DROGIRAJU LI SE KLINICI U SARAJEVU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Gazz

Post by Gazz »

A sta je to droga? :roll: :(
DUREX

Post by DUREX »

Ljudi jedu droge....
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

DUREX wrote:Ljudi jedu droge....
đeca jedu droga
Last_one

#29 Re: DROGIRAJU LI SE KLINICI U SARAJEVU

Post by Last_one »

lalalala wrote:IMA LI DROGE U SARAJEVU BAS KAO STO SE PRICA "NA SVAKOM COSKU" I JESU LI DILERI KLINCI OSNOVCI KAO STO JE TO SLUCAJ U HRVATSKOJ
hahahaha
cuj drogiraju li se?
NEEEEEEEEEEEEEEE :P
Zvucnjak

Post by Zvucnjak »

vidio sam ja jedno ... bodu se onim dzoJintima .... drito u venu ...
Dendrlix

Post by Dendrlix »

Sto je najgore, cuo sam da im stavljaju drogu u heroin!

Zlo i naopako!
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Drogiraju se kao i svugdje u svijetu.
Smith17

Post by Smith17 »

Vadi košpe,vadi košpe....
Zhaba

Post by Zhaba »

Zvucnjak wrote:ko voli nek izvoli ... nisu dileri krivi sto se djeca drogiraju ... oni nikog nisu natjerali ...
:x :x :x
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Vadi košpe, vadi košpe...

Ja pazim da mi neko piće u drogu ne naspe....
Santos

Post by Santos »

Vidim ovdje dosta zajebancije o drogi.Fino bogami.Evo ko zeli moze doc na Alipasino B faza i uzivo gledat kako se mladi drogiraju.Vise se i ne sakrivaju nesto posebno nego malo se smracilo i onako iza zgrade nek nije bas na sred ulice.Dalje sta je opasno sto se maltene automatski prelazi na teze droge.Prije u stara vremena se pucalo Artanima parkopanima travicama a sad se puca bogami sa puno jacim tableticama i travicama.Niko nista ne poduzima pa kad vas opljackaju ili napadnu zbog droge vama ko fol nista nije jasno.Moj haver je najebo zbog toga stravicno jer mu je cerka otisla od kuce presla na teske droge i sam nezna vise ni gdje je ni sta radi i dali je uopste ziva.Vi se ovdje zajebajete sa drogom ali dok vas sta licno ne udari po glavi boli vas za to.Mi smo jedna obicna hinjava sebicna sredina koja samo zna ogovarat i mahalat sta je bilo a o nekakvoj pomoci drugom tesko bogami.Cuvajte sebe i najmilije od te opake stvari Droge.
Rania

Post by Rania »

Santos wrote:Vidim ovdje dosta zajebancije o drogi.Fino bogami.Evo ko zeli moze doc na Alipasino B faza i uzivo gledat kako se mladi drogiraju.Vise se i ne sakrivaju nesto posebno nego malo se smracilo i onako iza zgrade nek nije bas na sred ulice.Dalje sta je opasno sto se maltene automatski prelazi na teze droge.Prije u stara vremena se pucalo Artanima parkopanima travicama a sad se puca bogami sa puno jacim tableticama i travicama.Niko nista ne poduzima pa kad vas opljackaju ili napadnu zbog droge vama ko fol nista nije jasno.Moj haver je najebo zbog toga stravicno jer mu je cerka otisla od kuce presla na teske droge i sam nezna vise ni gdje je ni sta radi i dali je uopste ziva.Vi se ovdje zajebajete sa drogom ali dok vas sta licno ne udari po glavi boli vas za to.Mi smo jedna obicna hinjava sebicna sredina koja samo zna ogovarat i mahalat sta je bilo a o nekakvoj pomoci drugom tesko bogami.Cuvajte sebe i najmilije od te opake stvari Droge.
Upravo sam posla nesto slicno da napisem. Nema smisla zbijati sale na ovu temu, ipak su to nasa djeca o kojima govorite. Osnovci molim te. Ne znam kako se mozete saliti!

