"OVDJE VIŠE NIKADA NEĆE BITI RATA!"- general Sifet
-
King Kikapu
ja znam da je necu ratovat...anymore.
mozda rata nece biti u svom konkretnom pojavnom obliku, ali rat je ovdje prisutan kroz svoje odsustvo koje nije stanje mira vec stanje nerata, kako pise nerzuk curak u knjizi obnova bosanskih utopija.
mozda rata nece biti u svom konkretnom pojavnom obliku, ali rat je ovdje prisutan kroz svoje odsustvo koje nije stanje mira vec stanje nerata, kako pise nerzuk curak u knjizi obnova bosanskih utopija.
Last edited by King Kikapu on 01/12/2006 16:16, edited 1 time in total.
-
zmijaIzmaj
onaj
jel bolje biti naivan, da ne kazem glup, i misliti da "nece bas tako brzo" i zivjeti bez "fobije", relativno sretno ili ipak znati da ce sutra da pukne i opet, s evenutalnom tandzarom, biti nespreman za to? i uvijek aktuelna treca varijanta, ne rizikovati i vec sad otici na antile ili novi zeland
lord of the rings

lord of the rings
-
SherlockHolmes
To je otprilike to, u slucaju da nastavimo ovim tokom. Jedino je pitanje koliko cemo to "brzo i efikasno" i odraditi (a la Suljo i Zlaja), ili nauciti igrati ovu igru i izvuci nesto bitno (Hare et al). Nisam optimista ni po jednom pitanju.zzzzz wrote:Rata nece biti iz prostog razloga jer zagovornicima Velike Srbije nije potreban rat da bi ostvarili vijekovni san. Ono sto su trebali odraditi ratom, odradili su u periodu 41-45 i 92-95.
Rata nece biti ni zato sto bi za neki eventualni buduci sukob Bosnjaci trebali biti ti koji ce povuci prvi potez a Bosnjaci su isti oni iz 41' ili 91' tako da ne vjerujem u tu opciju. Oni se i danas kao i uvijek oslanjaju na MZ i prihvatit ce svaku njihovu odluku, koja im predvidja zivot u prvom evropskom rezervatu, kao nuzno zlo i nesto protiv cega se nema smisla boriti.
Odvajanja manjeg entiteta ce biti ali bez rata, za ostatak bh teritorije velikosrbi nisu ni zainteresovani, tako da im je dovoljan i referendum da bi to ostvarili.
- Jimmy_The_Saint
Pa ako je tomu tako, šta vam je onda koji kurac bitno? Kvart u Neumu za vikendice Haretu et all? Sjeverni koridor do Mađarske za prevlačenje vajkrema i halal čvaraka? Kredit za farmu divokoza u Ustikolini?SherlockHolmes wrote:To je otprilike to, u slucaju da nastavimo ovim tokom. Jedino je pitanje koliko cemo to "brzo i efikasno" i odraditi (a la Suljo i Zlaja), ili nauciti igrati ovu igru i izvuci nesto bitno (Hare et al). Nisam optimista ni po jednom pitanju.zzzzz wrote:Rata nece biti iz prostog razloga jer zagovornicima Velike Srbije nije potreban rat da bi ostvarili vijekovni san. Ono sto su trebali odraditi ratom, odradili su u periodu 41-45 i 92-95.
Rata nece biti ni zato sto bi za neki eventualni buduci sukob Bosnjaci trebali biti ti koji ce povuci prvi potez a Bosnjaci su isti oni iz 41' ili 91' tako da ne vjerujem u tu opciju. Oni se i danas kao i uvijek oslanjaju na MZ i prihvatit ce svaku njihovu odluku, koja im predvidja zivot u prvom evropskom rezervatu, kao nuzno zlo i nesto protiv cega se nema smisla boriti.
Odvajanja manjeg entiteta ce biti ali bez rata, za ostatak bh teritorije velikosrbi nisu ni zainteresovani, tako da im je dovoljan i referendum da bi to ostvarili.
