"Telekom RS-a" prodaje se srbijanskom za 646 milio

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Vingo

Post by Vingo »

Ma jok ba, samo ga nekako uvijek novinari krivo interpretiraju.....smradovi nijedni.... :D
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Ja sluš'o neku noć kako u kameru priča...

"Volio bih da ovakve manifestacije možemo organizirati što češće, da nam se dešavaju ovakva okupljanja i druženja, eto ako ne baš svaki mjesec, a ja bih volio i svaki mjesec, a ono barem jednom u nekih šest mjeseci..."

Genijalac.
mileS

Post by mileS »

Pitanje je samo da li su u cijenu ukljuceni i dugovi?
Vidjet ce mo.

Nadam se da preuzimaju firmu i da daju tih 600mil. u kesu.
ovo je dobro i za BH telecom a i HT mostar.

Sada Austrijanci moraju BH Telecom da dobro plate ako zele nestyo ovdje da znace :lol:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Jimmy_The_Saint wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Da li bi iko presao na novog operatera (trenutni Mobis) ako bi ponudio neke extra uslove. Evo npr. ovi "naši" iz BH telecoma tek sada počeli davati 0 tarifu, mobitele i slicne stvari...Dobro su se sjetili. Ako ovaj "novi" operater bude konkurentan i (više od toga) postojecim BH operaterima, da li bi prešli i koristili njegove usluge?
Ono, ko u Hrvatskoj što Tele2 fura, zadrži postojeći broj, dobij sumu na računu, samo pređi kod nas...
Da li bi prešli?
Jok. JEdnom sam probao Eronet, i sve bi bilo super da je sa mnom prešlo i onih stotinjak ljudi s kojima kontaktiram.

Naime, pozivi među mrežama su drastično skuplji nego unutar istih i ako si crna eronet ovca u BH GSM stadu, cvrknuće ti šlajpek. Slutim da je i obratno.

A ti meni čučumba reci, ako je Mandić Petrol benzin u Lukavici jeftiniji za 20 feninga po litru, a sav prihod pumpe ide "za oca u šumi", jel' tebi OK što si tih 2 marke uštedio, da bi nekih pet-šest uplatio za štampanje drame Sitovacija, recimo?
Sorry Jimmy, ali je to globalizovanje... Šta ako telekom Srbije kupi neki strani operater, recimo opet Telenor (samo teoretski)? Misliš da bi to opet išlo đumskim, ja mislim da ne bi...
Nije toliko Mandić jeftiniji, jeftiniji je za koji fening, ali točim isključivo na El Tariku ili na OMV-u.
A na kraju krajeva, boli me briga gdje ide taj profit, dokle god je mom šlajpeku dobro, a sutra kada naši opet nabiju cijene, a ovi drugi ssnize, opet će Bošnjaci jebavati majku Krdži i šumnjacima, a neće ovim našima, jebajiga, čudan smo mi narod, skroz.
A mogu oni ponuditi i dobre cijene za razgovore između različitih mreža, samo da skrše konkurenciju, Eronet je mali miš za velike igrače. Ljudi će svjesno ići na gubitak samo da unište konkurenciju, i mi ćemo opet sve gledati kroz prizmu Srbin, Hvat, Bošnjak, ostali... I tu je naša kvaka!
Jebo ti nas, fakat!
Vingo

Post by Vingo »

Jimmy_The_Saint wrote:Ja sluš'o neku noć kako u kameru priča...

"Volio bih da ovakve manifestacije možemo organizirati što češće, da nam se dešavaju ovakva okupljanja i druženja, eto ako ne baš svaki mjesec, a ja bih volio i svaki mjesec, a ono barem jednom u nekih šest mjeseci..."

Genijalac.

Isjekli poentu dusmani..... :lol: (A i ti svakakve emisije gledas...)
Jimmy_The_Saint

Čučumba, rekoh ti, ja PROB'O Eronet. Nije išlo... :D

A benzin je tu samo primjer, Momo Mandić ionako leži u tvorza a imovina je zaplijenjenja :lol:

Vidjet ćemo kako će ta glabalizacija da se odrazi na naske :-)
Jimmy_The_Saint

Vingo wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Ja sluš'o neku noć kako u kameru priča...