Pretpostavljam da vas je vecina koji su komentarisali mladjarija. To vam moze biti jedini izgovor za ovu prepisku!
uvjek dobar gost

... ja ima 29. godina već nekih 12. godina pušem u travu... nikad nisam prešao na "teške" druge, završio sam fakultet.... i sve i jednostavno moram nekad zapaliti jer ne mogu sebi da objasnim masu stvari...

Porodica je stup društva, škola je izvor znanja, a mi imamo papke za profesore i nastavnike, a kapitalizam odnosno robovlasništvo razbija porodicu... djeca su na ulici, a država im ne nudi nikakvu alternativu... ja dok mali sam bio te idi na karate, te na gitaru, pa folklor, klavir, košarka i šta sve ne... a danas ko neće na vjerku nastavu... nama baš neku alternativu jer djecu nam uče nane i bake ..... skupo je obdanište,a tamo ima i djece iz mješanih brakova.... ono najgore....
Malo banaliziram ali tako je, pa karta za bazen je 13. km, a paket horsa 15. km.....
Čudno zar ne...????
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Rania wrote:
Santos wrote:Vidim ovdje dosta zajebancije o drogi.Fino bogami.Evo ko zeli moze doc na Alipasino B faza i uzivo gledat kako se mladi drogiraju.Vise se i ne sakrivaju nesto posebno nego malo se smracilo i onako iza zgrade nek nije bas na sred ulice.Dalje sta je opasno sto se maltene automatski prelazi na teze droge.Prije u stara vremena se pucalo Artanima parkopanima travicama a sad se puca bogami sa puno jacim tableticama i travicama.Niko nista ne poduzima pa kad vas opljackaju ili napadnu zbog droge vama ko fol nista nije jasno.Moj haver je najebo zbog toga stravicno jer mu je cerka otisla od kuce presla na teske droge i sam nezna vise ni gdje je ni sta radi i dali je uopste ziva.Vi se ovdje zajebajete sa drogom ali dok vas sta licno ne udari po glavi boli vas za to.Mi smo jedna obicna hinjava sebicna sredina koja samo zna ogovarat i mahalat sta je bilo a o nekakvoj pomoci drugom tesko bogami.Cuvajte sebe i najmilije od te opake stvari Droge.
Upravo sam posla nesto slicno da napisem. Nema smisla zbijati sale na ovu temu, ipak su to nasa djeca o kojima govorite. Osnovci molim te. Ne znam kako se mozete saliti!

Pretpostavljam da vas je vecina koji su komentarisali mladjarija. To vam moze biti jedini izgovor za ovu prepisku!
:? Dajte i vas dvoje malo realnosti...
Lako nam se saliti na racun etiopljana, jebi ga oni nisu nasi a nose sat oko struka!
Izvini Santose, ali tvoj jaran je trebao malo ranije voditi racuna o svojoj kcerki a ne se voditi mislju NECE SE TO MENI DESITI (sto je garant u vecini slucajeva)...
Kako je moguce da sam odrasla na Dobrinji, uvijek bila u drustvu travara, a nikad duvala nisam? Nit sam se bobala?

I da, vecina ovih, po vama, djetinjastih komentara, prikazuje relanu sliku...
Kad neko nastrada ili ima udes, vecina roditelja pita jel se bio nafiks'o? , kao da je intravenozno drogiranje jedini oblik unosa narkotika...
Nejse, moguce je da sam ja bila spasena svega jer mi je likovno u srednjoj predavao nekadasnji interpolov covjek za narkotike...
Rania

Post by Rania »

uvjek dobar gost wrote:... ja ima 29. godina već nekih 12. godina pušem u travu... nikad nisam prešao na "teške" druge, završio sam fakultet.... i sve i jednostavno moram nekad zapaliti jer ne mogu sebi da objasnim masu stvari...