- Jimmy_The_Saint
Ako znaš šta ćeš na Antilima, toplo preporučujem... I bez rata, ne'š se zajebat'zmijaIzmaj wrote:onaj![]()
jel bolje biti naivan, da ne kazem glup, i misliti da "nece bas tako brzo" i zivjeti bez "fobije", relativno sretno ili ipak znati da ce sutra da pukne i opet, s evenutalnom tandzarom, biti nespreman za to? i uvijek aktuelna treca varijanta, ne rizikovati i vec sad otici na antile ili novi zeland
![]()
lord of the rings
-
zmijaIzmaj
ma ne moram ni poceti razmisljati a vec znam da nije lako (tehnicki) otici na antile...a kad se vec dodjem tamo, znala bih sta bih radila...valjda 
-
zmijaIzmaj
mogu ja i u ameriku
evo supermena
da ponesem i harmoniku
-
SherlockHolmes
Dzemo, covjek zivi i umire u nadi. Mozda se, npr, ti pocnes aktivno baviti tom politikom i dovedes stvari na svoje Ja te lijepo pitah hocemo li formirati stranku ili novine, ti mi (i tamo) izsupljiraJimmy_The_Saint wrote:Pa ako je tomu tako, šta vam je onda koji kurac bitno? Kvart u Neumu za vikendice Haretu et all? Sjeverni koridor do Mađarske za prevlačenje vajkrema i halal čvaraka? Kredit za farmu divokoza u Ustikolini?SherlockHolmes wrote:To je otprilike to, u slucaju da nastavimo ovim tokom. Jedino je pitanje koliko cemo to "brzo i efikasno" i odraditi (a la Suljo i Zlaja), ili nauciti igrati ovu igru i izvuci nesto bitno (Hare et al). Nisam optimista ni po jednom pitanju.zzzzz wrote:Rata nece biti iz prostog razloga jer zagovornicima Velike Srbije nije potreban rat da bi ostvarili vijekovni san. Ono sto su trebali odraditi ratom, odradili su u periodu 41-45 i 92-95.
-
zzzzz
Ko nas pita sta nam je bitno, ja samo znam sta nas sljedujeJimmy_The_Saint wrote:
Pa ako je tomu tako, šta vam je onda koji kurac bitno? Kvart u Neumu za vikendice Haretu et all? Sjeverni koridor do Mađarske za prevlačenje vajkrema i halal čvaraka? Kredit za farmu divokoza u Ustikolini?
- Jimmy_The_Saint
Haj' nek' ti bude.zzzzz wrote:Ko nas pita sta nam je bitno, ja samo znam sta nas sljedujeJimmy_The_Saint wrote:
Pa ako je tomu tako, šta vam je onda koji kurac bitno? Kvart u Neumu za vikendice Haretu et all? Sjeverni koridor do Mađarske za prevlačenje vajkrema i halal čvaraka? Kredit za farmu divokoza u Ustikolini?
-
SherlockHolmes
mensecini da ti poslije zi ileksn taj izbor nece morat bit ogranicen samo na zene
bolje sacekat malo 
-
zmijaIzmaj
pitt wrote:papira.......americkih papira.....navalt'e zene....:D:D
edit: nadam se da je u skladu sa temom
- Jimmy_The_Saint
Neka neka i ja ću vama sjebat' temu, kadlitadli 
-
freak_with_a_laptop
Pokret ksenofobicnog nacionalizma smo dozivili i prezivili, taj metak su nasi politicari ispalili 91, sumnjam da imaju jos koji u rezervi. Srbi su se Turcima osvetili za zlocine dahija u Beogradskom pasaluku, proslavili su kurban bajram u Srebrenici. Sve price su ispricane, istorija prezvakana - meni fakat dosadilo ih slusat. Kapak. Sad dolazi ekonomski aspekt, koji je veoma bitan i odlucujuci, i koji ce nas sprijeciti - ako ima boga i pravde - da se nebi okretali istoriji i poslosti (sem komunjara ukorjelih, destruktivnih, koji i dan danas legitimisu proslost).
