"OVDJE VIŠE NIKADA NEĆE BITI RATA!"- general Sifet

Post Reply

U ovoj lijepoj i sretnoj zemlji...

A) Rata više nikad neće biti
17
20%
B) Zaratiće se dosta brzo
15
18%
C) Zaratiće se kad-tad, za 40-50 godina
44
53%
D) Ja odmastio pušku...
7
8%

Total votes: 83

King Kikapu

Post by King Kikapu »

ja znam da je necu ratovat...anymore.

mozda rata nece biti u svom konkretnom pojavnom obliku, ali rat je ovdje prisutan kroz svoje odsustvo koje nije stanje mira vec stanje nerata, kako pise nerzuk curak u knjizi obnova bosanskih utopija.
Last edited by King Kikapu on 01/12/2006 16:16, edited 1 time in total.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

onaj :roll: :D jel bolje biti naivan, da ne kazem glup, i misliti da "nece bas tako brzo" i zivjeti bez "fobije", relativno sretno ili ipak znati da ce sutra da pukne i opet, s evenutalnom tandzarom, biti nespreman za to? i uvijek aktuelna treca varijanta, ne rizikovati i vec sad otici na antile ili novi zeland :D

lord of the rings

:D
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

zzzzz wrote:Rata nece biti iz prostog razloga jer zagovornicima Velike Srbije nije potreban rat da bi ostvarili vijekovni san. Ono sto su trebali odraditi ratom, odradili su u periodu 41-45 i 92-95.

Rata nece biti ni zato sto bi za neki eventualni buduci sukob Bosnjaci trebali biti ti koji ce povuci prvi potez a Bosnjaci su isti oni iz 41' ili 91' tako da ne vjerujem u tu opciju. Oni se i danas kao i uvijek oslanjaju na MZ i prihvatit ce svaku njihovu odluku, koja im predvidja zivot u prvom evropskom rezervatu, kao nuzno zlo i nesto protiv cega se nema smisla boriti.

Odvajanja manjeg entiteta ce biti ali bez rata, za ostatak bh teritorije velikosrbi nisu ni zainteresovani, tako da im je dovoljan i referendum da bi to ostvarili.
To je otprilike to, u slucaju da nastavimo ovim tokom. Jedino je pitanje koliko cemo to "brzo i efikasno" i odraditi (a la Suljo i Zlaja), ili nauciti igrati ovu igru i izvuci nesto bitno (Hare et al). Nisam optimista ni po jednom pitanju.
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

SherlockHolmes wrote:
zzzzz wrote:Rata nece biti iz prostog razloga jer zagovornicima Velike Srbije nije potreban rat da bi ostvarili vijekovni san. Ono sto su trebali odraditi ratom, odradili su u periodu 41-45 i 92-95.

Rata nece biti ni zato sto bi za neki eventualni buduci sukob Bosnjaci trebali biti ti koji ce povuci prvi potez a Bosnjaci su isti oni iz 41' ili 91' tako da ne vjerujem u tu opciju. Oni se i danas kao i uvijek oslanjaju na MZ i prihvatit ce svaku njihovu odluku, koja im predvidja zivot u prvom evropskom rezervatu, kao nuzno zlo i nesto protiv cega se nema smisla boriti.

Odvajanja manjeg entiteta ce biti ali bez rata, za ostatak bh teritorije velikosrbi nisu ni zainteresovani, tako da im je dovoljan i referendum da bi to ostvarili.
To je otprilike to, u slucaju da nastavimo ovim tokom. Jedino je pitanje koliko cemo to "brzo i efikasno" i odraditi (a la Suljo i Zlaja), ili nauciti igrati ovu igru i izvuci nesto bitno (Hare et al). Nisam optimista ni po jednom pitanju.
Pa ako je tomu tako, šta vam je onda koji kurac bitno? Kvart u Neumu za vikendice Haretu et all? Sjeverni koridor do Mađarske za prevlačenje vajkrema i halal čvaraka? Kredit za farmu divokoza u Ustikolini?
Jimmy_The_Saint

zmijaIzmaj wrote:onaj :roll: :D jel bolje biti naivan, da ne kazem glup, i misliti da "nece bas tako brzo" i zivjeti bez "fobije", relativno sretno ili ipak znati da ce sutra da pukne i opet, s evenutalnom tandzarom, biti nespreman za to? i uvijek aktuelna treca varijanta, ne rizikovati i vec sad otici na antile ili novi zeland :D

lord of the rings

:D
Ako znaš šta ćeš na Antilima, toplo preporučujem... I bez rata, ne'š se zajebat' :)
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

ma ne moram ni poceti razmisljati a vec znam da nije lako (tehnicki) otici na antile...a kad se vec dodjem tamo, znala bih sta bih radila...valjda :D
pitt

Post by pitt »

my precioussssssss :D:D:D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

mogu ja i u ameriku :D evo supermena :D da ponesem i harmoniku
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Jimmy_The_Saint wrote:
SherlockHolmes wrote:

Pa ako je tomu tako, šta vam je onda koji kurac bitno? Kvart u Neumu za vikendice Haretu et all? Sjeverni koridor do Mađarske za prevlačenje vajkrema i halal čvaraka? Kredit za farmu divokoza u Ustikolini?
Dzemo, covjek zivi i umire u nadi. Mozda se, npr, ti pocnes aktivno baviti tom politikom i dovedes stvari na svoje Ja te lijepo pitah hocemo li formirati stranku ili novine, ti mi (i tamo) izsupljira :D
zzzzz