Porodica je stup društva, škola je izvor znanja, a mi imamo papke za profesore i nastavnike, a kapitalizam odnosno robovlasništvo razbija porodicu... djeca su na ulici, a država im ne nudi nikakvu alternativu... ja dok mali sam bio te idi na karate, te na gitaru, pa folklor, klavir, košarka i šta sve ne... a danas ko neće na vjerku nastavu... nama baš neku alternativu jer djecu nam uče nane i bake ..... skupo je obdanište,a tamo ima i djece iz mješanih brakova.... ono najgore....
Malo banaliziram ali tako je, pa karta za bazen je 13. km, a paket horsa 15. km.....
Čudno zar ne...????
Cini se da te ni te brojne "nekad dostupne" vannastavne aktivnosti ne sprijecise da izlaz trazis u duvanju..

Altrenativa drogama je uvijek postojala i hvala Bogu znam da ce uvijek i postojati. Ne mislim samo na sportove i razne i sada dostupne kurseve.

Prije svega mislim da ti upravo vjera nudi odgovore na sva moguca pitanja. Sto ne znaci da moras ici na vjeronauk. Mozes nesto procitati i sam pa vidjeti da li dobivas trazene odgovore.
Santos

Post by Santos »

Taj moj jaran je vodio itekako racuna o cerci ali je cerka uletila preko noci u malo zesce drustvo pa roknula odjednom na smrk.U tome je poenta.Dakle da je ona pusila travu ili se bobala skonto bi on ali ovo je bilo odjednom na velika vrata i hop.Kasno probano sve ali nista ne pomoze.Sad je gotovo otislo van kontrole.Ti tvoji travari sa Dobrinje znaju li njihovi starci da puse travu.Dali ce ostat na travi.Nisu sve osobe jakog karaktera da se zaustave samo na tome.Zipa se malo nije sve idealno kako izgleda.
Rania

Post by Rania »

@mircerka

Ja se nikad nisam salila na racun jadnih etiopljana ili bilo koje vulnerable group i zaista mislim da je zbijati sale na racun osnovaca koji se mozda drogiraju krajnje neukusno.

Sto ne znaci da negiram postojanje date pojave. Samo mi se nikako ne svidja zbijanje takvih sala. A vjeruj mi i to da iz mene progovara roditelj!
uvjek dobar gost

Ja sam ateista izraziti, imam neku svoju filozofiju dobra i zla, uzroka i posljedice, a mene je na korak zvani duvanje natjerala emocionalna nedoraslost trenutku i vremenu u kom sam se našao, sad sam u fazi smanjivanja količina i meni ne treba pop il hodža da mi kaže šta i kako i da me oni skinu kao sa rora.... vadi košpe, vadi košpe...

A ti ako mislim da je vjeronauk il vjera dovoljna djeci..... ne bih se složio...

A meni moji roditelji znaju... i samim tim imaju povjerenja u mene, mislim ja danas radim idem redovno na posao, nemam problema sa policijom... ja na konoplju gledam kao na normalnu stvar, gori mi je alkohol... a o njemu se ne priča...
Last edited by uvjek dobar gost on 14/12/2006 11:12, edited 1 time in total.
cico x

Post by cico x »

skim si takav si!!!!!
vazda bilo i bice!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Santos wrote:Taj moj jaran je vodio itekako racuna o cerci ali je cerka uletila preko noci u malo zesce drustvo pa roknula odjednom na smrk.U tome je poenta.Dakle da je ona pusila travu ili se bobala skonto bi on ali ovo je bilo odjednom na velika vrata i hop.Kasno probano sve ali nista ne pomoze.Sad je gotovo otislo van kontrole.Ti tvoji travari sa Dobrinje znaju li njihovi starci da puse travu.Dali ce ostat na travi.Nisu sve osobe jakog karaktera da se zaustave samo na tome.Zipa se malo nije sve idealno kako izgleda.
Ti moji travari sa Dobrinje su uglavnom pozavrsavali fakultete i rade. istina je, sve je do karaktera osobe...
vecinu mojih travara je otrijeznila smrt Senderovica srednjeg...
a neke ni to nije probudilo...pa im mozak ko plivadon...
i dzaba mi sto ih sve poznajem, meni je opet vic kad baba baca smece i kaze PIS MACKO a macka sva razvaljena kaze PEACE BABA pravo smijesan...