Genijalac.

Isjekli poentu dusmani..... :lol: (A i ti svakakve emisije gledas...)
Nemam uvjek pravo na daljinski. A u pravu si, ti no'vnari, naj su gori od sviju djece.
Last edited by Jimmy_The_Saint on 05/12/2006 11:34, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

mileS wrote:Pitanje je samo da li su u cijenu ukljuceni i dugovi?
Vidjet ce mo.

Sada Austrijanci moraju BH Telecom da dobro plate ako zele nestyo ovdje da znace :lol:

A ti vec otvorio tender?
mileS

Post by mileS »

Vingo wrote:
Vidjet ce mo.

A ti vec otvorio tender?
http://www.sarajevo-x.com/clanak/061205007
chuchumbamayumbe

mileS wrote:
Vingo wrote:
Vidjet ce mo.

A ti vec otvorio tender?
http://www.sarajevo-x.com/clanak/061205007
Eto, "mileS" ga justros otvorio. :D
Vingo

Post by Vingo »

Sto bi reko Branko Djuric " E pravi si Mile...."
Mislila sam na tender BH Telecoma....nemoj me potcjenjivat.
mileS

Post by mileS »

Vingo wrote:Sto bi reko Branko Djuric " E pravi si Mile...."
Pa taj ne mogu jos otvoriti posto nije raspisan :D
:shock:

Ali ako ikada bude raspisan, vjerovatno, vazit ce ono sto sam napisao.

Zar ne?
chuchumbamayumbe

Vingo wrote:Sto bi reko Branko Djuric " E pravi si Mile...."
Neće ga naša bagra još uvijek prodavati, suviše je važan, veliki izvor prihoda za razna sponzorstva (čitaj panje para i preljevanje u tuđe džepove) i punjenje džepova vladajućuoj oligarhiji i tome slično...
fuse

Post by fuse »

Ja koliko sam shvatio iz usta ekonomista, prodaja telekoma rs ce oboriti vrijednost bh telecoma i eroneta, bez obzira na cijenu, a ne obrnuto.
mileS

Post by mileS »

fuse wrote:Ja koliko sam shvatio iz usta ekonomista, prodaja telekoma rs ce oboriti vrijednost bh telecoma i eroneta, bez obzira na cijenu, a ne obrnuto.
Ovo stoji samo u slucaju da neki veliki operator preuzme Telecom Srpske,
sto u ovom slucaju nije.
bice_bice

Post by bice_bice »

a sta cemo s ovim?

http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=43711

kad ga Mico zakalemi..
Jimmy_The_Saint

Pa, pogledaj kol'ko je Gacko prosperiralo od prve TE, pa recimo da će sada s ovom drugom duplo prosperirati :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jimmy_The_Saint wrote:Vlah - u BiH, žitelj srpske nacionalnosti i pravoslavne vjeroispovijesti, pretežno čoban iz ruralnih područja.

Vlaška posla - sve ono što Balije ne kontaju, ali osnovano sumnjaju da je usmjereno protiv NJIHA.

Marifetluk (turc.) - iznimno vješt manevar usmjeren na protupravno sticanje imovinske koristi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

Post by madner »

chuchumbamayumbe wrote: Neće ga naša bagra još uvijek prodavati, suviše je važan, veliki izvor prihoda za razna sponzorstva (čitaj panje para i preljevanje u tuđe džepove) i punjenje džepova vladajućuoj oligarhiji i tome slično...
Prava stoka, umjesto da odma prodaju. Ne ko oni luzeri Njemci gdje drzava ostane vecinski vlasnik pa svake godine pare u budzet.