Post by zzzzz »

Jimmy_The_Saint wrote:
Ko nas pita sta nam je bitno, ja samo znam sta nas sljeduje
pitt

Post by pitt »

zmijaIzmaj wrote:mogu ja i u ameriku :D evo supermena :D da ponesem i harmoniku
ponesi.....dug je let :D:D
Jimmy_The_Saint

zzzzz wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
Ko nas pita sta nam je bitno, ja samo znam sta nas sljeduje
Haj' nek' ti bude.
pitt

Post by pitt »

papira.......americkih papira.....navalt'e zene.... :D:D:D

Image
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

mensecini da ti poslije zi ileksn taj izbor nece morat bit ogranicen samo na zene :D :D :D bolje sacekat malo :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

pitt wrote:papira.......americkih papira.....navalt'e zene.... :D:D:D

Image
:D pitt sa pecatom ceka na long islandu hrpu dezorjentisanih, ali zgodnih :D zena i odlucuje kojoj ce utisnuti :D pecat

edit: nadam se da je u skladu sa temom :D :D
Jimmy_The_Saint

Neka neka i ja ću vama sjebat' temu, kadlitadli :D
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

Pokret ksenofobicnog nacionalizma smo dozivili i prezivili, taj metak su nasi politicari ispalili 91, sumnjam da imaju jos koji u rezervi. Srbi su se Turcima osvetili za zlocine dahija u Beogradskom pasaluku, proslavili su kurban bajram u Srebrenici. Sve price su ispricane, istorija prezvakana - meni fakat dosadilo ih slusat. Kapak. Sad dolazi ekonomski aspekt, koji je veoma bitan i odlucujuci, i koji ce nas sprijeciti - ako ima boga i pravde - da se nebi okretali istoriji i poslosti (sem komunjara ukorjelih, destruktivnih, koji i dan danas legitimisu proslost).

Ljudske potrebe su ekonomske prirode, hebo dzamiju, ne mozes ni klanjat ako stomak krci. Ukoliko bi uspjeli da normalizujemo ekonomiju drzave, da smanjimo broj nezaposlenosti, ljudi bi tek tada dosli u poziciju da nesto stvore, da ostvare, pa bogami bilo bi im pravo zao da to izgube. Nastojali bi da izbjegnu konflikt.
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

Jimmy_The_Saint wrote:Vas oboje spavajte mirno, referenduma neće biti...

Šalio se Mićko :-) :-) :-)
radimo kao da rata nikad nece biti... :lol:
Jimmy_The_Saint

Freaky, jel' to nešto kao ovo:

Милорад Додик, предсједник СНСД

Послије фочанских прописа влада је донијела нове прописе који се односе на ваш град Фочу. Данас смо вам одобрили средства за почетак изградње спортске дворане, а током наредног периода очекујемо договор око изградње ХЕ Бук Бијела. Идућа година мора да буде прекретница за РС. Поручујем вам да се не бојите ни за РС ни за своје животе. Основа нашег будућег развоја је економија. Онај ко се економски развије тај добија ратове и побјеђује.
digger

Post by digger »

_BosanaC wrote:Sumnjam da ce ostati iko da ratuje... :roll:
Ja glasah da ce se sranje nekako ponoviti. Dusa nam jedni druge za vratove... :-)

A ovo gore stoji. Kakvim tempom napredujemo zadnjih sedamdesetak godina, i ja sumnjam da ce u slijedecem sukobu bilo ko ostati ziv da pronosi ovu "tradiciju."

Izuzev nas dijasporaca. I onih sa planete Krypton. :D
pitt

Post by pitt »

digger wrote:
Ja glasah da ce se sranje nekako ponoviti. Dusa nam jedni druge za vratove... :-)

A ovo gore stoji. Kakvim tempom napredujemo zadnjih sedamdesetak godina, i ja sumnjam da ce u slijedecem sukobu bilo ko ostati ziv da pronosi ovu "tradiciju."

A nebi bilo lose pocet se klati na neutralnim terenima.........nek vide cafiri kako smo krvolocni :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

pitt wrote:
digger wrote:

A nebi bilo lose pocet se klati na neutralnim terenima.........nek vide cafiri kako smo krvolocni :D
nemojte samo na antilima :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

amrino wrote:ja bih iskoristila priliku da svima porucim da im se u kuci vazda nadje koja vreca brasna, koji paket ulja, secera...da s koljena na koljeno prenosite umijece pravljenja peci od konzerve, kandilja sa vrlo malo ulja, pite od nicega...
nikad se ne zna...

p.s pare nikad, ali nikad, ne ostavljati u slovenske banke
hos' se brasnom braniti? :?
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Jimmy_The_Saint wrote:Freaky, jel' to nešto kao ovo:

Милорад Додик, предсједник СНСД

Послије фочанских прописа влада је донијела нове прописе који се односе на ваш град Фочу. Данас смо вам одобрили средства за почетак изградње спортске дворане, а током наредног периода очекујемо договор око изградње ХЕ Бук Бијела. Идућа година мора да буде прекретница за РС. Поручујем вам да се не бојите ни за РС ни за своје животе. Основа нашег будућег развоја је економија. Онај ко се економски развије тај добија ратове и побјеђује.
Jeste, i to je otprilike to, mada se cini da se i Milence malo zalijece u te talove. U medjuvremenu, sta se u federaciji desava, ima li ko da to pozitivno predoci?
Jimmy_The_Saint

Federacija plava, spava, prohladni pada mrak....
Post Reply