu si, a mogo je fino ko svaki faraon i brijune, i pulmane, i lovista, i garde, i svasta jos nesto balzamirat pa sa sobom.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

"sve za marku,sve za marku..navali narode" :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

SherlockHolmes wrote:
Vodenjak wrote:
u pravu si, a mogo je fino ko svaki faraon i brijune, i pulmane, i lovista, i garde, i svasta jos nesto balzamirat pa sa sobom.
Pa mogao je ostaviti svojoj djeci, dati unucima da se igraju, sinu dati
Image
da se folira... :D
manijak1

Post by manijak1 »

Djeco .....ostavite se politike :D :D
sofist

Post by sofist »

mIRCerka wrote:
pa pitanje je da li Zeljko zove novinare da prate svaki njegov odlazak u WC, ili ga lesinari sami prate pa svaki potez komentarisu. :D
To nema veze s novinarima. Njihov je zadatak da ga prate u stopu, pitanje je kad ce novinari objaviti neki njegov pravi potez. Nevjerovatno je kojim se trivijalnim stvarima covjek bavi otkako je dosao u predsjednistvo. :roll:
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

mirci, previse se ti meni sa semirom druzis :D
Falsh Gordon

#43 Re: Željko Komšić predao dobijene poklone

Post by Falsh Gordon »

Samo vracanje poklona ne znaci nista vise osim postivanja zakona, a cinjenica je jedna.
ON je PRVI koji je po tom pitanju postovao zakon!!!
Znaci pokazao je da zakon vrijedi i za njega pa makar bio prvi (1/3) covjek drzave ...
To govori o moralu i misilm da je to izuzetno pametan potez ... Das par poklona od par hiljadarki i dobijes par desetaka hiljadarki biraca na svoju stranu.... Nek neko kaze da to nije pametno!!!
Dezze

Post by Dezze »

Ovo sto je on uradio je postivanje zakona, tako da to spada u njegov posao.

Svaka mu cast! :thumbup: Ocigledno je da BiH vole najvise oni koji to najmanje isticu u javnim nastupima. Ali zato djela sve govore.

:bih:
DonDavudes

Post by DonDavudes »

hrasno38 wrote:
jedina razlika je u tome sto ovi nisu teatralno obaviještavali medije o "cinu" vraćanja vec su nakon sto im se mandat zavrsi ostavljali te darove u predsjednistvu

mislim nije da nije bilo lapovluka i odnbosenja interesantnih pokloncica ali izjava iz komsicevog kabineta "da je po prvi put od 1996 neki clan predsjednistva vratio poklon" je smijesna :oops:
kako se ovdje na forumu lahko daju kvalifikacije ljudi i kako se brzo uspostavlja podjela na nase i njihove :(
samo sam zelio reci da:

1.z.komsic nije PRVI koji je dao poklone vrijednije od 100 KM (sto je obaveza ne samo cvlanova poredjsednistva vec i svih ostalih drzavnis sluzbenika)
2. ucinio je stvar koja je propisana ZAKONOM
3. iz cega nema potreba da ubire jeftine politicke poene odasiljajuci pateticna (da ne kazem smijesna :D ) saopstenja za javnost

PS. od mene ne trebate braniti z.komsica. za njega sami glasao na izborima i totalno ga simpatisem sto ne znaci da ne smijem kriticki sagledavati stvari

8) :roll:
Last edited by DonDavudes on 08/12/2006 14:07, edited 1 time in total.
Dezze

Post by Dezze »

sofist wrote:
mIRCerka wrote:
To nema veze s novinarima. Njihov je zadatak da ga prate u stopu, pitanje je kad ce novinari objaviti neki njegov pravi potez. Nevjerovatno je kojim se trivijalnim stvarima covjek bavi otkako je dosao u predsjednistvo. :roll:
Postivanje zakona nije trivijalno. Ako tako gledas na stvari, onda auta koja trose miks benzina i dizela isto predstavljaju trivijalne stvari... Drugim rijecima, cca 40.000 KM godisnjeg ostecenja budzeta koje je prouzrokovao ovaj miks ne predstavlja nista drugo nego trivijalnu stvar....

Raspitaj se malo zbog kakvih trivijalnih stvari se na Zapadu daju otkazi ministrima isl. :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

sofist wrote:
mIRCerka wrote:
pa sta je novinarima bitno?
Da li ti mislis da svi novinari, prije nego objave clanak, taj clanak daju predmetu clanka na citanje i reviziju? Mozda su neki Komsicevi potezi isuvise komplikovani za mahala novinare, pa i ne znaju o cemu drugo da pricaju osim o vrsti toalet papira koji se narucuje za hale na drugom spratu zgrade Predsjednistva.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Pa dobro, koji su ti komplikovani potezi?

P.S. samo nemoj ono o komplikovanim hodnicima sivog doma i kako jadnog semira neko tamo izlevati :D
Tesssa

Post by Tesssa »

SherlockHolmes wrote:Pa dobro, koji su ti komplikovani potezi?

P.S. samo nemoj ono o komplikovanim hodnicima sivog doma i kako jadnog semira neko tamo izlevati :D
:lol: :lol: :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

DonDavudes wrote:
hrasno38 wrote:

kako se ovdje na forumu lahko daju kvalifikacije ljudi i kako se brzo uspostavlja podjela na nase i njihove :(
samo sam zelio reci da:

1.z.komsic nije PRVI koji je dao poklone vrijednije od 100 KM (sto je obaveza ne samo cvlanova poredjsednistva vec i svih ostalih drzavnis sluzbenika)
2. ucinio je stvar koja je propisana ZAKONOM
3. iz cega nema potreba da ubire jeftine politicke poene odasiljajuci pateticna (da ne kazem smijesna :D ) saopstenja za javnost

PS. od mene ne trebate braniti z.komsica. za njega sami glasao na izborima i totalno ga simpatisem sto ne znaci da ne smijem kriticki sagledavati stvari

8) :roll:
Cuj podjela na nase i njihove. Ako tebi odgovaram na post onda jedino gramaticki ispravno je "na tvoju zalost". kako cu napisati na njihovu????
Ako nije prvi onda jeste drugi ali je najvaznije da se pokloni nisu vracali. Ja ti to kazem vjerovao ti to ili ne. Tako je to je propisano zakonom a sam dobro znas kako su do sada u predsjednistvu postivali zakone a pogotovo budzet. I na kraju to su iskopali novinari a nije Zeljko izdao saopstenje za stampu. Niti ga branim niti ga kudim makar vezano za ovu temu ali covjek radi po zakonu i to bi trebalo da je savim normalno.
Locked