Da budem do kraja iskrena: Ljudski je tri puta pokusati pruziti pomoc. Ako to ne upali, probati silom, i onda jednostavn odustati.
PS Koliko godina ima kcerka i kako izgleda otprilike?
Rania

Post by Rania »

uvjek dobar gost wrote:
A ti ako mislim da je vjeronauk il vjera dovoljna djeci..... ne bih se složio...
Naravno da ne mislim da je vjera dovoljna djeci. Naravno da im treba sporta, muzike, kurseva jezika, pleasa ili sta ih vec zanima.
Santos

Post by Santos »

Halo ba pa nisi jedini koji pusi i ti folovi.Ti si vec odrasla osoba kontas.Sta sa balom od 13-14 kuka raznese mu mozak ko kutiju sibica.Sta treba rec ma stipu i ja se rokam 10 kuka sta mi fali.Znas li ti pojedine face koje riknuse od toga.Znam ja ali nemogu iznosit imena.Moj vrsnjak je prosle godine umro od toga.Bio u Hordama zla dugo godina.Ali uvjek bio izvor zajebancija i ostalog.On ode ostali zive sa porodicama.Kakve vjeronauke i ostalo.Samo cvrsta ruka ako treba i prangija za dilere.Nema stim zajebancije tipa hajd zalipa nemoj bit mis.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Rania wrote:@mircerka

Ja se nikad nisam salila na racun jadnih etiopljana ili bilo koje vulnerable group i zaista mislim da je zbijati sale na racun osnovaca koji se mozda drogiraju krajnje neukusno.

Sto ne znaci da negiram postojanje date pojave. Samo mi se nikako ne svidja zbijanje takvih sala. A vjeruj mi i to da iz mene progovara roditelj!
Ja nisam roditelj, ali sam tetka jedne predivne 11godisnje djevojcice. Koja je usla u pubertet. I tesko je komunicirati. Sestra i ja se trudimo biti otvorene prema njoj, jer je politika AKO NE PRICAMO O TOME TO SE NECE NI DESITI pogresna, a to je pristup 85% roditelja koje ja znam.
I opet da budem iskrena, vecina tih sala su u stvari stvarni dogadjaji malo drugacije prepricani i docarani humora radi.
TO JE REALNOST a ne fikcija.

cicoX, grijesis.
Hendrix

Post by Hendrix »

Je li istina da se Kice drogira?Kruže mahalske priče.pa kontam nako fin momak,ali opet znam ih i ja finih dosta.
Ja imam par prijatelja koji aktivno puše travu od 1-2 srednje,sad imaju oko 25-28 godina,toliko su im mozgovi spori.Fakat ih je trava sjebala,majke mi ,sporo kontaju,ne mogu dan bez trave izdržat i tačno znaš po izrazu face ima li trave za uzeti ili nema.Ne vjerujem da su ikad na teže išli ali ih i vutra dobro oderala.
Zhaba

Post by Zhaba »

bas zanimljivo da su uvijek sredina ili roditelji krivi :roll: u pitanju je kolko djete ima cvrst karakter! kolko ih ima u mom drustvu koji nisu imali i jos uvijek nemaju neki poseban dobar odnos s roditeljima, koji nisu imali priliku se s nekim sportom baviti itd. pa opet ne puse travu, ne gutaju bobe itd.
A vala znam ih dosta koji sve imaju, paznju roditelja, mogucnosti sve zivo da rade a samo znaju za drogu i party i kad ce se iduci put napusiti.
Onda oni klinci kojim je zivot sranje sto nemaju najnovlje pume :roll: pa zato se moraju napusiti.
Povraca mi se na ovu generaciju, koja ne zna cjeniti da su zivi i da imaju krov na glavi, a jos vise na one koji ih jos zale jer tesko im je sto im se sve ili eto ne sve prijusti. Nazalost kod nas se uvijek nade neki izgovor.
Kao sto mi prijatelj govorio (10 godina teski junkie i hvala bogu sad godinam clean) "nije meni niko kriv, ja sam bio idiot sto sam mislio da je kul i sto nisam vidio stvari kako jesu"...
Post Reply