Ljudske potrebe su ekonomske prirode, hebo dzamiju, ne mozes ni klanjat ako stomak krci. Ukoliko bi uspjeli da normalizujemo ekonomiju drzave, da smanjimo broj nezaposlenosti, ljudi bi tek tada dosli u poziciju da nesto stvore, da ostvare, pa bogami bilo bi im pravo zao da to izgube. Nastojali bi da izbjegnu konflikt.
Ljudske potrebe su ekonomske prirode, hebo dzamiju, ne mozes ni klanjat ako stomak krci. Ukoliko bi uspjeli da normalizujemo ekonomiju drzave, da smanjimo broj nezaposlenosti, ljudi bi tek tada dosli u poziciju da nesto stvore, da ostvare, pa bogami bilo bi im pravo zao da to izgube. Nastojali bi da izbjegnu konflikt.
- Salko sto je u vodu skako
radimo kao da rata nikad nece biti...Jimmy_The_Saint wrote:Vas oboje spavajte mirno, referenduma neće biti...
Šalio se Mićko![]()
![]()
- Jimmy_The_Saint
Freaky, jel' to nešto kao ovo:
Милорад Додик, предсједник СНСД
Послије фочанских прописа влада је донијела нове прописе који се односе на ваш град Фочу. Данас смо вам одобрили средства за почетак изградње спортске дворане, а током наредног периода очекујемо договор око изградње ХЕ Бук Бијела. Идућа година мора да буде прекретница за РС. Поручујем вам да се не бојите ни за РС ни за своје животе. Основа нашег будућег развоја је економија. Онај ко се економски развије тај добија ратове и побјеђује.
Послије фочанских прописа влада је донијела нове прописе који се односе на ваш град Фочу. Данас смо вам одобрили средства за почетак изградње спортске дворане, а током наредног периода очекујемо договор око изградње ХЕ Бук Бијела. Идућа година мора да буде прекретница за РС. Поручујем вам да се не бојите ни за РС ни за своје животе. Основа нашег будућег развоја је економија. Онај ко се економски развије тај добија ратове и побјеђује.
-
digger
Ja glasah da ce se sranje nekako ponoviti. Dusa nam jedni druge za vratove..._BosanaC wrote:Sumnjam da ce ostati iko da ratuje...
A ovo gore stoji. Kakvim tempom napredujemo zadnjih sedamdesetak godina, i ja sumnjam da ce u slijedecem sukobu bilo ko ostati ziv da pronosi ovu "tradiciju."
Izuzev nas dijasporaca. I onih sa planete Krypton.
- pitt
digger wrote:Ja glasah da ce se sranje nekako ponoviti. Dusa nam jedni druge za vratove..._BosanaC wrote:Sumnjam da ce ostati iko da ratuje...![]()
A ovo gore stoji. Kakvim tempom napredujemo zadnjih sedamdesetak godina, i ja sumnjam da ce u slijedecem sukobu bilo ko ostati ziv da pronosi ovu "tradiciju."
A nebi bilo lose pocet se klati na neutralnim terenima.........nek vide cafiri kako smo krvolocni
-
zmijaIzmaj
nemojte samo na antilimapitt wrote:digger wrote:Ja glasah da ce se sranje nekako ponoviti. Dusa nam jedni druge za vratove..._BosanaC wrote:Sumnjam da ce ostati iko da ratuje...![]()
A nebi bilo lose pocet se klati na neutralnim terenima.........nek vide cafiri kako smo krvolocni
-
Vozdra_123
hos' se brasnom braniti?amrino wrote:ja bih iskoristila priliku da svima porucim da im se u kuci vazda nadje koja vreca brasna, koji paket ulja, secera...da s koljena na koljeno prenosite umijece pravljenja peci od konzerve, kandilja sa vrlo malo ulja, pite od nicega...
nikad se ne zna...
p.s pare nikad, ali nikad, ne ostavljati u slovenske banke
-
SherlockHolmes
Jeste, i to je otprilike to, mada se cini da se i Milence malo zalijece u te talove. U medjuvremenu, sta se u federaciji desava, ima li ko da to pozitivno predoci?Jimmy_The_Saint wrote:Freaky, jel' to nešto kao ovo:
- Jimmy_The_Saint
Federacija plava, spava, prohladni pada mrak....