Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
amrino wrote:
To je haman najvaznije! Sta su predhodnici radili. E budu li se na njih ugledali blago nama svima. Postavljanje te slike je ja mislim presudna stvar u ovom trenutku, ne znam kako smo do sad zivjeli bez toga! Dok oni vjesaju slike ljudi sebe sami vjesaju sirom Bosne
Uspio je zatalasati, i to je odlicno.
Mozda pokusava signalizirati ljudima da je doslo vrijeme da se vratimo u onaj psihicki stav gdje smo svi prvo bili DRZAVLJANI pa tek onda nacionalno onesvjesteni pojedinci.
Druze Zeljko, imas puno pravo da nam svima je*es mater dokle god svi prvo ne budu BOSANCI I HERCEGOVCI a tek ona Bosnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali.
Toliko od mene za sad.
PS Avaz je i dalje supacka novina.
Slazem se sa tvojom konstataciom osim jedne stvari- zar je vjesanje slike jedini nacin da se zatalasa i da nas "pretvori" u bosance i hercegovce? Ja licno tita ne dozivljavam kao nekoga "svoga". Ne politicki (da opet ne budem pogresno shvacena) nego samo zbog toga sto sam rodjena 81. Tito je za mene a iza ostale mlade- bez obzira kakve njihove furke bile- stvar daleke proslosti. Ako se vec treba vracati u proslost- onda bih se slozila sa prijedlogom -kraljica Katarina ili npr. Ban Kulin.
Da si imala uciteljicu koja valja, znala bi da je Tito od raznorazne gamadi na Balkanu napravio Jugoslovene, koji su prvenstveno bili Jugosloveni, pa tek onda sve ostalo.
O tom talasanju ja govorim.
mostarac wrote:Tito je Bosni potpisao rodni list i jednako je znacajan za BiH kao i Kulin Ban i Kralj Tvrtko i Kraljica Katarina i ne vidim apsolutno nikakav razlog da Titova slika ne bude u Predsjednistvu BiH. Cak je nelogicno da je nema.
Da nije Tita Bosne danas sigurno ne bi bilo i to ptice na grani vise znaju.
Kralju Tvrtku nije niko ravan. Da nam je barem opet da se rodi.
Prvi grb ex-Yu je imao 5 baklji koje simbolizuju 5 republika. Sesta baklja koja je predstavljala BiH je na grb stavljena tek 1946. godine, nakon sto su se bosanski partizani i prvoborci pobunili i trazili to od Tita. Dakle hvala njima, a ne Titu. Muslimani su priznati tek ustavom iz 1974. godine. Da je Tito bio tako bajan, bili bi priznati vec od '45, ne bi cekao skoro 3 decenije i potrebu zblizavanja sa nekim islamskim zemljama.
Reci da nije Tita, bilo bi isto kao reci da nije Alije ne bi Bosne bilo. Oni u odredjenom momentu jesu vodili narod i vojsku, ali sami ne bi mogli nista. Tako da je to ipak malo ideoloski poduprta tvrdnja...
mIRCerka wrote:...
Zao mi je sto ti se povraca, ali fakat zar ti ne mislis da je doslo vrijeme da nam neko kutlurno jebe sve po spisku sto smo podijeljeni u 4 tora? A svi fol drzavljani ove nam zemlje?
ma mislim ja da je doslo vrijeme za sex... ali ja se ozenio prije nekoliko godina pa mi vec malo dosadilo... , a ti bi da se vratim na jebavanje s istim koji jebavase 50 godina, pa jos da to bude kulturno... hebi ga, ne trazi da glumim orgazme...
Mislim da je tebi do zajebancije, a ja sam ozbiljna.
Drago mi je da si se ozenio, i da si aktivan u krevetu pa ti je sve i dosadilo, ali ako nas Zeljko ne zivuce psihicki iz govana, niko nece.
FORZA ZELJ(K)O!
s sexom nema zajebancije... ozbiljna je to stvar
ima zeljko potencijal, ima... drag mi je... ali, moze on to i bez velikog brata
mIRCerka wrote:
Uspio je zatalasati, i to je odlicno.