Sve prodat sto valja, pa nationalizirat. :x
tataratira

Post by tataratira »

e jes vam diskusija

bolje da ne prodamo telekom, jelde?

imamo svake godine od njega 5-6 kilometara auto-puta
i 100tinjak sretnih porodica koje nas gule kao da svi imamo satelitske telefone, jebo vas vas patriotizam

neka ga je prodao, sada i ovi nasi ne mogu izaci sa cifrom od 100-200 miliona, kao sto su sigurno i planirali, nego moraju dobiti bar ovoliko
a ja tu ne vidim da je pala cijena nasem telekomu, nego porasla
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

fuse wrote:Ja koliko sam shvatio iz usta ekonomista, prodaja telekoma rs ce oboriti vrijednost bh telecoma i eroneta, bez obzira na cijenu, a ne obrnuto.
Ne mora znaciti, mada je ta opcija izglednija. Posebno kada pogledas ko vodi taj bhtelecom.
T8

Post by T8 »

tataratira wrote:e jes vam diskusija

i 100tinjak sretnih porodica koje nas gule kao da svi imamo satelitske telefone, jebo vas vas patriotizam

neka ga je prodao, sada i ovi nasi ne mogu izaci sa cifrom od 100-200 miliona, kao sto su sigurno i planirali, nego moraju dobiti bar ovoliko
Cini mi se da je na raspravi u parlamentu spomenut podatak da je godisnji profit bhtelecoma oko 100 miliona maraka. Znaci za 6 godina dobija se ono sto nude Dodiku.
Utrosak tih sredstava kontrolise Parlament - odakle veca garancija da bi tih 600-700 miliona koje bi dobili prodajom telecoma bila potrosena na ucinkovitiji nacin nego ovaj trenutni prihod.
tataratira

Post by tataratira »

SherlockHolmes wrote:
Ne mora znaciti, mada je ta opcija izglednija. Posebno kada pogledas ko vodi taj bhtelecom.
ta je prica bila dok se mislilo da ne moze dobiti vise od 200 miliona
a onda bi mi, navodno dobili 300, a ovako mozemo najmanje 700

haj sad zahvalite se cika Dodiku :D
tataratira

Post by tataratira »

T8 wrote:

Cini mi se da je na raspravi u parlamentu spomenut podatak da je godisnji profit bhtelecoma oko 100 miliona maraka. Znaci za 6 godina dobija se ono sto nude Dodiku.
Utrosak tih sredstava kontrolise Parlament - odakle veca garancija da bi tih 600-700 miliona koje bi dobili prodajom telecoma bila potrosena na ucinkovitiji nacin nego ovaj trenutni prihod.
a porez od novog operatera ?
to ne racunas, pa ne valja ti matematika

nasi nece da prodaju zlatnu koku njihovih najmilijih, to je jedini razlog
gdje ce onda zaposljavati svoju djecu?

ja znam dvojicu koji su platili po 3000 Km radno mjesto u Telekomu

ima jos matematike, ako je sada profit 150 mil, sa stanicma ce biti 300
a usluge ce biti jeftinije, radi njihove infrastrukture koja vec postoji a koju mi placamo kroz sadasnju cijenu razgovora..i onda odlomi porez na duplo vecu cifru i uzmi u obzir nove usluge i profesionalnost jednog njemaćkog operatera i onda ja tu ne vidim da je iko, sem uposlenih Telekoma, na gubitku
mileS

Post by mileS »

tataratira wrote:
T8 wrote:

a porez od novog operatera ?
to ne racunas, pa ne valja ti matematika

nasi nece da prodaju zlatnu koku njihovih najmilijih, to je jedini razlog
gdje ce onda zaposljavati svoju djecu?

ja znam dvojicu koji su platili po 3000 Km radno mjesto u Telekomu

ima jos matematike, ako je sada profit 150 mil, sa stanicma ce biti 300
a usluge ce biti jeftinije, radi njihove infrastrukture koja vec postoji a koju mi placamo kroz sadasnju cijenu razgovora..i onda odlomi porez na duplo vecu cifru i uzmi u obzir nove usluge i profesionalnost jednog njemaćkog operatera i onda ja tu ne vidim da je iko, sem uposlenih Telekoma, na gubitku

To je samo zabluda da ce cijene ici dole :(
U Hrvatskoj su cijene vise nego u BiH.
Post Reply