Mozda pokusava signalizirati ljudima da je doslo vrijeme da se vratimo u onaj psihicki stav gdje smo svi prvo bili DRZAVLJANI pa tek onda nacionalno onesvjesteni pojedinci.
Druze Zeljko, imas puno pravo da nam svima je*es mater dokle god svi prvo ne budu BOSANCI I HERCEGOVCI a tek ona Bosnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali.
Toliko od mene za sad.
PS Avaz je i dalje supacka novina.
Slazem se sa tvojom konstataciom osim jedne stvari- zar je vjesanje slike jedini nacin da se zatalasa i da nas "pretvori" u bosance i hercegovce? Ja licno tita ne dozivljavam kao nekoga "svoga". Ne politicki (da opet ne budem pogresno shvacena) nego samo zbog toga sto sam rodjena 81. Tito je za mene a iza ostale mlade- bez obzira kakve njihove furke bile- stvar daleke proslosti. Ako se vec treba vracati u proslost- onda bih se slozila sa prijedlogom -kraljica Katarina ili npr. Ban Kulin.
Da si imala uciteljicu koja valja, znala bi da je Tito od raznorazne gamadi na Balkanu napravio Jugoslovene, koji su prvenstveno bili Jugosloveni, pa tek onda sve ostalo.
draga mirci,
da si ti imala uciteljicu kako treba znala bi da jugoslaviju, a ni jugoslovene nije napravio tito...
hebamu misha...
uciti, uciti i samo uciti rece jedan revolucionar
jusuff wrote:
ja nijesam ptica, moj mostarac... imam, ipak, malo vise mozga, tamam toliko da skontam suplju...
dobro, sta nam zelis reci i poruciti
zelim reci da nema potrebe ici nazad da bi se, ko fol, krenulo naprijed... niko u bosni nije alergican na tita, dapace... gledao si, vjerovatno, intervju s so(a)njom broz... zena fino kaze da se jos samo u bih iskreno postuje lik i djelo (a siguran sam da znamo i gdje i ko postuje lik i djelo), ali nema potrebe na tome sada pokusavati kapitalizirati... ne voli narod nista nam silu, bojim se da mi saban ne omrzne zbog drugova i drugarica koji njime masu... tamam tako da haman provociraju... ne kontas?
Tito je jedan od najsvejtlijih dijelova nase istorije i ne vidim nikakav razlog da se ne nadje njegova slika u Predsjednistvu BiH.
Tacno je i da mnogi na ruzan nacin pokusavaju kapitalizirati svoj odnos prema Titu, ali Zeljko nije taj tip covjeka i covjek je u ovo kratko vrijeme postao toliko popularan da mislim da kad bi sutra bili izbori dobio dvostruko vise glasova nego sto ih je dobio prvog oktobra tako da nema potrebe vjesati Titove slike kako bi podigao svoj rejting.
Neka Tita u Predsjednistvu i mislim da to narodu nije ni najmanje mrsko, bar onom narodu koji voli ovu zemlju (nemoj pogresno shvatiti da govorim da ti ne volis).
Treba nam i kulin ban i tvrtko i katarina i tito u predsjednistvu
SiSaJuMe wrote:Stavi pravu stvar na pravo mjesto. Bravo Zeljko.,
Reći ću Bravo Željko majstore kad Radmanović negdje kaže da je člana predsjedništva BiH punih usta, a da pri tome ne spomene da je SRPSKI član predsjedništva izabran u čentitetu od strane četnika kakv je Mićo Daduli.
mostarac wrote:Tito je Bosni potpisao rodni list i jednako je znacajan za BiH kao i Kulin Ban i Kralj Tvrtko i Kraljica Katarina i ne vidim apsolutno nikakav razlog da Titova slika ne bude u Predsjednistvu BiH. Cak je nelogicno da je nema.
Prvi grb ex-Yu je imao 5 baklji koje simbolizuju 5 republika. Sesta baklja koja je predstavljala BiH je na grb stavljena tek 1946. godine, nakon sto su se bosanski partizani i prvoborci pobunili i trazili to od Tita. Dakle hvala njima, a ne Titu. Muslimani su priznati tek ustavom iz 1974. godine. Da je Tito bio tako bajan, bili bi priznati vec od '45, ne bi cekao skoro 3 decenije i potrebu zblizavanja sa nekim islamskim zemljama.
Reci da nije Tita, bilo bi isto kao reci da nije Alije ne bi Bosne bilo. Oni u odredjenom momentu jesu vodili narod i vojsku, ali sami ne bi mogli nista. Tako da je to ipak malo ideoloski poduprta tvrdnja...
U zdravlje...
Tito je u svoj vakat imao toliku moc da je mogao mirno reci: BOSNE NECE BITI i da to prodje bez ikakvih politickih potresa i posljedica. Dakle cinjenicno je potkrijepljena izjava DA NIJE BILO TITA NE BI BILO BOSNE. Muslimane je priznao kad je vrijeme sazrelo za to, al uglavnom dovoljno na vrijeme da isti steknu pravo na sve sto im pripada
mostarac wrote:
dobro, sta nam zelis reci i poruciti
zelim reci da nema potrebe ici nazad da bi se, ko fol, krenulo naprijed... niko u bosni nije alergican na tita, dapace... gledao si, vjerovatno, intervju s so(a)njom broz... zena fino kaze da se jos samo u bih iskreno postuje lik i djelo (a siguran sam da znamo i gdje i ko postuje lik i djelo), ali nema potrebe na tome sada pokusavati kapitalizirati... ne voli narod nista nam silu, bojim se da mi saban ne omrzne zbog drugova i drugarica koji njime masu... tamam tako da haman provociraju... ne kontas?
Tito je jedan od najsvejtlijih dijelova nase istorije i ne vidim nikakav razlog da se ne nadje njegova slika u Predsjednistvu BiH.
Tacno je i da mnogi na ruzan nacin pokusavaju kapitalizirati svoj odnos prema Titu, ali Zeljko nije taj tip covjeka i covjek je u ovo kratko vrijeme postao toliko popularan da mislim da kad bi sutra bili izbori dobio dvostruko vise glasova nego sto ih je dobio prvog oktobra tako da nema potrebe vjesati Titove slike kako bi podigao svoj rejting.
Neka Tita u Predsjednistvu i mislim da to narodu nije ni najmanje mrsko, bar onom narodu koji voli ovu zemlju (nemoj pogresno shvatiti da govorim da ti ne volis).
jusuff wrote:
amrino wrote:
draga mirci,
da si ti imala uciteljicu kako treba znala bi da jugoslaviju, a ni jugoslovene nije napravio tito...
hebamu misha...
uciti, uciti i samo uciti rece jedan revolucionar
A da ti znas citati sta pise, vidio da ja pisem o JUGOSLOVENIMA, a ocigledno je potrebno nacrtati.
Tito je ucinio da se svi osjecaju PRVENSTVENO JUGOSLOVENIMA....
Ako i dalje ne kontas, zao mi je fakat.
Reći ću Bravo Željko majstore kad Radmanović negdje kaže da je člana predsjedništva BiH punih usta, a da pri tome ne spomene da je SRPSKI član predsjedništva izabran u čentitetu od strane četnika kakv je Mićo Daduli.
Jaro pa nemoze sve preko noci. Valja idiotski nacionalizam izbit iz dupeta bih naroda.
mostarac wrote:
Tito je u svoj vakat imao toliku moc da je mogao mirno reci: BOSNE NECE BITI i da to prodje bez ikakvih politickih potresa i posljedica. Dakle cinjenicno je potkrijepljena izjava DA NIJE BILO TITA NE BI BILO BOSNE. Muslimane je priznao kad je vrijeme sazrelo za to, al uglavnom dovoljno na vrijeme da isti steknu pravo na sve sto im pripada
jah, jos da je tako i bilo...
a slazem se da su muslimani dobili sto im i pripada... jesu vala, nema sumnje
A da ti znas citati sta pise, vidio da ja pisem o JUGOSLOVENIMA, a ocigledno je potrebno nacrtati.
ideja jugoslovenstva je starija od tita, hebemu uciteljicu... nemoj sada da drzim predavanje, visis po netu pa malo proguglaj
a koliko je iskreno bilo to jugoslovenstvo vidjesmo (na zalost i osjetismo)...
ideja jugoslovenstva je starija od tita, hebemu uciteljicu... nemoj sada da drzim predavanje, visis po netu pa malo proguglaj
a ne sjecas se ti tita, priznaj
Ideja jugoslovenstva je svakako starija od tita, ali je tito ideju pretocio u ispravnu formu
Ideja jugoslovenstva je svakako starija od tita, ali je tito ideju pretocio u ispravnu formu
TITO je ucinio da se svi zaista tako osjecaju! Sproveo ideju u praksu
U zdravlje...
Slazem da je tito bio jako bitna licnost za ocuvanje BiH i zbog toga (i mnogih drugih stvari) se mora postovati. Isto kao sto se treba postovati i rahmetli predsjednik Alija. POSTOVANJE JEDNOG NE MORA DA IZRAZAVA ODBOJAN STAV PREMA DRUGOM- KAKO NEKI OVDJE TO ZELE DA PREDSTAVE Ali nazalost i jedan i drugi su proslost. Nas problem je sto mi danas nemamo na koga da se ugledamo u u koga da se uzdamo . Dok taj problem ne rijesimo nema nam napretka, a vracanje u proslost sam samo moze donjeti lijepe uspomene i nista drugo.
amrino wrote:Zar je bilo kakva slika stvarno potrebna? To je meni tako ofirno- o bilo cijoj slici da se radi.
Bolje im je da nam napisu tekst himne .
Ali dobro- klasika. Sada umjesto da rade ono sto trebaju oni ce se prepucavati. Nije da imam nesro protiv Komsicevog poteza (da se odmah ogradim od zlobnika) ali sada ce i ona dvojica morati nesto da "vjesaju" i ode to unedogled...
A kao prethodnici nisu vjesali slike? Jok, cujem imali su Vilerove goblene na zidovima...
how yes no..
avaz je stvarno supacka novina, ali evo makar su KONACNO Zeljka naveli kao HRVATSKOG clana predsjednistva...
I polako pocinju da primjecuju da je i on u Predsjednistvu, do sada su se tako ponasali kao da ce ako ga oni budu drzali na margini javljanja on jednostavno nesti.
Avaz = neprofesionalizam, sve drugo je suvisno.
moja mirci
jel sad kontas sta govorim?
ne vristi, ne pomaze...
cuj ideju u praksu... cuj ucinio da se svi tako osjecaju... pa nije valjda hipnotizirao cijeli narod... hmmmm, mozda i jeste
i sta bi s praksom? idejom? projekat uspio? koliko je kostao? polaze li racun ili se hinjski smjeska i tebi i meni... tebi sto si jos hipnotizirana, a meni sto ne znam kako da te probudim
jusuff wrote:
moja mirci
jel sad kontas sta govorim?
ne vristi, ne pomaze...
cuj ideju u praksu... cuj ucinio da se svi tako osjecaju... pa nije valjda hipnotizirao cijeli narod... hmmmm, mozda i jeste
i sta bi s praksom? idejom? projekat uspio? koliko je kostao? polaze li racun ili se hinjski smjeska i tebi i meni... tebi sto si jos hipnotizirana, a meni sto ne znam kako da te probudim
za kompletno uspjesno provodjenje njegovog projekta je potrebno vise od 100 godina sto je svakako vise nego jedan ljudski vijek, sto ne znaci da nije trebao poceti. Medjutim mi nismo znali nastaviti
upravo ova rasprava je razlog zasto u drzavnim institucijama ne treba kaciti nikakve slike... posebno ne ovih recentnih igraca...
katarina, kulin, tvrtko... sve moze
tito - jok
jusuff wrote:upravo ova rasprava je razlog zasto u drzavnim institucijama ne treba kaciti nikakve slike... posebno ne ovih recentnih igraca...
katarina, kulin, tvrtko... sve moze
tito - jok
zasto ne? zato sto ce se na 10 ljudi koji se slazu sa Titovom slikom u predsjednistvu, naci jedan koji se ne slaze?
Jaro pa nemoze sve preko noci. Valja idiotski nacionalizam izbit iz dupeta bih naroda.
Znam ja to. Ali ne može se sve po inoj narodnj "sabur sine, sabur". Nekad treba udarat po koljenima i vratove lomiti.
Neće se ništa postići ako se bude bježalo od talasanja.